Kellakeeramisest
-
Külaline
Kellakeeramisest
Ma ei ole kunagi aru saanud, miks peaks selles asjas küsima, mida arvavad inimesed tänavalt. Selleks on arstid ja teadlased, kellel on juba selge seisukoht. Loodetavasti riik arvestab teadusega.
https://www.err.ee/1609980699/uus-uurin ... e-valikule
-
Külaline
Seda kellakeeramise lõpetamise juttu räägitakse juba vähemalt 20 aastat. Midagi pole muutunud. Mida vanemaks ma saan, seda rohkem see mind häirib ja raskem on kohanemine, aga ma ei usu, et minu eluajal midagi muudetakse.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 00:26 Ma ei ole kunagi aru saanud, miks peaks selles asjas küsima, mida arvavad inimesed tänavalt. Selleks on arstid ja teadlased, kellel on juba selge seisukoht. Loodetavasti riik arvestab teadusega.
-
Külaline
-
Külaline
Suveaega tahan.
Kui tahetakse talveaega, siis olen nõus kellakeeramisega, et vähemalt suvel oleks suveaeg.
Kui kunagi oli aastaringselt talveaeg, siis nagu valget aega suurt polnudki peale tööd. See oli õudne pime aeg.
Kui tahetakse talveaega, siis olen nõus kellakeeramisega, et vähemalt suvel oleks suveaeg.
Kui kunagi oli aastaringselt talveaeg, siis nagu valget aega suurt polnudki peale tööd. See oli õudne pime aeg.
-
Külaline
Raske vist on taluda neil, kel on väga samas reziimis elukorraldus.nt lastel, kellel on kindel päevakava. Muidu ju ikka inimesed reisivad, ajavahe. teevad tegemisi, käimisi mis lähevad hilisemaks. Üritused, käimised.
-
Külaline
Mind küll ei häiri. paar päeva läheb harjumiseks ja siis on jälle kõik korras. Tõesti, reisilt tulles on palju suuremad ajavahed ja inimesed kohanevad kiiresti. Minu arust on nii, et kui räägitakse kellakeeramise lõpetamisest, plaan jääda talveajale. Mina seda küll ei soovi. Kunagi oli see juba, ei olnud tore.
-
Külaline
Vot mina ei taha suveaega, olen hommikuse unega sõltumata aastaajast. "Mine varem magama" ei ole pädev soovitus, kui kuulata oma keha ja jälgida tsirkadiaanrütmi. Suveajal magan unerohuga, et unetunnid täis saada ja see pole päris see uni.
Kellakeeramine meeldib, sest saan pool aastat elada vööndiajas. Lõuna poole reisimine sobib samuti.
Kellakeeramine meeldib, sest saan pool aastat elada vööndiajas. Lõuna poole reisimine sobib samuti.
-
Külaline
-
Külaline
Purjus?
-
Külaline
Jah, aga mitte täus nagu sina, et küsimust ei mõista ja vastata ei oska.
-
Külaline
Kella keeratakse suve poole. Kevadel edasi, sügisel tagasi. Nii olen mina meelde jätnud.
-
Külaline
Sa isegi ei tea, et sa ainult 5 kuud talveajas elada saad. Tundub, et su uneprobleemid on hoppid su peas kinni. Kui sa arvad, et on talveaeg ja magad ilusti, aga tegelikult on hoopis suveaeg, siis pole kellaaeg süüdi. Ja suvel pole sul nagunii unetundide täis saamiseks vajalikku pimedat aega. Ja kui meil oleks aastaringne talveaeg, siis hakkab poolest juulist praegusest varem pimedaks minema ja sa peaksidki varem magama minema, et oma tsirkadiaanirütmi jälgida.Külaline kirjutas: ↑29 Mär 2026 09:56 Vot mina ei taha suveaega, olen hommikuse unega sõltumata aastaajast. "Mine varem magama" ei ole pädev soovitus, kui kuulata oma keha ja jälgida tsirkadiaanrütmi. Suveajal magan unerohuga, et unetunnid täis saada ja see pole päris see uni.
Ja vööndiaeg on muide kokkuleppeline konstruktsioon ja see ei lähtu mitte mingist tsirkandiaanirütmist. Ning väga palju riigid ei kasuta neile ette nähtud vööndiaega, sest nii on lihtsam. Kas sa tõesti usud, et enamik Euroopa on samas ajavööndis?
-
Külaline
Oled ju purjus, kui istud kuskil foorumis ja ei oska tuvastada, mis küll kell võiks olla. Ilmselgelt oled mingis elektroonilises vahendis, kui siia kirjutad, sealt paremast nurgast vaatad, mis kell on. Ja kui 3 sekundit keskendud, siis mõtleks vist ise ka välja, et kui meil on märts, et kas siis kella keeratakse ette või taha.Jah, aga mitte täus nagu sina, et küsimust ei mõista ja vastata ei oska.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑29 Mär 2026 10:23Oled ju purjus, kui istud kuskil foorumis ja ei oska tuvastada, mis küll kell võiks olla. Ilmselgelt oled mingis elektroonilises vahendis, kui siia kirjutad, sealt paremast nurgast vaatad, mis kell on. Ja kui 3 sekundit keskendud, siis mõtleks vist ise ka välja, et kui meil on märts, et kas siis kella keeratakse ette või taha.Jah, aga mitte täus nagu sina, et küsimust ei mõista ja vastata ei oska.
-
Külaline
Suve poole, kõlab totralt. Oli kella peale minek täna ja vehiti tund sättimisaega sisse.
-
Külaline
Sa ei saanud üldse aru, millest ma rääkisin, mine magama parem.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 10:14Sa isegi ei tea, et sa ainult 5 kuud talveajas elada saad. Tundub, et su uneprobleemid on hoppid su peas kinni. Kui sa arvad, et on talveaeg ja magad ilusti, aga tegelikult on hoopis suveaeg, siis pole kellaaeg süüdi. Ja suvel pole sul nagunii unetundide täis saamiseks vajalikku pimedat aega. Ja kui meil oleks aastaringne talveaeg, siis hakkab poolest juulist praegusest varem pimedaks minema ja sa peaksidki varem magama minema, et oma tsirkadiaanirütmi jälgida.Külaline kirjutas: ↑29 Mär 2026 09:56 Vot mina ei taha suveaega, olen hommikuse unega sõltumata aastaajast. "Mine varem magama" ei ole pädev soovitus, kui kuulata oma keha ja jälgida tsirkadiaanrütmi. Suveajal magan unerohuga, et unetunnid täis saada ja see pole päris see uni.
Ja vööndiaeg on muide kokkuleppeline konstruktsioon ja see ei lähtu mitte mingist tsirkandiaanirütmist. Ning väga palju riigid ei kasuta neile ette nähtud vööndiaega, sest nii on lihtsam. Kas sa tõesti usud, et enamik Euroopa on samas ajavööndis?
Tsirkadiaanrütmid on inimese isiklikud, mitte kokkuleppelised, vööndiaeg sobib mulle isiklikult rohkem. Võiks veelgi nihutada. See pole vaidlemise koht, eks, sest sina ei ela minu pea ega minu kehaga.
Pimeda toa jaoks on pimendavad kardinad, mis pole, muide, eriti kallid.
Kus ma väitsin, et Euroopa riigid on samas ajavööndis? Ütlesin, et sobib lõuna poole reisimine. Alates Poolast on nad praegu meie talveajas. Hotellide hommikusöögiajad klapivad paremini, ei peagi selleks äratust panema.
-
Külaline
Sul oli nagu raske kirjutada "ette"? Leidsid lihtsalt koha, kus saag käima tõmmata. Kodus oled ka selline?Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 10:23Oled ju purjus, kui istud kuskil foorumis ja ei oska tuvastada, mis küll kell võiks olla. Ilmselgelt oled mingis elektroonilises vahendis, kui siia kirjutad, sealt paremast nurgast vaatad, mis kell on. Ja kui 3 sekundit keskendud, siis mõtleks vist ise ka välja, et kui meil on märts, et kas siis kella keeratakse ette või taha.Jah, aga mitte täus nagu sina, et küsimust ei mõista ja vastata ei oska.
-
Külaline
Mina olen kindel keeramise pooldaja. Kevadine kellakeeramine ei mõjuta mind mitte kuidagi, ei võta ka harjumiseks aega. Sügisest seevastu ei jõua ära oodata, õhtuti on nii unekas, et vaevu venitan vähegi normaalse õhtutunnini välja. Oli mingi periood 90ndatel kui kella ei keeratud ja elasime vööndiajas. Suvel läks kell 3 öösel valgeks ja augustis hakkas juba töölt tulles pimedaks kiskuma. Jube aeg oli.
-
Külaline
Oli jah. See oli vana Tarandi aeg kui ta peaminister oli. Aastaringne polaaröö võis öelda.Külaline kirjutas: ↑29 Mär 2026 10:49Jube aeg oli.
Magamise ajal mul pole valget aega vaja, õhtul on seda vaja.
-
Külaline
Suveajal kui enam kella ei keerataks, siis me jääks ilma 210 tunnist valgest ajast õhtupoole.
See aeg jääks magamisajale mil seda vaja pole.
Teadmiseks, et nõukaaegu me olime talvel praeguses suveajas ja suvel võitsime veel 1 tunni lisaks valget aega õhtuti.
See aeg jääks magamisajale mil seda vaja pole.
Teadmiseks, et nõukaaegu me olime talvel praeguses suveajas ja suvel võitsime veel 1 tunni lisaks valget aega õhtuti.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist