Prisma lahtised kommid

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 00:36No tõepoolest ei tundu eriline maitseelamus sisse süüa omale kellegi pissi-kaka-sülje osi. Aga eks igal ühel oma eelistused.
Maitseelamus? Kellegi pissi-kaka-süljemolekulide olemasolu sinu toidus ei tekita mingit maitset. Täitsa paranoilist juttu ajad siin.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 01:19
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 00:36 Haige olin ma viimati ilmselt 30 aastat tagasi. Vaatamata sellele, et mul puudub kokkupuude võõraste inimeste kehaeritistega.
Ei muutu sinu kokkupuude võõraste inimeste kehaeritistega küll sellest vähimalgi määral, kui sa ei võta poes lahtisi komme, mida teismeline neiu on nuusutanud. Sinu kokkupuude tuleb ikka hoopis mujalt ja muul moel ja see on normaalne. Ükski perearst ei soovita lapsele ülisteriilset kodu, oled ju vast kuulnud. Kerge pidev immuunsuse treening on nii lastele kui täiskasvanutele ainult kasuks.
Ju siis tuleb kuskilt mujalt, aga ise väldin küll täiesti teadlikult suhu pistmast selliseid asju, mille puhul on teada, et keegi on neid peale toidukäitlejate veel näppinud. Me ei tea, kas see teismeline vaid nuusutas neid komme või ka näppis. Ja mulle piisab vaid teadmisestki ja ma ei suuda enam süüa...

Ja ei ole vaja siia toppida äraleierdatud tarkusi steriilsuse kohta. Seda tõde teavad kõik inimesed ilma pideva meeldetuletamisetagi. Ju ma saan need vajalikud bakterid kuskilt mujalt kätte. Või vähemalt niimoodi, et ma pole eelnevalt näinud, kuidas keegi seda sama toitu näpib, mida ma parasjagu sööma kavatsen hakata.

Ma ise püüan toiduainetega ja toidunõudega kindlasti täielikku steriilsust hoida. Toidu valmistamise ajal näiteks pesen vist sadu korda käsi, juuksed on kindlasti kinni jne. Pere, ja ma ise, olen absoluutselt terve. Kõiksugu kõhuviirustes vaevlevad mu meelest alati need, kes kuulutavad, et iialgi ei pese mandariine või misiganes puuvilju ja marju. Ma ei mäleta ei endal ega oma pereliikmetel aastate jooksul mitte kordagi sedalaadi haiguseid.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 07:23
Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 00:36No tõepoolest ei tundu eriline maitseelamus sisse süüa omale kellegi pissi-kaka-sülje osi. Aga eks igal ühel oma eelistused.
Maitseelamus? Kellegi pissi-kaka-süljemolekulide olemasolu sinu toidus ei tekita mingit maitset. Täitsa paranoilist juttu ajad siin.
No, kui sind ei häiri, siis ei häiri. Minu jaoks peab olema toit nauditav maitseelamus. Ja selle maitseelamuse rikuks täiesti kindlasti teadmine, et keegi on seda toitu näperdanud või seal kohal toimetanud.
Unustaja
Kontakt:

Postitus Postitas Unustaja »

Guest kirjutas: 14 Apr 2026 01:33 Anu Saagim ka kunagi tunnistas, et sööb kaubanduskeskuses neid lahtisi komme. Mööda minnes näpsab mõne ja pistab suhu. Kui ära süüakse pole hullu, aga kui lutsutatakse veits ja ei meeldi ja tagasi karpi visatakse, vot see on rõve.
Et need tasuta pakutavad pähklid olid ka enne pähkel šokolaadis...?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 08:17 Ja ei ole vaja siia toppida äraleierdatud tarkusi steriilsuse kohta. Seda tõde teavad kõik inimesed ilma pideva meeldetuletamisetagi.
Paraku ei vasta see tõele, inimesed on uskumatult harimatud endiselt, ikka veel, vaatamata kogu infole, mis kättesaadav on. Ja kuna kunagi ei tea, kes on see inimene, kellega kirjutad, siis tuleb põhitõed alati üle korrata. Mõni avastabki nii Ameerika.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 08:17Kõiksugu kõhuviirustes vaevlevad mu meelest alati need, kes kuulutavad, et iialgi ei pese mandariine või misiganes puuvilju ja marju.
Ma ei pese kunagi mandariine ega apelsine. Vahel ei viitsi isegi(kui ise söön) viinamarju või õuna pesta. Jah, olen räpakoll. Lastele andes ikka vähemalt korra lasen vee alt läbi.
Ja päis ausalt mul ei ole kunagi mingi kõhuviirust olnud. Ei okse ega ka teise otsa viirust. Ka lapsed ei ole. Suurem on 12 ja vist 1 korra on olnud kõht lahti.
Meie perest õnneks kõik kõhuviirused käivad kaarega mööda.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 08:17 Kõiksugu kõhuviirustes vaevlevad mu meelest alati need, kes kuulutavad, et iialgi ei pese mandariine või misiganes puuvilju ja marju.
See on ikka üsna kindlasti sul vale kokkuvõte - näiteks nõuka ajal ei pestud midagi eriti (joodi samast klaasist, poes katsuti lahtisi pagaritooteid, puuvilja pesti haruharva), samas ei tuntud kõhuviirusi, ma ei mäleta, et mul terve lapsepõlve jooksul kordagi oleks kõhuviirust või oksendamist olnud, no ehk 1-2 korda oli. Täna on lapse klasside viisi igal aastal vähemalt korra kõhuviiruses - ja pestakse käsi, sööki, nõusid ja ümbrust 1000 korda rohkem kui nõuka ajal.
Külaline

Aga mina käisin just eile Prismas ja ostsin lahtiseid komme. See, kui komm on kuidagi nätsutatud või ebastandartne, on ju näha. Seda pole kohustuslik osta, võid kasti jätta või kui peaks eriti jube olema, võid sinna alla renni visata. Ning lahtiste kommide kohal kuidagi hingata küll ei saa, kui seda käele ja kühvlile peale vajuvat plastkaant spetsiaalselt lahti ei tee ja nina sisse ei pista.
Külaline

Aga lahtiseid saiakesi kardate siis ka, jah? SInna saab samamoodi sülitada või kõik üle silitada :D ärge mõelge üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 13:57 Aga lahtiseid saiakesi kardate siis ka, jah? SInna saab samamoodi sülitada või kõik üle silitada :D ärge mõelge üle.
Just hiljuti lugesin artikklit(Soome oma), kus oli kirjeldatud häirivaid käitumisi poes. Seal oligi välja toodud, et väikelapsed näpivad ka neid saiakesi , võtavad ampsu või lakuvad ja siis vanemad nii muuseas topivad need tagasi.
Üks siis kirjutas ka, et tema just sel põhjusel alumistest riiulitest lahtisi saiakesi ei osta.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 14:02
Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 13:57 Aga lahtiseid saiakesi kardate siis ka, jah? SInna saab samamoodi sülitada või kõik üle silitada :D ärge mõelge üle.
Just hiljuti lugesin artikklit(Soome oma), kus oli kirjeldatud häirivaid käitumisi poes. Seal oligi välja toodud, et väikelapsed näpivad ka neid saiakesi , võtavad ampsu või lakuvad ja siis vanemad nii muuseas topivad need tagasi.
Üks siis kirjutas ka, et tema just sel põhjusel alumistest riiulitest lahtisi saiakesi ei osta.
Ma saan sellest aru, KÕIKE võibki olla, samamoodi võib olla keegu su Rehe rukkileiva vahepeal avanud ja viile vastu oma tagumikku nühkinud vms. Nii ei saagi elada :D aga muidugi, lahtiseid saiu ja kommi ei peagi sööma! Keegi ei käse. Ise olen muidu ka just suur Prisma lahtiste kommide fänn, RImides ja Selverites on Trolli firma omad ja need ei ole nii head...
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 14:05
Ma saan sellest aru, KÕIKE võibki olla, samamoodi võib olla keegu su Rehe rukkileiva vahepeal avanud ja viile vastu oma tagumikku nühkinud vms. Nii ei saagi elada :D aga muidugi, lahtiseid saiu ja kommi ei peagi sööma! Keegi ei käse. Ise olen muidu ka just suur Prisma lahtiste kommide fänn, RImides ja Selverites on Trolli firma omad ja need ei ole nii head...
No sama siin. Arvan sama. Mul kaks last ja kaka, ila, pisikud ja piss sellesmõttes ei hirmuta. Teaflikult ja sellist lutsutatud kommi või näritud saia ei ostaks. Aga see ei tähenda, et sellepärast kohe üldse ostmata jätan.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 08:19No, kui sind ei häiri, siis ei häiri. Minu jaoks peab olema toit nauditav maitseelamus. Ja selle maitseelamuse rikuks täiesti kindlasti teadmine, et keegi on seda toitu näperdanud või seal kohal toimetanud.
See 'maitseelamus' asub sinu kahe kõrva vahel, mitte mingit muud pointi selles ei ole, seda ikka saad aru?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 08:17Ma ise püüan toiduainetega ja toidunõudega kindlasti täielikku steriilsust hoida. Toidu valmistamise ajal näiteks pesen vist sadu korda käsi, juuksed on kindlasti kinni jne.
See on haiglane.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 08:17Toidu valmistamise ajal näiteks pesen vist sadu korda käsi
Sadu kordi? See on siis nii, et ühe toidu valmistamise ajal 200-300 korda pesed käsi? Päriselt? Mõtle nüüd uuesti hoolikalt järele, kas sa pesed ühe? toidu valmistamise ajal SADU KORDI käsi või oli see siiski kunstiline liialdus?
Külaline

Lapsele peab ju näitama et kuigi ta selle saia võttis, me seda ei osta! Paneme tagasi. Sest kui korvi paned, siis ta näeb et ikka ta saab selle.
Täitsa tavaline emade loogika. Või mida te te teete, kui laps midagi on haaranud ja maitsnud? Kui keegi ei näe.
Külaline

No on siin Ropp-Roosisid :oops:
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 17:28
Lapsele peab ju näitama et kuigi ta selle saia võttis, me seda ei osta! Paneme tagasi. Sest kui korvi paned, siis ta näeb et ikka ta saab selle.
Täitsa tavaline emade loogika. Või mida te te teete, kui laps midagi on haaranud ja maitsnud? Kui keegi ei näe.
Kui lahtist saia on lakkunud või närinud siis ma ostan selle ära. Sest see on ebaviisakas ja rõve tagasi panna. Aga see ei tähenda, et ma selle talle pärast annan. Vastavalt vanusele selgitan, MIKS ei tohi nii käituda.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 17:28Lapsele peab ju näitama et kuigi ta selle saia võttis, me seda ei osta! Paneme tagasi. Sest kui korvi paned, siis ta näeb et ikka ta saab selle.
Nii teedki?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 16:26
Külaline kirjutas: 15 Apr 2026 08:17Ma ise püüan toiduainetega ja toidunõudega kindlasti täielikku steriilsust hoida. Toidu valmistamise ajal näiteks pesen vist sadu korda käsi, juuksed on kindlasti kinni jne.
See on haiglane.
Ma pakun, et see inimene lihtsalt ei tea, mida steriilsus tähendab. Vaevalt, et ta kodus oma tööpinnad 80% alkoholiga puhastab ja lauanõud enne kasutamist autoklaavist läbi laseb, et mikroorganismid eemale peletada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], käguan ja 2 külalist