Amplitaimede pikeerimine
-
Külaline
Amplitaimede pikeerimine
Ma ei ole varem amplitaimi ise ettekasvatanud. Mõtlesin, et sel aastal proovin. Ostsin ripp-raudürt ja ripp-petuunia seemneid. Nüüd on seemnetest saanud üsna ilusad väikesed taimed. Amplipottidesse istutan need alles mais. Aga praegu tunduvad taimed juba nii suured, et tundub, et praegune pott hakkab väikseks jääma.
Tean, et tomatitaimi pikeeritakse kas või mitu korda. Kas amplitaimi samuti? Kui jah, siis ilmselt ei tohi juuri puutuda?
Praegu on taimed nendes väikestes, kandilistes pottides https://www.google.com/search?sca_esv=e ... ACGAEgAigB
Tean, et tomatitaimi pikeeritakse kas või mitu korda. Kas amplitaimi samuti? Kui jah, siis ilmselt ei tohi juuri puutuda?
Praegu on taimed nendes väikestes, kandilistes pottides https://www.google.com/search?sca_esv=e ... ACGAEgAigB
Võid kas suuremasse potti panna või ka kohe amplisse, kui sul nende toas hoidmiseks ruumi on. Aga näpista taimedel ladvad ära, siis nad hakkavad harunema. Kui amplisse paned, siis ampli põhja tee kergkruusast või muidu kivikestest drenaaz ja mulda pane pikaajalist väetist.
-
Külaline
Kas kõikidel amplitaimedel näpistatakse latv ära? Millises kasvufaasis? Äkki alles siis, kui need on suuremad ja juba amplisse istutatud? Ma kuidagi ei julge seda teha millegipärast.
Mitu korda näpsistatakse aplitaimedel latvu, esimene x siis, kui on kaks-kolm pärislahe PAARi olemas, hiljem veel enne õienuppude ilmumist. Ainult nii saadaksegi korralikud puhmad. JA kui pott jääb väikeseks, jäävad taimed kängu, ruumi pole lihtsalt, istuta julgelt suuremasse potti.
-
Külaline
Mul on Ripp-petuunia ja ripp-raudürt. Ühel taimel (ma ei tea kummal) nagu polegi mingit latva. On lamedalt mööda mulda. Sealt ei ole mul midagi ära näpistada.Barbara kirjutas: ↑19 Apr 2026 08:29 Mitu korda näpsistatakse aplitaimedel latvu, esimene x siis, kui on kaks-kolm pärislahe PAARi olemas, hiljem veel enne õienuppude ilmumist. Ainult nii saadaksegi korralikud puhmad. JA kui pott jääb väikeseks, jäävad taimed kängu, ruumi pole lihtsalt, istuta julgelt suuremasse potti.
No võsu ikka on, selle otsa lõikadki ära. "Ripp"taim ei ajagi ennast püsti, ega see ei tähenda, et tal varreotsa ehk latva pole.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 10:04Mul on Ripp-petuunia ja ripp-raudürt. Ühel taimel (ma ei tea kummal) nagu polegi mingit latva. On lamedalt mööda mulda. Sealt ei ole mul midagi ära näpistada.Barbara kirjutas: ↑19 Apr 2026 08:29 Mitu korda näpsistatakse aplitaimedel latvu, esimene x siis, kui on kaks-kolm pärislahe PAARi olemas, hiljem veel enne õienuppude ilmumist. Ainult nii saadaksegi korralikud puhmad. JA kui pott jääb väikeseks, jäävad taimed kängu, ruumi pole lihtsalt, istuta julgelt suuremasse potti.
-
Külaline
Tänan vastuste eest!
Napsasin tipud ära. Homme istutan ilmselt amplisse ära. Mul on klaasitud lodža. Nii et jätan sinna taimed seniks kuni kannatab päris õue viia.
Napsasin tipud ära. Homme istutan ilmselt amplisse ära. Mul on klaasitud lodža. Nii et jätan sinna taimed seniks kuni kannatab päris õue viia.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist