Kellakeeramisest

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 16:54
Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 15:41
Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 15:33Mõned lausa ärkavad varem, panevad kella poole viieks helisema, et valgust nautida, kuigi tööle minek alles üheksaks
Suvel niigi hommikud valged olenemata mis aeg on.
Ja ma kuulen esimst korda, et neid asju hommikuti tehakse.
See oli iroonia.
ei öelnud mingi irooniaga.
Kes see hull hommikuti grillib?
Külaline

Siin on üks nüanss veel. Kui need eelmised kellakeeramise lõpetamise arutelud olid, siis ma mäletan, et Leedu tahtis jääda suveaega ja Läti Leeduga samasse ajavööndisse (vahet pole, suvi või talv). Rootsi tahtis jääda talveaega ja Soome jälle Rootsiga samasse aega. Kui jälle selline keiss tuleb, siis peab Eesti valima, kas olla samas ajavööndis Soome ja Rootsiga või Läti ja Leeduga. Isiklikult pooldan Soome-Rootsi varianti, arvestades, et Tallinn asub Stockholmiga samal laiuskraadil, aga Läti ja Leedu tunduvalt lõuna pool. No ja rääkimata sellest, et liiklus Tallinna ja Helsingi vahel on tunduvalt tihedam kui Tallinna ja Riia vahel (Vilniusest rääkimata).
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 18:40
Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 16:54
Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 15:41
Suvel niigi hommikud valged olenemata mis aeg on.
Ja ma kuulen esimst korda, et neid asju hommikuti tehakse.
See oli iroonia.
ei öelnud mingi irooniaga.
Kes see hull hommikuti grillib?
Muidugi kirjutasin seda irooniaga, vastuseks jutule, et hommikune valgus on organismile olulisem ja et seepärast on valged hommikud olulisemad valgest õhtust. Minu postituse mõte lahtiseletatuna oli, et kas selle väitja meelest inimesed hullult kasutavad seda hommikuvalgust? Panevad kella neljaks helisema, veedavad aega õues tõusva päikese käes, värskes õhus, kui juba neile on tööpäeva-eelne valgus tööpäeva järel olevast valgusest olulisem ja nad nii väga hoolivad oma tervisest. Ju nad kutsuvad ka külalised hommikul kella poole kuueks, et rõdul või aias valgust nautida.
Sa ei saanud ju tõsiselt arvata, et ma siiralt usun, et õhtul on külmkapivalgusest küll ja küll. Loodan, et ka sinu vastus on iroonia.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

See kuramuse keeramine -ma olen päev otsa nagu keedukapsas, nüüd hakkab mingi elu sisse tulema... Ja tulin üsna hiljuti Taist, ajavahe 5 tundi ning ei seal ega siin polnud prbleemi, arusaamatu...ja nüüd äkki see üks tund on määrav.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 30 Mär 2026 19:56 See kuramuse keeramine -ma olen päev otsa nagu keedukapsas, nüüd hakkab mingi elu sisse tulema... Ja tulin üsna hiljuti Taist, ajavahe 5 tundi ning ei seal ega siin polnud prbleemi, arusaamatu...ja nüüd äkki see üks tund on määrav.
Sellepärast, et kellakeeramine on sunnitud ebameeldiv nihe. Sa oled sunnitud tund varem ärkama, et kella peale tööle jõuda. Reisil olles sa tead, et see on ajutine ja erandlik olukord, mille suhtes sul on positiivne meelestatus. Ja kui sa tahad, võtad seal endale vabama päevakava ja magad, siis kui uni on.
Külaline

Noh, ongi jälle rattal sama kodar üleval. https://www.err.ee/1610039815/baltimaad ... -loobumist

Loodetavasti on Eestil oidu joonduda Soome, mitte Leedu järgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2026 13:43 Noh, ongi jälle rattal sama kodar üleval. https://www.err.ee/1610039815/baltimaad ... -loobumist

Loodetavasti on Eestil oidu joonduda Soome, mitte Leedu järgi.
Vastupidi, loodetavasti ei lähe eesti soome aega, vaid jääb leedu ja lätiga oma aega.
Külaline

Ei usu sellesse. Eestil pole mune midagi otsustada.
Külaline

talveaeg muudab haigemaks. pimedat aega tuleb juurde aastas 210 tundi.
Külaline

ja suveajal on 365 tundi aastad õhtud valgemad kui talveajal.
Ei lähe niivara pimedaks.
Külaline

kui täna läheb päike looja kell 22:07, siis olles talveajas oleks kell 21:07 päike loojas.

Tulen töölt kell 17. siis talveajas oleks veel valge 4 tundi, suveajas 5 tundi.
Külaline

Kella keeramine ei muuda midagi. Keerad või ei keera, pooled on ikkagi rahulolematud. Kunagi oli kui keeratud ja ikka pool eestit oli õnnetu. Milleks siis muuta midagi kui midagi ei muutu?
Külaline

Ma saan aru, et Balti maad on põhimõttelised kõik huvitatud suveajale minemisest, aga probleem on Soomes, kes tahaks talveaega, aga Eesti omakorda tahab Soomega samas ajas olla.
Külaline

Soome on palju pimedam maa ka kui baltiriigid.
Külaline

Miks peaks olema soome ajas.
Mulle ei anna see midagi. Mis selles halba on et rootsi on ka teises ajas.
See on kellegi kiiks.
Külaline

Sest soomega on suur kaubavahetus, paljud eestlased käivad soomes tööl.
Külaline

Ma ütlen, tehku Soome ja Balti riigid omavahel kompromiss - pangu kirik keset küla ehk siis aeg oleks pool tundi talveajast varasem (või suveajast hilisem, kuidas soovite).

Vahepealse ajaga peaks ju kõik, nii Soome kui ka Balti riigid enam-vähem rahul olema.

Tehku kompromiss - ja polekski seda kella 2x aastas kruttimist enam vaja.
Külaline

Tundub, et suurriigid kella ei keera. Samas ajavööndite järgi kell neil ikkagi muutub nagu usa, hiina, india, mongooli, venemaa
Külaline

aaaa, indial ikkagi ajavööndeid ei ole, aga nende aeg on UTC+5:30.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2026 16:21 Sest soomega on suur kaubavahetus, paljud eestlased käivad soomes tööl.
Rootsis ka teine aeg. Mida see kaubavahetus ja soomes töölkäimine loeb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Karlsson, kiisu, taivopalm ja 7 külalist