Ei, sa ei pea siia mingeid tekste kopima. Kes soovib, leiab need ise ja kes ei soovi, need ei hakka su teksti siin ka lugema, risustad ainult foorumit.Aga panen siis ise, ehk on kellelegi abiks.
Mis toimub muusikutega?
-
Külaline
-
Külaline
Nõus. Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 15:43
Aga arvan, et on inimesi, kes lihtsalt ei saa sellest aru ka mitte pika selgitamise peale. Ja mõnes mõttes on õige tõesti, et kui ise ei ole kogenud, siis ongi keeruline aru saada.
Mul näiteks oli üks kolleeg anorektik. Teine kolleeg lihtsalt ei saanud aru, et mis see inimene lollitab. Hakaku lihtsalt sööma ja kõik on korras. No ei saa inimene aru, et see on vaimne haigus, mis ei ole lihtsalt nupust sisse-välja lülitatav.
Teine kolleeg meie väikeettevõttes on just selline "käi looduses, nuusuta lilli, kuula linnulaulu..." tüüp, kes nagu natuke saab aru, et minuga on midagi lahti, samas aga soovitab selliseid "tarkusi"- kuigi tegelikult ma käin juba pool elu erinevate psühhospetsialistide juures ning võtan ravimeid ,kuid võitlen endiselt iga päev enesetapumõtetega.
-
Külaline
Selliseid tekste, teste, kogemuslugusid, nagu sa siia kopisid, on internet paksult täis. Mis mõttes sellest ei kirjutata? Kui sa neid artikleid ei loe, siis on see sinu valik, aga kirjutatakse sellel teemal väga palju. Nagu näha polnud ka sul probleemi info leudmisega, kui otsima hakkasid. Tõenäoliselt lihtsalt tegid seda esimest korda. Ega ei peagi kõik teadma detaile haigustest, mis neisse (seni) puutunud ei ole, aga ära väida, et sellest ei kirjutata.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 16:44 Sest räägitaksegi täpselt selle nurga alt, et tal on depressioon, ära urgitse; tal on depressioon, ära tule oma päikeselise jutuga; tal on depressioon, ole mõistev jne. Sisulisest küljest ei räägita. Aga panen siis ise, ehk on kellelegi abiks.
-
Külaline
Tööl käiakse tööd tegemas, mitte oma tervisehädasid kurtmas. Kui sa seal pikalt heietad, kuidas sa ühtegi asja teha ei saa, siis pole ime, et soovitatakse linnulaulu kuulama minna. Keegi ei taha omale hädist töökaaslast, kellel on 100 põhjust miks tema ei saa, aga teised peavad saama.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 17:46
Nõus. Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.
Teine kolleeg meie väikeettevõttes on just selline "käi looduses, nuusuta lilli, kuula linnulaulu..." tüüp, kes nagu natuke saab aru, et minuga on midagi lahti, samas aga soovitab selliseid "tarkusi"- kuigi tegelikult ma käin juba pool elu erinevate psühhospetsialistide juures ning võtan ravimeid ,kuid võitlen endiselt iga päev enesetapumõtetega.
-
Külaline
No aga vaata tema seisukohalt asja. Tal on kolleeg, kes ütleb, et minul puudub ebameeldivate tööülesannete tegemise võime, mina ei saa teha seda, teist ja kolmandat. Siis ei saagi tööl käia, kui sa seal midagi ei tee. See pole sinu kolleegi asi sind mõista. Kas saad töötada või ei saa, kaks valikult ongi. Mitte nii, et kooserdad sinna korra nädalas kohale ja siis hakkad halama, mis sul kõik viga on ja tegelikult ei tee mitte midagi. Mul on ka ATH, teen ikka ebameeldivaid ülesandeid küll. Mulle on ausalt öeldes suurem osa ülesannetest ebameeldivad, aga teadvustan endale, et minu kolleegide probleem see ei ole.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 17:46Nõus. Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 15:43
Aga arvan, et on inimesi, kes lihtsalt ei saa sellest aru ka mitte pika selgitamise peale. Ja mõnes mõttes on õige tõesti, et kui ise ei ole kogenud, siis ongi keeruline aru saada.
Mul näiteks oli üks kolleeg anorektik. Teine kolleeg lihtsalt ei saanud aru, et mis see inimene lollitab. Hakaku lihtsalt sööma ja kõik on korras. No ei saa inimene aru, et see on vaimne haigus, mis ei ole lihtsalt nupust sisse-välja lülitatav.
-
Külaline
Kus siin see kogemuslugu oli?Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 18:02 Selliseid tekste, teste, kogemuslugusid, nagu sa siia kopisid, on internet paksult täis.
-
Külaline
Kuidas vahet teha, kes on laisk, kes on saamatu ja kes on depressioonis? Selline mulje, et põhiline depressiooni tekitaja meestele on olukord, kus tuleb vastutus võtta.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 16:49 Meeste depressioon oli siis, kui ta end ära tappis.
Muidu on ta "mõttetu tegelane"," laisk", "nagu lapse eest tee asju, ""milleks selline mees kes kodus midagi ei tee. "
-
Külaline
Küsin otse - kas sul on lihtsalt igav või on sul mingi probleem, et ei taju tähendusi, kui pole ülikorrektselt sõnastatud? Ei, siin ei olnud kogemuslugu. Testi ka ei olnud. "Selline tekst, test, kogemuslugu" viitas temaatikale - depressiooniteemaline ning üldhariv, on see siis tekst, test või kogemuslugu.
-
Külaline
Kõrvaltvaataja ei peagi vahet tegema, ei suudagi. Kõrvaltvaataja võiks lihtsalt alati enne kellelegi hinnangu andmist lasta läbi pea võimaluse, et äkki on siin taga mõni asi, mida ta ei tea, näiteks inimese haigus vms.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 18:56Kuidas vahet teha, kes on laisk, kes on saamatu ja kes on depressioonis? Selline mulje, et põhiline depressiooni tekitaja meestele on olukord, kus tuleb vastutus võtta.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 16:49 Meeste depressioon oli siis, kui ta end ära tappis.
Muidu on ta "mõttetu tegelane"," laisk", "nagu lapse eest tee asju, ""milleks selline mees kes kodus midagi ei tee. "
-
Külaline
See, kes siin kunagi millestki aru ei saa, on vist tema, nii särasilmil huvitatud kõigest, aga noo jaaaKülaline kirjutas: ↑29 Mär 2026 20:11Küsin otse - kas sul on lihtsalt igav või on sul mingi probleem, et ei taju tähendusi,
https://www.delfi.ee/artikkel/120494089 ... vangistuse

-
Külaline
M.O.T.T.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 18:31Tööl käiakse tööd tegemas, mitte oma tervisehädasid kurtmas. Kui sa seal pikalt heietad, kuidas sa ühtegi asja teha ei saa, siis pole ime, et soovitatakse linnulaulu kuulama minna. Keegi ei taha omale hädist töökaaslast, kellel on 100 põhjust miks tema ei saa, aga teised peavad saama.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 17:46
Nõus. Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.
-
Külaline
Sinu arvates on siis selline töökaaslane okei, kes käib 1-2 korda nädalas ja siis ütleb, et ta ei saa täna pakutavaid ülesandeid teha. Tema suurim panus on see, et ta kohale tuli. Sellisel juhul ta ei saa sellel töökohal töötada. Kui sul on käsi kipsis ja tuled sprotte pakkima ja ütled, et ma ei saa seda teha ja istud niisama, siis ju ka öeldakse, et võta haigusleht ja mine koju. Nii töötada ei saa. Vaimse tervise probleemidega on sama lugu. Mõista võib küll, aga siis tööl olla ei ole võimalik.M.O.T.T.
-
Külaline
Ülikorrektselt? Kas vigadeta ja arusaadavalt oma mõtete väljendamine on sinu jaoks midagi üliinimlikku? Mõni ime, et keegi aru ei saa, mida sa öelda tahad.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 20:11Küsin otse - kas sul on lihtsalt igav või on sul mingi probleem, et ei taju tähendusi, kui pole ülikorrektselt sõnastatud? Ei, siin ei olnud kogemuslugu. Testi ka ei olnud. "Selline tekst, test, kogemuslugu" viitas temaatikale - depressiooniteemaline ning üldhariv, on see siis tekst, test või kogemuslugu.
-
Külaline
Aga kui inimene on oma põhitöös tubli ja tööandjas on veidigi inimlikkust ja arusaama, et sel inimesel on seda tööd vaja lihtsalt selleks et ellu jääda, kuna töövõimetoetused on ju häbiväärselt väikesed. Ei tea selle inimese olukorda, aga tõenäoliselt ei käi ta nii kaugel tööl päris vabatahtlikult...Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 21:35Sinu arvates on siis selline töökaaslane okei, kes käib 1-2 korda nädalas ja siis ütleb, et ta ei saa täna pakutavaid ülesandeid teha. Tema suurim panus on see, et ta kohale tuli. Sellisel juhul ta ei saa sellel töökohal töötada. Kui sul on käsi kipsis ja tuled sprotte pakkima ja ütled, et ma ei saa seda teha ja istud niisama, siis ju ka öeldakse, et võta haigusleht ja mine koju. Nii töötada ei saa. Vaimse tervise probleemidega on sama lugu. Mõista võib küll, aga siis tööl olla ei ole võimalik.M.O.T.T.
-
Külaline
Vabandust, aga kuidas sinu töö siis tehtud saab? Jääb pidevalt tegemata või teeb keegi sinu eest?Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 17:46 Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.
-
Külaline
Töö koosneb mitmest ülesandest, põhitöö ja koristamine. Viimane on liikumispuude tõttu mulle väga raske ja valulik, psühhikahäired aga nullivad täielikult motivatsiooni teha piinarikast asja. Põhiülesannetega saan ma hakkama kohati isegi paremini teisest töötajast.. igatahes mitte kehvemini küll. Põhitöö on selline, mida olen teinud erinevates paikades juba üle 30 aasta ja mis mulle tegelikult meeldib, kuid väga raske on psüühiliselt end kodust välja ja pikka maad ühistranspordis sõitma sundidaGuest kirjutas: ↑29 Mär 2026 22:29Vabandust, aga kuidas sinu töö siis tehtud saab? Jääb pidevalt tegemata või teeb keegi sinu eest?Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 17:46 Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.
-
Külaline
Osuta palun mõnele veale? Ja arusaadav oli samuti kõik. Ära üldista, ainult sina mängid lolli ja teeskled, et ei saa aru.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 21:36Ülikorrektselt? Kas vigadeta ja arusaadavalt oma mõtete väljendamine on sinu jaoks midagi üliinimlikku? Mõni ime, et keegi aru ei saa, mida sa öelda tahad.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 20:11Küsin otse - kas sul on lihtsalt igav või on sul mingi probleem, et ei taju tähendusi, kui pole ülikorrektselt sõnastatud? Ei, siin ei olnud kogemuslugu. Testi ka ei olnud. "Selline tekst, test, kogemuslugu" viitas temaatikale - depressiooniteemaline ning üldhariv, on see siis tekst, test või kogemuslugu.
-
Külaline
Missuguses põhitöös ta tubli on siis. Ütleski ju, et tuleb tööle ja midagi seal ei tee.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 21:44Aga kui inimene on oma põhitöös tubli ja tööandjas on veidigi inimlikkust ja arusaama, et sel inimesel on seda tööd vaja lihtsalt selleks et ellu jääda, kuna töövõimetoetused on ju häbiväärselt väikesed. Ei tea selle inimese olukorda, aga tõenäoliselt ei käi ta nii kaugel tööl päris vabatahtlikult...Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 21:35Sinu arvates on siis selline töökaaslane okei, kes käib 1-2 korda nädalas ja siis ütleb, et ta ei saa täna pakutavaid ülesandeid teha. Tema suurim panus on see, et ta kohale tuli. Sellisel juhul ta ei saa sellel töökohal töötada. Kui sul on käsi kipsis ja tuled sprotte pakkima ja ütled, et ma ei saa seda teha ja istud niisama, siis ju ka öeldakse, et võta haigusleht ja mine koju. Nii töötada ei saa. Vaimse tervise probleemidega on sama lugu. Mõista võib küll, aga siis tööl olla ei ole võimalik.M.O.T.T.
-
Külaline
Kus ta seda ütles?Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 23:15Missuguses põhitöös ta tubli on siis. Ütleski ju, et tuleb tööle ja midagi seal ei tee.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 21:44Aga kui inimene on oma põhitöös tubli ja tööandjas on veidigi inimlikkust ja arusaama, et sel inimesel on seda tööd vaja lihtsalt selleks et ellu jääda, kuna töövõimetoetused on ju häbiväärselt väikesed. Ei tea selle inimese olukorda, aga tõenäoliselt ei käi ta nii kaugel tööl päris vabatahtlikult...Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 21:35
Sinu arvates on siis selline töökaaslane okei, kes käib 1-2 korda nädalas ja siis ütleb, et ta ei saa täna pakutavaid ülesandeid teha. Tema suurim panus on see, et ta kohale tuli. Sellisel juhul ta ei saa sellel töökohal töötada. Kui sul on käsi kipsis ja tuled sprotte pakkima ja ütled, et ma ei saa seda teha ja istud niisama, siis ju ka öeldakse, et võta haigusleht ja mine koju. Nii töötada ei saa. Vaimse tervise probleemidega on sama lugu. Mõista võib küll, aga siis tööl olla ei ole võimalik.
-
Külaline
Sinu eeldus on siis, et sina teed põhitööd ja koristama peavad teised? Siis saate ju palga ka ära jagada, et see teine saab rohkem palka ja sina vähem, sest osasid ülesandeid sina ei tee.Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 22:49Töö koosneb mitmest ülesandest, põhitöö ja koristamine. Viimane on liikumispuude tõttu mulle väga raske ja valulik, psühhikahäired aga nullivad täielikult motivatsiooni teha piinarikast asja. Põhiülesannetega saan ma hakkama kohati isegi paremini teisest töötajast.. igatahes mitte kehvemini küll. Põhitöö on selline, mida olen teinud erinevates paikades juba üle 30 aasta ja mis mulle tegelikult meeldib, kuid väga raske on psüühiliselt end kodust välja ja pikka maad ühistranspordis sõitma sundidaGuest kirjutas: ↑29 Mär 2026 22:29Vabandust, aga kuidas sinu töö siis tehtud saab? Jääb pidevalt tegemata või teeb keegi sinu eest?Guest kirjutas: ↑29 Mär 2026 17:46 Ka mul on kolleeg, kes kohe üldse ei saa aru, miks mul oli raske puue ja täielik töövõimetus. Tema arust olen ma lihtsalt kuidagi need sahkerdanud, et lihtsalt kibestumus lööb vahel välja. Ning see, et ma ei suuda üle 1-2 päeva nädalas tööl käia- just eriti käia, sest tund ühistranspordiga sinna, poolteist tagasi ja tööl on ka vahel ainsateks ülesanneteks midagi sellist, mida ma tervise tõttu (mul on lisaks ka palju füüsilisi probleeme ja ATH+ autism-mis nullivad tahtealagtuse ehk ebameeldivate tegevuste algatamise võime) teha ei saa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Bing [Bot], Tolmukübe ja 5 külalist