Vee ülekulu

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Apr 2026 08:55
Külaline kirjutas: 19 Apr 2026 22:14
Guest kirjutas: 19 Apr 2026 21:47

Kroonid? Et siis nii ammusest ajad oma ettemaksu taga?
Mõnel ikka puudub funktsionaalne lugemisoskus täiesti. Näita mulle seda kohta, kus ma kirjutan, et ajan seda raha taga? Mina ei ole teemaalgataja. Ma lihtsalt kirjutasin oma (vastupidisest) kogemusest, kus majas oli veekadu, mitte vee ülejääk.
Mida KÜ esimees põhjenduseks tõi, kui tema enda tehtud arvetel oli sinu poolt enamnäidatud vee kuupmeetrid ja need arved olid sinu poolt ka tasutud?
Ütleski nii, et tema ei usu, et meil on nii palju ette makstud. Kuna majas oli suur veekadu, siis ta ei tahtnu isegi kuulda seda, et lisaks sellele suurele veekaole on keegi veel suure summa ette maksnud. Ehk siis ta lappis minu ettemaksega maja üldist veekadu. Aga sellest tuli ikka puudu, et kogu puudujääk vee ettevõttele ära tasuda.

Siiani ei tea, kas veemõõtjad lugesid valesti, et majas tekkis veekadu või keegi kuidagi varastas vett.
Külaline

Aga mis põhjusel te stabiilselt ette maksite?
Meil on juhtunud, et unustasime näidu saata ja KÜ paneb eelneva keskmise alusel. vajadusel korrigeerime järgmise kuu näiduga paika.
Mis põhjusel peaks järjepidevalt suurema näidu alusel "kinnisilmi" seda maksma?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Apr 2026 21:48 Aga mis põhjusel te stabiilselt ette maksite?
Meil on juhtunud, et unustasime näidu saata ja KÜ paneb eelneva keskmise alusel. vajadusel korrigeerime järgmise kuu näiduga paika.
Mis põhjusel peaks järjepidevalt suurema näidu alusel "kinnisilmi" seda maksma?
Olime väga noor pere ja tol ajal üsna hirmul oma rahalise olukorra pärast. Mõtlesin, et maksan ette, et talveks oleks kindel puhver olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 21:27
Külaline kirjutas: 19 Apr 2026 22:14

Mõnel ikka puudub funktsionaalne lugemisoskus täiesti. Näita mulle seda kohta, kus ma kirjutan, et ajan seda raha taga? Mina ei ole teemaalgataja. Ma lihtsalt kirjutasin oma (vastupidisest) kogemusest, kus majas oli veekadu, mitte vee ülejääk.
Mida KÜ esimees põhjenduseks tõi, kui tema enda tehtud arvetel oli sinu poolt enamnäidatud vee kuupmeetrid ja need arved olid sinu poolt ka tasutud?
Ütleski nii, et tema ei usu, et meil on nii palju ette makstud. Kuna majas oli suur veekadu, siis ta ei tahtnu isegi kuulda seda, et lisaks sellele suurele veekaole on keegi veel suure summa ette maksnud. Ehk siis ta lappis minu ettemaksega maja üldist veekadu. Aga sellest tuli ikka puudu, et kogu puudujääk vee ettevõttele ära tasuda.

Siiani ei tea, kas veemõõtjad lugesid valesti, et majas tekkis veekadu või keegi kuidagi varastas vett.
Kuidas saab öelda, et ei usu, kui ta ise kirjutas neid üüriarveid!
Külaline

Guest kirjutas: 20 Apr 2026 23:04
Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 21:27

Kuidas saab öelda, et ei usu, kui ta ise kirjutas neid üüriarveid!
Meie antud näite uskus seni, kuni nägi ise meie veemõõtja näite, mis olid oluliselt madalamad kui üüriarvel märgitud. Need ei kattunud üldse ja see oli tema jaoks piisav märk, et me valetame või teeme mingit sohki.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 22:47Olime väga noor pere ja tol ajal üsna hirmul oma rahalise olukorra pärast. Mõtlesin, et maksan ette, et talveks oleks kindel puhver olemas.
Miski siin ei klapi. Noor pere on hirmul oma rahalise olukorra pärast s.t tal on raha vähe ja siis äkki maksab ta ette igaks juhuks s.t äkki on hoopis raha üle. Need kaks asja on vastandlikud. Ma saaks aru, et raha vähe ja siis üritad kuidagi slikerdada ja vähem maksta. Segane lugu ja ilmselt kõike siin ei räägita, nagu tegelikult oli.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 10:34
Külaline kirjutas: 20 Apr 2026 22:47Olime väga noor pere ja tol ajal üsna hirmul oma rahalise olukorra pärast. Mõtlesin, et maksan ette, et talveks oleks kindel puhver olemas.
Miski siin ei klapi. Noor pere on hirmul oma rahalise olukorra pärast s.t tal on raha vähe ja siis äkki maksab ta ette igaks juhuks s.t äkki on hoopis raha üle. Need kaks asja on vastandlikud. Ma saaks aru, et raha vähe ja siis üritad kuidagi slikerdada ja vähem maksta. Segane lugu ja ilmselt kõike siin ei räägita, nagu tegelikult oli.
Sa ei ole sellisest asjast kuulnud, et vähem kindlustatud inimesed peavad oma rahalisi olukordi rohkem rohkem ette planeerima ja headel aegadel seda enam suuremat puhvrit koguma? Siis on imelik küll!

Kõik sai räägitud üks ühele täpselt nii nagu oli. Ehkki ei ole väga oluline, aga kuna samal ajal tabas meie peret suur tragöödia, siis ei olnud lihtsalt vaimset jaksu astuda KÜ esimesega suurde vaidlusse. Tõmbasime kõrvad lonti - leppisime, et nii on ja võtsime seda kui kooliraha.

Mis asi siin võiks sinu arust rääkimata jäänud olla? Igaks juhuks lisan, et see oli ca 25 aastat tagasi, kui asjad käisid natukene teistmoodi kui tänapäeval alustades sellest, et näite teatati ise, arvuteid kõikidel ei olnud ja rahaühkki oli teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 18:16Igaks juhuks lisan, et see oli ca 25 aastat tagasi,
Hea seegi, et Majavalitsust mängu ei toodud. A la Mustamäe Majavalitsus on meile senini 30 rubla võlgu :D
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 18:16Sa ei ole sellisest asjast kuulnud, et vähem kindlustatud inimesed peavad oma rahalisi olukordi rohkem rohkem ette planeerima ja headel aegadel seda enam suuremat puhvrit koguma? Siis on imelik küll!

Kõik sai räägitud üks ühele täpselt nii nagu oli. Ehkki ei ole väga oluline, aga kuna samal ajal tabas meie peret suur tragöödia, siis ei olnud lihtsalt vaimset jaksu astuda KÜ esimesega suurde vaidlusse. Tõmbasime kõrvad lonti - leppisime, et nii on ja võtsime seda kui kooliraha.

Mis asi siin võiks sinu arust rääkimata jäänud olla? Igaks juhuks lisan, et see oli ca 25 aastat tagasi, kui asjad käisid natukene teistmoodi kui tänapäeval alustades sellest, et näite teatati ise, arvuteid kõikidel ei olnud ja rahaühkki oli teine.
Ma ei ole küll see, kellele sa vastad, aga ma loodan, et sa nüüdseks oskad omale puhvrit teisiti koguda kui saamata teenuste eest ettemakset tehes.
Ma saan väga hästi aru, miks KÜ esimees ei uskunud teid, 25 aastat tagasi oli üsna tavaline ka veemõõtjate näitudega manipuleerimine ja ega selline ettemaksmine polnud ka sel ajal nüüd normaalne. Kas sa plaanisid siis talvel hakata 0 veekulu näitama ja arvad, et see poleks üldse imelik ja kahtlane tundunud?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 23:24Kas sa plaanisid siis talvel hakata 0 veekulu näitama ja arvad, et see poleks üldse imelik ja kahtlane tundunud?
Pole see, keda kommenteerid, aga ka meie maksime tol ammusel ajal ette, kui raha oli. Nii vee kui ka gaasi eest.
Mingil hetkel tuli meeldetuletus, et me oleme gaasi eest võlgu, mees arvas, et on hea mõte terve aasta muretu olla, maksis ca aastase summa.
Vee eest maksime ka suveperioodil ette, et talvisel ajal oleks summad väiksemad.
Deklareerisime igal kuul õiged näidud, aga maksime eelnevalt korraga suurema summa.
Mingeid probleeme sellega polnud, kõik arved olid alati õiged ja ettemakseid arvestati samuti õigesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 23:48
Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 23:24Kas sa plaanisid siis talvel hakata 0 veekulu näitama ja arvad, et see poleks üldse imelik ja kahtlane tundunud?
Pole see, keda kommenteerid, aga ka meie maksime tol ammusel ajal ette, kui raha oli. Nii vee kui ka gaasi eest.
Mingil hetkel tuli meeldetuletus, et me oleme gaasi eest võlgu, mees arvas, et on hea mõte terve aasta muretu olla, maksis ca aastase summa.
Vee eest maksime ka suveperioodil ette, et talvisel ajal oleks summad väiksemad.
Deklareerisime igal kuul õiged näidud, aga maksime eelnevalt korraga suurema summa.
Mingeid probleeme sellega polnud, kõik arved olid alati õiged ja ettemakseid arvestati samuti õigesti.
Teil olid õiged näidud, aga üldiselt maksite rohkem ehk teil oli arvel ilusti ettemaks näha. Ja kui teil oma gaasimõõtjat ei olnud, siis seda arvestati üldmõõtja järgi ehk siis oli teie enammakstud raha ka seal arvestatud. See teine siin esitas aga tunduvalt suuremad näidud, maksis nende järgi arveid ja siis polnud rahul, et tegelikke veemõõtjate näite ei arvestatud.Oleks ta esitanud õiged näidud ja lihtsalt maksnud rohkem nagu teie tegite, siis poleks tal ka probleemi tekkinud.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 23:24
Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 18:16Sa ei ole sellisest asjast kuulnud, et vähem kindlustatud inimesed peavad oma rahalisi olukordi rohkem rohkem ette planeerima ja headel aegadel seda enam suuremat puhvrit koguma? Siis on imelik küll!

Ma ei ole küll see, kellele sa vastad, aga ma loodan, et sa nüüdseks oskad omale puhvrit teisiti koguda kui saamata teenuste eest ettemakset tehes.
Ma saan väga hästi aru, miks KÜ esimees ei uskunud teid, 25 aastat tagasi oli üsna tavaline ka veemõõtjate näitudega manipuleerimine ja ega selline ettemaksmine polnud ka sel ajal nüüd normaalne. Kas sa plaanisid siis talvel hakata 0 veekulu näitama ja arvad, et see poleks üldse imelik ja kahtlane tundunud?
Ma räägin ca 25- ja enama aasta tagusest ajast, ja sa küsid, kas me nüüd oskame puhvrit teisiti koguda? Ah!?

Ei plaaninud talvel 0 veekulu näidata. Suvel, kui küttehinda ei olnud, maksime näiteks 12 kanti kuus ja talvel, kui küte oli kom arvel, siis 6 eurot kuus.

Jah, see võiski kahtlane tunduda, sest ka mina mäletan, et veemõõtjaid oli võimalik vist kerida või kuidagi seisma panna. Samuti ka elektrimõõtjaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 00:08See teine siin esitas aga tunduvalt suuremad näidud, maksis nende järgi arveid ja siis polnud rahul, et tegelikke veemõõtjate näite ei arvestatud.Oleks ta esitanud õiged näidud ja lihtsalt maksnud rohkem nagu teie tegite, siis poleks tal ka probleemi tekkinud.
Kas tõesti esitas ise suuremad näidud? See jäi mul küll lugemata.
Me esitasime ikka õiged näidud, aga lihtsalt maksime korraga suurema summa ettemaksuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 00:23Kas tõesti esitas ise suuremad näidud?
Varem kui tuli ise näidud anda, siis sai ilma vaatamata antud ümmargune summa. Siis läks mul ka palju ettemaksuks. Aasta lõpul sai õige näit antud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 00:23
Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 00:08See teine siin esitas aga tunduvalt suuremad näidud, maksis nende järgi arveid ja siis polnud rahul, et tegelikke veemõõtjate näite ei arvestatud.Oleks ta esitanud õiged näidud ja lihtsalt maksnud rohkem nagu teie tegite, siis poleks tal ka probleemi tekkinud.
Kas tõesti esitas ise suuremad näidud? See jäi mul küll lugemata.
Me esitasime ikka õiged näidud, aga lihtsalt maksime korraga suurema summa ettemaksuks.
Kui te esitasite õiged näidud, siis ei olnud ju ettemaks vee eest vaid kogu kommunaalarve eest, see on hoopis teine asi. Inimene, kes esitab suuremad vee näidud, sellel on ettemaks vee eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 00:17Ma räägin ca 25- ja enama aasta tagusest ajast, ja sa küsid, kas me nüüd oskame puhvrit teisiti koguda? Ah!?
Ah!? Sinu jutu järgi tekib küll kahtlus. Sa ei saa siiani aru, et KÜ oled ka sa ise ja KÜ majandabki elanike rahaga ja mingit muud raha tal ei ole ja et KÜ juhatuses olemine on enamasti tasuta ja tänamatu töö ja KÜ juhatus ei pea tõesti hakkama detektiivi mängima kui keegi ise on kuude kaupa valed näidud neile andnud ja nüüd tahavad raha tagasi. Kes see tegi? Ise tegi.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2026 10:23
Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 00:17Ma räägin ca 25- ja enama aasta tagusest ajast, ja sa küsid, kas me nüüd oskame puhvrit teisiti koguda? Ah!?
Ah!? Sinu jutu järgi tekib küll kahtlus. Sa ei saa siiani aru, et KÜ oled ka sa ise ja KÜ majandabki elanike rahaga ja mingit muud raha tal ei ole ja et KÜ juhatuses olemine on enamasti tasuta ja tänamatu töö ja KÜ juhatus ei pea tõesti hakkama detektiivi mängima kui keegi ise on kuude kaupa valed näidud neile andnud ja nüüd tahavad raha tagasi. Kes see tegi? Ise tegi.
Praegu küll ei saa aru, milles sa mind süüdistad? Kas mina käskisin KÜ juhatusel detektiivi mängida? Minu arust olen ma siin päris mitu korda öelnud, et ise olin loll. Kui ütlesin, et mul on ettemaks, mille peale KÜ esimese ütles, et ta ei usu, siis ma ei laskunud vaidlussegi temaga. Kirjutasin raha korstnasse. Võtsin seda koolirahana.
Tegin jah ise! Kas ma ütlesin, et keegi teine tegi?

Või mis sa nüüd öelda tahtsidki?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 22:34Kirjutasin raha korstnasse.
Kui suure summa korstnasse kirjutasid?
Külaline

teiekass kirjutas: 18 Apr 2026 14:16 Tahaks arutleda teemal “vee ülekulu korterelamus”.
Meil on 61 korteriga korterelamus probleem, kus juba mitu aastat on vee ülekulu maja peale igakuiselt 20-60 kanti. Selgitust ja lahendust ei suudeta leida ja väidetakse, et see olevatki normaalne. Samas, kui olen uurinud tuttavatelt korterelamute elanikelt, siis kusagil mujal sellist probleemi ei esine, ülekulu pole
kas üldse v on see max 2-5 kanti kuus.
Esiteks, tahangi küsida kui palju teil vee ülekulu kuude lõikes on? Ja teiseks, mida sellises olukorras ometi ette võtta?
Vastates oyse teemasse vahelduseks, mitte selle 25a tagusele asjale, siis üks üldisemaid vee ülekulusid tekib siis, kui torud lekivad. Kas kusagil seina sees või kellegi wc pott või kraan pudevalt tilgub.
Meie ühistu esimees ütles, et kui veekadu(nirin tilkumine jääb alla liitri siis veemõõtja seda ei fikseeri.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2026 08:53veekadu(nirin tilkumine jääb alla liitri siis veemõõtja seda ei fikseeri.
Alla liitri tunnis, minutis ööpäevas?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist