Kas eeldate, et vanavanemad peaksid teie lapsi hoidma?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 12:49
Guest kirjutas: 03 Apr 2026 08:04
Külaline kirjutas: 02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?
Me käime pea igal nädalavahetusel neil külas. Samuti veedame kõik suvepuhkused ja pühad koos. Vanavanemad hoolivad väga lastest ja vastupidi - minu lapsed hoolivad neist samuti väga.

Aga vat seda asja ei olnud, et nad oleksid lapsed kas või mõneks päevaks hoida võtnud, et meile hõlpu anda. Selline asi, et viin lapsed suveks maale vanaema-vanaisa juurde oleks olnud mõeldamatu. Tänaseks on meie lapsed suured ja neid ei ole enam vaja hoida.
Mida nad siis põhjuseks tõid, kui palusite oma lapsi hoida?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 10:48 Jaa, vanaema kodus on ju tavaliselt nö inimese elamine. Sahtlid pole lukus, kapid käivad lahti, pole kontaktikaitseid, on kodukeemia, pult kus on lapikud patareid sees võib lahti saada. Kui ma vaatan oma elamistki see on täitsa sobimatu väikelapsele, kes võib igale poole ronida. Trepi kaitset pole.
Mul on ka tavalise inimese elamine, oli nii ka oma laste ajal.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Apr 2026 19:21
Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 12:49
Guest kirjutas: 03 Apr 2026 08:04

Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?
Me käime pea igal nädalavahetusel neil külas. Samuti veedame kõik suvepuhkused ja pühad koos. Vanavanemad hoolivad väga lastest ja vastupidi - minu lapsed hoolivad neist samuti väga.

Aga vat seda asja ei olnud, et nad oleksid lapsed kas või mõneks päevaks hoida võtnud, et meile hõlpu anda. Selline asi, et viin lapsed suveks maale vanaema-vanaisa juurde oleks olnud mõeldamatu. Tänaseks on meie lapsed suured ja neid ei ole enam vaja hoida.
Mida nad siis põhjuseks tõid, kui palusite oma lapsi hoida?
Ütlesid lihtsalt, et ei soovi hoida.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 12:03
Külaline kirjutas: 03 Apr 2026 11:56Millega nad seda põhjendasid? Küll on hirmus elu, seal küll mingit armastust polnud, seda kujutad sa ette.
Ei ole seesama postitaja. Mõni pere ei saa lapselast enda koju võtta elamistingimuste või tervise tõttu. Siis käiakse lapselapsega teatris, kohvikus ja ujumas. Lihtsalt ei ööbita koos. Sõbranna vanemad ei saa lapselapsi koju võtta kuna neil on kahetoalises ka vaimupuudega teismeline, kes võib olla agressiivne. Teisel vanaemal sama asi, põhjuseks väga väike ühetoaline ja lapselapsel ilmnenud tugev kassiallergia. Vanaemale vast ei ütle, et pane oma kass magama ja osta aga suurem korter.
Ma ei mõista neid elamistingimuste probleeme. Oma laps ju kasvas nendes samades tingimustes, tema tubagi alles, millest saab lastelaste tuba.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 11:57
Ma ei mõista neid elamistingimuste probleeme. Oma laps ju kasvas nendes samades tingimustes, tema tubagi alles, millest saab lastelaste tuba.
Kui kitsas peab inimese silmaring olema, kui ta arvab, et kui temal on lastetuba alles, siis ka kõik ülejäänud inimesed elavad igavesti samas kohas ja neil seisab tuba aastaid või kümneid aastaid tühjana ja ootab, et kunagi ehk tulevad sinna lapselapsed?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:37
Kui kitsas peab inimese silmaring olema, kui ta arvab, et kui temal on lastetuba alles, siis ka kõik ülejäänud inimesed elavad igavesti samas kohas ja neil seisab tuba aastaid või kümneid aastaid tühjana ja ootab, et kunagi ehk tulevad sinna lapselapsed?
Mis mõttes igavesti, laps lahkub kodunt siis, kui haridus olemas, umbes 24, saab oma lapse mõned aastad hiljem. Ega siis pärast lapse kodunt lahkumist ei vahetata elamist väiksemaks vaid kasutatakse lapse tühja tuba näiteks kontori või külalistetoana.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 13:52
Mis mõttes igavesti, laps lahkub kodunt siis, kui haridus olemas, umbes 24, saab oma lapse mõned aastad hiljem. Ega siis pärast lapse kodunt lahkumist ei vahetata elamist väiksemaks vaid kasutatakse lapse tühja tuba näiteks kontori või külalistetoana.
No tõepoolest eksole!?

Minu vanemad elasid tõepoolest kuni surmani samas korteris, kus meie - nende lapsed, üles kasvasime. Aga, kui ma vaatan oma klassikaaslaseid, siis pea kõikide vanemad vahetasid elukohta pärast laste kodust lahkumist. Mõned kolisid lausa teisele poole Eestit.

Mis kindel arvamus on see, et mitte ükski vanem ei koli ega muuda oma elukohta pärast seda, kui lapsed on suureks saanud?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:57

No tõepoolest eksole!?

Minu vanemad elasid tõepoolest kuni surmani samas korteris, kus meie - nende lapsed, üles kasvasime. Aga, kui ma vaatan oma klassikaaslaseid, siis pea kõikide vanemad vahetasid elukohta pärast laste kodust lahkumist. Mõned kolisid lausa teisele poole Eestit.

Mis kindel arvamus on see, et mitte ükski vanem ei koli ega muuda oma elukohta pärast seda, kui lapsed on suureks saanud?
Seda enam, kolimine võetakse tavaliselt ette, et saada endisest paremad elamistingimused. Üks vaba tuba ikka on, kus lapselapsuke saaks vahest mängida või tududa.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 14:04
Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:57
No tõepoolest eksole!?

Seda enam, kolimine võetakse tavaliselt ette, et saada endisest paremad elamistingimused. Üks vaba tuba ikka on, kus lapselapsuke saaks vahest mängida või tududa.
Kolimine võetakse sageli ette just seetõttu, et enam ei ole nii suurt pinda vaja. Mu sõbranna kolis just oma 4-taolisest 2-toalisse. Lapsed läksid oma elu peale. Meest enam ei ole. Miks peaks tahtma üksinda 3-toalises elada?
Külaline

Maksta aasta otsa suuremaid kulusid tühja toa eest, kus lapselapsukse saab aastas korra-kaks mängida või tunduda?!
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 15:55
Maksta aasta otsa suuremaid kulusid tühja toa eest, kus lapselapsukse saab aastas korra-kaks mängida või tunduda?!
Lapselapsed käivad ikka igas kuus mitu korda, mis aastas? Mingi lapselapsevihkaja oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 15:55Maksta aasta otsa suuremaid kulusid tühja toa eest, kus lapselapsukse saab aastas korra-kaks mängida või tunduda?!
Ja miks nii vähe? Sellest see teema ju ongi, et miks vanavanemad oma lapselapsi külla ei taha. Loomulik oleks korra kuus vähemalt mõned tunnid lapselapsega olla. Ok, kui ööseks ei taha, aga kuus korra paar tundi ka nagu ei suuda või?
(Ma olen vanaema, kes kord kuus kindlasti lapselapsega aegas veedab ja suvel maakodus ka mitmeks päevaks võtab)
Külaline

Ei ole mõtet vaielda siin. On kamp prouasid vanavanemaid, kes on veendumusel, et lapsed olgu iga vanema oma kasvatada ja vanavanemad jätku rahule.
Ja siis on prouad, kes on nõus oma lapselastega ka aega veetma.
Eks, igaüks teeb nagu talle meeldib. Aga, fakt on see, et kui väikeste lastelastega suhteid pole, siis suurena neid enam nii sooje ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 14:14Kolimine võetakse sageli ette just seetõttu, et enam ei ole nii suurt pinda vaja. Mu sõbranna kolis just oma 4-taolisest 2-toalisse. Lapsed läksid oma elu peale. Meest enam ei ole. Miks peaks tahtma üksinda 3-toalises elada?
Paljudel on selles vanuses oma kinnisvara. Ei kujuta ettegi, et hakkaks oma maja maha müüma ja korterisse koliks, et kulusid kokku hoida. Mis siis, et seda 200 ruutu on alaliselt elavale kahele inimesele palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 18:06
Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 14:14Kolimine võetakse sageli ette just seetõttu, et enam ei ole nii suurt pinda vaja. Mu sõbranna kolis just oma 4-taolisest 2-toalisse. Lapsed läksid oma elu peale. Meest enam ei ole. Miks peaks tahtma üksinda 3-toalises elada?
Paljudel on selles vanuses oma kinnisvara. Ei kujuta ettegi, et hakkaks oma maja maha müüma ja korterisse koliks, et kulusid kokku hoida. Mis siis, et seda 200 ruutu on alaliselt elavale kahele inimesele palju.
100 ruuduseid maju on ju ka olemas.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 18:06
Jah, aga vaata, see maja kulub ja kui sa oled seal elanud 20-25 aastat, siis on järjest vaja hakata lappima fassaadi, soklit, katust, aeda jne-jne. Mingis vanuses sa tunned, et see käib sul üle jõu, nii füüsiliselt kui materiaalselt, ja igati mõistlikum on osta heas korras paras korter ja elada rahulikult muretsemata, kust järgmine töömees välja võluda ja ega see mingit käkki kokku ei keera. Või kütta seda 200 m2, kui kasutate vanamehega ikka ainult 2 tuba, milleks?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 18:36
Jah, aga vaata, see maja kulub ja kui sa oled seal elanud 20-25 aastat, siis on järjest vaja hakata lappima fassaadi, soklit, katust, aeda jne-jne. Mingis vanuses sa tunned, et see käib sul üle jõu, nii füüsiliselt kui materiaalselt, ja igati mõistlikum on osta heas korras paras korter ja elada rahulikult muretsemata, kust järgmine töömees välja võluda ja ega see mingit käkki kokku ei keera. Või kütta seda 200 m2, kui kasutate vanamehega ikka ainult 2 tuba, milleks?
Kas sa unustad, et maksad seal korteris samamoodi mingeid remondifonde jm kulusid, 25 aasta jooksul umbes 25 tuhande eest. Oma maja on oma maja, mitte korter, kus keegi trambib pea kohal või naabrimutt röökides seksib. Aiast, hommikustest kohvidest terrassil ja õhtustest saunadest rääkimata.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 18:36
See on puhas mugavus. Põrand kütab maja, aga jah, kulu ta on. Enne meid elas siin vanaema kuni 80+ aastani, üksinda. Naljalt ka korterisse ei taha, kui oled harjunud privaatsema eluga. Olude sunnil, kui maja oli kap. remondis, olime ka ajutiselt korteris ja juba naabrite pärast - ei iial enam. Kunagi ei tea, kes sul sinna ümber satuvad, meil kohe üldse ei vedanud.
Külaline

Ma ise küll ei tahaks elada üksinda 4-toalises korteris. Selle korteri kulu on talvel ligi 400 eurot (elektrit siin sees ei ole). Milleks maksta tühja sellist raha? Ja siis jalutad oma suures korteris, kus toad seisavad tühjana?

Ma ei tea, võib-olla on majaga kuidagi teistmoodi ja majast ei raatsiks kergesti loobuda, aga korteri puhul ma küll aru ei saa. Mul oleks lausa ebamugav elada üksinda 4-toalises - rõhutab kuidagi eriti veel üksindust.
Külaline

Mul on kohe päris mitu tuttavat, kes 40+ vanuses on maja korteri vastu vahetanud. Just sellepärast, et lapsed on kodust välja kolinud. Tõsi, nad on kõik väga jõukad inimesed ning vahetasid oma maja Tallinna kesklinna luksuskorteri vastu. Pidi olema palju mugavam.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: YaCy [Bot] ja 3 külalist