Ohuteavitus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 18:47
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 17:56Kas sa kuuled minu käest esimest korda eesti.ee äpist? Uuri natuke ise, miks peaks või võiks selle äpi alla tõmbama/tõmmata. Aga kui soovid nuputelefoniga jätkata, lase käia. Siis saad jah neid positsioneeringu järgseid teateid - aga ära siis aja lolli juttu, et "teises eesti otsas toimuva puhul said teate". Kui sa said täna öösel teate, siis oli sinu piirkonnas oht. Alguses oli oht ainult Idas ja Lõunas, hiljem hoiatati ka Kesk-Eestit ning lõpuks ka Põhja-Eestit.
Kle, tibu! Meid on siin mitu!
Mitu rumalat? Poleks arvanud.

Sinu tibu
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 17:56Kas sa kuuled minu käest esimest korda eesti.ee äpist? Uuri natuke ise, miks peaks või võiks selle äpi alla tõmbama/tõmmata. Aga kui soovid nuputelefoniga jätkata, lase käia. Siis saad jah neid positsioneeringu järgseid teateid - aga ära siis aja lolli juttu, et "teises eesti otsas toimuva puhul said teate". Kui sa said täna öösel teate, siis oli sinu piirkonnas oht. Alguses oli oht ainult Idas ja Lõunas, hiljem hoiatati ka Kesk-Eestit ning lõpuks ka Põhja-Eestit.
Kuule tarkpea, miks sa arvad, et mina see olin, kes vale piirkonna teate üle kaebas? Mina sain ilma igasuguse äpita õige piirkonna kohta käiva SMS'i.
Ma tahan, et sa tarkpea seletaksid mulle, miks mul üldse vaja seda äppi on, et neid teavitusi saada ja miks pagana pärast ma pean seal mingeid piirkondi seadistamas käima? Sina võid ju terve oma elu oma urus istuda, aga enamus inimesi liigub aeg-ajalt ikka ringi ka ja ei tegele sellega, et nädalavahetuseks maale sõites mingi äpi teavituste piirkondi uuendada. Tundub üsna kasutu ja jabur äpp olevat.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 18:37Tänapäeval on nutitelefonid ka 80-aastastel. Tõmba alla Ole valmis äpp ja Eesti äpp.
Tõmba aga ise ja muudkui seadista.
On siiski piisavalt palju inimesi, kes ei vaja ja ei kasuta igapäevaselt nutitelefoni. Ja ka need inimesed vajavad ohuteavitusi ilma ingeid äppe alla tõmbamata ja seal ei tea mida seadistamata.
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 13:23
Ma sain ükskord Saksamaal konverentsil olles ohuteavituse kontrolli teate. See nägi nii välja, et kõigi konverentsisaalis viibinute vaikseks pandud telefonid hakkasid korraga üürgama ja telefoni lukustatud ekraanile ilmus suur punane sõnum saksa ja inglise keeles. Võimatu mitte märgata või mitte mõista.
Lätis on ka see variant.
Minule on Tallinnas jõudnud sõnum Eesti teise otsa ohust (milleks?) kell 4:44 ja teade, et oht läbi 6:05. Õnneks ma ei kuulnud kumbagi kuigi telefonil oli heli sees.
Selle normaalse variandini pidavat meil veel aastake minema. Ei tea miks meil kõiki kasutuid variante punnitatakse.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 19:13
Kuule tarkpea, miks sa arvad, et mina see olin, kes vale piirkonna teate üle kaebas? Mina sain ilma igasuguse äpita õige piirkonna kohta käiva SMS'i.
Ma tahan, et sa tarkpea seletaksid mulle, miks mul üldse vaja seda äppi on, et neid teavitusi saada ja miks pagana pärast ma pean seal mingeid piirkondi seadistamas käima? Sina võid ju terve oma elu oma urus istuda, aga enamus inimesi liigub aeg-ajalt ikka ringi ka ja ei tegele sellega, et nädalavahetuseks maale sõites mingi äpi teavituste piirkondi uuendada. Tundub üsna kasutu ja jabur äpp olevat.
Mina, tarkpea, ei hakka sulle seletama, milleks on loodud eesti.ee äpp. Samuti ei hakka ma sulle midagi tõestama. Mul on täitsa savi, kas sa seda kasutad. Mina kasutan. Andsin soovituse, kuidas vabaneda mitteasjakohastest teadetest, mis selle äpi kaudu võiks tulla. Kui sul ei olnud probleemi mitteasjakohaste teadetega, siis võta validool sisse ja rahune - ma ei rääkinudki sel juhul sinuga.
Külaline

Miks siinsed kirjutavad nagu ühe konkreetse foorumlase poole pöörduks?
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 19:47 Miks siinsed kirjutavad nagu ühe konkreetse foorumlase poole pöörduks?
Sest vastatakse kellegi konkreetse isiku kommentaarile?
Külaline

Kui eelnevat ei kopeerita siis ei saa ju keegi aru kellele vastatakse, te ise ei taipa seda?
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 18:59
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 18:35
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 17:56 Kas sa kuuled minu käest esimest korda eesti.ee äpist? Uuri natuke ise, miks peaks või võiks selle äpi alla tõmbama/tõmmata. Aga kui soovid nuputelefoniga jätkata, lase käia. Siis saad jah neid positsioneeringu järgseid teateid - aga ära siis aja lolli juttu, et "teises eesti otsas toimuva puhul said teate". Kui sa said täna öösel teate, siis oli sinu piirkonnas oht. Alguses oli oht ainult Idas ja Lõunas, hiljem hoiatati ka Kesk-Eestit ning lõpuks ka Põhja-Eestit.
Minul on eesti.ee äpp, aga mulle pole ühtegi ohutusteavitust selle kaudu tulnud. Eile veel kasutasin äppi, logisin sisse ja vaatasin, et andmed oleks õiged. Elan Tallinnas.
Seaded ka üle vaatasid? Teavitused on lubatud?
Jah, ja kui ma sisse login, otsin üles kastikese OHUTUSTEAVITUSED ja selle peale klikin, siis avaneb miljon teadet, mis erinevatel ajahetkedel tulnud on. Aga operatiivselt see äpp mind ei teavita. Ta ei hoia mind ka sisse logituna, vaid iga kord, kui äpile klikin, ütleb, et logi sisse.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 19:55 Kui eelnevat ei kopeerita siis ei saa ju keegi aru kellele vastatakse, te ise ei taipa seda?
Minu arust oled siin teemas sina pea ainus, kes "eelnevat ei kopeeri" ehk ei kasuta "tsiteeri" nuppu :D :D
Irooniline.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 19:56 Jah, ja kui ma sisse login, otsin üles kastikese OHUTUSTEAVITUSED ja selle peale klikin, siis avaneb miljon teadet, mis erinevatel ajahetkedel tulnud on. Aga operatiivselt see äpp mind ei teavita. Ta ei hoia mind ka sisse logituna, vaid iga kord, kui äpile klikin, ütleb, et logi sisse.
Sisse logima pead muidugi, seal äpis on ju ka ligipääs sinu isiklikule infole.
Kas notifications on ka äpi enda küljes lubatud (kui vaatad äpi seadeid oma telefonis - mitte neid seadeid, mida äpis sees muudad)?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 20:03Kas notifications on ka äpi enda küljes lubatud (kui vaatad äpi seadeid oma telefonis - mitte neid seadeid, mida äpis sees muudad)?
Just - telefon peab lubama sellelt äpilt teavitusi saada.
Külaline

Küll on tüütud need totakad selgeltnägijad.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 19:31Andsin soovituse, kuidas vabaneda mitteasjakohastest teadetest, mis selle äpi kaudu võiks tulla. Kui sul ei olnud probleemi mitteasjakohaste teadetega, siis võta validool sisse ja rahune - ma ei rääkinudki sel juhul sinuga.
Aga mina rääkisin justnimelt sinuga. Sest sa tundud selle suurepärase äpiga isiklikult seotud olevat. Miks sa ei vasta küsimusele teavituste kohta ja kas tõesti keegi tarkpea (äkki sa ise?) on disaininud need selliselt, et eeldatakse, et inimesed ise käivad neid uuendamas vastavalt oma antud hetke asukohale? Sellised teavitused, mis on seotud reaalse ohuga elule ja tervisele, peavad tulema kõigile antud piirkonnas olevatele inimestele. Hoolimata sellest, kas nad on oma piirkonna määranud ja milliseks nad selle määranud on. Samuti hoolimata sellest, kas neil on teavitused aktiivsed või mitte. Hoolimata sellest, kas nad on üldse sinna äppi sisse loginud. Kui see sinu äpp seda ei suuda, siis on see üks kasutu äpp ja võtab lihtsalt telefonis asjata ruumi.
Külaline

Magan samamoodi hääletuga edasi, sest poolsada eluaastat on õpetanud usaldama, et mis minuni jõudma peab, see ka jõuab. Olgu siis sms võms. Juhuseid ei ole.
Ühtegi hoiatust ma ei saanud ka muidugi, sest ei asunud piirkonnas.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 13:21 Ma oean tööpäevahommikul u 5 aegu sõitma hakkama. Kas tööle PEAB minema kui on ohuhoiatus?
Ikka. Ukrainas elu keeb, eriti Kiievis ja vaata, mis seal pidevalt alla sajab, nii droone, kui rakette kui pomme.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 21:32 Magan samamoodi hääletuga edasi, sest poolsada eluaastat on õpetanud usaldama, et mis minuni jõudma peab, see ka jõuab. Olgu siis sms võms. Juhuseid ei ole.
Ma ei saa aru, miks peab magama hääletuga? Kas sulle muidu helistavad keset ööd mingid maniakid? Kui kellelgi lähedasel on öösel abi vaja, mis siis saab?
Külaline

Minu öö on 2:00-10:00. Ja enne ärkamist hakkasid tiblunnid helistama jah, et mind rikkaks teha :)
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 21:30
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 19:31Andsin soovituse, kuidas vabaneda mitteasjakohastest teadetest, mis selle äpi kaudu võiks tulla. Kui sul ei olnud probleemi mitteasjakohaste teadetega, siis võta validool sisse ja rahune - ma ei rääkinudki sel juhul sinuga.
Aga mina rääkisin justnimelt sinuga. Sest sa tundud selle suurepärase äpiga isiklikult seotud olevat. Miks sa ei vasta küsimusele teavituste kohta ja kas tõesti keegi tarkpea (äkki sa ise?) on disaininud need selliselt, et eeldatakse, et inimesed ise käivad neid uuendamas vastavalt oma antud hetke asukohale? Sellised teavitused, mis on seotud reaalse ohuga elule ja tervisele, peavad tulema kõigile antud piirkonnas olevatele inimestele. Hoolimata sellest, kas nad on oma piirkonna määranud ja milliseks nad selle määranud on. Samuti hoolimata sellest, kas neil on teavitused aktiivsed või mitte. Hoolimata sellest, kas nad on üldse sinna äppi sisse loginud. Kui see sinu äpp seda ei suuda, siis on see üks kasutu äpp ja võtab lihtsalt telefonis asjata ruumi.
Kuule, see validool on sul võtmata!
Ma ju enne just seletasin - on kaks erinevat teavitust. Üks on äpist, kus seadistad ise. Teine on SMS, mille saad sõltuvalt oma asukohast. Tahad, loed äpist saadud sõnumit, tahad, loed smsi. Mis su probleem on?
Äpiga pole mul loomulikult enamat seost kui et olen digiteadlik inimene ja kasutan erinevaid digivõimalusi. Absurdne on, et sa seetõttu arvad, et ma kindlasti selle äpi loomisega seotud olen, püha müristus.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 21:39
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 21:32 Magan samamoodi hääletuga edasi, sest poolsada eluaastat on õpetanud usaldama, et mis minuni jõudma peab, see ka jõuab. Olgu siis sms võms. Juhuseid ei ole.
Ma ei saa aru, miks peab magama hääletuga? Kas sulle muidu helistavad keset ööd mingid maniakid? Kui kellelgi lähedasel on öösel abi vaja, mis siis saab?
Sõltuvalt inimese ametist võivad küll "maniakid" helistada. Mulle on kunagi klient helistanud hommikul kell 6 ja ta ei saanud üldse aru, et mingi probleem sellega oleks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist