Siuru koht
-
Külaline
Siuru koht
Ei saa aru tartlaste, peamiselt just tartlaste kahjutundest ja vastumeelsusest Siuru kohta.
Nüüd on fb näha, kuidas inimesed postitavad pilte langetatud puudest, et nii kahju, park võetakse maha.
Kas see park polnud pargina mõttetu, kus napsuvennad kohtusid. Puude otsas elasid varesed, kes lasid sulle pähe.
Nüüd on fb näha, kuidas inimesed postitavad pilte langetatud puudest, et nii kahju, park võetakse maha.
Kas see park polnud pargina mõttetu, kus napsuvennad kohtusid. Puude otsas elasid varesed, kes lasid sulle pähe.
-
Külaline
Mitu korda sulle pähe lasti?Guest kirjutas: ↑20 Apr 2026 13:25 Ei saa aru tartlaste, peamiselt just tartlaste kahjutundest ja vastumeelsusest Siuru kohta.
-
Külaline
Ma ei saa ka aru. Terve Tartu linn on nagu üks suur park, aga jutt on selline, nagu oleks viimane roheline lapike nüüd ära võetud.Guest kirjutas: ↑20 Apr 2026 13:25 Ei saa aru tartlaste kahjutundest ja vastumeelsusest Siuru kohta.
-
Külaline
Mina tartlane ja täiesti Siuru poolt, pole see seal suurem asi park ega midagi. Tõesti vaid mõned bombšid seal tinistavad oma kaheliitriseid ja kogu lugu. Ei ole suur kahju selle pargi kadu. Enne sõda olid ka seal ikka hooned, park sai selleks sinna, et see oleks nn lapitud koht pommikahjude katteks.
-
Külaline
Seal Tartu kesklinnas on juba üks laut püsti (kaubamaja), nüüd tahetakse teine laut sinna kõrvale teha.
-
Külaline
Endise tartlasena ei saa ka aru. Ajalooline park on ju Toomemägi ja lisaks Emajõe kaldad, kusjuures mõlemal pool jõge.
See nn. Keskpark on mingi jubedus ju. Aga ma arvan, et enamik inimesi ei ole ehituse vastu, mingid tobud lihtsalt esinevad kõigi nimel.
See nn. Keskpark on mingi jubedus ju. Aga ma arvan, et enamik inimesi ei ole ehituse vastu, mingid tobud lihtsalt esinevad kõigi nimel.
-
Külaline
Jah, ma tean, et enne sõda olid seal hooned - kuid minu meelest oli see park vägagi "asi". Just olid jõudnud pargipuud just parimasse ikka kasvada, suurepärased pärnad ja ilusad hõbekuused. Kui uudistes neid puid langemas nägin, mõtlesin: "Milline raiskamine - kui kaua võtab aega sellise puu kasvamine, ja nüüd lähevad need suursugused puud lihtsalt maha." Suvel Tartus käies oli park emasid ja lapsi täis - ei ütleks küll, et mahajäetud kohana oleks tundunud.Guest kirjutas: ↑20 Apr 2026 14:16 Mina tartlane ja täiesti Siuru poolt, pole see seal suurem asi park ega midagi. Tõesti vaid mõned bombšid seal tinistavad oma kaheliitriseid ja kogu lugu. Ei ole suur kahju selle pargi kadu. Enne sõda olid ka seal ikka hooned, park sai selleks sinna, et see oleks nn lapitud koht pommikahjude katteks.
See park on nagu Tallinna Tammsaare pargi analoog. Paraku - mõlemaid tahetakse kokku tõmmata - Tartus Siuru ja Tallinnas Estonia juurdeehitus on vaja mingipäras elu eest just parki suruda.
Või tegelikult ma aiman põhjust: kõik kesklinna magusad tühjad krundid müüdi omal ajal eraärile maha. Nüüd ongi siis linnadel ongi veel võimalus minna pargialade kallale - kuna mujal on juba kaubamajad jms. koha kinni pannud.
Siiski, Tartus oleks võinud minu meelest kasvõi Tartu Kaubamaja krundi tagasi osta ja lammutada - ja kultuurikeskus sinna asemele, palun väga. Või siis Zeppelin minevat niikuinii lammutamisele - kah variant. Aga no kui ei tahetagi mõelda selles suunas, kuidas parke säilitada (räägitakse muudkui "joodikud, joodikud") - noh, mis siis ikka.
Samal ajal projekteeritakse Tallinna Pärnu maanteele sõiduridade vahele mingeid nõmedaid kitsaid põõsaribakesi - ilmselt, et näidata: "Me oleme nii rohelised, nii rohelised!" Kas siis keset tänavat on taimel mingi normaalne kasvukoht? Kaua see "dekoratsioon" seal soola ja autode saasta sees vastu peab? Minu pärast jäetagu nende mõttetute ribakeste peale raha kulutamata.
-
Külaline
No ma ei ütleks, et just laut - seest on Kaubamaja ju normaalne, kaubanduskeskus nagu iga teinegi. Aga tõesti, paregu mahendab suurt Kaubamaja kasti Keskpargi rohelus. Suvel on hea näit. Kaubamaja jäätiseletist ostetud jäätist pärnade alla sööma minna.Guest kirjutas: ↑20 Apr 2026 14:28 Seal Tartu kesklinnas on juba üks laut püsti (kaubamaja), nüüd tahetakse teine laut sinna kõrvale teha.
Kui aga puud lähevad ja uus hoone asemele tuleb, tekib tõesti ilmselt "suur kast kasti kõrval".
Nojah - maitse asi.
-
Külaline
Imelik. Ma ei näinud seal praktiliselt kunagi kedagi jäätist söömas.Guest kirjutas: ↑20 Apr 2026 20:32No ma ei ütleks, et just laut - seest on Kaubamaja ju normaalne, kaubanduskeskus nagu iga teinegi. Aga tõesti, paregu mahendab suurt Kaubamaja kasti Keskpargi rohelus. Suvel on hea näit. Kaubamaja jäätiseletist ostetud jäätist pärnade alla sööma minna.Guest kirjutas: ↑20 Apr 2026 14:28 Seal Tartu kesklinnas on juba üks laut püsti (kaubamaja), nüüd tahetakse teine laut sinna kõrvale teha.
Kui aga puud lähevad ja uus hoone asemele tuleb, tekib tõesti ilmselt "suur kast kasti kõrval".
Nojah - maitse asi.
Aga ma eeldan, et ehk tuleb Siuru juurde ka väliterrass, kus saab kohvi või veini juua ilusa ilmaga.
-
Külaline
Selline vend, kellele nii tark lind nagu vares ka pähe laseb, ei saagi asjadest aru saada.
-
Külaline
Miks seda kobakat kanali ja jõe vahele eitada ei võiks? FB-s olid eile selle keset linna toimunud lageraie pildid, pisar tuli silma seda jõhkrust nähes.
-
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
- Teerajaja
- Kontakt:
Tallinnas säilitatakse kivigi lõhkumata, Tartus tapetakse põlispuid

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2026 21:14Miks seda kobakat kanali ja jõe vahele eitada ei võiks? FB-s olid eile selle keset linna toimunud lageraie pildid, pisar tuli silma seda jõhkrust nähes.

-
Külaline
kui see on Viimsi selveri kivi, siis soovitan seda korra puudutadaමම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑21 Apr 2026 01:19 Tallinnas säilitatakse kivigi lõhkumata, Tartus tapetakse põlispuid![]()
![]()
See on ikka täitsa päris kivi! https://elu24.postimees.ee/8288617/foto ... -asuv-kiviGuest kirjutas: ↑21 Apr 2026 10:58kui see on Viimsi selveri kivi, siis soovitan seda korra puudutadaමම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑21 Apr 2026 01:19 Tallinnas säilitatakse kivigi lõhkumata, Tartus tapetakse põlispuid![]()
![]()
siis näed kui palju see tegelikult kivi on
"Siis uuriti, miks kivi ikkagi poes on ja miks seda ehitustööde ajal ei eemaldatud. Eesti lipuga kasutaja sõnas, et Eestis on paljud rändrahnud looduskaitse all ning rääkides konkreetselt sellest kivist, siis selle eemaldamine oli liiga kallis. Ehitajad kaalusid ka selle õhkulaskmist, kuid kohalikud olid sellele vastu. Rändrahnud on looduskaitse all, kuna paljud neist olid kasutusel paganlike rituaalide ajal, seega nad on osa Eesti ajaloost."
No enne maailmasõda oli Tartu kesklinn selline, no ikka palju ilusam kui see Siuru sinna tuleks.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2026 14:16 Mina tartlane ja täiesti Siuru poolt, pole see seal suurem asi park ega midagi. Tõesti vaid mõned bombšid seal tinistavad oma kaheliitriseid ja kogu lugu. Ei ole suur kahju selle pargi kadu. Enne sõda olid ka seal ikka hooned, park sai selleks sinna, et see oleks nn lapitud koht pommikahjude katteks.
Pildil näed endist Kivisilda ka

Mulle endale Siuru ei meeldi, sest ta on selline kolemaja mis täna on küll eestis väga popp. Teiseks ei hakka seal rahvas käima, nagu rahvas ei käi ka ERMis, st sellest hoonest saab Tartu linnale suur kulu. Tartu uus Kaubamaja mis kunagi ehitati, on samuti vähese külastatavusega surnud punkt. Tartule ei sobi suured hooned.
-
Külaline
Ilus oleks siis kui ilusad sõjaeelsed majad taastaks, praegu ühele kaubamaja kastile teine kõrvale ehitada küll linna ilusamaks ei tee.
vaata kui ilus oli isegi kaubahoov, rääkimata sõjaeelsest Vanemuisest.

vaata kui ilus oli isegi kaubahoov, rääkimata sõjaeelsest Vanemuisest.

-
Külaline
midagi sellist sammastega nagu siin pildil, oli kunagi Tähe tänava lõpus, aga see vist lasti ära laguneda?
See on nii hea pilt. See oli kunagi olnud kaubahoov kus inimesed said osta kaupu, samasugune asi nagu Milanos näiteks Galleria Vittorio Emanuele II meie eesti minivariant. Tänapäeval meil ei ole ühtegi sellist kaubahoovi enam
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist