Kumb on tervislikum?

köök, kodu korrashoid ja aed
Tolmukübe
Kontakt:

Kumb on tervislikum?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ostsin täna poest karbi ühepajatoitu, läks maksma üle kahe euro. See on päris kallis. Samas letis olid grillitud kanakintsud. Nüüd ma mõtlen, millest see ühepajatoit koosneb, kartulist ja kaalikast/porgandist, kust ammu juba vitamiinid välja keenud. Kas poleks mitte olnud õigem osta seda kintsu? Ikkagi liha. Kahe euro eest saab mitu kintsu kohe. Või kas üldse on mõtet ühepajatoitu osta/süüa, mida see ikka annab, ainult kõhu saab täis. Nojah, aga midagi peab sööma, ainult et küsimus on, kumba siis, kana või juurikat.. ? Kumba teie oleksite eelistanud?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kanakintsu oleks valinud. Proteiini ja süsivesikuid praktiliselt null. Kasulikum. Aga ma teen mõlemat kodus ise, sest siis pole üleliigset jama sees.
Kodutehtud ühepajatoidus ei ole midagi surnuks "keenud". Poole tunni -45minutiga on valmis. Eks on seegi kasulik. Kui kodus ise teha.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Tolmukübe kirjutas: 26 Mär 2026 16:51 Ostsin täna poest karbi ühepajatoitu, läks maksma üle kahe euro. See on päris kallis. Samas letis olid grillitud kanakintsud. Nüüd ma mõtlen, millest see ühepajatoit koosneb, kartulist ja kaalikast/porgandist, kust ammu juba vitamiinid välja keenud. Kas poleks mitte olnud õigem osta seda kintsu? Ikkagi liha. Kahe euro eest saab mitu kintsu kohe. Või kas üldse on mõtet ühepajatoitu osta/süüa, mida see ikka annab, ainult kõhu saab täis. Nojah, aga midagi peab sööma, ainult et küsimus on, kumba siis, kana või juurikat.. ? Kumba teie oleksite eelistanud?
Minu arvates mõtled sa liiga kitsarinnaliselt. Tegelikult oleksid sa pidanud ostma ühepajatoidu ja kanakintsu(d). Õpi kastist välja mõtlema.
Külaline

Kindel, et 2 euro eest saab mitu grillkana kintsu? Ma miskipärast kahtlen.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Kahe euro eest küll mitut grillkana kintsu vist ei saa aga ise eelistaks küll lõunaks võtta pigem kanakintsu ja toorsalati (või tomatit ja kurki) kõrvale. Täidab paremini ja püsib kõhus kauem.
Külaline

taivopalm kirjutas: 26 Mär 2026 17:29
Tolmukübe kirjutas: 26 Mär 2026 16:51 Ostsin täna poest karbi ühepajatoitu, läks maksma üle kahe euro. See on päris kallis. Samas letis olid grillitud kanakintsud. Nüüd ma mõtlen, millest see ühepajatoit koosneb, kartulist ja kaalikast/porgandist, kust ammu juba vitamiinid välja keenud. Kas poleks mitte olnud õigem osta seda kintsu? Ikkagi liha. Kahe euro eest saab mitu kintsu kohe. Või kas üldse on mõtet ühepajatoitu osta/süüa, mida see ikka annab, ainult kõhu saab täis. Nojah, aga midagi peab sööma, ainult et küsimus on, kumba siis, kana või juurikat.. ? Kumba teie oleksite eelistanud?
Minu arvates mõtled sa liiga kitsarinnaliselt. Tegelikult oleksid sa pidanud ostma ühepajatoidu ja kanakintsu(d). Õpi kastist välja mõtlema.
Tegelikult võiks inimene ise need paar köögivilja ära koorima ja tegema ühepajatoitu. Toored kanakintsud oleks ostnud juurde ja teinud ise ahjus valmis. Palju raha oleks kokku hoidnud ning toit oleks saanud palju maitsvam ja tervislikum.

Aga nagu teada, on see see ületamatult keeruline.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 18:13 Kindel, et 2 euro eest saab mitu grillkana kintsu? Ma miskipärast kahtlen.
Täna ostsin: sildil 7.45€; kokku 5 tk grillkanakoiba.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ühepajatoit on ka reeglina lihaga ju? Ma pole küll eriline grillitud kana sõber, aga ilmselt oleksin ostnud nendest kahest valikust samuti natuke pajatoitu ja siis kana juurde, samuti valgu pärast.
Külaline

Teen kodus ühepajatoitu nii pliidil potis kui ka ahjus. Vahel lihata, keedan või hautan puljongis. Siis grillin või praen kana või siga kõrvale.
Ahjus panen ikka liha ka koos juurikatega potti.
Pean seda täiesti tervislikuks toiduks.
Ei saa ju köögivilju vaid toorelt närida!
Kui sulle vaid C-vitamiin muret teeb, söö siis ometi puuvilju või marju samuti iga päev, tee smuutit, joo puhast mustsõstra mahla, tee endale tervisesegu meest, ingverist, küüslaugust, kurkumist ja sidrunist, võta iga päev paar-kolm supilusikat ja ok! Saad ka palju muid vitamiine.
Paar mandariini, üks õun või üks apelsin päevas, mõned lõigud ingverit, peotäis mustsõstart või astelpaju - ei pea muret tundma, kas poest ostetud hautises oli ikka piisavalt vitamiine.
Sul on eluks vaja neid päris mitmeid, kõik ju kuumutades ei hävi.
Lihast saad tarvilikke aminohappeid, kanamunast ka väga paljusid eluks vajalikke vitamiine.
Ei tasu ka keskenduda vaid vitamiinidele - mineraalid on samuti ülivajalikud!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 21:00Tegelikult võiks inimene ise need paar köögivilja ära koorima ja tegema ühepajatoitu
Ma saan neist üksikutest inimestest täitsa aru. Teha ühele inimesele potitäis ühepajatoitu ja siis neli päeva järjest süüa. Milleks? Ostad endale ühe portsu kaupluse letist. Normaalne. Aga sinna kõrvale võiks mingi lihatükk ka olla.
Külaline

see grillitud kanakints on ju maailma kõige ebatervislikum asi! Ülirasvane pluss ülimaitsestatud. Tahad tervislikku kanatoitu, tee ise.
Ühepajatoit on kulinaarialetis samuti liiga rasvane ja maitsestatud, aga siiski kordades vähem kui grillkana.
Seega ühepajatoit.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 10:24see grillitud kanakints on ju maailma kõige ebatervislikum asi! Ülirasvane pluss ülimaitsestatud. Tahad tervislikku kanatoitu, tee ise.
Ühepajatoit on kulinaarialetis samuti liiga rasvane ja maitsestatud, aga siiski kordades vähem kui grillkana.
Seega ühepajatoit.
Rasv on kasulik, palju kasulikum kui süsivesikud. Aga see peab küllastumata olema.

Ühepajatoit liiga rasvane?
Ühepajatoit lihaga, SELVERI KÖÖK, 500 g
100 grammi kohta
Energiasisaldus (KJ/Kcal) 288,7kJ/69kcal
Rasvad (g) 1,80
Millest küllastunud rasvhapped (g) 0,30
Süsivesikud (g) 8,30
Millest suhkrud (g) 2,40
Valgud (g) 3,80
Sool (g) 0,77
Külaline

Päris kindlasti pole "rasv kasulikum kui süsivesikud". Organism vajab mõlemat, aga ilma rasvata võid sa päris pikalt hakkama saada. Süsivesikud on lisaks ka ajutoit, ja ilma selleta sa pikalt ei toimeta.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 10:24see grillitud kanakints on ju maailma kõige ebatervislikum asi! Ülirasvane pluss ülimaitsestatud.
Mismoodi see ülirasvane saab olla, rasv jookseb ju kuumuses suuresti välja.
Külaline

selles kintsus on 300 kilokalorit 100 grammi kohta, ehk kui sööd ühe sellise ära, siis see teeb ca 450 kilokalorit. Lisa veel tubli soolaports ja maitsetugevdaja, ja teekong veresoonte lupjumiseni on selge.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 13:01selles kintsus on 300 kilokalorit 100 grammi kohta, ehk kui sööd ühe sellise ära, siis see teeb ca 450 kilokalorit. Lisa veel tubli soolaports ja maitsetugevdaja, ja teekong veresoonte lupjumiseni on selge.
Kui kong, siis kong. Peaasi, et ortoreksikuga ühte ei satuks.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 09:26
Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 21:00Tegelikult võiks inimene ise need paar köögivilja ära koorima ja tegema ühepajatoitu
Ma saan neist üksikutest inimestest täitsa aru. Teha ühele inimesele potitäis ühepajatoitu ja siis neli päeva järjest süüa. Milleks? Ostad endale ühe portsu kaupluse letist. Normaalne. Aga sinna kõrvale võiks mingi lihatükk ka olla.
Ma elan ka üksi ja olen lahendanud enda jaoks olukorra nii, et teen suurema koguse suppi, ühepajatoitu või muud sellist valmis ja panen kuumalt purkidesse. Ei pea neli päeva järjest sööma. Söön neli korda kuu või isegi kahe jooksul.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Arutleja kirjutas: 27 Mär 2026 15:24
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 09:26
Ma elan ka üksi ja olen lahendanud enda jaoks olukorra nii, et teen suurema koguse suppi, ühepajatoitu või muud sellist valmis ja panen kuumalt purkidesse. Ei pea neli päeva järjest sööma. Söön neli korda kuu või isegi kahe jooksul.
Sügavkülm on ka lahendus. Sinna saab samamoodi portsu kaupa panna. Mul küll lapsed ka aga ma olen väga suur sügavkülmutuse usku.kõik jäägid lähevad sügavasse. Olgu selleks kapsahautis või mingi jupp suppi. Ei ole veel juhtunud, et midagi söödamatut sealt pärast tuleb. Eks muidugi natuke eeltööd peab ka tegema, kui sellega tuttav pole, et mida kannatab külmutada, mida ei. Aga praktiliselt enamus asju saab.
Ja mul on ka see probleem, et ma ei oska eriti väikest kogust korraga teha. Nii siis juhtubki, et kui juba kaks päeva sama toit olnud on ja on veel, siis läheb lõpp sugavasse.
Lisaks aitab see kiirel tööpäeval hädast välja, kui a'la friikaid ja nagitsaid lastele teha ei taha. Mul on peaaegu alati sügavast mingi kodune toit kiirelt võtta.
Isegi kanakarri oli täitsa sama hea üles sulatades. Toidu ära viskamise vastu ma olen põhimõtte pärast. Ainult siis, kui tõesti jah supilõpp nt pahaks läinud on(olen unustanud ööseks pliidile potiga jne).

Aga noh, ma tean, et osad inimesed põlgavad sega sügavkülmutamist. Eks maitse asi ongi. Meie perele sobib.
Külaline

täpselt sama - alati on sügavkülmas mingite varasemate toitude jäägid, mida siis "pikendan" ja argiõhtu kiire toit ongi valmis. Lihahautised, rebitud liha, keedukana tükid, hakkliha juba sibula ja küüslauguga läbi praetud jne.
Külaline

Oleksin ilmselt ostnud kanakintsu ja kõrvale keetnud kodus riisi ja teinud mingit salatit, näiteks lehtsalat äädikaga.

Need ahjuroad näevad poes nii rasvast tilkuvad ja seisnud välja, et ei kutsu ostma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist