Mis teie elektriarve on?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 08:37 Ma ei saa aru mida te postitate siia oma umberike korterite elektriarveid, kedagi ei huvita see.
Jutt on elektriarvest küttearvena.
No teemaalgatuses küll nii ei olnud, loe uuesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 19:57 Teeb pisut nukraks, et fix pakett sai meeltesegaduses valitud, nüüd tuleb kõrgemat hinda maksta.
Mina katkestasin eile fixpaketi ära ning alates 01.05 jälle börsi peal.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 05 Mär 2026 19:52 Börsipakett, Elenger - korter 1 - 78.85 (ca 250 kwh, põrandaküte, el.boiler, el.pliit-ahi, 2 suurt monitori ja mitu arvutit), korter 2 - 43.25 (ahiküte, vana el.pliit, kodumasinaid vähe, 115 kwh). Meie enda Mustamäe korter oli 53 eurot, börsikas, tarbimist ei tea, selle arve maksis mees.
Ausalt öeldes olen ma tsipa kade selle krt 1 näitele. Kas boiler asub korteris ja mitme liitrine see on?
Mul boiler põhitarbija, 100liitrine, asub jahedas ruumis. Mul suvel ka kõrge elektriarve. Nüüd oli 300, suvel 100 tuuris.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 22:54
Nõiamoor kirjutas: 05 Mär 2026 19:52 Börsipakett, Elenger - korter 1 - 78.85 (ca 250 kwh, põrandaküte, el.boiler, el.pliit-ahi, 2 suurt monitori ja mitu arvutit), korter 2 - 43.25 (ahiküte, vana el.pliit, kodumasinaid vähe, 115 kwh). Meie enda Mustamäe korter oli 53 eurot, börsikas, tarbimist ei tea, selle arve maksis mees.
Ausalt öeldes olen ma tsipa kade selle krt 1 näitele. Kas boiler asub korteris ja mitme liitrine see on?
Mul boiler põhitarbija, 100liitrine, asub jahedas ruumis. Mul suvel ka kõrge elektriarve. Nüüd oli 300, suvel 100 tuuris.
Boiler on nn köögis (sisse-ehitatud kapis köögi ja esiku vahel), 75 l. Aga tarbib 1 inimene, põrandaküte on kahes ruumis - vannituba ja esik, esikust sai kõrge hinnaga kas välja lülitatud v kasutatud ainult odavama hinnaga. Mänguriarvuti koos kahe suure monitoriga töötas... no siis kui töötas :D.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 07 Apr 2026 23:41Boiler on nn köögis (sisse-ehitatud kapis köögi ja esiku vahel), 75 l. Aga tarbib 1 inimene, põrandaküte on kahes ruumis - vannituba ja esik, esikust sai kõrge hinnaga kas välja lülitatud v kasutatud ainult odavama hinnaga. Mänguriarvuti koos kahe suure monitoriga töötas... no siis kui töötas :D.
Mis mõtet on siis kõiki neid suuri elektritarbijaid üles loetleda, kui tegelikult neid poolenisti ei kasutatagi?
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 08 Apr 2026 07:02
Nõiamoor kirjutas: 07 Apr 2026 23:41Boiler on nn köögis (sisse-ehitatud kapis köögi ja esiku vahel), 75 l. Aga tarbib 1 inimene, põrandaküte on kahes ruumis - vannituba ja esik, esikust sai kõrge hinnaga kas välja lülitatud v kasutatud ainult odavama hinnaga. Mänguriarvuti koos kahe suure monitoriga töötas... no siis kui töötas :D.
Mis mõtet on siis kõiki neid suuri elektritarbijaid üles loetleda, kui tegelikult neid poolenisti ei kasutatagi?
No mis ma teen siis - käsen lapsel iga päev tund aega duši all seista või keedan vetsupotis põrandaküttega vett kuumaks?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Apr 2026 07:02
Minu jaoks oli mõttekas ja vastus oli ammendav.
Külaline

60.- oli see kuu
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 08 Apr 2026 18:03
No mis ma teen siis - käsen lapsel iga päev tund aega duši all seista või keedan vetsupotis põrandaküttega vett kuumaks?
Ei, võid elada ka lõkketule- ja küünlavalgel. Lihtsalt et ei ole ju mõtet loetleda üles elektriallikaid, mida ei kasuta. Küsimus oli, et kui palju oli elektriarve. Ma võin ju ka kirjutada, et mul on boiler (ei kasuta), põrandaküte (välja lülitatud), elektripliit (söön restoranis), külmkapp (hoian toitu rõdul), föön (kuivatan juukseid õhu käes), blender (kasutan käsiuhmrit) jne jne. Mis mõte on sellisel vastusel?
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 08 Apr 2026 20:12
Nõiamoor kirjutas: 08 Apr 2026 18:03

Ei, võid elada ka lõkketule- ja küünlavalgel. Lihtsalt et ei ole ju mõtet loetleda üles elektriallikaid, mida ei kasuta. Küsimus oli, et kui palju oli elektriarve. Ma võin ju ka kirjutada, et mul on boiler (ei kasuta), põrandaküte (välja lülitatud), elektripliit (söön restoranis), külmkapp (hoian toitu rõdul), föön (kuivatan juukseid õhu käes), blender (kasutan käsiuhmrit) jne jne. Mis mõte on sellisel vastusel?
Kasutab üks inimene - kindlasti on leibkondi, kus samu allikaid kasutab nt 4 inimest ja loomulikult on arve erinev. Föön ja pliit on ka kasutuses, aga ühe inimese tarbimine on ilmselgelt tagasihoidlikum ka ilma piiramata. Seepärast pidasin antud täpsustust oluliseks. Ja kui oleks ka 4 inimest peres, siis keeraksin ka ise esiku põrandakütte kinni (see oli ainuke, mis kinni keerati mõneks ajaks), kui MwH maksab 700 eurot. Kõiki teisi mainitud elektrit tarbivaid lahendusi kasutati ikka vastavalt vajadusele ja kodumasinatel on taimer, ei pea nõusid pesema hmmikul kl 8, kui hind laes.
Külaline

Kasutan üksi- pesumasin peseb 3 x nädalas ja pea kogu pesu ka triigin, boiler soojendab vee, igal õhtul teen süüa, telekas 6h päevas, põrandakütteid taga ei ole, arve 88 eurot-tarbimine 435 Kwh.
Külaline

95 kuradi eurot! 100 ruutu maja maaküttel, tavaline elektritabimine sinna juurde. Ma mõtlesin, et meie päikesepaneelid ikka rohkem toota jõudsid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist