Õnne
-
Külaline
Tutvus ja iseloom: Leonhard on galantne ja šarmantne meesterahvas, kes ilmus Alma ellu hiljuti. Teda on kirjeldatud kui "intelligentse jutuga meest".
Suhte areng: 2026. aasta märtsi osades on Leonhard Almal külas käinud ja teatanud talle isegi ühe "pommuudise". Stsenarist Andra Teede on vihjanud, et tegelane jääb loodetavasti sarja pikemalt sisse.
Konkurents: Leonhard on tekitanud elevust ka teistes Morna elanikes – näiteks on Laine (Luule Komissarov) väljendanud soovi oma praegune kaaslane Harald Leonhardi vastu välja vahetada.
Kuigi täpset vanusevahet aastates pole sarjas deklaratiivselt välja öeldud, on Leonhard Almast märgatavalt noorem ning see on andnud põhjust spekulatsioonideks ja elavaks aruteluks nii Mornas kui ka vaatajate seas.
Suhte areng: 2026. aasta märtsi osades on Leonhard Almal külas käinud ja teatanud talle isegi ühe "pommuudise". Stsenarist Andra Teede on vihjanud, et tegelane jääb loodetavasti sarja pikemalt sisse.
Konkurents: Leonhard on tekitanud elevust ka teistes Morna elanikes – näiteks on Laine (Luule Komissarov) väljendanud soovi oma praegune kaaslane Harald Leonhardi vastu välja vahetada.
Kuigi täpset vanusevahet aastates pole sarjas deklaratiivselt välja öeldud, on Leonhard Almast märgatavalt noorem ning see on andnud põhjust spekulatsioonideks ja elavaks aruteluks nii Mornas kui ka vaatajate seas.
-
Külaline
kas Õnne 13 tegelaskuju Leonhard võib petiseks osutuda?
Praeguse seisuga (aprill 2026) ei ole seriaalis "Õnne 13" otseseid tõendeid selle kohta, et Leonhard Murel (Arvi Mägi) oleks petis. Pigem on stsenarist Andra Teede ja näitleja ise iseloomustanud teda kui positiivset täiendust Morna ellu.
Siin on peamised põhjused, miks Leonhardi suhtes on seni valitsenud pigem usalduslik õhkkond:
Stsenaristi visioon: Andra Teede on märkinud, et Leonhard on "väga šarmantne erukapten", kellest loodetakse Almale pikemaajalist ja toredat kaaslast.
Positiivne esmamulje: Alma on kirjeldanud Leonhardi kui "ilusa hingega" ja "intelligentset" meest, kes on talle väga hea mulje jätnud.
Süžee fookus: Seni on Leonhardi liin keskendunud pigem romantilisele konkurentsile Alma ja Laine vahel, mitte kriminaalsetele või kahtlastele tegevustele.
Siiski on "Õnne 13" ajaloos varemgi ette tulnud tegelasi, kes alguses tunduvad usaldusväärsed, kuid kelle motiivid hiljem selguvad (näiteks päranduseküsimused või varjatud minevik). Kuna Leonhard on alles uus tulija ja talle on sisse kirjutatud "pommuudiste" teatamine, säilib vaatajates alati teatav ettevaatlikkus, kuni tegelase taust täielikult avaneb.
Hetkel aga viitavad kõik märgid sellele, et tegemist on siira ja galantse härrasmehega, kes on tulnud Mornasse Almale (ja Lainele) seltskonda pakkuma.
Praeguse seisuga (aprill 2026) ei ole seriaalis "Õnne 13" otseseid tõendeid selle kohta, et Leonhard Murel (Arvi Mägi) oleks petis. Pigem on stsenarist Andra Teede ja näitleja ise iseloomustanud teda kui positiivset täiendust Morna ellu.
Siin on peamised põhjused, miks Leonhardi suhtes on seni valitsenud pigem usalduslik õhkkond:
Stsenaristi visioon: Andra Teede on märkinud, et Leonhard on "väga šarmantne erukapten", kellest loodetakse Almale pikemaajalist ja toredat kaaslast.
Positiivne esmamulje: Alma on kirjeldanud Leonhardi kui "ilusa hingega" ja "intelligentset" meest, kes on talle väga hea mulje jätnud.
Süžee fookus: Seni on Leonhardi liin keskendunud pigem romantilisele konkurentsile Alma ja Laine vahel, mitte kriminaalsetele või kahtlastele tegevustele.
Siiski on "Õnne 13" ajaloos varemgi ette tulnud tegelasi, kes alguses tunduvad usaldusväärsed, kuid kelle motiivid hiljem selguvad (näiteks päranduseküsimused või varjatud minevik). Kuna Leonhard on alles uus tulija ja talle on sisse kirjutatud "pommuudiste" teatamine, säilib vaatajates alati teatav ettevaatlikkus, kuni tegelase taust täielikult avaneb.
Hetkel aga viitavad kõik märgid sellele, et tegemist on siira ja galantse härrasmehega, kes on tulnud Mornasse Almale (ja Lainele) seltskonda pakkuma.
Viimastes postitustes on tunda tehisaru (AI) kasutamise hõngu. Leonhard on toodud sisse, et tekitada Alma ja Laine vahel intriigi. Alma on Leost sisse võetud, aga ei taha seda tunnistada, Laine oma korteri (või oli see ikka tuba) välja üürimisega paneb hagu alla nagu öeldakse. Mis sellest saab, eks aeg annab arutust. Eile kiskus huvitavaks veel üks teine tegevusliin. Evelin ja tema eksmees Ahven hakkasid flirtima. Lätlanna oli Riiga sõitnud ja Ahvenasel oli vaba pind. Mängus oli välismaa sink ja vein. Näis, kas noored taasleiavad teineteist. Mind viimases osas ei näidatud. Teksti koostamisel ei ole kasutatud tehisaru.
-
Külaline
Sellest Leonhardist tehakse vast tüütu ajatäitja nagu varem neid ätte on olnud.
See on minu meelest supernaljakas, et Õnne-suguse tempoga sarjas veel tempo aeglustajaid sisse kirjutatakseGuest kirjutas: ↑12 Apr 2026 14:28 Sellest Leonhardist tehakse vast tüütu ajatäitja nagu varem neid ätte on olnud.
-
Külaline
Tal on kaksikvend, samasugune pässKülaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 23:36Taivo Palm, mis sinuga ometi juhtus?
https://www.ohtuleht.ee/1155874/tartu-v ... d-koledusi

Minust on nad jah mingi joodiku teinud. Ma mäletan veel neid aegu, kui töötasin õpetajana ja olin üpriski korralik. Aga viimane aasta seriaalis- allakäiguspiraal. Samas ma ei saa midagi ette võtta, Andra Teede otsustab, milline saab minu saatus olema.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 23:36 Taivo Palm, mis sinuga ometi juhtus?
-
Külaline
Ma pidasin seda silmas, mis sinuga konkreetselt viimases saates juhtus. Kukkusid ju kokku. Ega ometi infarkt?taivopalm kirjutas: ↑19 Apr 2026 21:12Minust on nad jah mingi joodiku teinud. Ma mäletan veel neid aegu, kui töötasin õpetajana ja olin üpriski korralik. Aga viimane aasta seriaalis- allakäiguspiraal. Samas ma ei saa midagi ette võtta, Andra Teede otsustab, milline saab minu saatus olema.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 23:36 Taivo Palm, mis sinuga ometi juhtus?
-
Külaline
Järgmises osas: Maria räägib Arele, mis temaga Riias juhtus. Alma ja Leonhard saabuvad Laine juurde lubatud korterit vaatama. Oliver-Sten ja Tiik lähevad Teresa pärast tülli. Annemai tunnistab Priidule, et ta on langenud pettuse ohvriks.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 22:17Ma pidasin seda silmas, mis sinuga konkreetselt viimases saates juhtus. Kukkusid ju kokku. Ega ometi infarkt?taivopalm kirjutas: ↑19 Apr 2026 21:12Minust on nad jah mingi joodiku teinud. Ma mäletan veel neid aegu, kui töötasin õpetajana ja olin üpriski korralik. Aga viimane aasta seriaalis- allakäiguspiraal. Samas ma ei saa midagi ette võtta, Andra Teede otsustab, milline saab minu saatus olema.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 23:36 Taivo Palm, mis sinuga ometi juhtus?
Seega aega veel mitu nädalat oletada et mis siis juhtus
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist