Mis teie elektriarve on?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 20:30 Hetkel on börsihind 2,76 senti kWh. Eile oli korralikult tuult, ju seepärast. Igatahes lust ja lillepidu on hetkel.
https://elektrihind.ee/borsihind/

23,55 terendab.
Räägid nagu kohtlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 19:15Mul ka bärsipakett, kui eelmisel kuul oli Kwh hind 0,28, siis nüüd 0, 275. Päevi vähem, seega kallim.
Kuidas on 0,275 kallim kui 0,28?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Tarbisin võrguelektrit 500kwh ja 45eur oli elektri eest (9senti kwh). Kuna elektriauto aku on kehvake, siis seda ei kasutanud.
Päikeseenergiat tootis 61eur eest.
Seega koos naha ja karvadega tuleb maksta 52eur.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 06:23
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 19:15Mul ka bärsipakett, kui eelmisel kuul oli Kwh hind 0,28, siis nüüd 0, 275. Päevi vähem, seega kallim.
Kuidas on 0,275 kallim kui 0,28?
0,275 ei ole kallim, tarbimine oli suurem ja päevi 3 tk vähem, arve suurem.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Börsipakett, Elenger - korter 1 - 78.85 (ca 250 kwh, põrandaküte, el.boiler, el.pliit-ahi, 2 suurt monitori ja mitu arvutit), korter 2 - 43.25 (ahiküte, vana el.pliit, kodumasinaid vähe, 115 kwh). Meie enda Mustamäe korter oli 53 eurot, börsikas, tarbimist ei tea, selle arve maksis mees.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Vähemasti on loota, et suvel on elekter pea olematu hinnaga, mis teeb aasta keskmise ikkagi madala.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12044 ... ile-kolida
Seega küttesüsteeme valides ärge unustage puuküttevõimalust, kas põhiküttena või reservküttena (kui põhiküte kallis või pole muul moel võimalik kasutada).
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 12 Mär 2026 17:55Seega küttesüsteeme valides ärge unustage puuküttevõimalust, kas põhiküttena või reservküttena (kui põhiküte kallis või pole muul moel võimalik kasutada).
Lisan, et kamin-ahjus praksuv tuli on mõnus ja meeleolulooja ka veel.
Külaline

Mul elektriarve enam-vähem sama, samas vee soojendamine oli tublisti kallim.
Külaline

Küsimus neile, kes jaanuari ja veebruarikuu suurte arvete tuules elektripaketi fikseerisid. Fikseeritud hinnaga paketi puhul võiks elektrihind olla seal 8-11 sendi juures kilovatt. Eile ja täna oli börsipaketi keskmine 1-2 senti kilovatt. Mis tunne on maksta kordades rohkem elektri eest?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:35 Küsimus neile, kes jaanuari ja veebruarikuu suurte arvete tuules elektripaketi fikseerisid. Fikseeritud hinnaga paketi puhul võiks elektrihind olla seal 8-11 sendi juures kilovatt. Eile ja täna oli börsipaketi keskmine 1-2 senti kilovatt. Mis tunne on maksta kordades rohkem elektri eest?
Märtsi keskmine börsihind oli 7,62, fiksitud 10,9. Hea tunne, sest mida kallim on gaas, seda kallim elekter.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:47
Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 13:35 Küsimus neile, kes jaanuari ja veebruarikuu suurte arvete tuules elektripaketi fikseerisid. Fikseeritud hinnaga paketi puhul võiks elektrihind olla seal 8-11 sendi juures kilovatt. Eile ja täna oli börsipaketi keskmine 1-2 senti kilovatt. Mis tunne on maksta kordades rohkem elektri eest?
Märtsi keskmine börsihind oli 7,62, fiksitud 10,9. Hea tunne, sest mida kallim on gaas, seda kallim elekter.
Gaas on kuuga kallinenud 2x ja kui võimsust ei jagu, toodetakse elektrit läbi gaasijaamade.
Külaline

Teeb pisut nukraks, et fix pakett sai meeltesegaduses valitud, nüüd tuleb kõrgemat hinda maksta.
Külaline

Minul on ükskõik. Ei viitsi mingeid sente lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 19:57 Teeb pisut nukraks, et fix pakett sai meeltesegaduses valitud, nüüd tuleb kõrgemat hinda maksta.
Midagi ei tule, mina saan 14p etteteatamisega ära canceldada.
KollaneBanaan
Kontakt:

Postitus Postitas KollaneBanaan »

Mina iga aasta talvekuud fikseerinud, nüüd aprillist uuesti börsil. Oleks võinud juba märtsis olla, aga unustasin õigel hetkel lepingu muuta.

Kui ma aastaid võrdlen, siis fix börsihinnast odavam olnud aasta lõikes vaid 1-2 kuul, jaanuaris ja/või veebruaris. Aga kuna nendel kuudel ka üldiselt kõige suurem tarbimine, siis igaks juhuks olen selleks ajaks fikseerinud.
Külaline

KollaneBanaan kirjutas: 05 Apr 2026 21:57 Mina iga aasta talvekuud fikseerinud, nüüd aprillist uuesti börsil. Oleks võinud juba märtsis olla, aga unustasin õigel hetkel lepingu muuta.

Kui ma aastaid võrdlen, siis fix börsihinnast odavam olnud aasta lõikes vaid 1-2 kuul, jaanuaris ja/või veebruaris. Aga kuna nendel kuudel ka üldiselt kõige suurem tarbimine, siis igaks juhuks olen selleks ajaks fikseerinud.
Väga veider, minul on eelmise aasta arvutused ja fix oli mõistlikum või sama seitsmel kuul kaheteistkümnest. Kui võtsin aasta tarbimise, mul oli siis börs, oleks tulnud fix kogukulu aasta lõikes sama või veidi odavam.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 13:47
Minul tuli keskmiseks ostuhinnaks 1,7 senti. 270kwh, 4,7 eur eest. Ja päike tootis 813kwh 20 euri eest ehk 2,46senti kwh.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Just maksin, 44.- eurot.
Külaline

32.- euri kuus juba aastaid. 3 toaline korter, keskküte. Suvine arve võib 2-3 euri olla soodsam ja mitte rohkem.
Külaline

Ma ei saa aru mida te postitate siia oma umberike korterite elektriarveid, kedagi ei huvita see.
Jutt on elektriarvest küttearvena.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline