Keskkonnavahetus

Külaline

Keskkonnavahetus

Postitus Postitas Külaline »

Kuhu linna koliksite kui oleks kiirelt vaja leida uus töö ja elamine? Elan väikeses kohas ja kuna tööd pole, siis ei näe muud väljapääsu kui mujale kolida. Tallinn ei meeldiks, aga olen mõelnud Tartu, Jõgevamaa, Valga peale. Vaatan et Tartus küll palju tööpakkumisi, aga ilmselt ka konkurents suurem? Erilisi oskuseid ei ole, seega kuskil poes, laos või tehases tuleks alustada. Ideaalis tahaks esmalt kolida ja siis koheselt töö leida, sest kui esmalt kandideerin ja saan tööle, siis ei pruugi kohe sobivat elamist leida. Ja praeguses kohas olles ei ole võimalik minna kuskile kaugele vestlusele või proovipäevale, st kui minna siis ainult päevapealt ja kindla plaaniga. Sääste paar tuhat, seega kaua sellega ei purjeta. Mida soovitate?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 11:10Tallinn ei meeldiks, aga olen mõelnud Tartu, Jõgevamaa, Valga peale.
mina võin hüva nõu anda. Tallinn oleks muidugi kõige parem, aga kui linn ei meeldi, siis mis seal ikka.
Valga on paras pommiauk, mustlased ja venelased ja eestlasi on ka. Seal on oht, et võid nuga saada. Töökohtadega pole ka kiita. Väga sinna ei kipuks.
Jõgeva on pisut parem kui Valga, aga ka seal võib nuga saada, kuigi oht on väiksem kui Valgas, Töökohtadega on Jõgeval kitsas. Mõtleks tõsiselt, kas ikka tasub minna.
Jääb Tartu. Neist kõige suurem ja kõige normaalsem variant. Suures linnas ikka mingi töö leiab. Turvalisem on ka.
Veel kaaluks ma Viljandit, sest Maire Aunaste ju kolis sinna ja tema on tark naine, oskab elukohta valida.
Et keegi ei süüdistaks mid valeinfo andmises, siis paar linki, kus kirjeldatakse kuidas noakangelased teguitsevad
https://www.err.ee/1609986756/politsei- ... avat-noort
https://www.err.ee/1609798353/kohus-moi ... ises-suudi
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 11:10Ja praeguses kohas olles ei ole võimalik minna kuskile kaugele vestlusele või proovipäevale
Kui tööd ei ole, miks siis minna ei saa? Elad omas kinnisvaras või oled üürnik?
Külaline

Need ülesloetletud sobivad töökohad... Tartu on ilmselt halb valik, sest seal on väga palju üliõpilasi, kes ummistavad sealse tööturu just sarnaste oskuste ja võimekustega. Vähemalt niimoodi rääkis mu laps, kes seal mõnda aega õppis ja üritas leida tööd.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Apr 2026 12:06
Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 11:10Tallinn ei meeldiks, aga olen mõelnud Tartu, Jõgevamaa, Valga peale.
mina võin hüva nõu anda. Tallinn oleks muidugi kõige parem, aga kui linn ei meeldi, siis mis seal ikka.
Valga on paras pommiauk, mustlased ja venelased ja eestlasi on ka. Seal on oht, et võid nuga saada. Töökohtadega pole ka kiita. Väga sinna ei kipuks.
Jõgeva on pisut parem kui Valga, aga ka seal võib nuga saada, kuigi oht on väiksem kui Valgas, Töökohtadega on Jõgeval kitsas. Mõtleks tõsiselt, kas ikka tasub minna.
Jääb Tartu. Neist kõige suurem ja kõige normaalsem variant. Suures linnas ikka mingi töö leiab. Turvalisem on ka.
Veel kaaluks ma Viljandit, sest Maire Aunaste ju kolis sinna ja tema on tark naine, oskab elukohta valida.
Et keegi ei süüdistaks mid valeinfo andmises, siis paar linki, kus kirjeldatakse kuidas noakangelased teguitsevad
https://www.err.ee/1609986756/politsei- ... avat-noort
https://www.err.ee/1609798353/kohus-moi ... ises-suudi
Miks Tallinn kõige parem oleks, mulle tundub et töökohti küll rohkem aga kindlasti ka konkurents suurem. Ja kui muud ei leia ja toidupoodi minna tööle siis kettidel sama palk mis väikses linnas, aga üürihinnad topelt ju. Aga see selleks, suurde linna ei taha. Need Valga ja Jõgevamaa käisid mõttest läbi kuna kõik oleks käe-jala kaugusel. On küll auto aga see on vana ja kui ühel päeval käima ei lähe siis on jama, mu senised oskused piirduvad tankimisega 😬 Okei, eks linna vahel käivad bussid ka jah. Lisaks üürihindade küsimus, mulle tundub et väiksemas kohas on lootus odavam diil leida, päris 15 ruudust kööktuba ei tahaks ja Tartus juba ühe toa eest korteris küsitakse 200. Oluline et oleks mõned poed ja loomakliinik läheduses ja viimase hinnad ehk väiksemas kohas ka pisut madalamad.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 09:40Miks Tallinn kõige parem oleks, mulle tundub et töökohti küll rohkem aga kindlasti ka konkurents suurem.
Ma olen Tallinnas üles kasvanud ja mulle Tallinn meeldib. Täna olen 50+ vanuses ja elan ning töötan endiselt pealinnas. Ma ei kujuta ette, et peaksin Valka elama minema. Minu jaoks oleks võrdeline asumisele minekuga. Ma sureks igavuse kätte ära seal kolkas. Aga saan aru inimestest, kellele Tallinn mis iganes põhjustel ei meeldi. kinnisvara on pealinnas tõesti kallim, aga ka palgad on suuremad ja töökohtade valik on suurem. Täna vist on igal pool muidugi tööandjal rohkem valida, keda palgata, aga mingit tööd peaks ka pealinnas leidma, iseasi, kas sa oled "selleks hüppeks valmis".
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 10:58
Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 09:40Miks Tallinn kõige parem oleks, mulle tundub et töökohti küll rohkem aga kindlasti ka konkurents suurem.
Ma olen Tallinnas üles kasvanud ja mulle Tallinn meeldib. Täna olen 50+ vanuses ja elan ning töötan endiselt pealinnas. Ma ei kujuta ette, et peaksin Valka elama minema. Minu jaoks oleks võrdeline asumisele minekuga. Ma sureks igavuse kätte ära seal kolkas. Aga saan aru inimestest, kellele Tallinn mis iganes põhjustel ei meeldi. kinnisvara on pealinnas tõesti kallim, aga ka palgad on suuremad ja töökohtade valik on suurem. Täna vist on igal pool muidugi tööandjal rohkem valida, keda palgata, aga mingit tööd peaks ka pealinnas leidma, iseasi, kas sa oled "selleks hüppeks valmis".
Ma veidi introvertne ja kisa-kära ja tihe liiklus ei meeldi. Ka väikses linnas ei tahaks kuskil kesklinna piirkonnas elada, pigem kuskil linna ääres väiksemas kortermajas kus poleks liigset olmemüra.
Külaline

Pärnu ei oleks variant? Ma ise seal kasvanud. Tallinn on ka minu jaoks liiga kärarikas.
Aga ega vist Pärnus ka töökohtadega kiita pole hetkel. Tehasekohti ja linnitööl samas nagu peaks.
Külaline

Viljandi oleks ilmselt hea variant, äkki ka Pärnu? Mina ikkagi otsiks enne töö ja siis elukoha. Kui töö olemas, on tavaliselt tööga alustamisega aega kuu, selle aja jooksul ehk mingi elamise ikka leiab, kasvõi ajutise ja siis edasi vaadata. Muidugi, kui oleks võimalik kolida kõigepealt ja on vara selle eest maksta, siis võib ka teistpidi teha ning oodata, kuni töö leidub. Üdliselt on enam-vähem kindel reegel, et ilma erioskusteta/hariduseta võib küll kiiremini tööd leida, aga palk on ka suht väike, seda ka Tallinnas.
Külaline

Kuulge, maakad, te minge Tallinnas käies Viru keskusest/Kaubamajast kaugemale ka. Kuskil mägedel ei erine elu palju Tartust, Viljandist. Täiesti rahulik. Saate ära elada nii, et "koledasse" linna südamesse aastaid ei lähegi.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 11:50 Kuulge, maakad, te minge Tallinnas käies Viru keskusest/Kaubamajast kaugemale ka. Kuskil mägedel ei erine elu palju Tartust, Viljandist. Täiesti rahulik. Saate ära elada nii, et "koledasse" linna südamesse aastaid ei lähegi.
Aga milleks see pealinnas elamine siis nagu vajalik on? Ja muideks, erineb küll. Kasvõi venelaste kontsentratsiooni osas.
(maakas)
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 14:28Aga milleks see pealinnas elamine siis nagu vajalik on?
Töö leidmise võimaluse osas, raske taibata? Venelased ei hammusta, pigem on ohtlikumad maakohtade bomžud.
Külaline

Tallinlasena võin öelda, et elades ise pigem äärelinna kandis, kesklinna satume väga harva. Kui just pole mingi konkreetne vajadus, aga valdavalt tellime toidu koju, teeme sportigi kodu lähedal looduses. Seega mingit kära ja rahvamasse kuskil pole, põhimõtteliselt oleks võimalik isegi kodu lähedal poes teenindajana tööd teha ilma suurema transpordivajaduseta. Iseasi nüüd see, et kuidas elukoht leida ja nagu keegi mainis, et kuigi tööd on palju, siis elamine kallim.
Külaline

Ma eluaegne tallinlane. Olen elanud oma elu nii, et iga päev tuli ”mäelt”, hiljem teisest kodus äärelinnas, kesklinna soita. Olen elanud ka nii, et kesklinna pole kuude kaupa asja. Kõik soltub elu- ja töökohast. Tallinn on selles mõttes hea, et tööd on kindlasti rohkem pakkuda kui Põlvas või Haapsalus ja linna piires liigub kenasti ka ühistransport. Miinuseks kallimad üürihinnad, kuid samas on lähiasumid kaetud ka rongiliinide võrgustikuga.
Külaline

Aga miks ma üldse peaksin kuhugi ära kolima?
Kui maja nt maha põleb, siis paekivikelder jääb ikka alles, kolin paariks päevaks keldrisse elama, kahe päevaga jõuab hoovi peale juba pisikese moodulmaja üles panna.
Kui töö kaotaksin, ei juhtuks ka midagi. Ametlikult olen juba pensionär, tööl käin pigem oma lõbuks juba. Ja nagu ütles mulle kunagi panga laenuhaldur kodulaenu võttes: sellise elukutsega ei jää te mittekunagi töötuks.
(matemaatikaõpetaja olen erialalt).
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 11:10Ideaalis tahaks esmalt kolida ja siis koheselt töö leida, sest kui esmalt kandideerin ja saan tööle, siis ei pruugi kohe sobivat elamist leida.
Ikka esmalt töö ja siis elamine. Sõlmid kuskil üürilepingu ja siis tuleb välja, et tööd seal ei leiagi, maksadki kõik oma säästud tühja? Soovitangi hakata kandideerima ja kui nagunii töötu oled, siis kuidas ei saa kuhugi minna vestlusele või proovipäevale?
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Jõgeva ja Valga unusta pigem ära - raske tööd leida ja ei ole arenevad keskkonnad. Aga - palun otsi enne töö, pigem koli selle järgi, kus töö leiad koli.
Külaline

Nüüd on üldse videovestlused moodi tulnud. Ma küll ei tea kas ka kassapidajatele.
KassUrbel
Kontakt:

Postitus Postitas KassUrbel »

Ma kaaluksin siiski Tallinna varianti vähemalt töö osas. Üürikorterit sinna ei ole mõtet vaadata, sest hinnad elamiskulu mõttes (üür, kommunaalid ja isegi toit) on nii krõbedad, et lihttööline üksinda majandades suure tõenäosusega ei vea välja. Töö leidmine iseenesest ei tohiks asjalikul inimesel olla probleem - kauplustesse näiteks on teenindajad alati vaja, aga see tasu, mida makstakse on nii väike, et vaevalt sellega hakkama saaks.

Elukohta soovitaksin aga vaadata Tallinnast väljas, kuna pea igalt suunalt on olemas hea ühistranspordiühendus. Üürikorterid võiksid olla soodsamad näiteks Maardus, Kehras, Kosel jmt piirkondades, kus ligipääs Tallinna tööle käimiseks on hea ja väga paljud nende piirkondade inimesed just pealinna tööle käivadki igapäevaselt.

Vähemalt oleks kuskilt alustada ja eks tulevikus saab ju elukohana midagi kobedamat ja paremas asukohas endale vaadata, kui mingi tugevam põhi rahaliselt juba all on. Lihtne kindlasti pole, aga tasub proovimist.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

mulle Tallinn meeldib. elan Pelgulinnas ja kuulan enne uinumist ööbikut toomingavõsas laksutamas. tööl käin jala ja vabal ajal sõidan asustusest eemale oma metsamajja. võimalik, et elamiseks oleksin nõus kaaluma Aegviidut ja Haapsalut, aga vaevalt, et seal asjalikku tööd on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist