On ikka. Nimelt sellel saab kasutada igasuguseid potte. See asjaolu on seni olnud põhiline, miks paljud pole tahtnud induktsioonile üle minna. (Ei, ma ei räägi siin iseendast, vaid üldisest statistikast.)
Indukstioonpliit
-
Külaline
-
Külaline
Tänapäeval on juba väga vähe potte müügil, mis induktsioonile ei sobiks, tavalised roostevabad potid, isegi kõige vanem veneaegne emailpott sobib väga hästi. Klaas ja savi on nagunii ahjunõud, eriti paljud neid pliidi peal vast nagunii ei kasuta. See on kõige väiksem probleem, nagunii aeg-ajalt ehk tahab mõni pann väljavahetamist. Arvesta siis kuludesse ker.pliidi energiakulu ja ongi tasa see kohutav väljaminek. Lisaks on see palju ohutum lastele-nt kassidele jne, kõrvetus-tuleoht on kordades vähem tõenäoline.
-
Külaline
Pea kõik müügilolevad potid sobivad induktsioonile. Käisin ükspäev oma lapse juures ja pidin keetma keraamilisel pliidil vett. Ohsajutt, kui kaua läks aega! Otsustasin talle sünnipäevaks uue pliidi kinkida, loomulikult induktsiooni. See keraamiline on ajast ja arust, mul oli selline 25 aastat tagasi.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2026 09:56On ikka. Nimelt sellel saab kasutada igasuguseid potte. See asjaolu on seni olnud põhiline, miks paljud pole tahtnud induktsioonile üle minna. (Ei, ma ei räägi siin iseendast, vaid üldisest statistikast.)
-
Külaline
Kas see pottide väljavahetamine on midagi nii keerulist ja ületamatut? Pealegi, mu meelest enamus potte sobib induktsioonile. Mul isegi mingid 50 aastat vanad emailpotid on ilusti sobinud. Pidin vaid ühe alumiiniumist poti majapidamisest välja viskama. Aga see oli ka õige tegu, sest alumiiniumist pott on nagunii ebatervislik.Guest kirjutas: ↑11 Apr 2026 09:56On ikka. Nimelt sellel saab kasutada igasuguseid potte. See asjaolu on seni olnud põhiline, miks paljud pole tahtnud induktsioonile üle minna. (Ei, ma ei räägi siin iseendast, vaid üldisest statistikast.)
-
Külaline
Eks küsi seda neilt, kes pelgavad keraamilist induktsiooni vastu vahetada. Nagu statistiliselt näha.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2026 19:00Kas see pottide väljavahetamine on midagi nii keerulist ja ületamatut?
-
Külaline
Minu arust on liik inimesi, kes ei suuda uuendusi või "liiga moodsaid" asju vastu võtta. Täpselt sama liigi alla käivad näiteks inimesed, kes ütlevad, et neil ei ole nõudepesumasinat vaja, kuna neil on käed ka olemas. Või et palju õigem on sularahaga tasuda, mitte pangakaardiga või ülekandega. Igast imelikke inimesi on olemas!
-
Külaline
Ossajuudas, kus nüüd hakkavad saama need 'vanainimesed', kes ei soovi uuendustega kaasas käia ja kellele induktsioonpliit ei meeldi. Sest induktsioonpliit peab ju meeldima absoluutselt kõigile.
-
Külaline
Äkki siis paari sõnaga räägid, mis induktsioonpliidi miinused on?Guest kirjutas: ↑11 Apr 2026 22:36 Ossajuudas, kus nüüd hakkavad saama need 'vanainimesed', kes ei soovi uuendustega kaasas käia ja kellele induktsioonpliit ei meeldi. Sest induktsioonpliit peab ju meeldima absoluutselt kõigile.
Minul endal induktsiooniga tegemist pole olnud, aga sugulane rääkis, et talle ei meeldi, et see pliidiplaat pidi peale välja lülitamist veel tükk aega punaselt hõõguma. Kui ma ta juttu õieti mäletan. Ega mulle ka selline asi vist ei meeldiks. Ja ei tea, kaua nad vastu peavad, minul eelmine raudadega pliit töötas 20a.
-
Külaline
Ma arvan, et see päris nii alati ei ole. Vahest tuleb vaielda ka seetõttu, et endale selgust luua. Teemaalgataja ei ava tausta, me ei tea, millega ta tegeleb ja miks üks või teine asi talle tähtis on. Meil pole seda vaja ka teada. Temal on vaja seda teada.Guest kirjutas: ↑11 Apr 2026 20:16Minu arust on liik inimesi, kes ei suuda uuendusi või "liiga moodsaid" asju vastu võtta. Täpselt sama liigi alla käivad näiteks inimesed, kes ütlevad, et neil ei ole nõudepesumasinat vaja, kuna neil on käed ka olemas. Või et palju õigem on sularahaga tasuda, mitte pangakaardiga või ülekandega. Igast imelikke inimesi on olemas!Guest kirjutas:Eks küsi seda neilt, kes pelgavad keraamilist induktsiooni vastu vahetada. Nagu statistiliselt näha.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2026 19:00Kas see pottide väljavahetamine on midagi nii keerulist ja ületamatut?
Võin omast kogemusest öelda, et teatud valdkondades olen mittetarbiv, olen rohelise mõtlemisega ja koduloomisel ei lähe moodsate asjadega kaasa kui see vajalikuks ei osutu. Kodu on pikaajaline projekt, see mis kehtib täna, ei pruugi kehtida homme. Ma ei osta ka tänase päeva ülimoodsat disainlahendust, sest ma näen juba ette, et homme on mul seda juba vanamoodne vaadata. Klassikaline kvaliteetne päris disain oleks minu eelistus. Mul olnud nõudepesumasin 30 aastat, sellest 15 viimast aastat pole ma seda kasutanud. Need paar nõud, mis mul nendest nõudest, mida ma nõudepesumasinas ei pese, üle jäävad, neid pesen käsitsi. Või näiteks induktsioonplaadi magneetilisus ei pruugi alati igas olukorras hea olla.
Moodne inimene võib olla piiratud elukogemusega, teeb seda mida pood pakub või teised nn moodsad teevad. Tänapäeva asjad ei kesta ka, pillud jälle minema ja ostad uue, pole vähemalt igav elu, saab kogu aeg probleeme lahendada, asju osta ja kommunikatsioone ümber ehitada, samas kodu näeb ikka välja vanamoodne. Niipalju siis moodsaks olemisest.
Maksmisest - mõnel inimesel on äpid ja kaardid ja miskõikveel, maksmisest hoiduvad ikka kõrvale. Teine valib sobiva maksemeetodi vastavalt olukorrale, isegi sulli liigutab.
-
Külaline
Induktsiooniga ei jää hõõguma. Keraamilisega jääb. Soojendab veel tuba, mis mõnes olukorras pole paha.Tolmukübe kirjutas: ↑12 Apr 2026 08:30 Minul endal induktsiooniga tegemist pole olnud, aga sugulane rääkis, et talle ei meeldi, et see pliidiplaat pidi peale välja lülitamist veel tükk aega punaselt hõõguma. Kui ma ta juttu õieti mäletan. Ega mulle ka selline asi vist ei meeldiks. Ja ei tea, kaua nad vastu peavad, minul eelmine raudadega pliit töötas 20a.
-
Külaline
Ära aja (jälle) lolli juttu, keraamiline pliit höögub just edasi. Induktsioonpliidile võid kahe minuti pärast käe peale panna. Müüdud on neid Eestis vist üle 20a juba.Tolmukübe kirjutas: ↑12 Apr 2026 08:30 Minul endal induktsiooniga tegemist pole olnud, aga sugulane rääkis, et talle ei meeldi, et see pliidiplaat pidi peale välja lülitamist veel tükk aega punaselt hõõguma. Kui ma ta juttu õieti mäletan. Ega mulle ka selline asi vist ei meeldiks. Ja ei tea, kaua nad vastu peavad, minul eelmine raudadega pliit töötas 20a.
-
Külaline
Mis häda sul on iga teemas sõna võtta, kui sa asjast mitte muhvigi ei tea ja ajad sõna otses mõttes rumalat juttu?Tolmukübe kirjutas: ↑12 Apr 2026 08:30 Minul endal induktsiooniga tegemist pole olnud, aga sugulane rääkis, et talle ei meeldi, et see pliidiplaat pidi peale välja lülitamist veel tükk aega punaselt hõõguma. Kui ma ta juttu õieti mäletan. Ega mulle ka selline asi vist ei meeldiks. Ja ei tea, kaua nad vastu peavad, minul eelmine raudadega pliit töötas 20a.
-
Külaline
Mul on hetkel 16 aastat, ühtki probleemi ei ole olnud, näeb välja nagu uus.Tolmukübe kirjutas: ↑12 Apr 2026 08:30 Minul endal induktsiooniga tegemist pole olnud, aga sugulane rääkis, et talle ei meeldi, et see pliidiplaat pidi peale välja lülitamist veel tükk aega punaselt hõõguma. Kui ma ta juttu õieti mäletan. Ega mulle ka selline asi vist ei meeldiks. Ja ei tea, kaua nad vastu peavad, minul eelmine raudadega pliit töötas 20a.
-
Külaline
Mina pole veel hõõguvat induktsiooni näinud. See ei hõõgu ka siis, kui täie võimsusega töötab. Minu oma näiab väikest või suurt H-tähte, kui plaat veel kuum on.
-
Külaline
Indukstsioonpliidi ost ei ole mingi lolli lambakarja mentaliteet ja kohe kindlasti ei hakka keegi selle ostu kahetsema. Induktsioonpliit on väga praktiline, mugav ja soodne, sest tarbib vähem elektrit, kui teised pliiditüübi.Guest kirjutas: ↑12 Apr 2026 08:41Ma arvan, et see päris nii alati ei ole. Vahest tuleb vaielda ka seetõttu, et endale selgust luua. Teemaalgataja ei ava tausta, me ei tea, millega ta tegeleb ja miks üks või teine asi talle tähtis on. Meil pole seda vaja ka teada. Temal on vaja seda teada.Guest kirjutas: ↑11 Apr 2026 20:16Minu arust on liik inimesi, kes ei suuda uuendusi või "liiga moodsaid" asju vastu võtta. Täpselt sama liigi alla käivad näiteks inimesed, kes ütlevad, et neil ei ole nõudepesumasinat vaja, kuna neil on käed ka olemas. Või et palju õigem on sularahaga tasuda, mitte pangakaardiga või ülekandega. Igast imelikke inimesi on olemas!Guest kirjutas:
Eks küsi seda neilt, kes pelgavad keraamilist induktsiooni vastu vahetada. Nagu statistiliselt näha.
Võin omast kogemusest öelda, et teatud valdkondades olen mittetarbiv, olen rohelise mõtlemisega ja koduloomisel ei lähe moodsate asjadega kaasa kui see vajalikuks ei osutu. Kodu on pikaajaline projekt, see mis kehtib täna, ei pruugi kehtida homme. Ma ei osta ka tänase päeva ülimoodsat disainlahendust, sest ma näen juba ette, et homme on mul seda juba vanamoodne vaadata. Klassikaline kvaliteetne päris disain oleks minu eelistus. Mul olnud nõudepesumasin 30 aastat, sellest 15 viimast aastat pole ma seda kasutanud. Need paar nõud, mis mul nendest nõudest, mida ma nõudepesumasinas ei pese, üle jäävad, neid pesen käsitsi. Või näiteks induktsioonplaadi magneetilisus ei pruugi alati igas olukorras hea olla.
Moodne inimene võib olla piiratud elukogemusega, teeb seda mida pood pakub või teised nn moodsad teevad. Tänapäeva asjad ei kesta ka, pillud jälle minema ja ostad uue, pole vähemalt igav elu, saab kogu aeg probleeme lahendada, asju osta ja kommunikatsioone ümber ehitada, samas kodu näeb ikka välja vanamoodne. Niipalju siis moodsaks olemisest.
Maksmisest - mõnel inimesel on äpid ja kaardid ja miskõikveel, maksmisest hoiduvad ikka kõrvale. Teine valib sobiva maksemeetodi vastavalt olukorrale, isegi sulli liigutab.
Mida tähendab induktsioonplaadi magneetilisus ei pruugi hea olla? Keegi on midagi rääkinud küll, et südamestimulaatori korral võib halvasti mõjuda, aga reaalselt ei ole küll kuulnud, et oleks kellegi tervise peale hakanud.
Miks peaks induktsioonpliidi ära viskama ja jälle uue ostma? Ei mõista? Minu oma töötab edukalt juba 16 aastat ja ei ole kordagi olnud plaanis see välja vahetada. Väsimuse märke ka ei näita.
Ja seda juttu, et mul on nõudepesumasin küll olemas, aga mugavam on pesta käsitsi, ajavadki vaid imelikud. Ilmselgelt ei ole sa siis osanud oma nõudepesumasinat kasutada. Mul on kodus küll päris kalleid ja peeneid nõusid, aga ainsad asjad, mida masinasse ei pane on puust lõikelauad ja ühed väga õrnad õhukesed pokaalid. Kõik teised nõud pesen masinas, s h noad (ei lähe nüriks!) ja puust pannilabidad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline