Ma ei suudaks süüa maitsetut putru, seetõttu lisan nii suhkurt kui ka soola juba pudru keetmise ajal.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2026 12:46 Minul oleks kaalujälgimise perioodil täiesti välistatud suhkur, või pasteet, kohupiimakreem, tarretis ja kõik muu magus või ülikaloririkas. Aga, kui sul niimoodi toimib ja kaal alaneb, siis miks mitte.
Suhkrut ma näiteks ei tarbi üldse - ka mitte sel ajal, kui mul ei ole kaalualandamine käsil. See otsus sai kunagi vastuvõetud siis, kui mu laps jäi suhkruhaigeks, siis olin temaga nö solidaarne. Aga leian, et see annab kalorite pealt ikka meeletu kokkuhoiu. Täiesti teadlikult olen harjutanud end kohvi ja teed jooma suhkuta. Kõlbab küll, väga hästi! See on vaid harjutamise küsimus.
Küll aga olen viimasel ajal ühe väga halva harjumuse külge saanud. Olen hakanud coca-cola zerot jooma. Tean, et see on kohutav mürk, aga kaalujälgimise perioodil aitab väga hästi magusaisu ja üldse tühja kõhu vastu.
Teine asi, kuhu täna kindlasti suhkurt sisse toppida plaanin, on hapukapsasupp, kuna ilma suhkruta oleks liiga hapu.
Ainus asi, mis mulle omale KJ materjalide juures ei istu, ongi see tohutu suhkruasendajate promomine, sest tavaline suhkur on tervisele oluliselt ohutum, kui nt aspartaam vmt asendajad (allikas: sinise kaanega E-ainete Aabits).
Ma pigem kaalun suhkrukoguse toidutegemisel täpselt ära ja siis pärast arvutan umbkaudu, mitu "punast" ma selle portsuga sisse sõin.