Miks toodavad kodujuustu firmad, kes seda teha ei oska?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 23:26Kasutame hapukoore asemel 4% kreeka jogurtit, ei näe mingit mõtet 5x rasvasemat ja 3x suurema kaloraažiga toodet sisse vohmida.
Meile jogurt eriti ei meeldi. Tzatziki kastmes on küll väga ok, aga tavalistesse kastmetesse, salatitesse, värskekapsasupi ega seljanka peale ei sobi. Kaloritega on mõnel pereliikmel lausa vastupidi, juurde oleks vaja.
Vastus oli lihtsalt sellele, kes arvas, et kuivema kodujuustu vedeldamiseks peaks eraldi koort ostma. Meil kogu aeg kasutuses.
See pole ju mingi probleem ometi 😃
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 21:55
Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 20:57
Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 20:24

Ma ei saa ikkagi aru. Tootja on enamasti lisanud kas rõõska või hapukoort. Mõlemad suht ühes hinnaklassis? Et miks sa just hapukoorega varianti raisatud rahaks pead, rõõsa koorega sama asi ju. Või müüb mõni tootja täitsa kuiva asja ka, et pallikesed on kuivad nagu herned?
Ma ei osta kummagi koorega kodujuustu. Mõlemat võin kodus ise lisada, kui soovi on.
Õige kodujuust on enamasti ühtlane veidi teraline mass, pole mingeid kuivi pallikesi. Vahel on tõesti liiga tihke, siis segan törtsu hapukoorega.
Hapukoor maksab ca 2,5 € kilo, ei näe vajadust osta kodujuustu hinnaga 6 € kilo, millest kolmandik on poole odavam hapukoor ja nimeks "Kodujuust hapukoorega".
Nagu see iseenesest peaks kallimat hinda õigustama, et odavam koor on juurde lisatud.
Nii kooner on ikka valus olla. Pealegi tuleb osta poest siis see hapukoor või muu koor lisaks, niisama ju neid ei kasuta.
Mida tähendab, et hapukoort niisama ju ei kasuta? Hapukoor käib erinevate toitude sisse ja erinevate suppide peale, kastmete sisse jne. Kui sina kasutad hapukoort vaid kartulisalati tegemisel, siis miks sa arvad, et kõik teised inimesed kasutavad seda toiduainet täpselt samamoodi vaid ühe toidu valmistamisel?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 00:41
Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 20:57
Ma ei osta kummagi koorega kodujuustu. Mõlemat võin kodus ise lisada, kui soovi on.
Õige kodujuust on enamasti ühtlane veidi teraline mass, pole mingeid kuivi pallikesi. Vahel on tõesti liiga tihke, siis segan törtsu hapukoorega.
Hapukoor maksab ca 2,5 € kilo, ei näe vajadust osta kodujuustu hinnaga 6 € kilo, millest kolmandik on poole odavam hapukoor ja nimeks "Kodujuust hapukoorega".
Nagu see iseenesest peaks kallimat hinda õigustama, et odavam koor on juurde lisatud.
Nii kooner on ikka valus olla. Pealegi tuleb osta poest siis see hapukoor või muu koor lisaks, niisama ju neid ei kasuta.
Mida tähendab, et hapukoort niisama ju ei kasuta? Hapukoor käib erinevate toitude sisse ja erinevate suppide peale, kastmete sisse jne. Kui sina kasutad hapukoort vaid kartulisalati tegemisel, siis miks sa arvad, et kõik teised inimesed kasutavad seda toiduainet täpselt samamoodi vaid ühe toidu valmistamisel?
Eelnevalt sai juba kirjutatud, et hapukoore asemel kasutatakse nendes toitudes 4% kreeka jogurtit. Kui käid trennis ja sööd teadlikult, siis hapukoort ei kasutata ja asendatakse see hoopis 3 korda valgurikkama ja kasulikuma tootega. Kolm korda vähem kaloreid ja kolm korda valgurikkam.
Külaline

Tore, et teada sain, et osad firmad peavad kodujuustuks rõõsa koore sees ujuvat ollust, selles see asi oligi, rõõsal koorel on ju nii spetsiifiline maguslääge maitse, et sellise asja peale ikka annab tulla, et seda kodujuustule lisaks toppida. Selliset ei ole see enam klassikaline kodujuust. Lasku vahtu ka siis see rõõsk koor juba ja pangu suhkurt rohkem sisse. Igal juhul eelistan enne puhast varianti või vähese! hapukoorega.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 08:55 Tore, et teada sain, et osad firmad peavad kodujuustuks rõõsa koore sees ujuvat ollust, selles see asi oligi, rõõsal koorel on ju nii spetsiifiline maguslääge maitse, et sellise asja peale ikka annab tulla, et seda kodujuustule lisaks toppida. Selliset ei ole see enam klassikaline kodujuust. Lasku vahtu ka siis see rõõsk koor juba ja pangu suhkurt rohkem sisse. Igal juhul eelistan enne puhast varianti või vähese! hapukoorega.
Millest sa hommikul vara juba nii ärritatud oled? Kevad ja ees kolm vaba päeva, aga inimene vahutab hommikul kell 9 kodujuustu teemal...
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 09:36
Guest kirjutas: 03 Apr 2026 08:55 Tore, et teada sain, et osad firmad peavad kodujuustuks rõõsa koore sees ujuvat ollust, selles see asi oligi, rõõsal koorel on ju nii spetsiifiline maguslääge maitse, et sellise asja peale ikka annab tulla, et seda kodujuustule lisaks toppida. Selliset ei ole see enam klassikaline kodujuust. Lasku vahtu ka siis see rõõsk koor juba ja pangu suhkurt rohkem sisse. Igal juhul eelistan enne puhast varianti või vähese! hapukoorega.
Millest sa hommikul vara juba nii ärritatud oled? Kevad ja ees kolm vaba päeva, aga inimene vahutab hommikul kell 9 kodujuustu teemal...

Kalendritundjatel täna sootuks leinapäev, homme ka. Kui lärmakaid töid teha, saad suvel äikest.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Apr 2026 00:41 Mida tähendab, et hapukoort niisama ju ei kasuta? Hapukoor käib erinevate toitude sisse ja erinevate suppide peale, kastmete sisse jne.
Ma pole küll see, kellele vastad, aga mina nt ka eraldi hapukoort kunagi ei osta ja ei kasuta ka. Kodus külmkapis seda siiski vahel leidub, kuna mees ostab. Aga reaalselt, ma ei pane ise seda ühegi supi peale, mingeid kastmeid ka ei tee. Kord kvartalis võibolla teen hakklihakastet, siis selle ühe sortsu jaoks olen reaalselt võtnudki supilusikatäie sellest hapukoorega kodujuust totsikust.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 08:24
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 00:22 Vat on asi, mille fenomeni mina ei mõista. Täpselt sama kehtib avokaado kohta. Tean, et paljud lausa jumaldavad.

Olen proovinud erinevaid kodujuuste, aga minu jaoks on need kõik lihtsalt ühed kummised tükid, mis hulbivad mingis vedelikus. Samas, kohupiima nii sõmerana kui ka kreemina armastan väga. Aga ikka vaid magusas versioonis.

Avokaado tahab pikalt harjumist nagu sushigi, esiteks tuleb valida parajalt küps, sõrme all katsudes veidi pehme, mitte päris lödi, siis viilud röstleivale, rukkipala leivale sobivad eriti hästi, peale veidi pipart, soola ja nii maitsev. Väga hea on ka poke-kausside sees ja muude kastmetega nagu soja jne.
Eriti hea on avokaadoga tehtud magustoit, avokaado koos kakaoga blenderis pehmeks, lisada veidi sidrunimahla ja suhkurt ning külmkappi. Avokaado-toorjuustu-kakaotort ka väga maitsev.
Sushiga harjumist ei olnud mul küll pikalt vaja, kohe maitses, aga avokaado ei ole maitsema hakanud ei poke-kausside sees ega leiva peal. Sa nagu proovid vist vihjata, et inimesed ei oska seda süüa, et nii pikalt kirjutad, mida kõik teha võiks. Kui ikka ei maitse, siis ei maitse.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 11:45
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 08:24 Avokaado tahab pikalt harjumist nagu sushigi, esiteks tuleb valida parajalt küps, sõrme all katsudes veidi pehme, mitte päris lödi, siis viilud röstleivale, rukkipala leivale sobivad eriti hästi, peale veidi pipart, soola ja nii maitsev. Väga hea on ka poke-kausside sees ja muude kastmetega nagu soja jne.
Eriti hea on avokaadoga tehtud magustoit, avokaado koos kakaoga blenderis pehmeks, lisada veidi sidrunimahla ja suhkurt ning külmkappi. Avokaado-toorjuustu-kakaotort ka väga maitsev.
Sushiga harjumist ei olnud mul küll pikalt vaja, kohe maitses, aga avokaado ei ole maitsema hakanud ei poke-kausside sees ega leiva peal. Sa nagu proovid vist vihjata, et inimesed ei oska seda süüa, et nii pikalt kirjutad, mida kõik teha võiks. Kui ikka ei maitse, siis ei maitse.
Avokaado ise on ju täiesti mage, ta annab toidule mahtu, kasulikke rasvu ja vitamiine. Aga et see kuidagi maitseks, tuleb seda endale meelepäraselt maitsestada. Mulle nt meeldib avokaadot põhiliselt kahel viisil kasutada. Üks on see, et teen selle pudruks, lisan kodujuustu, hakitud muna ja tükeldatud värsket kurki. Vanasti meeldis hommikukohvi kõrvale kartulisalatit süüa vahel, nüüd söön seda. Leivaviil kõrvale. Teine on see, et blenderdan koos külmutatud mangokuubikute ja kaerapiimaga smuutiks. Ülihea.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Apr 2026 07:42
Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 00:41

Eelnevalt sai juba kirjutatud, et hapukoore asemel kasutatakse nendes toitudes 4% kreeka jogurtit. Kui käid trennis ja sööd teadlikult, siis hapukoort ei kasutata ja asendatakse see hoopis 3 korda valgurikkama ja kasulikuma tootega. Kolm korda vähem kaloreid ja kolm korda valgurikkam.
Ma ei kujutaks ette, et panen seljanka või borši peale jogurtit.

Käin trennis ja söön teadlikult. Kuna kehakaalu ja terviseprobleeme ei esine, siis jääb arusaamatuks, miks ei tohi hapukoort süüa või miks seda peaks asendama vähem maitsva ja vähem sobiva toiduga?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 10:37
Guest kirjutas: 02 Apr 2026 00:41 Mida tähendab, et hapukoort niisama ju ei kasuta? Hapukoor käib erinevate toitude sisse ja erinevate suppide peale, kastmete sisse jne.
Ma pole küll see, kellele vastad, aga mina nt ka eraldi hapukoort kunagi ei osta ja ei kasuta ka. Kodus külmkapis seda siiski vahel leidub, kuna mees ostab. Aga reaalselt, ma ei pane ise seda ühegi supi peale, mingeid kastmeid ka ei tee. Kord kvartalis võibolla teen hakklihakastet, siis selle ühe sortsu jaoks olen reaalselt võtnudki supilusikatäie sellest hapukoorega kodujuust totsikust.
See on ju teine teema, kui ei maitse. Aga milleks otsustada teiste inimeste eest? See inimene ju sõnastas oma jutu nii: "hapukoort niisama ju ei kasuta". Et hapukoort pannakse ju vaid kartulisalati sisse. No, miks ei kasuta? Mina kasutan küll palju ja erinevates toitudes.

See kõlab täpselt sama jaburalt nagu mu lapse arst ükskord karjatas: Issand, kes siis hapukapsasupi sisse kartuleid paneb!? No mida asja! Mina panen! Olen alati pannud ja panen ka edaspidi. Ükskõik kui võõras ja arusaamatu see teistele tundub.
Külaline

See kõlab täpselt sama jaburalt nagu mu lapse arst ükskord karjatas: Issand, kes siis hapukapsasupi sisse kartuleid paneb!? No mida asja! Mina panen! Olen alati pannud ja panen ka edaspidi. Ükskõik kui võõras ja arusaamatu see teistele tundub.
Ei puutu küll asjasse, aga kuidas te lapse arstiga sellise vestluseni jõudsite? Ma pole iialgi ühegi arstiga arutanud, kuidas ma hapukapsasuppi teen.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 12:27
Ei puutu küll asjasse, aga kuidas te lapse arstiga sellise vestluseni jõudsite? Ma pole iialgi ühegi arstiga arutanud, kuidas ma hapukapsasuppi teen.
Eks ikka lapse haigusega seoses.
Külaline

Arst ikka kohe lausa karjatas. Nojah.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 12:31

Arst ikka kohe lausa karjatas. Nojah.
Jah, ta avaldas väga häälekalt oma arvamust ja ilmselgelt soovis näidata, mis tema sellisest supist arvab. Kui ta ei oleks nii kummaliselt reageerinud, siis see ei oleks mul täna, palju aastaid hiljem enam meeles.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 12:25
Guest kirjutas: 03 Apr 2026 10:37
See on ju teine teema, kui ei maitse. Aga milleks otsustada teiste inimeste eest? See inimene ju sõnastas oma jutu nii: "hapukoort niisama ju ei kasuta". Et hapukoort pannakse ju vaid kartulisalati sisse. No, miks ei kasuta? Mina kasutan küll palju ja erinevates toitudes.

Ma ei öelnud, et ei maitse. Ma lihtsalt ei kasuta, ei oska tahta seda kusagile panna. Supi peale ei pane, sest selget suppi tahangi selgena. Eks see vastaja võibolla mõtles samuti, et ta lihtsalt ise ei kasuta, aga väljendas ennast veits kehvasti. Arusaadav, et igaüks kasutab toiduaineid oma maitse ja vajaduse järgi ja nii ongi okei.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 11:45
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 08:24
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 00:22 Vat on asi, mille fenomeni mina ei mõista. Täpselt sama kehtib avokaado kohta. Tean, et paljud lausa jumaldavad.

Olen proovinud erinevaid kodujuuste, aga minu jaoks on need kõik lihtsalt ühed kummised tükid, mis hulbivad mingis vedelikus. Samas, kohupiima nii sõmerana kui ka kreemina armastan väga. Aga ikka vaid magusas versioonis.

Avokaado tahab pikalt harjumist nagu sushigi, esiteks tuleb valida parajalt küps, sõrme all katsudes veidi pehme, mitte päris lödi, siis viilud röstleivale, rukkipala leivale sobivad eriti hästi, peale veidi pipart, soola ja nii maitsev. Väga hea on ka poke-kausside sees ja muude kastmetega nagu soja jne.

Rösti rukkipala leib ära, pane peale otse karbist tuuniksla ja viiluta avokaado peale lisa pipart ja soola. Tee nagu kästi ja läheb alla küll.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 09:36

Ma tean jah, et peast heledakestel on iga päev rõõmus nägu ees, me teised, tavainimesed niimoodi koguaeg ei lõhverda tead.
Külaline

Mina ka seljanka või borši supile hapukoort ei pane. Aga muudes asjades hapukoort söön.
Avokaado hakkas maitsema ca 30+ vanuses. Soola ja sidrunipipraga.
Sushiga mina küll harjusin üsna kaua. Esialgu proovisin vaid vegan variante, sest nö toores kala hirmutas. Aga nüüd läheb iga sushi hea meelega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 12 külalist