Sünge prognoos kütusehinnad

vana hea klassika
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Sünge prognoos kütusehinnad

Postitus Postitas taivopalm »

Vaht prognoosib täna 3 eurost hinda. Aga talle meeldib hirmujuttu ajada. Küsimus. Kas sõidate juba täna vähem? Kas 3 eur hinna saabumisel panete auto seisma? Kui see peaks juhtuma.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Õnneks kompenseerib töökoht mu kütuse, muidu tõenäoliselt sõidaks veidi vähem küll. Jätaksin Tallinn-Narva Jõesuu otsa ära ja läheksin hoopis Laulasmaale või Pärnu.
Külaline

Ei paneks kindlasti autot seisma, auto on elu. Mõne sõidu vajaduse üle ehk mõtleks 2 min kauem (ja siis ikka sõidaks).
Külaline

Juba praegu on diisel tõusnud 40%. Arvestades, et pea kogu põllumajandus ja logistika toimub diisliga, siis varsti tuleb see 40% ikka kenasti lõpptarbijatel kinni maksta. Pool kütusehinnast on maksud, nii et riik kindlasti rõõmustab.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Apr 2026 19:31 Juba praegu on diisel tõusnud 40%. Arvestades, et pea kogu põllumajandus ja logistika toimub diisliga, siis varsti tuleb see 40% ikka kenasti lõpptarbijatel kinni maksta. Pool kütusehinnast on maksud, nii et riik kindlasti rõõmustab.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Apr 2026 19:43
Guest kirjutas: 02 Apr 2026 19:31 Juba praegu on diisel tõusnud 40%. Arvestades, et pea kogu põllumajandus ja logistika toimub diisliga, siis varsti tuleb see 40% ikka kenasti lõpptarbijatel kinni maksta. Pool kütusehinnast on maksud, nii et riik kindlasti rõõmustab.
Kindlasti! Riik kohe ongi selline sapine organism, mille eesmärk on kõigile halba soovida ning käru keerata - ja siis tulemuste üle rõõmustada1
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Siis oleks veerand kütusehinnast maksud.
Aga jah, kuna osutan mobiilset teenust, siis sõidutasu juba tõstsin ja vajadusel tõstan veel kuni kliendid jaksavad maksta, ilmselt 3 eurise hinna puhul jäävad vaid lähiümbruse kliendid. Isiklikeks sõitudeks on elektriauto, sellel pole vahet mis hinnaga kütus on. Kui päike paistab ja auto kodus, siis päike laeb aku tasuta täis.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Eks siis tuleb rohkem mõelda, kas ja kuhu on üldse vaja sõita. Teisalt läheb ju kütusehinna tõus iga teenuse ja toote hinda, nii et isegi autot mitte omades tuleb see hinnatõus meie ügaühe rahakotti õgima.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Ma ise selle Vahu juttu päris tõe pähe ei võtaks. Aastate eest oli mees tulihingeline elektriauto fänn, igal pool esines ja kiitis kui tore asi on elektriauto. Nüüd on selles osas tagasi tõmmanud. Arvutasin huvi pärast natukene. Kui võtta selline keskmine inimene, kes sõidab (diisel)autoga aastas 15 000 km, siis tema peab täna ühes kuus rohkem maksma kütuse eest ca 40 eurot võrreldes näiteks veebruariga. Aastas teeb see juba pea 500 eurot. Ma seda 3 eurost liitrihinda ei usu, aga kui see peaks juhtuma, siis pealinna tänavad on poole tühjemad. Nendel kes veel sõidavad, on lahedam sõita.
Külaline

Mul nafta oma maadel, aga avaldada ei saa. Vaata, mis nad lendorava mehega tegid.

Ei ole aprillinali.
Külaline

taivopalm kirjutas: 02 Apr 2026 21:00 Ma ise selle Vahu juttu päris tõe pähe ei võtaks. Aastate eest oli mees tulihingeline elektriauto fänn, igal pool esines ja kiitis kui tore asi on elektriauto. Nüüd on selles osas tagasi tõmmanud. Arvutasin huvi pärast natukene. Kui võtta selline keskmine inimene, kes sõidab (diisel)autoga aastas 15 000 km, siis tema peab täna ühes kuus rohkem maksma kütuse eest ca 40 eurot võrreldes näiteks veebruariga. Aastas teeb see juba pea 500 eurot. Ma seda 3 eurost liitrihinda ei usu, aga kui see peaks juhtuma, siis pealinna tänavad on poole tühjemad. Nendel kes veel sõidavad, on lahedam sõita.
Tore, et sa sellise kokkuvõtte teed. Kasuks. Aitäh!
Külaline

Ilmselt kestab see jama nii või teisiti pikka aega, mitmest allikast on öeldud, et isegi kui kohe saaks tankerid liikuma, hakkaks olukord paranema 6 kuu pärast. Ja kes ütleb, et see ei kordu, kui nüüd kord need neetud iraanlased on nad seda testida saanud.
Otsustasime igaks juhuks auto ära vahetada pistikhübriidi vastu, kõigeks tuleb valmis olla.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Apr 2026 19:44
Kindlasti! Riik kohe ongi selline sapine organism, mille eesmärk on kõigile halba soovida ning käru keerata - ja siis tulemuste üle rõõmustada1
Eks seda riiki ja riigijuhtimist tuleb ikka tegude ja tulemuste, mitte ilusa jutu põhjal hinnata.
Kui kütus (gaas sh) muutub liiga kalliks, siis väheneb tarbimine (või tehakse seda kuskil, kus see on odavam), kasvab inflatsioon jne. Alles meil oli siin mitu aastat inflatsioon 10-20% tuuris (toiduainetel oli see hinnatõus isegi kõrgem) kõrgete energiahindade tõttu, diisel üle 1,8 euro siis ei tõusnud. Nüüd tuleb siis min 30% inflatsioon tarbekaupadele?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:00 Ilmselt kestab see jama nii või teisiti pikka aega, mitmest allikast on öeldud, et isegi kui kohe saaks tankerid liikuma, hakkaks olukord paranema 6 kuu pärast. Ja kes ütleb, et see ei kordu, kui nüüd kord need neetud iraanlased on nad seda testida saanud.
Otsustasime igaks juhuks auto ära vahetada pistikhübriidi vastu, kõigeks tuleb valmis olla.
Kuidas see üks väin meie elu nii mõjutab? Kas see on ainuke koht, kust me siiani kütust saanud? Ma ei saa aru, äkki selgitate mulle, miks kõik munad ühes korvis on, kui nii ei tohiks maailmas ju olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:09Kui kütus (gaas sh) muutub liiga kalliks, siis väheneb tarbimine (või tehakse seda kuskil, kus see on odavam)
Kuidas seda ette kujutad? Kütet võib ju veidi maha keerata, aga mitte lõputult. Korterit ju ei liiguta odavamasse kohta.
Uusarendustest paljud on ju gaasiküttel.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:22Kuidas see üks väin meie elu nii mõjutab? Kas see on ainuke koht, kust me siiani kütust saanud? Ma ei saa aru, äkki selgitate mulle, miks kõik munad ühes korvis on, kui nii ei tohiks maailmas ju olla.
Loe ise.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... t-ei-piisa
Külaline

Kirjutab nii, et Maailmamajandusel ei ole piisavalt varuvõimsust, et asendada 20% oma vereringest. Kuidas nii! Ainult 20_% ja juba vajume kõik kokku. Kuas ülejäänud 80% on???
Ma lihtsalt tavaline naine, kes küsib selliseid asju. Ma ei saa aru, kuidas see kaos toimib. Seletage lihtsalt ja loogiliselt. Miks?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:00 Ilmselt kestab see jama nii või teisiti pikka aega, mitmest allikast on öeldud, et isegi kui kohe saaks tankerid liikuma, hakkaks olukord paranema 6 kuu pärast. Ja kes ütleb, et see ei kordu, kui nüüd kord need neetud iraanlased on nad seda testida saanud.
Pistikhübriidi puhul tuleb suur kulutus, kui sõidukilomeetreid 100 000 täis, 30 000-40 000 eurot uue aku eest. Vast kalkuleerisite läbi, et siis tasus osta.
Külaline

MIINUSTAJA, palun selgita oma seisukohti.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 00:14 MIINUSTAJA, palun selgita oma seisukohti.
See läheks tal liiga pikale.
Miinustab ju kõike, isegi artiklite linke 😀
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Piusa, taivopalm ja 8 külalist