Peenrad
-
Külaline
Peenrad
Kas praegu võib juba peenraid teha või on veel liiga vara? Mees ütleb, et mullafreesiga ei saa veel peale minna, kuna maa on märg.
-
Külaline
No kui mees ütles, siis nii on!
Igal pool pole samasugune maa. Meil ei ole enam märg, aga on ka liivasem ja kõrgem koht. Madala savimaa puhul võib vabalt olla.
-
Külaline
Lollide teemaalgatuste TOP10.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:06 Kas praegu võib juba peenraid teha või on veel liiga vara? Mees ütleb, et mullafreesiga ei saa veel peale minna, kuna maa on märg.
-
Külaline
Ma olen teemaalgataja. Väga "kena", et mu kohta niimoodi ütled.
Võib-olla siiski täpsustan, et jah, peenraid tohib teha ükskõik millal. Kuna me teeme peenraid mullafreesiga, siis tekkis pigem selle nurga alt, et kas praegu on muld juba piisavalt sellises olukorras, et saab freesida. Kui muld on läbikülmunud või liiga märg, siis ei ole mõtet masinaga peale minna.
Sellepärast uuringi, et kuidas teistel, kas olete juba peenrad valmis teinud. Kui jah, siis kas käsitsi kaevates või freesiga?
-
Külaline
No mis tähtsust sellel on, kuidas teistel, kui need teised elavad Võrus, aga sina hoopis Saaremaal ja õhutemperatuuride vahe on märgatav.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 09:55
Sellepärast uuringi, et kuidas teistel, kas olete juba peenrad valmis teinud. Kui jah, siis kas käsitsi kaevates või freesiga?
-
Külaline
Kas sina oled see kes teeb teemasid poolikute teemade nimedega?Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 08:51Lollide teemaalgatuste TOP10.
-
Külaline
No ma väga vabandan siis, et ma foorumit oma lollusega risustasin!Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 10:21No mis tähtsust sellel on, kuidas teistel, kui need teised elavad Võrus, aga sina hoopis Saaremaal ja õhutemperatuuride vahe on märgatav.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 09:55
-
Külaline
Huvitav on see, et kui TK mingi järjekordse vaimuvaese üllitise siin avaldab, siis on inimesed tunnustamas ja kaitsmas, et küll on ikka tore, et keegi meil siin foorumit elavdab, mis siis, et jutul ei ole saba ega sarvi. Kui keegi asjakohase ja konkreetse küsimuse esitab, on mõnitamist oi kui palju!Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 10:33No ma väga vabandan siis, et ma foorumit oma lollusega risustasin!Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 10:21No mis tähtsust sellel on, kuidas teistel, kui need teised elavad Võrus, aga sina hoopis Saaremaal ja õhutemperatuuride vahe on märgatav.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 09:55
-
Külaline
Ma arvan, et siin see üks mees kes muudkui soovib ma ei tea mis sisukaid poliitilisi teemasid käib vingumas.Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 10:35Kui keegi asjakohase ja konkreetse küsimuse esitab, on mõnitamist oi kui palju!
-
Külaline
Antsu mõtled või? Tema käib oma nime alt kirjutamas ju.
-
Külaline
Anonüümset.Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 11:18Antsu mõtled või? Tema käib oma nime alt kirjutamas ju.
-
Külaline
Mida sina peale vingumise teed?Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2026 10:22Kas sina oled see kes teeb teemasid poolikute teemade nimedega?
-
Külaline
Vanarahvas ütles, et kui toomingad õitsevad, siis on paras aeg kartuleid panna. Või siis kui kannatab palja tagumikuga maapinnal istuda. Ehk on TA-le abiks.
-
Külaline
Seda soovitust ma tean. Kartulit pannakse mais. Mina aga soovin panna porgandit ja rediseid. Need külvatakse aprillis.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 13:57 Vanarahvas ütles, et kui toomingad õitsevad, siis on paras aeg kartuleid panna. Või siis kui kannatab palja tagumikuga maapinnal istuda. Ehk on TA-le abiks.
-
Külaline
Otepää vallas (keskmine muld, mitte väga liivane, mitte ka väga savine) oli peenramaa just paraja niiskusega harimiseks (mitte liiga märg, mitte veel liiga ära kuivanud). Maha läks hernes, põlduba, porgand. Tilli, peterselli, lehtsalatit külvasime ka. Oma aega ootama jäid kartul, aeduba - neid enne maikuud ei pane.
-
Külaline
Mis selle lingiga öelda soovitakse?
-
Külaline
Minul on praegu veel suht niiske muld, savine kah. Ei mõtle peenarde peale enne mai keskpaika.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:06 Kas praegu võib juba peenraid teha või on veel liiga vara? Mees ütleb, et mullafreesiga ei saa veel peale minna, kuna maa on märg.
Kui on ikka liiga märg freesi jaoks, siis ilmselt nii ongi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Ell, kaegu ja 1 külaline