Millegipärast on selliseid mehi päris palju, kes ainult vedeleb ja enda järelt ei korista. Seda mehe puhul eriliseks miinuseks ei peeta.Kas keegi on nõus üksi koristama ja süüa tegema, kui teine, antud juhul siis naisterahvas, vedeleb ja tekitab enda ümber prahti ja segadust? Inimene, kes ei korista, ei saa olla ka ise puhas ja hoolitsetud.
Naine ei tee kodus midagi
-
Külaline
-
Külaline
Pole ise õnneks kohanud. Miks te sellistega koos olete?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 06:53Millegipärast on selliseid mehi päris palju, kes ainult vedeleb ja enda järelt ei korista. Seda mehe puhul eriliseks miinuseks ei peeta.Kas keegi on nõus üksi koristama ja süüa tegema, kui teine, antud juhul siis naisterahvas, vedeleb ja tekitab enda ümber prahti ja segadust? Inimene, kes ei korista, ei saa olla ka ise puhas ja hoolitsetud.
-
Külaline
Nt ma võin tutvustada oma mehe loogikat. Ta ei koristanud u 10aastat. Pärast 10 aastat ta on veidi hakanud koristama, nt nõusid masinasse panema ja vahel süüa tegema ja siis sellega seotud segaduse koristama.
Aga ta arvab nii, et kas ta ajab midagi segi? Ta paneb asjad enda järelt ära. Seega ta ei korista.
ühesõnaga- üksi elades ma nagunii teeks seda kõike, teeks süüa ja koristaks enda heaks. Seega kui teed seda enda heaks ju nagunii, ja tema hoiab korda enda järelt, on ok tema arust
Aga ta arvab nii, et kas ta ajab midagi segi? Ta paneb asjad enda järelt ära. Seega ta ei korista.
ühesõnaga- üksi elades ma nagunii teeks seda kõike, teeks süüa ja koristaks enda heaks. Seega kui teed seda enda heaks ju nagunii, ja tema hoiab korda enda järelt, on ok tema arust
-
Külaline
Mida teeksid, kui su täiskasvanud laps oleks selline? Koliksid välja? Ütleks talle, et ta koliks välja?Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 07:31Pole ise õnneks kohanud. Miks te sellistega koos olete?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 06:53Millegipärast on selliseid mehi päris palju, kes ainult vedeleb ja enda järelt ei korista. Seda mehe puhul eriliseks miinuseks ei peeta.Kas keegi on nõus üksi koristama ja süüa tegema, kui teine, antud juhul siis naisterahvas, vedeleb ja tekitab enda ümber prahti ja segadust? Inimene, kes ei korista, ei saa olla ka ise puhas ja hoolitsetud.
-
Külaline
Seal pole midagi teha. Oled oma lapse pekki keeranud ja halvasti kasvatanud. Miks täiskasvanud laps sinuga koos elab? Ilmselgelt sellepärast, et oled kõik ise enda peale võtnud ja siis on laps sellise suhtumise omandanud. Temale kuluks ära nüüd mõnda aega üksi elada või siis kaaslasega, kes teda ümber hakkab kasvatama. Mina näiteks ka kodus midagi ei teinud, sest kui olin väike ja tahtsin teha, siis ema tuli ja kurjustas, et olen kõik teinud halvasti ja valesti. Tahtsin talle rõõmu teha, koristasin kõik toad ära ja ema tuli ja ohkas, et oi issand ja hakkas kõike üle tegema. See võttis mu motivatsiooni midagi teha ära ja ma lõpetasin igasuguse liigutamise kodus. Kui kolisin mehega kokku, hakkasime koos õppima nii söögitegemist kui koristamist. Ema tuli mulle külla ja ütles, et teil käib koristaja või? Sinusugune ei saa ju iialgi koristamisega hakkama.Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 09:23Mida teeksid, kui su täiskasvanud laps oleks selline? Koliksid välja? Ütleks talle, et ta koliks välja?
-
Külaline
Nii on. Kes tahab õpib ära. Need lapsed, kes kodus elades ilged "põrsad" olid on suuremas enamuses omaette elades tegeöikult väga hoolsad ja puhtad. Küll mitte kõik aga enamus. Peab vaid inimesel tahtmine olema.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 10:04Seal pole midagi teha. Oled oma lapse pekki keeranud ja halvasti kasvatanud. Miks täiskasvanud laps sinuga koos elab? Ilmselgelt sellepärast, et oled kõik ise enda peale võtnud ja siis on laps sellise suhtumise omandanud. Temale kuluks ära nüüd mõnda aega üksi elada või siis kaaslasega, kes teda ümber hakkab kasvatama. Mina näiteks ka kodus midagi ei teinud, sest kui olin väike ja tahtsin teha, siis ema tuli ja kurjustas, et olen kõik teinud halvasti ja valesti. Tahtsin talle rõõmu teha, koristasin kõik toad ära ja ema tuli ja ohkas, et oi issand ja hakkas kõike üle tegema. See võttis mu motivatsiooni midagi teha ära ja ma lõpetasin igasuguse liigutamise kodus. Kui kolisin mehega kokku, hakkasime koos õppima nii söögitegemist kui koristamist. Ema tuli mulle külla ja ütles, et teil käib koristaja või? Sinusugune ei saa ju iialgi koristamisega hakkama.
-
Külaline
Täiskasvanud laps elab loomulikult eraldi.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 09:23Mida teeksid, kui su täiskasvanud laps oleks selline? Koliksid välja? Ütleks talle, et ta koliks välja?
-
Külaline
Kuidas seda loomulikult saavutada?
-
Külaline
Mina ei olnud põrsas, kuid ma minumeelest ei teinud oluliselt midagi vanematekodus. Iseseisvas elus aga teen absoluutselt kõike ja piinliku korraga. Mehed mu kõrval ei oska ega tee midagi. Ja just need mehed virisevad, et mina teiste kallal virisen. Näiteks kui ütlen, et ma ei saa samal ajal metsast puid välja vedada ja pick-up-girlina diivanil mehe telefonikõnet oodata. Kui mees ise ei tee, ei kujuta ta ette, et neid kahte asja ei saa ühel ja samal ajal teha.Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 10:15Nii on. Kes tahab õpib ära. Need lapsed, kes kodus elades ilged "põrsad" olid on suuremas enamuses omaette elades tegeöikult väga hoolsad ja puhtad. Küll mitte kõik aga enamus. Peab vaid inimesel tahtmine olema.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 10:04Seal pole midagi teha. Oled oma lapse pekki keeranud ja halvasti kasvatanud. Miks täiskasvanud laps sinuga koos elab? Ilmselgelt sellepärast, et oled kõik ise enda peale võtnud ja siis on laps sellise suhtumise omandanud. Temale kuluks ära nüüd mõnda aega üksi elada või siis kaaslasega, kes teda ümber hakkab kasvatama. Mina näiteks ka kodus midagi ei teinud, sest kui olin väike ja tahtsin teha, siis ema tuli ja kurjustas, et olen kõik teinud halvasti ja valesti. Tahtsin talle rõõmu teha, koristasin kõik toad ära ja ema tuli ja ohkas, et oi issand ja hakkas kõike üle tegema. See võttis mu motivatsiooni midagi teha ära ja ma lõpetasin igasuguse liigutamise kodus. Kui kolisin mehega kokku, hakkasime koos õppima nii söögitegemist kui koristamist. Ema tuli mulle külla ja ütles, et teil käib koristaja või? Sinusugune ei saa ju iialgi koristamisega hakkama.Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 09:23
Mida teeksid, kui su täiskasvanud laps oleks selline? Koliksid välja? Ütleks talle, et ta koliks välja?
-
Külaline
Ma ei saa su küsimusest aru. Üürib endale korteri, kas üksi, mõne sõbranna või kaaslasega. Nii nagu see ikka noortel käib.
-
Külaline
Eks see on iga naise enda otsustada milliseid omadusi ta mehe juures tähtsaks peab ja milliseid mitte.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 06:53 Millegipärast on selliseid mehi päris palju, kes ainult vedeleb ja enda järelt ei korista. Seda mehe puhul eriliseks miinuseks ei peeta.
Üldiselt tuleks ühise kooselu põhimõtted kohe alguses mõlemat poolt rahuldavalt paika panna. Aastaid hiljem üritada kedagi tagantjärgi ümber kasvatada ongi jube rist ja viletsus.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 08:23 Nt ma võin tutvustada oma mehe loogikat. Ta ei koristanud u 10aastat. Pärast 10 aastat ta on veidi hakanud koristama, nt nõusid masinasse panema ja vahel süüa tegema ja siis sellega seotud segaduse koristama.
-
Külaline
Kas sa ise elad? Põrandad mustad, nõud kappidel, puru maas?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 13:40 Oot, aga miks ei tohi siis ilma koristamata elada?
-
Külaline
Tohib küll, aga lõpuks on see juba terviserisk, kui aastaid koristamata kodus elada.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 13:40 Oot, aga miks ei tohi siis ilma koristamata elada?
-
Külaline
Kui vana see tütar on siis, kas äsja täiskavanuks saanud või juba vanem? Selles mõttes, et kas üldse õpib veel või ongi selline "koristada ei meeldi" lohe?
-
Külaline
Mind sunniti lapsepõlves söögitegemist ära õppima, tahtsin või mitte, taskuraha sõltus sellest. Ega mullegi ei meeldi süüa teha, aga teen, sest on vaja. Koristada ka ei meeldi absoluutselt, aga koristan, sest on vaja. Üldiselt ei tee vajalikke asju need inimesed, kellel on lastud kohustustevabalt laiselda.
Mul on poeg, täiskasvanud, aga õpib, seega loomulikult ei osale ta täies mahus kodutöödel, aga tema kohustus on tolmuimejaga terve ülemine korrus läbi käia, oma tuba koristada ja tegeleda nõupesumasina tühjendamisega. Süüa teha eriti ei oska, peale putrude, aga ma kavatsen lihtsamad asjad talle ikka selgeks õpetada. Kasvõi seetõttu, et kui satub laisk naine, siis keegi peab ju laste eest hoolitsema.
Mul on poeg, täiskasvanud, aga õpib, seega loomulikult ei osale ta täies mahus kodutöödel, aga tema kohustus on tolmuimejaga terve ülemine korrus läbi käia, oma tuba koristada ja tegeleda nõupesumasina tühjendamisega. Süüa teha eriti ei oska, peale putrude, aga ma kavatsen lihtsamad asjad talle ikka selgeks õpetada. Kasvõi seetõttu, et kui satub laisk naine, siis keegi peab ju laste eest hoolitsema.
-
Külaline
Vahet ei ole kummast soost jutt käib! Ma ka ei tahaks enda kõrvale loodrit.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 14:04Kuidas sul selline looder õnenstus kasvatada? Tegid talle kõik ette-taha ära? Ma ei tahaks samuti sellist naist.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2026 13:31 Olla kurb või mitte?
Minu tütar jäeti maha põhjusel, et see noormmes ei tahtnud endale naist, kes pole tema arust naiselik ega emalik. Et naine kes ei taha ega oska süüa teha ega taha koristada, seda ta naiseks endale ikka ei taha.
Kurb ja halb on sellest küll, et mu tütar ei oskagi ega taha süüa teha. Samuti ei meeldi talle üldse koristamine.
Aga hea on see, et ega ta peagi mingi orjaja olema mehele.
Mingit kodutööd peaks ta aga siiski " tahtma" teha?
Kas on naisi, kes leidnud endale mehe ja elavad nii, et nad kodus ei teegi midagi? On mu tütrel üldse lootust sellisena endale kedagi leida?
Ei mõista teemaalgatajat - milleks õigustada ja normaliseerida (ega ta ori pole) laiskust? Kuidas selline naine lapsega peaks hakkama saama?
-
Külaline
Koristamine pole ainult enda järelt asjade ära panemine. Kas üksi elades ei peaks põrandaid puhastama ja pesema? Tolm ei langeks mööblile? Väga huvitavad arusaamad. Ühine kodu on ikka ühine vastutus.Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 08:23 Nt ma võin tutvustada oma mehe loogikat. Ta ei koristanud u 10aastat. Pärast 10 aastat ta on veidi hakanud koristama, nt nõusid masinasse panema ja vahel süüa tegema ja siis sellega seotud segaduse koristama.
-
Külaline
Miks mitte?
-
Külaline
ilmselt pole midagi viga sellisel elukorraldusel, kus mees hoiab lapsi, koristab ja teeb süüa, naine töötab täiskohaga ja toob koju nii palju raha, et mees võib soovi korral kodune olla.
Aga kui töötavad mõlemad (või ainult mees), ja naine kodutöödega üldse ei tegele, siis see oleks tõepoolest tüütu. Kohustused peaks võrdselt jaotuma.
Aga kui töötavad mõlemad (või ainult mees), ja naine kodutöödega üldse ei tegele, siis see oleks tõepoolest tüütu. Kohustused peaks võrdselt jaotuma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: YaCy [Bot] ja 5 külalist