Botased
-
Külaline
-
Külaline
Ei trolli, need on koledad jalanõud.Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 19:48 Ta trollibki, pole vaja end sellise ees õigustama hakata.
-
Külaline
Kui on vaja, siis miks mitte selliste jalanõudega käia, aga pole vaja ette kujutada, et need ei ole mutibotased. Sellised jalanõud ütlevad kandja kohta, et tal on täiesti ükskõik, kuidas ta välja näeb ja et tal pole aimugi moest või stiilist. Kui ei tunne vajadust, siis ei pea ju riietusele ja jalatsitele tähelepanu pöörama.
-
Külaline
Aga milline on siis normaalne botas?Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 22:25 Kui on vaja, siis miks mitte selliste jalanõudega käia, aga pole vaja ette kujutada, et need ei ole mutibotased. Sellised jalanõud ütlevad kandja kohta, et tal on täiesti ükskõik, kuidas ta välja näeb ja et tal pole aimugi moest või stiilist. Kui ei tunne vajadust, siis ei pea ju riietusele ja jalatsitele tähelepanu pöörama.
Ma paluks ka linke - milliseid botaseid/tosse/kosse peavad mutid kandma, kui nad ei taha neid eelmainitud mutikosse kanda...? Strippari stilettosid?
-
Külaline
Aga miks peakski üks mutt midagi muud kandma? Vaba maa, kandku mutid mida tahavad ja kui keegi kobisebki, siis karavan läheb edasi.
Seda küll, aga vaba maa ja ma tahaks siis teada, millised kossid siin vabal maal on (paluks nüüd muti antonüüme - tibi, neiu, beib..) mitte-mutikossid? Minu kossid ilmselt poleks isegi mutikossid, need oleksid... pagan, ma ei teagi?Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 23:35Aga miks peakski üks mutt midagi muud kandma? Vaba maa, kandku mutid mida tahavad ja kui keegi kobisebki, siis karavan läheb edasi.
-
Külaline
Midagi sellist?Nõiamoor kirjutas: ↑17 Apr 2026 23:45Seda küll, aga vaba maa ja ma tahaks siis teada, millised kossid siin vabal maal on (paluks nüüd muti antonüüme - tibi, neiu, beib..) mitte-mutikossid? Minu kossid ilmselt poleks isegi mutikossid, need oleksid... pagan, ma ei teagi?Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 23:35Aga miks peakski üks mutt midagi muud kandma? Vaba maa, kandku mutid mida tahavad ja kui keegi kobisebki, siis karavan läheb edasi.![]()

Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
Tossud ja botased on sama erinevad kui vahuvein ja šampus. Vahe on vaid keelekasutuses. Vanemad nimetavad neid üldjuhul botasteks, nooremad tossudeks.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 07:43Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Spetsialist on rääkinud.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 07:43Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
-
Külaline
Imelik, et ikka pole eesti keeles normaalset sõna botastele- vabaajajalatsit keegi kõnekeeles ei kasuta, tossud liiga slängilik. Samas levinuim jalatsiliik viimasel ajal, aga vastavat normaalset nimetust ikka pole.
-
Külaline
Toss sobib väga hästi, pole vaja olnud mingit uut sõna välja mõelda.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 09:48 Imelik, et ikka pole eesti keeles normaalset sõna botastele- vabaajajalatsit keegi kõnekeeles ei kasuta, tossud liiga slängilik. Samas levinuim jalatsiliik viimasel ajal, aga vastavat normaalset nimetust ikka pole.
-
Külaline
Pane siis pilt ilusatest.
-
Külaline
Väga inetud!
Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas. Isa tõi välismaalt mulle botased. Sellel ajal muidugi sobis küll, sest ega meie maal ei müüdud üldse mingeid botaseid. Kõikidel olid täpselt ühesugused tumesinised või mustad ketsid ja tenniseid. Mingeid teistsuguseid spordi jalanõusid ei olnud olemaski.
-
Külaline
???Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 07:43Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
Hakkad jälle oma olematut elutarkust jagama?
-
Külaline
Need on ju kohe näha, et ei ole jalas mugavad ega kuidagi jalga toetavad.
-
Külaline
Sina, kellele kangesti meeldib keele teemadel heietada, ei osanud siis nüüd EKIst järele kontrollida? Botase sünonüüm on toss.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 07:43Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/botas/1/est
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist