Miks toodavad kodujuustu firmad, kes seda teha ei oska?
-
Külaline
Me oleme ka erinevaid ostnud, mees armastab kodujuustu ja kurgiga nn külma kastet. Aga, avastasime, et see tõstab kolesterooli. Peab madala rasvaga söödava variandi leidma ja hapukoorest loobuma.
-
Külaline
Vahe on lihtsalt selles, et kui ise koort lisad, maksab see ca 2.50 kg, aga kodujuust maksab suvalise koorega caKülaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 23:05No ega rõõsa koore hind pole kallim hapukoore omast. Mis vahet seal, kumba niisutamiseks on lisatud.
5.90 kg.
Sama, nagu poest osta valmis kotletisegu, millele on lisatud mitmeid lihast odavamaid asju, aga sellega nii massi kui ka kilohinda tõstetud.
Kodus samu lisandeid pannes tuleks palju odavam kilohind.
Kui see oleks keeruline, no ok. Aga lihtselt sissesegamise vaev ju.
-
Külaline
Vat on asi, mille fenomeni mina ei mõista. Täpselt sama kehtib avokaado kohta. Tean, et paljud lausa jumaldavad.
Olen proovinud erinevaid kodujuuste, aga minu jaoks on need kõik lihtsalt ühed kummised tükid, mis hulbivad mingis vedelikus. Samas, kohupiima nii sõmerana kui ka kreemina armastan väga. Aga ikka vaid magusas versioonis.
Olen proovinud erinevaid kodujuuste, aga minu jaoks on need kõik lihtsalt ühed kummised tükid, mis hulbivad mingis vedelikus. Samas, kohupiima nii sõmerana kui ka kreemina armastan väga. Aga ikka vaid magusas versioonis.
-
Külaline
Mina ostan ainult OTTO laktoosivada kodujuustu. Mulle väga meeldib. Olen ka teisi proovinud, aga need ei sobi.
-
Külaline
Mina ostan soomlaste Rae kodujuustu. Normaalse konsistentsiga, midagi ei uju. Hea suur pakk on ka.
https://www.prismamarket.ee/toode/kotim ... 4891802447
https://www.prismamarket.ee/toode/kotim ... 4891802447
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑01 Apr 2026 00:22 Vat on asi, mille fenomeni mina ei mõista. Täpselt sama kehtib avokaado kohta. Tean, et paljud lausa jumaldavad.
Avokaado tahab pikalt harjumist nagu sushigi, esiteks tuleb valida parajalt küps, sõrme all katsudes veidi pehme, mitte päris lödi, siis viilud röstleivale, rukkipala leivale sobivad eriti hästi, peale veidi pipart, soola ja nii maitsev. Väga hea on ka poke-kausside sees ja muude kastmetega nagu soja jne.
Eriti hea on avokaadoga tehtud magustoit, avokaado koos kakaoga blenderis pehmeks, lisada veidi sidrunimahla ja suhkurt ning külmkappi. Avokaado-toorjuustu-kakaotort ka väga maitsev.
-
Külaline
Hapukoor maksab 4 eurot kilo ja kodujuust 6 eurot, jube vahe tõesti.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 21:01Ma ei osta ühtki kodujuustu hapukoorega - miks ma peaks hapukoore lisandi ees 2+ korda kallimat hinda maksma hapukoore enda kilohinnast?
-
Külaline
Mina ka ei taha neid plägaseid, seepärast olen Alma juurde jäänud, Tere on ka ok.
Oskad viidata, millises kaubandusketis seda müüakse? Kui see aprillinali pole, kõlab igatahes suurepäraselt ka sel juhul.
-
Külaline
Pandi just enne Selveri link. Suht igal pool on.
Jäi märkamata, aitäh.
Selverites on jah alati, äkki Rimides ka?
-
Külaline
Haabersti Rimis pole mitte kunagi, sealt ei tasu otsida,
-
Külaline
Ma ei saa ikkagi aru. Tootja on enamasti lisanud kas rõõska või hapukoort. Mõlemad suht ühes hinnaklassis? Et miks sa just hapukoorega varianti raisatud rahaks pead, rõõsa koorega sama asi ju. Või müüb mõni tootja täitsa kuiva asja ka, et pallikesed on kuivad nagu herned?Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 23:36Vahe on lihtsalt selles, et kui ise koort lisad, maksab see ca 2.50 kg, aga kodujuust maksab suvalise koorega caKülaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 23:05No ega rõõsa koore hind pole kallim hapukoore omast. Mis vahet seal, kumba niisutamiseks on lisatud.
5.90 kg.
Sama, nagu poest osta valmis kotletisegu, millele on lisatud mitmeid lihast odavamaid asju, aga sellega nii massi kui ka kilohinda tõstetud.
-
Külaline
Ma ei osta kummagi koorega kodujuustu. Mõlemat võin kodus ise lisada, kui soovi on.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 20:24Ma ei saa ikkagi aru. Tootja on enamasti lisanud kas rõõska või hapukoort. Mõlemad suht ühes hinnaklassis? Et miks sa just hapukoorega varianti raisatud rahaks pead, rõõsa koorega sama asi ju. Või müüb mõni tootja täitsa kuiva asja ka, et pallikesed on kuivad nagu herned?Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 23:36Vahe on lihtsalt selles, et kui ise koort lisad, maksab see ca 2.50 kg, aga kodujuust maksab suvalise koorega caKülaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 23:05No ega rõõsa koore hind pole kallim hapukoore omast. Mis vahet seal, kumba niisutamiseks on lisatud.
5.90 kg.
Õige kodujuust on enamasti ühtlane veidi teraline mass, pole mingeid kuivi pallikesi. Vahel on tõesti liiga tihke, siis segan törtsu hapukoorega.
Hapukoor maksab ca 2,5 € kilo, ei näe vajadust osta kodujuustu hinnaga 6 € kilo, millest kolmandik on poole odavam hapukoor ja nimeks "Kodujuust hapukoorega".
Nagu see iseenesest peaks kallimat hinda õigustama, et odavam koor on juurde lisatud.
-
Külaline
Nii kooner on ikka valus olla. Pealegi tuleb osta poest siis see hapukoor või muu koor lisaks, niisama ju neid ei kasuta.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 20:57Ma ei osta kummagi koorega kodujuustu. Mõlemat võin kodus ise lisada, kui soovi on.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 20:24Ma ei saa ikkagi aru. Tootja on enamasti lisanud kas rõõska või hapukoort. Mõlemad suht ühes hinnaklassis? Et miks sa just hapukoorega varianti raisatud rahaks pead, rõõsa koorega sama asi ju. Või müüb mõni tootja täitsa kuiva asja ka, et pallikesed on kuivad nagu herned?Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 23:36
Vahe on lihtsalt selles, et kui ise koort lisad, maksab see ca 2.50 kg, aga kodujuust maksab suvalise koorega ca
5.90 kg.
Õige kodujuust on enamasti ühtlane veidi teraline mass, pole mingeid kuivi pallikesi. Vahel on tõesti liiga tihke, siis segan törtsu hapukoorega.
Hapukoor maksab ca 2,5 € kilo, ei näe vajadust osta kodujuustu hinnaga 6 € kilo, millest kolmandik on poole odavam hapukoor ja nimeks "Kodujuust hapukoorega".
Nagu see iseenesest peaks kallimat hinda õigustama, et odavam koor on juurde lisatud.
-
Külaline
Troll leidis ka teema ülesKülaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 21:55Nii kooner on ikka valus olla. Pealegi tuleb osta poest siis see hapukoor või muu koor lisaks, niisama ju neid ei kasuta.
Kasutan hapukoort pea iga päev.
-
Külaline
Meie kasutame kartulisalatis, mujal mitte.
-
Külaline
Kasutame mitmes pirukatainas, lahtise piruka katteks koos muna ja riivjuustuga, kuumades kastmetes (hakkliha- või seenekaste), ahjuvormides, suppide peale, kapsa- või kurgisalatis, vrappide kastmes, suvalises külmas kastmes dipiks. Praegu läheb väga palju rohelise sibula salatisse, ülepäeva keegi teeb endale.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 22:42Meie kasutame kartulisalatis, mujal mitte.
Samuti kookide kihtide vahele. Lapsed teevad ka kakaoga magustoitu.
Kartuli-, riisi-, tatra-, lillkapsa- ja kõikides muudes tahedamates salatites kah.
-
Külaline
Kasutame hapukoore asemel 4% kreeka jogurtit, ei näe mingit mõtet 5x rasvasemat ja 3x suurema kaloraažiga toodet sisse vohmida.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 23:04Kasutame mitmes pirukatainas, lahtise piruka katteks koos muna ja riivjuustuga, kuumades kastmetes (hakkliha- või seenekaste), ahjuvormides, suppide peale, kapsa- või kurgisalatis, vrappide kastmes, suvalises külmas kastmes dipiks. Praegu läheb väga palju rohelise sibula salatisse, ülepäeva keegi teeb endale.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2026 22:42Meie kasutame kartulisalatis, mujal mitte.
Samuti kookide kihtide vahele. Lapsed teevad ka kakaoga magustoitu.
Kartuli-, riisi-, tatra-, lillkapsa- ja kõikides muudes tahedamates salatites kah.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Andy, Bing [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist