Minu arust on just oma kodus lihtsam-palud kaaslasel lahkuda ja kogu lugu. Ei pea oma asjadega jooksma edasi-tagasi, lõpetama 3 kuud ette üürilepinguid jne. Teise inimese kodus ei saa elada oma käe järgi, teise inimese kodu on nagu üürikorter-pole võõras, aga pole ka oma.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 22:10Kui mina vanemas eas leiaks uue elukaaslase, koliksin mehe juurde. Oma korteri üüriksin välja.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 21:44Väga paljud inimesed ei soovi oma mõnusast kodust kuhugi kolida, seega jah, mees koliks sisse, sest kellegagi kahasse ei ostaks ammugi midagi.Armumise korral on siis elementaarne, et mees kolib sisse? Mitte ei tule kõne alla osta uus, ühine kodu või kolimine mehe juurde? Või miks mitte elada selles 2-toalises edasi? Kaks inimest ju nagunii magavad ühes voodis.
Kuna elukogemus ütleb, et paljud suhted kisuvad mõne aasta pärast kiiva, siis on lihtsam lahkuda ja kolida oma koju tagasi.
Kas eeldate, et vanavanemad peaksid teie lapsi hoidma?
-
Külaline
-
Külaline
Nojah, aga miks su mees siis peaks tahtma samas olukorras olla, mis sulle üldse ei meeldi? Tema ju ka peab oma asjadega edasi tagasi jooksma, lõpetama 3 kuud ette üürilepinguid, ei saa elada oma käe järgi, on nagu üürikorteris - pole võõras, aga pole ka oma...Guest kirjutas: ↑06 Apr 2026 23:03Minu arust on just oma kodus lihtsam-palud kaaslasel lahkuda ja kogu lugu. Ei pea oma asjadega jooksma edasi-tagasi, lõpetama 3 kuud ette üürilepinguid jne. Teise inimese kodus ei saa elada oma käe järgi, teise inimese kodu on nagu üürikorter-pole võõras, aga pole ka oma.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 22:10Kui mina vanemas eas leiaks uue elukaaslase, koliksin mehe juurde. Oma korteri üüriksin välja.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 21:44
Väga paljud inimesed ei soovi oma mõnusast kodust kuhugi kolida, seega jah, mees koliks sisse, sest kellegagi kahasse ei ostaks ammugi midagi.
Kuna elukogemus ütleb, et paljud suhted kisuvad mõne aasta pärast kiiva, siis on lihtsam lahkuda ja kolida oma koju tagasi.
-
Külaline
Tegelikult mõtlengi, et kui vanemas eas uuesti armuma peaksin, siis elaksingi algul pigem nagu külas mehe juures ja vaataksin, kuidas meie "oma käe järgi" elud sobivad. Kui hästi, jään pikemaks või päriseks. Kui mitte üldse, kobin koju tagasi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 23:03Minu arust on just oma kodus lihtsam-palud kaaslasel lahkuda ja kogu lugu. Ei pea oma asjadega jooksma edasi-tagasi, lõpetama 3 kuud ette üürilepinguid jne. Teise inimese kodus ei saa elada oma käe järgi, teise inimese kodu on nagu üürikorter-pole võõras, aga pole ka oma.
Paljud siinsedki jutud näitavad, et pole see "lahkuda palumine" eriti kergelt toiminud.
Üürilepingu lõpetamine 3 kuud ette pole ka midagi hullu, sest ega lahkuminek ka päevapealt toimu, suhe käärib ilmselt ikka pikemalt enne sellise otsuse tegemist.
Aga see on lihtsalt minu arvamus ja mõte, eks igaüks tee, nagu talle parem tundub.
-
Külaline
Mees peab tahtma oma mõnusast kodust sinu juurde kolida?Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 21:44Väga paljud inimesed ei soovi oma mõnusast kodust kuhugi kolida, seega jah, mees koliks sisse, sest kellegagi kahasse ei ostaks ammugi midagi.
-
Külaline
On inimesi, kel pole vahet. On inimesi, kes on oma elus elanud ka üürikorteris, seega sellise asjaga harjunud.
-
Külaline
Miks sa siis siin püüad teisi inimesi veenda, tahtma ja eelistama täpselt sama, mida sina? Siin on ju samamoodi inimesi, kellel ei ole vahet. Sa nagu annad siin teistele märku, kui valesti nad mõtlevad, aga samas ei häiriks, kui su oma mees. kes oleks sulle palju lähedasem ja olulisem inimene kui meie, oleks samas olukorras- Miks sa leiad, et tal ju poleks vahet ja ta oleks sellise asjaga harjunud? Tema puhul sind ei häiriks, et ta sama valesti mõtleb ja valesid asju eelistab kui meie?Guest kirjutas: ↑07 Apr 2026 07:32On inimesi, kel pole vahet. On inimesi, kes on oma elus elanud ka üürikorteris, seega sellise asjaga harjunud.
-
Külaline
Mina ei veena kedagi, rääkisin vaid enda seisukohast. Kokkuvõttes kolitakse selle juurde, kellel on parem ja sobivam elamine.Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2026 08:28Miks sa siis siin püüad teisi inimesi veenda, tahtma ja eelistama täpselt sama, mida sina? Siin on ju samamoodi inimesi, kellel ei ole vahet. Sa nagu annad siin teistele märku, kui valesti nad mõtlevad, aga samas ei häiriks, kui su oma mees. kes oleks sulle palju lähedasem ja olulisem inimene kui meie, oleks samas olukorras- Miks sa leiad, et tal ju poleks vahet ja ta oleks sellise asjaga harjunud? Tema puhul sind ei häiriks, et ta sama valesti mõtleb ja valesid asju eelistab kui meie?
-
Külaline
Meil pigem juba vastupidine olukord käes: vanavanemad 85+, lapselapsed kõik 30-eluaasta tuuri ja autoomanikud.
Kuna vanavanemate ainus transpordivahend lõpetas hiljuti oma pika elutee romulas, siis praegu päevakorras nö graafiku klapitamine, milline lapselaps millisel nädalal autoga vanavanemate juurde sõidab, et nad saaksid poes käia.
Need ajad, kui vanavanemad aegajalt lapselapsi kantseldasid, jäid kõik aastakümnete taha.
Kuna vanavanemate ainus transpordivahend lõpetas hiljuti oma pika elutee romulas, siis praegu päevakorras nö graafiku klapitamine, milline lapselaps millisel nädalal autoga vanavanemate juurde sõidab, et nad saaksid poes käia.
Need ajad, kui vanavanemad aegajalt lapselapsi kantseldasid, jäid kõik aastakümnete taha.
-
Külaline
Vaevalt need lapselapsed viitsiks poolvõõra inimese pärast edasi-tagasi sõita. Mõned vanavanemaid millegiärast arvavad, et nemad küll kunagi vanaks ei jää:D
-
Külaline
Kas te ostate vanavanematele uue auto või ei julge nad enam sellises eas sõita? Teisalt on Selveri kullerteenus vist igal pool Eestis, saaks neile toidud ka koju tellida.Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2026 11:00 Meil pigem juba vastupidine olukord käes: vanavanemad 85+, lapselapsed kõik 30-eluaasta tuuri ja autoomanikud.
-
Külaline
Tellige ometi kulleriga või näidake vanavanematele, kuidas see käib.Guest kirjutas: ↑07 Apr 2026 11:00 Meil pigem juba vastupidine olukord käes: vanavanemad 85+, lapselapsed kõik 30-eluaasta tuuri ja autoomanikud.
-
Külaline
Ma olen seda neile mustmiljon korda pakkunud. Aga ema põhiargument on, et tahab ise poes valida ja veenduda, et toodetel oleks piisavalt pikad säilivusajad (nt piimatooted), et peaks külmikus järgmise nädala poekäiguni vastu.Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2026 11:28Tellige ometi kulleriga või näidake vanavanematele, kuidas see käib.Guest kirjutas: ↑07 Apr 2026 11:00 Meil pigem juba vastupidine olukord käes: vanavanemad 85+, lapselapsed kõik 30-eluaasta tuuri ja autoomanikud.
Õnneks elab kolmest lapselapsest 2 vanavanematest vaid 2-3km kaugusel, nii et pole pikk tee sinna sõita.
Pakkusime abi ka uue auto valimiseks, aga isa on juba 88 ning ema tegelikult oli väga rahul, et auto romulasse läks, et nüüd ta ei pea enam paanitsema, kui isa autoga talvel kuhugi sõidab (alates 80a vanusest seni keskmiselt 1 kõks või teel väljasõit juba olnud aastas)
-
Külaline
See on laste ahistamine. Kuller muide saab käia ka sagedamini kui 1x nädalas, su ema seda teab?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2026 12:09Ma olen seda neile mustmiljon korda pakkunud. Aga ema põhiargument on, et tahab ise poes valida ja veenduda, et toodetel oleks piisavalt pikad säilivusajad (nt piimatooted), et peaks külmikus järgmise nädala poekäiguni vastu.
-
Külaline
Minu vanatädi keeldub kangekaelselt kolima oma kolmetoalisest väiksemasse, üksinda elab seal. Kulud on suured, lapsed pakuvad, et aitavad kolida, raha jääks ju ülegi, aga ei, pigem kasvõi nälgiks. Lapsed on nüüd sunnitud talle raha andma.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 21:23Jutt ei käi mõnikümnest eurost, vaid ikka suuremast summast. Ma siis see, kelle sõbranna kolis 4-toalisest 2-toalisse. Talvel oli tema korteri kom makse 400 eurot seal 4-toalises. Nüüd elab uusarenduse 2-toalises ja talvel üle 200 euro tal ei läinud.Guest kirjutas: ↑06 Apr 2026 10:24Kõik vanemad ei ole nii hädised, et peaks viiekümneaastasena, kui lapsed on välja kolinud, hakkama oma elamist väiksemaks vahetama, sest ei jaksa see mõnikümmend eurot kuus kütte eest maksta.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 09:42
Kõigi lapsed ei ole nii hädised, et ei suuda omale elamispinda osta ega üürida ja peavad ema juurde tagasi kolima. Ja ühetoalisse ma ei võtakski kauemaks kui paariks kuuks.
Täiesti mõttetu on 4-toalist korterit igaks juhuks alles hoida, et äkki tuleva lapselapsed. Praegu tal pole üldse seda lootust, sest lastel hoopis teised plaanid, kaaslaseid ei ole ja lähiajal lapsi ei plaani.
Käid siis seal oma suures 4-toalises, kus vaikus ja üksindus kaigub vastu. Väga ebameeldiv ja kõle! Praegu on tal enda jaoks täpselt paraja suurusega, hubane korter. Vajadusel mahub 2-toalisse ka 1-2 lapselast. Seda enam, et tal on ka uhke maakodu.
-
Külaline
Mis asi on lodža?Guest kirjutas: ↑05 Apr 2026 22:54 Paar asja, mida ei saa kuivatisse panna, ripuvad lodžal.
-
Külaline
Appi!
-
Külaline
-
Külaline
Mis appi? See ei ole ju eestikeelne sõna. ÕS pakub eestikeelseks vasteks taandrõdu ja sammaskoda. Kui silmas on peetud lahtist rõdu, siis võiks nii ka kirjutada.
-
Külaline
Mida kirjutada? Lodža ja rõdu on kaks erinevat asja. Kust karupeest sa välja kargasid? Pool Tallinnat neid täis.
-
Külaline
Lodžal ja rõdul oli ennevanasti, kui keel veel rikkalik oli, vahe sees. Rõdu eendub eraldi üksusekesena väljapoole. Lodžaga majade fassaad on tasane. Aga nüüdisajal võib ilmselt kõike terrassideks nimetada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: YaCy [Bot] ja 10 külalist