Mis toimub muusikutega?

vana hea klassika
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 27 Mär 2026 10:50
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 10:48 Sotsimeedia on täis GT surma järel vaimse tervise ja enesetappude teemasid. Saan aru, et suure tõenäosusega oli tegemist enesetapuga, aga kuskil ei ole ju seda kinnitatud. Kuidas nii paljudel see info?
Ei olnud.
Tõesti? Millel see kindlas toonis väide põhineb? Minu meelest on küll selleteemalised artiklid täiesti varjamatult viidanud, et tegemist oli enesetapuga. Mitte päris "klaarjutuna", kuid keerutatakse vaimsest tervisest ja "märka inimest" jutt jne. Keegi ei hakka sellist juttu ajama, kui inimene vähki sureb või auto alla jääb.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 15:57
Guest kirjutas: 27 Mär 2026 15:44 Mulle tundub, et kevadeti üldse sureb palju inimesi. Võib-olla mulle tundub see seepärast nii, et ma olen ise hiljuti kaks noort(27 ja 31a) inimest kaotanud. Mõlemad 1.mai, aastase vahega. Üks tegi enesetapu ja teine hukkus mootorratta õnnetuses.
Mul sugulane töötab vanurote hooldekodus ja ütles, et ka seal pidi kevadeti suurem suremus olema 🤷‍♀️
Sa ei eksi. Kevad ja hilissügis on põhised kaks aega enesetappudeks. Õnnetusi juhtub muidugi aastaringi, aga eks kevadel tulevad jah motikad taas tänavatele ja sealt võib küll mingi hüpe tekkida.
Kellel vaimsed probleemid, siis kevad pidi nende jaoks isegi raskem olema kui sügis.
Jah surmasid on rohkem nii lehtede tulekuga kui lehtede langemisega.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mär 2026 20:17
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 15:57
Guest kirjutas: 27 Mär 2026 15:44 Mulle tundub, et kevadeti üldse sureb palju inimesi. Võib-olla mulle tundub see seepärast nii, et ma olen ise hiljuti kaks noort(27 ja 31a) inimest kaotanud. Mõlemad 1.mai, aastase vahega. Üks tegi enesetapu ja teine hukkus mootorratta õnnetuses.
Mul sugulane töötab vanurote hooldekodus ja ütles, et ka seal pidi kevadeti suurem suremus olema 🤷‍♀️
Sa ei eksi. Kevad ja hilissügis on põhised kaks aega enesetappudeks. Õnnetusi juhtub muidugi aastaringi, aga eks kevadel tulevad jah motikad taas tänavatele ja sealt võib küll mingi hüpe tekkida.
Kellel vaimsed probleemid, siis kevad pidi nende jaoks isegi raskem olema kui sügis.
Jah, on. Mina ise olen selline. See mehhanism on kuidagi nii, et talvel elad kevade ootuses, et kui ilus kõik siis on. Tuleb kevad ja loomulikult ei muutu midagi, aga foonil on küik teised justkui rõõmsamad. Ja see lükkab auku, et ei suuda järele jõuda teistele. Mul on igal aastal sama. Ja siis on kaks valikut, kas kannatan või hakkan sööma ja võtan paari kuuga nii umbes 5 kg juurde.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 20:52
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 15:57 Sa ei eksi. Kevad ja hilissügis on põhised kaks aega enesetappudeks. Õnnetusi juhtub muidugi aastaringi, aga eks kevadel tulevad jah motikad taas tänavatele ja sealt võib küll mingi hüpe tekkida.
Jah, on. Mina ise olen selline. See mehhanism on kuidagi nii, et talvel elad kevade ootuses, et kui ilus kõik siis on. Tuleb kevad ja loomulikult ei muutu midagi, aga foonil on küik teised justkui rõõmsamad. Ja see lükkab auku, et ei suuda järele jõuda teistele. Mul on igal aastal sama. Ja siis on kaks valikut, kas kannatan või hakkan sööma ja võtan paari kuuga nii umbes 5 kg juurde.
Ma see, kes seda kevade värki kirjutas. Mulle tundub, et peale pikka sünget talve tulebki see tagasilangus, et justkui peaks paremaks minema aga seda paremat ikka ei tule ka kevadega. Vb siis keha ja meel annavad hõlpsamini alla. Just see pettumus.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 15:57 Sa ei eksi. Kevad ja hilissügis on põhised kaks aega enesetappudeks. Õnnetusi juhtub muidugi aastaringi, aga eks kevadel tulevad jah motikad taas tänavatele ja sealt võib küll mingi hüpe tekkida.
Kuidas ei muutu? Läheb soojemaks, lähed kõndima, käid rohkem trennis, tahad parem välja näha. Ma ei näe mingit põhjust hakata kevadel sööma ja stressama.
Külaline

kolja kirjutas: 27 Mär 2026 19:52
Guest kirjutas: 27 Mär 2026 10:50
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 10:48 Sotsimeedia on täis GT surma järel vaimse tervise ja enesetappude teemasid. Saan aru, et suure tõenäosusega oli tegemist enesetapuga, aga kuskil ei ole ju seda kinnitatud. Kuidas nii paljudel see info?
Ei olnud.
Tõesti? Millel see kindlas toonis väide põhineb? Minu meelest on küll selleteemalised artiklid täiesti varjamatult viidanud, et tegemist oli enesetapuga. Mitte päris "klaarjutuna", kuid keerutatakse vaimsest tervisest ja "märka inimest" jutt jne. Keegi ei hakka sellist juttu ajama, kui inimene vähki sureb või auto alla jääb.
Kolja, ma ei tea, mis artiklid sulle viitavad, lausa varjamatult. Olen suht kõike lugenud, aga midagi sellist ei näe.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2026 00:00Kolja, ma ei tea, mis artiklid sulle viitavad, lausa varjamatult. Olen suht kõike lugenud, aga midagi sellist ei näe.
Artikleid pole lugenud, aga FBs kirjutavad paljud sõbrad väga isiklikult.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mär 2026 23:59

Kuidas ei muutu? Läheb soojemaks, lähed kõndima, käid rohkem trennis, tahad parem välja näha. Ma ei näe mingit põhjust hakata kevadel sööma ja stressama.
Jah, tõsi, sa ei näe.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2026 00:04
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 20:52 Jah, on. Mina ise olen selline. See mehhanism on kuidagi nii, et talvel elad kevade ootuses, et kui ilus kõik siis on. Tuleb kevad ja loomulikult ei muutu midagi, aga foonil on küik teised justkui rõõmsamad. Ja see lükkab auku, et ei suuda järele jõuda teistele. Mul on igal aastal sama. Ja siis on kaks valikut, kas kannatan või hakkan sööma ja võtan paari kuuga nii umbes 5 kg juurde.
Jah, tõsi, sa ei näe.
Tõmba siis ennast normiks, kevad ju käes. Sõbranna mul oli täisstressis, kaaludes novembris 77 kilo, tellis bolti ja jõi veini. Võttis treeneri ja toitumisnõustaja. Täna on 57 kilo, ei joo, sööb tervislikult, teeb 4xndl jõusaali ja kõnnib 15K sammu päevas. Uus suhe, õnnelik elu. Kõik on enda kätes.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2026 00:12
Jah, tõsi, sa ei näe.
Tõmba siis ennast normiks,
Sa tõesti ei näe ega saa üldse aru.
Pole vaja trollida, kui asjast midagi ei taipa.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Mär 2026 00:04
Külaline kirjutas: 27 Mär 2026 20:52 Jah, on. Mina ise olen selline. See mehhanism on kuidagi nii, et talvel elad kevade ootuses, et kui ilus kõik siis on. Tuleb kevad ja loomulikult ei muutu midagi, aga foonil on küik teised justkui rõõmsamad. Ja see lükkab auku, et ei suuda järele jõuda teistele. Mul on igal aastal sama. Ja siis on kaks valikut, kas kannatan või hakkan sööma ja võtan paari kuuga nii umbes 5 kg juurde.
Jah, tõsi, sa ei näe.
Milleks halvustada neid, kelle jaoks kevad ei põhjusta mingit depressiooni? Minul ka ei põhjusta, vastupidi, teeb tuju heaks. Mul on väga kahju neist, kes on depressioonis, aga ei pea halvustama ka neid, kes ei ole. Me keegi ei vali oma ajukeemiat ise, eks ole. Ja need, kellel on kõik hästi, ei pea sellepärast vabandama või ennast kusagile metsa peitma.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Debrekas ja muud häired on nii keeruline teema. Nüüd on kõik sotsiaalmeedia kanalid täis vahvaid postitusi - kuula ja märka oma lähedast!! Nagu me tegelikult üldse oskaks aidata tõesti depressioonis lähedast. See ei ole üks kord ära kuulamine. See on pidev võitlus aastate kaupa! Kusjuures depressiooni puhul oma eluviisi muutmine - liiguta end, võta AD_sid, vaata mida sööd, tõesti aitab. Aga depressioonis inimene ei nõustu sellega iial, tal pole jõudu midagi muuta. Ongi nõiaring, olles lähendane selles ringis vajad sa ise mingi aja pärast abi, sest keegi ei pea sellele jamale lõputult vastu. Profii abi pole aga kuskilt saada, kui sul raha pole. 1 nõustamine maksab 100 euro ümber, kust sa võtad sellised summad? Ma tõesti ei usu, et tavaline inimene ilma mingi ettevalmistuseta üldse saab tõsise depressiooni puhul aidata, ta lihtsalt ei oska ja ei suuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2026 12:45
Guest kirjutas: 28 Mär 2026 00:04

Jah, tõsi, sa ei näe.
Milleks halvustada neid, kelle jaoks kevad ei põhjusta mingit depressiooni? Minul ka ei põhjusta, vastupidi, teeb tuju heaks. Mul on väga kahju neist, kes on depressioonis, aga ei pea halvustama ka neid, kes ei ole. Me keegi ei vali oma ajukeemiat ise, eks ole. Ja need, kellel on kõik hästi, ei pea sellepärast vabandama või ennast kusagile metsa peitma.
Siin pigem halvustatakse seda mõttekäiku, et "oi kuidas siis liikumine ja lillede nuusutamine ei aita". Mul ka deprekat pole aga saan aru, et need, kes vaimse tervisega võtlevad, siis neil ei aitagi midagi. See on väga raske teema.
Ma ise olen kunagi hullu unetusega võidelnud. 5aastat kestis. See magamatus teeb ka peast päris soojaks lõpuks. Ja siis ka inimesed ei mõistnud, kui raske see on ja soovitused olidki mine jaluta, väsita ennast ära, tee trenni jne. No ei aidanud miski. Isegi kanged unerohud ei aidanud.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Mär 2026 13:25
Guest kirjutas: 28 Mär 2026 00:04 Jah, tõsi, sa ei näe.
Siin pigem halvustatakse seda mõttekäiku, et "oi kuidas siis liikumine ja lillede nuusutamine ei aita".
Keegi pole ju niimoodi öelnud. Öeldi, et ei mõju kevad kõigile depressiivselt. Ja nii ongi. Ja kõik ei taha ka, et inimesed neilt nüüd iga päev küsima hakkaksid, kuidas neil läheb. Minu jaoks oleks see päris hirmus, ma näiteks ei tahaks teiste inimestega nende initsiatiivil arutada, kuidas mul läheb.
Külaline

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1205 ... -arusaamal
Külaline

Sellisel manitsemisel, et ärge spekuleerige, puudub igasugune mõte. Kui kuulujutud soovitakse lõpetada, on vaja ausalt öelda, mis juhtus. Kui varjatakse ja manitsetakse, tekib mulje, et on põhjust midagi varjata ja siis jutud ei lõppe. Keegi ei saa öelda teistele inimestele, et ära aruta seda või teist.
Külaline

Mida rohkem keerutada, seda lennukamaks need teooriad muidugi lähevad ... Mul suri hiljuti üks hea tuttav ka mitte just kõige vanemalt ära ja lähedased sõbrad, kes temaga palju läbi käisid, avaldasid pika ja põhjaliku ülevaate, mis toimus eelnevatel nädalatel, mis ta mõtles, ütles ja kuni surmapäevani välja. Tal oli fataalne haigus, nii et oli teada, et peagi lahkub ja keegi ei hakanud mingid tsirkust ja pea liiva alla toppimist tegema. Aga oli selline hea rahu hinges pärast, lugesin selle mitu korda läbi, elasin kaasa, natuke mõtlesin, kuidas ise tahaks surra ning kas ja kes seal juures võiks viibida jne. Praegu ei teagi, kas surmade põhjuseks olid mingi ukraina droon, palgamõrtsukas, uppumine vannis või liiklusõnnetus. Kui omavanune ära sureb, siis millegipärat tahaks ikka mingeid detaile teada, veider on sellist asja lihtsalt vaiba alla lükata ja inimesi nuuskimises süüdistada. Surm on oluline sündmus siiski inimene elus siiski ja kõik surevad ühel päeval, mõõdukas huvi selle vastu tundub normaalne.
Külaline

Mida rohkem varjata ja keerutada, seda rohkem spekulatsioone tuleb ja seda rohkem asja arutatakse. USA-s öeldakse alati surma põhjus ja mingeid spekulatsioone pole.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Mär 2026 13:36
Guest kirjutas: 28 Mär 2026 13:25
Siin pigem halvustatakse seda mõttekäiku, et "oi kuidas siis liikumine ja lillede nuusutamine ei aita".
Keegi pole ju niimoodi öelnud. Öeldi, et ei mõju kevad kõigile depressiivselt.
Öeldi ju just seda - mis sa depresseerud, tõmba normiks 😀. Mida see sinu arust siis muud tähendas.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Mär 2026 14:31
Sellisel manitsemisel, et ärge spekuleerige, puudub igasugune mõte. Kui kuulujutud soovitakse lõpetada, on vaja ausalt öelda, mis juhtus. Kui varjatakse ja manitsetakse, tekib mulje, et on põhjust midagi varjata ja siis jutud ei lõppe. Keegi ei saa öelda teistele inimestele, et ära aruta seda või teist.
Tundub, et inimene tahab lihtsalt tähelepanu saada ja kuulsust teenida, üritades jätta muljet millestki, mida ainult tema teab. Tegemist ei ole ju mingite "tädi saunas rääkis" juttudega, vaid päris inimeste päris järelhüüetega. Kõik valetavad?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tolmukübe ja 9 külalist