HOIATUS: Kohtutäitur Kaire Põlts

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 08:59
Nojah.
Kirjas oli ka, et ametlikelt dokumentidelt on näha deponeeritud summa jääk hetke seisuga.
Kui ühe KT seis on +2300 ja teisel -700, siis üks on arvutustes eksinud.
Nii et ei saa väita, et ükski KT kunagi ei eksi ja klient on alati loll.
Teemaalgataja väidab ju, et kohtutäitur tahab talt 3000 eurot varastada.
No selline summa ju kokku tulebki, kui ametlike dokumentide järgi peaks alles olema 2300.-, aga uus KT ütleb, et TA ise on justkui võlgu hoopis 700.-.
Siis ongi 3000.- justkui haihtunud.
Eks nende kohtumisel selgub, miks praegune KT arvab, et TA dokumentides on keegi vea teinud.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Apr 2026 01:05
Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 08:59
Nojah.
Kirjas oli ka, et ametlikelt dokumentidelt on näha deponeeritud summa jääk hetke seisuga.
Kui ühe KT seis on +2300 ja teisel -700, siis üks on arvutustes eksinud.
Nii et ei saa väita, et ükski KT kunagi ei eksi ja klient on alati loll.
Teemaalgataja väidab ju, et kohtutäitur tahab talt 3000 eurot varastada.
No selline summa ju kokku tulebki, kui ametlike dokumentide järgi peaks alles olema 2300.-, aga uus KT ütleb, et TA ise on justkui võlgu hoopis 700.-.
Siis ongi 3000.- justkui haihtunud.
Eks nende kohtumisel selgub, miks praegune KT arvab, et TA dokumentides on keegi vea teinud.
Kas sa reaalselt usud, et kohtutäiturid meil varastavad inimesi paljaks?
Vigu võib teha igaüks, arusaamatusi võib ette tulla, aga vargaks nimetamine on ikka midagi palju ambitsioonikamat.
Ellotška
Kontakt:

Postitus Postitas Ellotška »

Selgituseks veel. Ma saan aru, et see kõik tundub absurdne ja täiesti ebareaalne. Paraku on see reaalsus, milles ma elan viimased kuu aega.
Püüan teile selgitada näite põhjal, mis tundub veidi loogilisem ehk.
Teil on pangakonto, mille lõppjääk on 0 eur
Teile laekub sinna 4000 eur
Te ostate lapsele:
tooli 100 eur
Käite toidupoes 200 eur
Jope: 400
Teie teada jääb alles 3300 eur.
Te soovite teha järgmise ostu, aga poe makseterminal teatab, et teie kaardil ei ole enam raha.
Pöördute panga poole ja palute selgitust.

Pank saadab teile vastuse, et teie raha on otsas ja te olete veel lisaks sealt rohkem võtnud 500 eur. Ehk et te olete pangale veel võlgu ka.
Manustena on kaasas panga „arvutused“ ehk nende exceli tabel, milles mingite arvutuste tulemusena selgub, et te olete oma arvelt välja võtnud 4500 eur.
Ja samas kirjas on kaasas ka teie pangakonto väljavõte, milles on selgelt näha:
Laekumine 4000 eur
Miinus
100 eur ja 200 ja 400 eur.
All selgelt näha raha jääk: 3300 eur

Ilmselgelt te ju pöördute panga poole ja viitate, et nende „arvutused“ excelis on täiesti mööda ja nende endi poolt saadetud pangaväljavõttel on ju näha, et raha on olemas.
Pank vastab teile aga: meie arvutused (excel) on õige. Tulge esitage oma arvutused.
Mina ütlen selle peale, et pangakonto on neil endil nina all ja kui pank ei oska omaenda panga pangaväljavõtetest aru saada, siis mina küll ei tea, kuidas neid seda tegema õpetada. Ja samas on see ju väga lihtne algklassi tasemel arvutus: Laekunud raha miinus väljamaksed = Lõppjääk.
Külaline

Mina ei suuda selle teema arvutuskäikudel kaasa mõelda, aga ma siiski ei julgeks teha sellist teemat ja veel sellise karjuva pealkirjaga teemat enne, kui ma pole reaalselt kohtutäituriga suhelnud ja sealt konkreetset vastust saanud. Kedagi niimoodi vargaks tembeldada on ikka väga kahtlane. Seda enam, et nii palju, kui ma aru saan, siis ei ole reaalset suhtlust kohtutäituriga toimunud.

Lisaks, mitte ükski inimene, olenemata sellest, kas ta elab üksi või kellegagi koos, ei tohiks elada ilma säästudeta.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Nagu mina aru saan, siis on vahe tekkinud sellest, et täitur on deponeeritud summast maha arvanud isa mingi vana võla ~3000 eurot. Kuna elatise maksmiseks ettenähtud rahast ei või mingeid muid võlgu maha arvata, siis ainus loogiline järeldus on, et see võlg tasuti vara müügist saadud rahast, kuid jäi mingil põhjusel deponeeritud summast maha arvamata. Seetõttu oli reaalselt deponeeritud summa 3000 euro võrra väiksem kui toimikusse kirja pandi ja kui praegune täitur eelmiselt menetlused üle võttis, siis inventuuri käigus see viga avastati.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Ellotška
Kontakt:

Postitus Postitas Ellotška »

Head kaasaelajad,
Ilmselgelt ma ei lähe „kohtumisele“ 08.04. Mida ma seal teeksin? Terve toimik on olnud kohtutäituri büroo laual juba vähemalt alates 06.03 (sel päeval nad saatsid mulle vastuseks minu järelepärimisele eelmise täituri korrektse toimiku väljavõtte, kus on selgelt näha tegelik rahajääk ja koos sellega lisasid kaasa oma absurdse Exceli tabeli, ehk nende sõnul „elatise arvestuse“, kus nemad said tulemuse, et mulle on rohkem raha makstud, kui arvel üldse on). Mingit „elatise arvestust“ selles menetluses aga ei olnud üldse vajalik tehagi.
Mul ei ole mitte midagi suuliselt arutada kohtutäituriga, kes ei oska kohtutäituri toimikutest aru saada. Nagu ma ütlesin, ma ei pea vajalikuks oma tööajast minna aabitsa ja arvelauga nende bürosse ja hakata neile näitama, kuidas aru saada kohtutäituri koostatud toimikust ja kuidas kontrollida (lahutamistehe), kas toimiku väljavõttel selgelt näha olev rahajääk, on ikka õige. Ja ilmselt ei olnud see ka nende eesmärk. Pigem oleks nad üritanud mind oma Exceli tabeliga „uimaseks“ lüüa, esitades seda kui kindlat tõendit.
Kaire Põlts bürool oli aega väärikalt taganeda ja teha oma „arvestustes“ korrektuurid. Juba esimeses kirjas andsin ma kerge ülevaate, millega tegu ja oma teises kirjas ma viitasin neile nende „eksimusele“. Neil oli võimalus istuda maha ja süveneda toimiku sisusse ja leida õiged andmed ilma suurema kärata. Terve nädal.
Minule, kes ma täitetoimingutest midagi ei tea ja sellisel kujul täitetoimiku väljavõtet ja nende Exceli tabelit nägin esmakordselt elus (jah, mul on eelinfo ja seda ma jagasin ka neile), piisas paarist pilgust toimiku väljavõttele ja teisest nende Exceli tabelile, et aru saada – miks Kaire Põlts abi Viire Kivilo „arvutuste“ sisse on täielikult ära eksinud ja nendega täie hooga puusse põrutanud. Toimiku väljavõttes selgelt näha oleva rahajäägi kontrollisin vaid üle enda kindlustundeks, et mul on õigus, ehk lihtne lahutamise tehe. Sedapidi ja teistpidi. Ikka sain tulemuseks ca 2300 :) Arvuta, mispidi tahad. Ikka sama summa, mis ka ametliku toimiku väljavõttes ilutseb. Miks nad ei juhindunud toimiku väljavõttest, mis oli neil endil kohe käepärast, jääb mulle täiesti arusaamatuks.
Seetõttu, head lugejad, sündiski see avalik postitus, et hoiatada: kui teil on korra elus ebaõnne sattuda Kaire Põlts büroo Exceli tabelis „arvestusse“, siis võib juhtuda, et pääsu sealt enam ei ole. Kui teil ka võlgnevus ammu tasutud on, võetakse teid seal büroos „Excelis arvestusse“, eiratakse igasuguseid fakte (pangaväljavõtte põhiseid) ja te maksate. Kuni surmani. Aga nagu minu näitel näha, võib Viire Kivilo ka kunagise võla sissenõudja võlgnikuks ära „arvestada“.
Kuna ka minule, täiesti asjatundmatule inimesele, seab seadus (TMS) oma piirid ja nõuded, olin ma sunnitud esitama kohtutäiturile ametliku kaebuse. Oluline teada: kaebus tuleb esitada 10 päeva jooksul hetkest, kui saad teada kohtutäituri otsusest või toimingust. Kuigi kohtutäitur Kaire Põltsu büroo selles menetluses seadust korduvalt eirab, ei saa mina endale sellist käitumist lubada. Sest kui ma seaduses sätestatud aja jooksul ametlikku kaebust ei tee, siis puudub mul hiljem seaduslik alus kohtusse pöördumiseks, et oma lapse raha ebakompetentse varahalduri (kohtutäitur) käest kätte saada. Paraku aga andis Kaire Põlts kohtutäituri büroos tehtud „viga“ mulle kinnitust (ja see on minu hinnang), et kui selline „eksimus“ lastakse sealt büroost välja silmagi pilgutamata, siis on tegu süsteemse veaga. Kuna minu pöördumisi ignoreeriti, ei saanud ma kuidagi loota, et kohtutäituri abi suudaks oma küüned nendest „hoolikalt“ koostatud Exceli ridadest lahti lasta, et vaadata peale tegelikule toimikule ja sealt vastu vaatavatele faktidele. Ehk et mul puudus täiesti kindlus, et see asi ühel hetkel laheneb. Tegelikult otse vastupidi.

On aga ka teine võimalus: et tegemist ei ole pelgalt lohakusveaga. Kui ma võtan kokku kuu aja vältel kestnud „vaidlust“ Kaire Põlts kohtutäituribürooga (tegelikult nende vaikimist mu kirjadele, selgitusele ja soovile saada selgitust, minu eiramist), siis käesolevaks hetkeks on minu peas tõusnud tugev kahtlus, et see teine võimalus on vägagi tõenäoline.

Seadusest tulenev kaebuse läbivaatamise aeg on 15 päeva. Selle aja jooksul oli kohtutäituril kohustus vaadata üle toimik, süveneda asjasse, teha parandused ja vajadusel küsida minult täiendavaid selgitusi. Nad otsustasid seda mitte teha.
31.03.2026 sai see 15 päeva täis.
Saata mulle kutse üks päev pärast tähtaja möödumist ning kutsuda mind asja läbivaatamisele veel kaheksa päeva peale seaduses ette nähtud aega, on selge kinnitus täituri poolsest menetlusnormide rikkumisest. Kui mina esitaksin kohtule hagiavalduse kasvõi mõned tunnid pärast tähtaega, siis kohus seda menetlusse ei võtakski. Kohtutäituri büroo aga leiab ilmselt, et neile seadusega sätestatud tähtajad ei kehti.
Võib vaid oletada, et sellise "kutsega" üritatakse lihtsalt aega võita, et ma magaksin maha seadusjärgsed tähtajad kohtusse pöördumiseks.

Täituri võimetus kasutada õiget terminoloogiat on samuti omaette „nähtus“. On selge ja ka tema valduses olevast toimikust näha, et „võlgnik“ ei ole ammu enam võlgnik. Täiteasi „võlgniku“ vastu suleti aastal 2019. Selles menetluses on kolm osapoolt:
Laps- õigustatud isik
Kohtutäituri büroo- varahaldaja
Lapse isa (vara algne omanik) – tingimuslik õigustatud isik, kelle raha seal kontol on. (Või noh, seisuga 06.03, nagu on toimiku väljavõttel näha, veel oli :) )
Teatele all kirjutanud Viire Kivilo aga kutsus lapse isa „vaibale“ 08.04 kui võlgniku. Võlgnik antud asjas aga, hetkel, on Kohtutäitur Kaire Põlts. Käesoleval hetkel on ta viivituses juba kahe kuu elatise väljamaksmisega.
Kui Kaire Põlts büroost saadetakse välja kiri 01.04, kus kohtutäituri abi nimetab endiselt inimest, kelle vastu täiteasi lõpetati 2019, võlgnikuks, siis on just kohtutäituri büroo see, kes tegeleb alusetu sildistamise ja valeandmete levitamisega.

Seega, head inimesed, kui te ootasite, et ma lähen oma aega raiskama 08.04 õpetamaks kohtutäiturile, kuidas aru saada kohtutäituri koostatud toimiku sisust, lahutamistehteid, terminoloogiat ja seadust, siis te eksite. Kui nad ei ole siiani mind „kuulda“ võtnud, siis ei olnud neil mingit plaani seda teha ka 08.04.
Sellekohase teavituse ma neile ka saatsin eelmine nädal.
Minu vastus, mis on mu järgmine samm, mis on ka juba tehtud, peitub siinsamas postituses.

Kuna siin on üles kerkinud ka küsimus, miks seda raha „tilgutati“ aastate vältel, siis vastus on väga lihtne: mul ei olnudki õigust seda raha välja võtta. Tegemist oli sihtotstarbeliselt lapsele mõeldud elatisega, mis kuulub juriidiliselt lapse isale seni kuni saabub igakuine tähtaeg elatise väljamaksmiseks. See tagab igakuised väljamaksed lapsele, aga ka ülejäägi tagastamise isale, kui elatise maksmise alus peaks kunagi ära langema. Selle pärast oli see raha kohtutäituri (varahaldaja) kontol, kuni hetkeni, mil toimik anti üle Kaire Põltsu büroole ja see 2300 eurot seal „haihtus“. Joonistati hoopis veel „võlg“ 700 eurot.
Infoks: lapse elatiseks deponeeritud rahast ei tohi kohtutäitur võtta mitte ühtegi senti – ei teiste võlgnevuste katteks ega ka kohtutäituri tasudeks. See on püha ja puutumatu raha.
Lisaks ei ole ei minul ega lapse isal mitte ühtegi võlgnevust mitte kellegi ees. Ahjaa, nüüd mul ju on võlg: 700 eurot Kohtutäitur Kaire Põltsule, mis mulle Excelis valmis „joonistati“ :lol:

Miks ma ei nimeta oma postitustes kordagi eelmise kohtutäituri nime? Aga sellepärast, et ma keeldun nimetamast tema nime, sh. tema büroo töötajaid, samas postituses, kus ma olen sunnitud kirjeldama praeguse kohtutäituri tööd sõnadega: dokumenteeritud asjatundmatus, vead algtaseme matemaatikas, suutmatus lugeda toimikut, süsteemsed eksimused arvestustes, menetlusnormide rikkumine ja seaduse eiramine.
Külaline

Jõuad sa aga vahutada.
Külaline

🥱
Külaline

No mida oligi arvata. Loomulikult sa ei lähe sinna kohtuma ja loomulikult sa tead täpselt, mida kohtutäitur kõik valesti tegi. Tüüpiline kohtutäiturite klient oled.
Vaesed täiturid, peavad sellise kaadriga pidevalt asju ajama.
Külaline

Mulle tundub, et sa ei saa ikkagi kõigest päris täpselt aru ja ei lähe ka kohale, et sulle saaks asja selgitada. Mul on ka selliseid tööl. Kõik on arvestatud valesti, vahutab ja vahutab, tüütab raamatupidajat mingite viiemeetriste kirjadega, aga kohale ei ilmu, et äkki saaks proovida talle kuidagi selgitada seda asja.
Külaline

TA, miks sa pead vajalikuks oma käitumist siin nii pikalt põhjendada? Meil kõigil on täiesti ükskõik, kas sa lähed sinna kohtutäituri büroosse kohale või ei lähe. Meie sind ei tunne ja kedagi tegelikult ei huvita, mis üks võõras inimene teeb või ei tee.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Apr 2026 19:35 TA, miks sa pead vajalikuks oma käitumist siin nii pikalt põhjendada? Meil kõigil on täiesti ükskõik, kas sa lähed sinna kohtutäituri büroosse kohale või ei lähe. Meie sind ei tunne ja kedagi tegelikult ei huvita, mis üks võõras inimene teeb või ei tee.
Vahutab, sest ta teab, et tal ei ole õigus. Sellised vahutavadki lõputult, üks jutt pikem kui teine.
Külaline

Mina ei saa aru, kas ta on töötu ja elatis katab kõik ta elamise kulud või mis valemiga on elatis nii oluline, et õigel ajal mitte raha saamine tähendab seda, et näpud on täiesti põhjas. Veel ei saa ma aru, kas see on mingi uus elatise maksmise praktika, et isa müüb oma vara maha ja paneb raha kuhugi aastateks seisma, no kellel sellist mõttetut finantskäitumist vaja?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 21:34 Mina ei saa aru, kas ta on töötu ja elatis katab kõik ta elamise kulud või mis valemiga on elatis nii oluline, et õigel ajal mitte raha saamine tähendab seda, et näpud on täiesti põhjas. Veel ei saa ma aru, kas see on mingi uus elatise maksmise praktika, et isa müüb oma vara maha ja paneb raha kuhugi aastateks seisma, no kellel sellist mõttetut finantskäitumist vaja?
Mina ka ei saa paljudest asjadest aru ja sellisest elatise maksmisest kuulen ka esimest korda. Aga sellest saan ma küll aru, et see, et mina millestki aru ei saa või millestki kuulnud pole, ei tähenda veel, et naeid asju pole olemas või et niimoodi ei tehta. Ja ma ei näe ka mingit põhjust, miks just nimelt teemaalgataja peaks olema see, kes eksib. Ametinimetus ei tee veel kedagi ilmeksimatuks ja alati õigesti käituvaks. Igatahes ma loodan, et teemaalgataja saab selguse majja.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Apr 2026 23:55
Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 21:34 Mina ei saa aru, kas ta on töötu ja elatis katab kõik ta elamise kulud või mis valemiga on elatis nii oluline, et õigel ajal mitte raha saamine tähendab seda, et näpud on täiesti põhjas. Veel ei saa ma aru, kas see on mingi uus elatise maksmise praktika, et isa müüb oma vara maha ja paneb raha kuhugi aastateks seisma, no kellel sellist mõttetut finantskäitumist vaja?
Mina ka ei saa paljudest asjadest aru ja sellisest elatise maksmisest kuulen ka esimest korda. Aga sellest saan ma küll aru, et see, et mina millestki aru ei saa või millestki kuulnud pole, ei tähenda veel, et naeid asju pole olemas või et niimoodi ei tehta. Ja ma ei näe ka mingit põhjust, miks just nimelt teemaalgataja peaks olema see, kes eksib. Ametinimetus ei tee veel kedagi ilmeksimatuks ja alati õigesti käituvaks. Igatahes ma loodan, et teemaalgataja saab selguse majja.
Ta ju ei soovi selgust. Kui sooviks, läheks ta kohale ja suhtleks. Ta soovib draamat ja see on vastik.
Külaline

Kui ma ametnikuna saaksin selliseid mitmekilomeetriseid vahutavaid kirju, siis ma ka väga agaralt ei reageeriks. Oma töös olengi sellised kirjad vastuseta jätnud, kus käib õudne sõimamine ja süüdistamine ning kust ei ole võimalik küsimust või mõtet välja lugeda.

Või siis, mida lühemalt ja lakoonilisemalt sellise hüsteeria peale vastata, seda parem.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 00:17 Kui ma ametnikuna saaksin selliseid mitmekilomeetriseid vahutavaid kirju, siis ma ka väga agaralt ei reageeriks. Oma töös olengi sellised kirjad vastuseta jätnud, kus käib õudne sõimamine ja süüdistamine ning kust ei ole võimalik küsimust või mõtet välja lugeda.

Või siis, mida lühemalt ja lakoonilisemalt sellise hüsteeria peale vastata, seda parem.
TA kirjas mingit sõimamist ja hüsteeriat küll ei näe.
V-o sa oledki selline ametnik, kes viskab kirja kõrvale, kui see tundub liiga pikk läbilugemiseks ja probleemi süvenemiseks?
Mina TA asemel läheks siiski kohale ja selgitaks asju näost näkku punkt punkti haaval.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 00:35
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 00:17 Kui ma ametnikuna saaksin selliseid mitmekilomeetriseid vahutavaid kirju, siis ma ka väga agaralt ei reageeriks. Oma töös olengi sellised kirjad vastuseta jätnud, kus käib õudne sõimamine ja süüdistamine ning kust ei ole võimalik küsimust või mõtet välja lugeda.

TA kirjas mingit sõimamist ja hüsteeriat küll ei näe.
V-o sa oledki selline ametnik, kes viskab kirja kõrvale, kui see tundub liiga pikk läbilugemiseks ja probleemi süvenemiseks?
Mina TA asemel läheks siiski kohale ja selgitaks asju näost näkku punkt punkti haaval.
Aga loe ta kommentaarid uuesti läbi. Need on süüdistav-hüsteerilised. Ja teema pealkiri iseenesest juba ütleb, et tegemist on impulsiivse inimesega, kes ei mõtle väga hoolega läbi, mida ta teeb.

Jah, seda ma ju kirjutasingi, et ma olen see ametnik, kes paneb sõimav-hüsteerilised, ilma küsimuseta kirjad kõrvale. Sellised kirjad sageli ei eeldagi vastust.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 00:56Aga loe ta kommentaarid uuesti läbi. Need on süüdistav-hüsteerilised. Ja teema pealkiri iseenesest juba ütleb, et tegemist on impulsiivse inimesega, kes ei mõtle väga hoolega läbi, mida ta teeb.

Jah, seda ma ju kirjutasingi, et ma olen see ametnik, kes paneb sõimav-hüsteerilised, ilma küsimuseta kirjad kõrvale. Sellised kirjad sageli ei eeldagi vastust.
Kui sa oled ametnik ja sa pead vastama inimeste kirjadele, siis kõige esimeseks tuleta endale nüüd meelde, et kas need inimesed on selleks, et sul tööd oleks või oled sina tööle võetud, et neid inimesi (kelle makstud maksudest sulle palka makstakse) teenida. Sul puudub igasugune õigus ja õiguslik alus kedagi oma äranägemise järgi hüsteeriliseks nimetada ja selliseid kirju oma isikliku kitsa silmaringi alusel ignoreerida. Sinu kohustus on inimestele asjakohaselt vastata ja püüda aru saada, mis neil reaalselt mureks on. Abi vjavad ka inimesed, kes ei pruugi osata end sinu jaoks sobivalt väljendada ning kelle toon võibki olla hüsteeriline, sest nende jaoks on mure suur. Ja see, kas keegi on impulsiivne või mitte pole absoluutselt oluline.
Kui sa nüüd võtaksid vaevaks ja loeksid teemalagataja jutu mõttega läbi, siis äkki sa saaksid aru, mis ta probleem on. Mina sain, aga kahjuks ma ei oska aidata. Aga päris kindlasti pole meil vaja ülal pidada sinusugustest toolisoojendajatest ametnikke, kes mõnikord ka veidi tööd tegema vaevuvad.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 16:35
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 00:56Aga loe ta kommentaarid uuesti läbi. Need on süüdistav-hüsteerilised. Ja teema pealkiri iseenesest juba ütleb, et tegemist on impulsiivse inimesega, kes ei mõtle väga hoolega läbi, mida ta teeb.

Kui sa oled ametnik ja sa pead vastama inimeste kirjadele, siis kõige esimeseks tuleta endale nüüd meelde, et kas need inimesed on selleks, et sul tööd oleks või oled sina tööle võetud, et neid inimesi (kelle makstud maksudest sulle palka makstakse) teenida. Sul puudub igasugune õigus ja õiguslik alus kedagi oma äranägemise järgi hüsteeriliseks nimetada ja selliseid kirju oma isikliku kitsa silmaringi alusel ignoreerida. Sinu kohustus on inimestele asjakohaselt vastata ja püüda aru saada, mis neil reaalselt mureks on. Abi vjavad ka inimesed, kes ei pruugi osata end sinu jaoks sobivalt väljendada ning kelle toon võibki olla hüsteeriline, sest nende jaoks on mure suur. Ja see, kas keegi on impulsiivne või mitte pole absoluutselt oluline.
Kui sa nüüd võtaksid vaevaks ja loeksid teemalagataja jutu mõttega läbi, siis äkki sa saaksid aru, mis ta probleem on. Mina sain, aga kahjuks ma ei oska aidata. Aga päris kindlasti pole meil vaja ülal pidada sinusugustest toolisoojendajatest ametnikke, kes mõnikord ka veidi tööd tegema vaevuvad.
Oot, selleks ka meie ametnikud palka ei saa, et hüsteerilistele ning lahendust mitte otsivatele mõttekäikudele vastata, see on ju riigi raha raiskamine. Sellisel juhul ongi ainus võimalik vastus inimene kohtumisele kutsuda, et midagi aru saada, kus probleem on. Seda kohtutäitur ka tegi, kuid proua ei vaevu minema. Kuidas saaks veel selgemini väljendada, et prouat lahendus ega selgus ei huvita? Ametniku ülesanne pole ka lasta kodanikul endale pähe istuda. Ametnik tegelegu reaalsete probleemidega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tolmukübe ja 5 külalist