Hakkame kaalu jälgima?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 10:41
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 14:57
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 12:02 Olen teema algataja. Kahju jah, et keegi kampa ei tahtnud lüüa.

Perekoolis sellised teemaalgatused sageli õnnestusid. Keegi tegi isegi exceli tabeli, kuhu siis osalejad märkisid oma edusammud või tagasilangused.
Ma võin kampa lüüa. Ma olen hetkel ülimalt tubli olnud. 3 kuuga -7 kg. 84lt 77 peale. Ole lühike jupp 160cm. Ideaalkaal on 60-64kg. Olen eluaeg 50(ka 4a tagasi) kaalunud aga nüüd vanus ja kõik muud asjad. Seega päris algset kaalu taga ei aja.
Kuidas said kaalu langema?
Ma hakkasin normaalselt sööma. Eriti hommikusööki. Ja lõpetasin päevase nälgimise ja õhtuse näksimise. Aga toitun teadlikult. Ja üritan oma kaalu järgi päevased kcal ikka sisse süüa, mida vaja. Ja läksin tööle. Füüsiline töö. Samme tuleb 10-16 tuhat nüüd. Eks ma muidu lapsega ka õues käisin koguaeg aga no iga natukese aja tagant seista, ei saa päris aktiivseks liikumiseks pidada.
No ja magamine ka. Nüüd ma ärkan vara ja ka magama lähen vara. Muidu ma olen oma loomuselt pigem öökull. Aga tööpäevadel 21 juba magan. Sest äratus on 05.30.
Külaline

Teema algusest möödas 2 kuud. Kas te kõik olete suutnud kaalu langema saada? Kui raske see teekond on olnud?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 08:08 Teema algusest möödas 2 kuud. Kas te kõik olete suutnud kaalu langema saada? Kui raske see teekond on olnud?
Ma see eelmine. Postitas Külaline » 01 Mär 2026 15:30

Liigun ikka samamoodi ja palju aga toitumine on veidid lappama läinud. Vanad harjumused tagasi tulnud. Mõni päev ei viitsi lõunat tööle kaasa teha ja siis olen päev otsa nälgas ja söön alles siis, kui koju jõuan.
Aga tänase hommikuse seisuga olen 75.2kg. Seega ikka midagi vaikselt on veel läinud. Sest 01.03 olin 77.
Ilmselt mõjutab ka see, et olen mõni nv veini natuke joonud 🫣. Näksimist püüan jätkuvalt vältida ja on õnnestunud ka. Isegi veini joomise ajal.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

vanus jätkuvalt 58
pikkus 168
kaal 75
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 08:59
Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 08:08 Teema algusest möödas 2 kuud. Kas te kõik olete suutnud kaalu langema saada? Kui raske see teekond on olnud?

Liigun ikka samamoodi ja palju aga toitumine on veidid lappama läinud. Vanad harjumused tagasi tulnud. Mõni päev ei viitsi lõunat tööle kaasa teha ja siis olen päev otsa nälgas ja söön alles siis, kui koju jõuan.
Aga tänase hommikuse seisuga olen 75.2kg. Seega ikka midagi vaikselt on veel läinud. Sest 01.03 olin 77.
Ilmselt mõjutab ka see, et olen mõni nv veini natuke joonud 🫣. Näksimist püüan jätkuvalt vältida ja on õnnestunud ka. Isegi veini joomise ajal.
Kas mingit poodi lähedal ei ole? Me käime kuskil poes võtame soojaletist midagi mõnusat.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 17:37

Kas mingit poodi lähedal ei ole? Me käime kuskil poes võtame soojaletist midagi mõnusat.
Tööl?
Poodi ei ole lähedal. Bussipeatusgi on 1.6 km kaugusel. Aga on lausa söökla samas majas. Buffee stiilis. Aga 8 eurot salati ja 10.90 muu toidu eest. Ma kahjuks ei saa üksikemana seda lubada endale.
Kohvi saan tasuta sealt.
Külaline

kui 60+ kg kaaluv inimene teeb algatuse endaga koos hakata kaalu langetama, tekitab see neil, kel kaalujälgimine tegelikult vajalik ja aktuaalne, hirmujudinad seljale, sest kes see ikka siia teemasse oma 3-kohalist kaalunumbrit julgeks kirjutada, kui lähima kahe aasta põhieesmärk on saavutada alla 80kg kaalunumber :-)
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 17:56

Tööl?
Poodi ei ole lähedal. Bussipeatusgi on 1.6 km kaugusel. Aga on lausa söökla samas majas. Buffee stiilis. Aga 8 eurot salati ja 10.90 muu toidu eest. Ma kahjuks ei saa üksikemana seda lubada endale.
Kohvi saan tasuta sealt.
Mõistan, need hinnad on ka suurema palgaga inimestele mõttetult kallid. Meil jah on Coop kuskil paari km kaugusel, soojaletis umbes 20 erinevat valikut ja suure prae saab 4-5 euro eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 18:34

Tööl?
Kohvi saan tasuta sealt.
Mõistan, need hinnad on ka suurema palgaga inimestele mõttetult kallid. Meil jah on Coop kuskil paari km kaugusel, soojaletis umbes 20 erinevat valikut ja suure prae saab 4-5 euro eest.
Ma valmis letist nagunii midagi ei võtaks, kui oleks isegi Coop. Ma pigem valiks mingi salati variandi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 17:56Poodi ei ole lähedal. Bussipeatusgi on 1.6 km kaugusel.
Bussipeatuski...
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 19:48
Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 18:34
Tööl?
Kohvi saan tasuta sealt.
Ma valmis letist nagunii midagi ei võtaks, kui oleks isegi Coop. Ma pigem valiks mingi salati variandi.
Miks nii? Ma soovin lõunaks sooja, salat on igav.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 17:56Aga on lausa söökla samas majas. Buffee stiilis. Aga 8 eurot salati ja 10.90 muu toidu eest. Ma kahjuks ei saa üksikemana seda lubada endale.
Oled kindel, et need hinnad näiteks kilohinnad pole? Või millise koguse kohta buffees need hinnad käivad? Mingi kindla suurusega taldrikutäis?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 17:56 Tööl?
Kohvi saan tasuta sealt.
Absurdne. Meil on bufee letist lõunasöök (tavaliselt valida kas 2-3 erineva prae või supi vahel) natuke alla 2€ ning kohvikupoolelt teenindaja letist ostetud päevapraad ca 4€
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 20:27
Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 17:56Aga on lausa söökla samas majas. Buffee stiilis. Aga 8 eurot salati ja 10.90 muu toidu eest. Ma kahjuks ei saa üksikemana seda lubada endale.
Oled kindel, et need hinnad näiteks kilohinnad pole? Või millise koguse kohta buffees need hinnad käivad? Mingi kindla suurusega taldrikutäis?
Ei ole kg hind. Maksab selle summ ja siis võid kasvõi mitu tundi seal toitu ette tõsta. Buffe hind ongi selline.
No ma vist pean ära mainima ka selle, et ma ei ela Eestis.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Apr 2026 08:08 Teema algusest möödas 2 kuud. Kas te kõik olete suutnud kaalu langema saada? Kui raske see teekond on olnud?
Ma olen teemaalgataja. Olen alla saanud 8 kilo. Soovin veel teist sama palju alla võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2026 21:16
Guest kirjutas: 11 Apr 2026 08:08 Teema algusest möödas 2 kuud. Kas te kõik olete suutnud kaalu langema saada? Kui raske see teekond on olnud?
Ma olen teemaalgataja. Olen alla saanud 8 kilo. Soovin veel teist sama palju alla võtta.
Tubli! Mida sina muutsid?
Külaline

Guest kirjutas: 11 Apr 2026 21:31
Toitumist. Hetkel on 1000 kcal päevas ja püüan samme teha. Kahjuk on sammudega ebaregulaarsus - üks päev 600 sammu, teine päev 20 000 sammu. Aga arvan siiski, et kehakaalu langemise koha pealt loeb söömine.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

mina olen 3 kg kaotanud. algul kaotasin 5 kg kuus, aga nahk jääb lõdvaks, seega on viimase aja trend tunduvalt nutikam. liigun palju, söön vähe - ega muud kunsti ei ole. aaa- ja poolfabrikaate ega valmistoitu ei tarbi, teen kõik ise ja puhtast toorainest.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

kana kirjutas: 12 Apr 2026 09:30 mina olen 3 kg kaotanud. algul kaotasin 5 kg kuus, aga nahk jääb lõdvaks, seega on viimase aja trend tunduvalt nutikam. liigun palju, söön vähe - ega muud kunsti ei ole. aaa- ja poolfabrikaate ega valmistoitu ei tarbi, teen kõik ise ja puhtast toorainest.
kokku olen ca 20 kilo kaotanud.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Apr 2026 23:06
Guest kirjutas: 11 Apr 2026 21:31

Toitumist. Hetkel on 1000 kcal päevas ja püüan samme teha. Kahjuk on sammudega ebaregulaarsus - üks päev 600 sammu, teine päev 20 000 sammu. Aga arvan siiski, et kehakaalu langemise koha pealt loeb söömine.
Kuidas on võimalik 600 sammu teha? Kas lamad voodis terve päev? Kui ma midagi ei tee, vedelen kodus, käin ainult WC ja diivani vahet, siis ikka tuleb 3000 sammu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist