Indukstioonpliit

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Indukstioonpliit

Postitus Postitas Külaline »

Kas teid ei häiri, et indukstioonpliidil ei saa kasutada igasuguseid keedunõusid?
Malmpotti, malmpanni, klaaspotti jmt
Keraamiline plaat on ses mõttes ju mõttekam, tee mis tahad ja kuidas tuju on. Või mis te arvate?
Külaline

Aa, olgu, eksisin - malm on magneetiline aine, seda saab kasutada. Aga savi siiski ei saa, eks?
Külaline

Võimalik osta vaheplaat, millega saab neid teisi nõusid ka kasutada.
https://pood.magaziin.ee/product/adapte ... le-145-cm/

Induktisoonpliidi eelis on siiski megakiirus. Keraamilise pliidi puhul ootad ja ootad kuni vesi keema läheb, et munad sisse panna. Induktsioonpliidi puhul vaat, et ei jõuagi kapist mune piisava kiirusega välja võtta.
Külaline

Ideaalis võiks olla pliit, millel paar keeduala tavalised ja paar induktsiooniga. Nagu praegugi on leraamilistel pliitidel ju mõni kiirkeeduala, kuigi n.ö. tavaline ehk mitte induktsiooniga.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 20:04 Kas teid ei häiri, et indukstioonpliidil ei saa kasutada igasuguseid keedunõusid?
Keraamiline plaat on ses mõttes ju mõttekam, tee mis tahad ja kuidas tuju on. Või mis te arvate?
Minul pole mingit tuju klaas- või savipotti pliidil kasutada. Need on ikka rohkem ahjunõud.
Ainult ühe odava panni pidin tütrele ära andma, mis induktsioonile ei sobinud.
Isegi 40-aastane nõukaaegne emailpott sobib.
Elektrit kulub vähem, kõik käib nii kiiresti.
Külaline

Küsimus targematele: kas see pikem variant 76 cm on mingil viisil parem kui 60 cm, mõlemal on vist 4 ala, teine lihtsalt pikem?
Tuleb klassikaline plaat välja vahetada ja siin me nüüd peame aru, kas see pikkus annab mingit lisaväärtus...
Külaline

Kui neid alasid ühendada saab või soovid korraga mitu ülisuurt potti korraga kuumaks ajada, siis kindlasti.
Mulle on 60 cm piisanud.
Külaline

Mind häiris ja ostsin uuesti gaasipliidi. Süvistatav, őhuke.
Emal on on induktsioonpliit 2a. Peamiselt kasutatav ala on pealt tuhm, nagu kuiunud. Samas ta on oma asjadega väga hoolas. Ei teagi, mis valesti tegi. Ikea pliit.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 00:33Ikea pliit.
Mida see tähendab? Kas Ikea toodab pliite ka?
Külaline

Mul on ka IKEA köök + kõik IKEA köögitehnika, sh induktsioonpliit. Mulle ei meeldi. Pliit kuumeneb liiga kiiresti, ajab panni keskelt kõrbema (toit valmib ebaühtlaselt), piiksub iga hingetõmbe peale nagu närvihaige. Kui pliit ei tööta ja kass üle kõnnib, läheb pliit tööle, tuled, viled, jube tüütu. Olen ennast asjadega põhjalikult kurssi viinud, kõik võimalused on rakenduses, igasugused lapselukud jne, vahetanud mitut sorti panne jne, aga ikkagi ei tule seda kasutusmugavust, mis on keraamilisel pliidil. Pannialune pliidiplaat on tuhm, kuigi olen väga puhas ja hoolas. Kui kass on üksi kodus, ei tohi pliidile anumat jätta, sest siis võib kass pliidi tööle panna, tüütu on kogu aeg pann kõrvale tõsta, et pliidiplaat tühi oleks. Keraamiline on minu lemmik ja ilmselt proovin sinna IKEA sisse uue keraamilise pliidiplaadi sobitada.
Võimalik nüüd, et ma ikkagi ei oska seda induktsioonpliiti kasutada, kuigi olen proovinud kogu info kätte saada ja rakendada. Mulle vist ei sobi selle süsteemi äkilisus ja tundlikkus.
Mul on ka sillaga pool, aga ma ei kasuta.
Külaline

Kas teised, kel siin on induktsioonplaat, on läinud ka kasutatavaim koht tuhmimaks?
Praegu on kaks sellist tagasisidet tulnud IKEA plaadi puhul.
Külaline

Mul on üks ilmselt väääga naiivne küsimus, aga - kas väga madalal temperatuuril midagi podisema saab ikka panna induktsiooniga? Või on selline pliit liiga äkiline aeglase toidu jaoks?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 10:48 Mul on üks ilmselt väääga naiivne küsimus, aga - kas väga madalal temperatuuril midagi podisema saab ikka panna induktsiooniga? Või on selline pliit liiga äkiline aeglase toidu jaoks?
Loomulikult saab.
Minu omal 9 astet, puljong podiseb 3 - 4 peal. 1,5 - 2 hoiavad lihtsalt toitu soojas.
Külaline

Mul on kasutajakogemus kõikide pliiditüüpidega ja eelistan eranditult induktsioonpliiti. Mitte kunagi enam ei osta mingit teist tüüpi pliiti.

Mul on AEG pliit ja sellel on 14 astet. Õigemini 13 ja viimane on P ehk siis P on kõige võimsam. Olen kärsitu ja tahan, et kõik läheks kiiresti keema. Ja seda see pliit ka teeb. Kui supikonti keedan, siis panen vaikselt mulisema 3-ga. Kui tahan toitu soojas hoida, siis panen 1 peale.

Pliidil on peal lapse-kassilukk. Keedualad ei ole värvi muutnud ega tuhmiks läinud.

Suvilas on mu pliit kus on kaks ala malmplaatidega ja kaks ala elava tulega. Ikka kiidetakse gaasipliiti, et läheb ruttu keema jne, aga vat mulle ei meeldi! Gaasipliit on ikka kordi aeglasem kui induktsioon ja lisaks võtab toast hapniku ära. Ja siis peab ka gaasiballooni jaoks koht olema. Juba ootan, kui see pliit otsad annab, et siis normaalne pliit osta. Suvilas teen alati hoidiseid sisse ja seal on veel eriti kiirust vaja.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 20:04 Kas teid ei häiri, et indukstioonpliidil ei saa kasutada igasuguseid keedunõusid?
Miks sa induktsioonpliidile mõeldud potte-panne ei taha kasutada? Mul on olnud erinevaid pliiditüüpe, aga ei ole mitte kunagi tulnud selle peale, et näiteks klaaspotti pliidi peal kasutada.

Malmpotid, plekist anumad ja klaasnõud on mul ikka ja alati ahjus käinud.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Malmpott töötab induktsiooni peal küll, ma lasen seal vahest mingi roa ruttu keema ja siis suskan ahju madalamale kuumusele hauduma. Aga see Ikea plaat on tõesti väga labiilne, üürgab isegi kerge ja kiire niiske lapi puudutuse peale ja kui kogemata üle puutetundliku ala libistad, siis sireenitab ja lükkab kogu pliidi kinni sootuks :D.
Külaline

Appikene, sa ei oska seda sõna isegi kirjutada :lol:
Nii pealkirjas kui postituses on valesti. Induktsioon.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 18:31 Appikene, sa ei oska seda sõna isegi kirjutada :lol:
Nii pealkirjas kui postituses on valesti. Induktsioon.
Appikene, olen jah valesti kirjutanud! Proovisin seda oma kirjutatud "Indukstioonpliiti" nüüd täht-tähelt korrektselt hääldada, oli tegemist :lol: Vat siis.
A te õnneks kirjutasite vastusteks Induktsioonpliidist.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 10:45 Kas teised, kel siin on induktsioonplaat, on läinud ka kasutatavaim koht tuhmimaks?
Praegu on kaks sellist tagasisidet tulnud IKEA plaadi puhul.
5a vana Siemens, ei ole läinud tuhmimaks, aga mingid kriimud ikka peale tekivad tiheda kasutamisega. Arvatavasti on mingi hetk väga kuuma saanud see pliidiklaas, keraamilised pliidi lähevad samamoodi ülekuumutamisega tuhmiks. Küllap see tuhmus on klaasi sees ja kaabits jms ei aita.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 21:02 Ideaalis võiks olla pliit, millel paar keeduala tavalised ja paar induktsiooniga. Nagu praegugi on leraamilistel pliitidel ju mõni kiirkeeduala, kuigi n.ö. tavaline ehk mitte induktsiooniga.
Mismõttes tavalised? Keraamilisel pliidiplaadil pole küll induktsiooni ees mingit eelist, ind. pliiti saab samamoodi vaikselt kuumutada. Kui gaas on, siis gaas+induktsioonialad oleks võimalus, aga kindlasti selliseid pliite ka on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist