Riiete müük ostas, yagas, fb marketplaces?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 09:52
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 09:40
Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 23:26 Igasugused sisetallamõõdu, materjali, kõrguse, laiuse ja lukupikkuse küsijad kaovad peale vastuse saamist. ei viitsi enam iga pärimise peale toodet millimeetrihaaval läbi mõõta ja vahel ei vasta nendele pärimistele. Küll ostetakse niisama ka ära, mul kiiret pole.
Miks peaks asju suva järgi ostma? Kas parem on variant, et ostetakse ära ja hiljem hakatakse virisema ja raha tagasi nõudma, sest toode ei vastanud suurusele või kirjeldusele? Erinevate kaubamärkide riided ja jalanõud võivad suuruse osas päris palju erineda, sh sisetallamõõt, isegi 1 cm puhul on need kas liiga väikesed või suured. Kui peamised mõõdud, laius, pikkus, varrukad, jalatsitel sisetald korra üle mõõta ja lisada kirjeldusse, siis ostab huviline eseme kohe ära ja ei teki ka tüütuid küsimusi.
Kui elatakse samas linnas, siis on ju võimalus kuskil bensukas kokku saada. Proovid kuube selga ja kinga jalga ja siis ostad või ei osta. Jääb ära mingi tüütu mõõtude küsimine ja saatmine. Mis sellest variandist arvate?
Kallis see riideese olema peab, et selle nimel kokku saada? Alates 50-100 eur?
Aeg ja bensuraha kulub, ostja ei pruugigi osta. Sõidadki oma kuue ja kingskestega ringi
Külaline

No mõni on ikka tõesti tüütu ostja. Ükskord üks naisterahvas küsis 1.50 maksva laste talvemütsi kohta sada küsimust. Kas kõditab, mis kraadidega käisite sellega õues, kas pea märjaks ei läinud, kas -15 kraadi on okei, kas paelad seisavad hästi lõua all või tulevad lahti. Kas lahtiste paeltega tuleb müts peast ära või seisab hästi. Midagi oli veel. Siis tahtis, et saaksime kokku temaga, et ta saaks postimaksu kokku hoida. Läksin kohale, teda polnud, siis pärast kirjutas, et ei saanud tulla, laps magas. Siis mul viskas üle ja ütlesin, et ma parem panen kuskile riidekonteinerisse selle mütsi, et olen nii palju oma aega raisanud. Siis oli ülimalt pahane, et tema on nii kaua täpselt sellist mütsi otsinud ja temal on seda hädasti tarvis, et mis on minu probleem.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 23:26
Kui elatakse samas linnas, siis on ju võimalus kuskil bensukas kokku saada. Proovid kuube selga ja kinga jalga ja siis ostad või ei osta. Jääb ära mingi tüütu mõõtude küsimine ja saatmine. Mis sellest variandist arvate?
See on veel suurem ajaraiskamine, eriti müüjale, kui et üks kord mõõdad, paned pikkuse, laiuse või sisetallamõõdu kirja ja olemas. Parem ikka, kui piirduda reklaamfotoga või märkida ainult S, M, L jne. Kui peamised mõõdud on teada, siis võib juba osta ja pettumusi on vähem. Näiteks, soovid osta klassikalist pusa, kirjas M ja pildil kokkuvolditud. Ostad ära ja siis selgub, et tegelikult on kõigest nabani ja oversize. Noorte jaoks lahe, aga ise ei taha sellist kanda.
Külaline

[/quote] See on veel suurem ajaraiskamine, eriti müüjale, kui et üks kord mõõdad, paned pikkuse, laiuse või sisetallamõõdu kirja ja olemas. Parem ikka, kui piirduda reklaamfotoga või märkida ainult S, M, L jne. Kui peamised mõõdud on teada, siis võib juba osta ja pettumusi on vähem. Näiteks, soovid osta klassikalist pusa, kirjas M ja pildil kokkuvolditud. Ostad ära ja siis selgub, et tegelikult on kõigest nabani ja oversize. Noorte jaoks lahe, aga ise ei taha sellist kanda.
[/quote]

Kokkuvolditult muidugi on päris jabur pilti teha. Mina olen juurde kirjutanud, et ei vasta suurusele, pigem suurus S, liibuv lõige, oversize, suurema rinnaga ei sobi (suurusele C või D rinnast kisub), 170 cm pikkusele mini vms. Alguses kirjutasin mõõdud, aga inimesed ei oska ka nendest tegelikult välja lugeda, kas talle läheb ja kas on see, mida ta ootab.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 12:06

[/quote]
Alguses kirjutasin mõõdud, aga inimesed ei oska ka nendest tegelikult välja lugeda, kas talle läheb ja kas on see, mida ta ootab.
[/quote]
Mulle ütlevad küll mõõdud palju. Kui olemasolevate riiete puhul on pikkus, laius ja varrukate pikkus teada, siis pole mõtet osta 5 cm lühemate varrukatega eset ja loota, et äkki sobib.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 23:26 Igasugused sisetallamõõdu, materjali, kõrguse, laiuse ja lukupikkuse küsijad kaovad peale vastuse saamist. ei viitsi enam iga pärimise peale toodet millimeetrihaaval läbi mõõta ja vahel ei vasta nendele pärimistele. Küll ostetakse niisama ka ära, mul kiiret pole.
Miks peaks asju suva järgi ostma? Kas parem on variant, et ostetakse ära ja hiljem hakatakse virisema ja raha tagasi nõudma, sest toode ei vastanud suurusele või kirjeldusele? Erinevate kaubamärkide riided ja jalanõud võivad suuruse osas päris palju erineda, sh sisetallamõõt, isegi 1 cm puhul on need kas liiga väikesed või suured. Kui peamised mõõdud, laius, pikkus, varrukad, jalatsitel sisetald korra üle mõõta ja lisada kirjeldusse, siis ostab huviline eseme kohe ära ja ei teki ka tüütuid küsimusi.
Halvasti arvan. Ilmselt peaks siis ka täismõõdus peegli kaasa vedama, et ostja saaks kontrollida, kuidas kuub selga sobib. Rääkimata ühise aja ja sobiva koha leidmisest.
Ja mõõdud on olulised. Isegi sama firma sama sorti riiete suurused võivad erinevatel mudelitel erinevad olla. Kui tahad üleliigsestest riietest lahti saada, siis tasub juba kuulutusse kõikvõimalikud mõõdud lisada. Ise sellepärast ainult suuremaid/kallimaid asju müün, et ei viitsi mõõtmisega tegeleda. Odavaid asju on tunduvad lihtsam kuskilt netipoest tellida, saad ebasobivad lihtsalt tagasi saata.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 10:26
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 09:40 Miks peaks asju suva järgi ostma? Kas parem on variant, et ostetakse ära ja hiljem hakatakse virisema ja raha tagasi nõudma, sest toode ei vastanud suurusele või kirjeldusele? Erinevate kaubamärkide riided ja jalanõud võivad suuruse osas päris palju erineda, sh sisetallamõõt, isegi 1 cm puhul on need kas liiga väikesed või suured. Kui peamised mõõdud, laius, pikkus, varrukad, jalatsitel sisetald korra üle mõõta ja lisada kirjeldusse, siis ostab huviline eseme kohe ära ja ei teki ka tüütuid küsimusi.
Kallis see riideese olema peab, et selle nimel kokku saada? Alates 50-100 eur?
Aeg ja bensuraha kulub, ostja ei pruugigi osta. Sõidadki oma kuue ja kingskestega ringi
Ma väga riiete müümisega viimasel ajal ei ole tegelenud, aga ilmselt kallimaid brändiasju (50-100 €) võiks kokkusaamise teel müüa. Odavaid alla 10 € riideid pigem mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 11:21 No mõni on ikka tõesti tüütu ostja. Ükskord üks naisterahvas küsis 1.50 maksva laste talvemütsi kohta sada küsimust. Kas kõditab, mis kraadidega käisite sellega õues, kas pea märjaks ei läinud, kas -15 kraadi on okei, kas paelad seisavad hästi lõua all või tulevad lahti. Kas lahtiste paeltega tuleb müts peast ära või seisab hästi. Midagi oli veel. Siis tahtis, et saaksime kokku temaga, et ta saaks postimaksu kokku hoida. Läksin kohale, teda polnud, siis pärast kirjutas, et ei saanud tulla, laps magas. Siis mul viskas üle ja ütlesin, et ma parem panen kuskile riidekonteinerisse selle mütsi, et olen nii palju oma aega raisanud. Siis oli ülimalt pahane, et tema on nii kaua täpselt sellist mütsi otsinud ja temal on seda hädasti tarvis, et mis on minu probleem.
Nii ta on. Odavad asjad (1-5 €) tõmbavad ligi "vastavat kontingenti". Olen seda kogenud. Kunagi müüsin laste tegelustekki hinnaga 2 €. Pikalt müügis, lõpuks üks oli nõus ära ostma. Pidin selle talle Lasnamäele kohale viima autoga. See tee peale ei jäänud, aga tegin seda siiski. Lihtsalt soovisin inimest aidata ja bensukulu peale ei mõtelnud. Teine lugu veel. Müüsin vene aegset ühe keeduplaadiga minipliiti (lauapliiti) 6 €. Sain pakkumise 5 €. No okei, mis see üks euro ikka. Ka selle pidin autoga inimesele Mustamäe paneelmajade vahele kätte viima. Aga kui nägin seda meest, siis sain aru küll, miks see 1 € hinda alla kaubelda talle oluline oli. Mees meenutas välimuselt ja riietuselt natukene eksvangi.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 13:32
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 11:21
Nii ta on. Odavad asjad (1-5 €) tõmbavad ligi "vastavat kontingenti". Olen seda kogenud. Kunagi müüsin laste tegelustekki hinnaga 2 €. Pikalt müügis, lõpuks üks oli nõus ära ostma. Pidin selle talle Lasnamäele kohale viima autoga. See tee peale ei jäänud, aga tegin seda siiski. Lihtsalt soovisin inimest aidata ja bensukulu peale ei mõtelnud. Teine lugu veel. Müüsin vene aegset ühe keeduplaadiga minipliiti (lauapliiti) 6 €. Sain pakkumise 5 €. No okei, mis see üks euro ikka. Ka selle pidin autoga inimesele Mustamäe paneelmajade vahele kätte viima. Aga kui nägin seda meest, siis sain aru küll, miks see 1 € hinda alla kaubelda talle oluline oli. Mees meenutas välimuselt ja riietuselt natukene eksvangi.
Sa oled küll liiga lahke. Mina kellelegi koju kätte küll midagi ei vii, võibolla ehk kallimate asjade puhul viiks. Lähtun printsiibist, et pood ka sulle tasuta koju kätte ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 13:59
Sa oled küll liiga lahke. Mina kellelegi koju kätte küll midagi ei vii, võibolla ehk kallimate asjade puhul viiks. Lähtun printsiibist, et pood ka sulle tasuta koju kätte ei tule.
Ma vahel muutun lahkeks tõesti ja viin inimestele odava asja koju. Võtan seda kui annetust või heategevust. Aga enamus ostjaid tuleb ise kaubale järele.
Külaline

Ma olen ka ise autoga müüdava kauba ära viinud. Viimane asi oli beebi mängumatt. Vanaema tahtis oma lapselapsele osta, sest oli hoidu tulemas talle aga ta oli pikad päevad tööl enne seda ja poole öö ajal ei õnnestunud kuidagi linna teise otsa järgi tulla. Mul oli asjast vaja lahti saada ja pakkusin siis ise, et ma nagunii autoga liigun too päev sinna kanti, et võin talle tööle ära viia selle.

Aga mõõtude koha pealt ma ise olen alati juurde märkunud, kui suutus ei vasta sildil olevaga. Jalanõudele alati panen stm juurde ja kui on kitsas mudel, mainin ka selle ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 11:21 No mõni on ikka tõesti tüütu ostja. Ükskord üks naisterahvas küsis 1.50 maksva laste talvemütsi kohta sada küsimust. Kas kõditab, mis kraadidega käisite sellega õues, kas pea märjaks ei läinud, kas -15 kraadi on okei, kas paelad seisavad hästi lõua all või tulevad lahti. Kas lahtiste paeltega tuleb müts peast ära või seisab hästi. Midagi oli veel. Siis tahtis, et saaksime kokku temaga, et ta saaks postimaksu kokku hoida. Läksin kohale, teda polnud, siis pärast kirjutas, et ei saanud tulla, laps magas. Siis mul viskas üle ja ütlesin, et ma parem panen kuskile riidekonteinerisse selle mütsi, et olen nii palju oma aega raisanud. Siis oli ülimalt pahane, et tema on nii kaua täpselt sellist mütsi otsinud ja temal on seda hädasti tarvis, et mis on minu probleem.
sellised küsijad tahavad MEELEGA aega raisata!? Ongi veidrikud?!
Hobikorras küsivad sads küsimusy, said edukalt müüja aega raisatud ja läinud see “ostja” ongi, ei tule sealt isegi mitte “aitäh, aga ei soovi”, “tänan”. Mõõdan, teen, sitsin ja vastust kätte saades on raske kirjutada aitäh? Vits vette!
Ei vastagi enam sellistele, leidku keegi teine kes neid lõbustab!
Ostja tuleb ja ostab! Kes päriselt osta tahab ei küsi “mis kaenlaaugu vahe laius on ja varruka paksus???”

Eriliselt “lemmikud” on argpüksid kes mõtlesid ostu osas ümber, aga on arad ütlema. Pange tähele, siis hakkab sealt tulema “olin festivalil”, “laps jäi haigeks”, “viin last lasteaeda”, “toidan last”, kas reedeks ikka jõuab kohale”, “seljas pilti on?”. Peale kahte kuni nelja vabandust kaovad! Raiskasid edukalt kõigi aega. Blokeerin selliselt käituvad kasutajad.
Külaline

Nii ta on. Odavad asjad (1-5 €) tõmbavad ligi "vastavat kontingenti". Olen seda kogenud. Kunagi müüsin laste tegelustekki hinnaga 2 €.
Nii ja naa. Ise pole iial kutsunud eraisikut kaubaga koju, kuigi lasteasju olen ostnud ka 5 euroga. Ega hinnast allakauplemine alati imelikku inimest ei tähenda. Mõningad kasutatud asjad on lihtsalt ülehinnatud. Kui esineb defekte, auke, parandusi, kulumist, topilisust jne, siis on allahindlus õigustatud. Tihti on ka nii, et enam-vähem sobivaid, korralikke asju tuleb natuke ümber teha, pükstel või käistel paar cm maha võtta või müüakse lumivalgeid pluuse, pükse, mis väikeste laste seljas muutuksid päevaga halliks. Kui teist värvi kusagilt ei leia, aga number sobib, siis arvestan ka ajakuluga, mis pisut õmblemisele või loodusliku värviga ülevärvimiseks kulub. Kui uueväärne või heas seisukorras ese maksab peaaegu samapalju, mis poes ja lisandub komisjonitasu ja postikulu, siis on mõtet osta juba poest.
Mõõtude küsimisel on lihtne juurde panna lause, ette tänades, et müüja viitsib üle mõõta, aga kui mõõdud ei sobi, siis eraldi tõesti iga kord ei vasta, et oi, see ese küll ei sobi. Eeldan, et kui sobib, ostan ära. Kui ei sobi, saab mõõdud kauba juurde märkida, et keegi teine ei pea uuesti üle küsima.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 15:39
Nii ta on. Odavad asjad (1-5 €) tõmbavad ligi "vastavat kontingenti". Olen seda kogenud. Kunagi müüsin laste tegelustekki hinnaga 2 €.
Nii ja naa. Ise pole iial kutsunud eraisikut kaubaga koju, kuigi lasteasju olen ostnud ka 5 euroga. Ega hinnast allakauplemine alati imelikku inimest ei tähenda. Mõningad kasutatud asjad on lihtsalt ülehinnatud. Kui esineb defekte, auke, parandusi, kulumist, topilisust jne, siis on allahindlus õigustatud. Tihti on ka nii, et enam-vähem sobivaid, korralikke asju tuleb natuke ümber teha, pükstel või käistel paar cm maha võtta või müüakse lumivalgeid pluuse, pükse, mis väikeste laste seljas muutuksid päevaga halliks. Kui teist värvi kusagilt ei leia, aga number sobib, siis arvestan ka ajakuluga, mis pisut õmblemisele või loodusliku värviga ülevärvimiseks kulub. Kui uueväärne või heas seisukorras ese maksab peaaegu samapalju, mis poes ja lisandub komisjonitasu ja postikulu, siis on mõtet osta juba poest.
Mõõtude küsimisel on lihtne juurde panna lause, ette tänades, et müüja viitsib üle mõõta, aga kui mõõdud ei sobi, siis eraldi tõesti iga kord ei vasta, et oi, see ese küll ei sobi. Eeldan, et kui sobib, ostan ära. Kui ei sobi, saab mõõdud kauba juurde märkida, et keegi teine ei pea uuesti üle küsima.
Viisakas on vastata “ei, aitäh, paraku ei sobi”. Või pärispoes küsides käitutakse sama mühaklikult? Ei kujuta ettegi, lähen küsin “kus asuvad moosid” ja teenindaja vastuse peale kaon sõnagi lausumata?
Müüjal võib peale sinu veel mitmeidki uurimas olla. Müüja siis ootab sinu järgi? Ega tema ei tea, kas sa oled sõnumit näinud.
Munetakse 3 päeva vastusega ja siis tuleb “aga ma tahtsin ja kirjutasin teile?”
Külaline

Neet mõõtude küsijad tavaliselt kaovad sõnagi lausumata. Mõni üliharva vastab, et aitäh ei sobi. Või siis tänab. Enamasti vaikus. Aga eks ma seda võtangi nii, et küllap ta ei soovi. Ma broneerimisega pole kunagi tegelenud, kes enne raha näpus kohal, see saab asja. Vahel on ka nii, et üks kirjutab ja pärib kogu aeg mingeid asju, käib selline kirjavahetus üks kiri päevas. Siis helistab teine ja tunni aja pärast on raha näpu vahel kohal ning saab kauba. Siis ma vahel ise müüjana viisakusest kirjutan "kirjasõbrale", et näe täna just müüsin kauba maha ja võime kirjavahetusele joone alla tõmmata, kuigi võiks ka lihtsalt vait olla ja mitte vastata.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 16:13
Viisakas on vastata “ei, aitäh, paraku ei sobi”. Või pärispoes küsides käitutakse sama mühaklikult? Ei kujuta ettegi, lähen küsin “kus asuvad moosid” ja teenindaja vastuse peale kaon sõnagi lausumata?
Müüjal võib peale sinu veel mitmeidki uurimas olla. Müüja siis ootab sinu järgi? Ega tema ei tea, kas sa oled sõnumit näinud.
Kui müüja käest küsitakse, kas saaksite asjad üle mõõta, siis ignoreerimise asemel oleks viisakas midagi vastata, kas saata mõõdud või kahjuks pole aega vms. Enamasti on kaks varianti, mõõdetakse üle või jäetakse üldse vastamata.

Esimesel lehel keegi kirjutas, et mõnele absurdsele “ostan kohe 20ga” jätsin üldse vastamata. Ei ole aega ja viitsimist oma energiat sellistele kulutada. Isegi, kui ostja küsib madalat hinda, siis ei võta tükki küljest, kui vastata, kahjuks ei vms. Viisakus kehtib mõlemapoolselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 16:41
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 16:13
Kui müüja käest küsitakse, kas saaksite asjad üle mõõta, siis ignoreerimise asemel oleks viisakas midagi vastata, kas saata mõõdud või kahjuks pole aega vms. Enamasti on kaks varianti, mõõdetakse üle või jäetakse üldse vastamata.

Esimesel lehel keegi kirjutas, et mõnele absurdsele “ostan kohe 20ga” jätsin üldse vastamata. Ei ole aega ja viitsimist oma energiat sellistele kulutada. Isegi, kui ostja küsib madalat hinda, siis ei võta tükki küljest, kui vastata, kahjuks ei vms. Viisakus kehtib mõlemapoolselt.
Vastan alati, isegi kui ei saa mõõta. Peale viimatisi tänamata ärakadujaid ei ole isu kellelegi mõõte anda, veelvähem midagi vastata!
Lakkugu nood panni oma mõõtudega…aitab küll.
Coral
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Coral »

[/quote]

Viitasid minule. Mitte, et ma end kuidagi õigustama peaks, aga no ma siis selgitan sulle, et ei näe tõesti pointi 25x päevas vastata “jou, kas 20 post hinnas saab vä?” küsimustele, sest ma lihtsalt ei viitsi oma aega absurdsustele kulutada ja endal oleks mark üldse nii ülbelt ja nahaalselt tingida. Mul ei ole ühegi asja müügiga kiiret ja mul täiesti ükskõik, kes selle konkreetse toote lõpuks ära ostab 😝. Ja rõhutan veelkord, et kõik sõltub sellest, kuidas küsitakse/mida küsitakse/mida tingitakse. Ma olen täpselt sama viisakas/tore/nahaalne/ülbe kui minu vastu ollakse ja kõik need “jou, anna mulle plsss viieka eest ära see 100 eurot maksnud asi” võivad heaga kukele kerida. Olen hindade määramisel alati olnud (omaarust) õiglane ja kui minu pakutud hind ei sobi, siis võib ju alati ka poest uue osta, milles probleem? 😃

Teine huvitav kamp on need asjade broneerijad.
“Tere, soovin broneerida. Ostu sooritan 5/8/10 kuupäeval”. Kõige toredamad veel need, kes siis pärast kirjavahetust üldse ära kaovad. Vabandust, aga kui sul tegelikult selle konkreetse asja ostuks raha ei ole, siis miks üldse kirjutada ja huvi tunda, kui ostuplaani niikuinii ei ole. Mõlema osapoole aja raiskamine ja ise sellise asja peale ei tulekski. Minu lemmik oli see, kuidas üks naisterahvas kirjutas mulle märtsis ja soovis broneerida kleidi talle juunikuuni, et tal siis tulevad suuremad rahad ja saab kleidi eest tasuda (35 eurone kleit!). Eee, wtf? Kui konkreetsel hetkel raha ei ole, siis miks üldse vaevuda kellelegi midagi kirjutama ja kõigi aega raisata? 😃
Külaline

Coral kirjutas: 19 Juul 2024 01:09
kõik need “jou, anna mulle plsss viieka eest ära see 100 eurot maksnud asi” võivad heaga kukele kerida. Olen hindade määramisel alati olnud (omaarust) õiglane ja kui minu pakutud hind ei sobi, siis võib ju alati ka poest uue osta, milles probleem? 😃
Teine huvitav kamp on need asjade broneerijad.
“Tere, soovin broneerida. Ostu sooritan 5/8/10 kuupäeval”. Kõige toredamad veel need, kes siis pärast kirjavahetust üldse ära kaovad. Vabandust, aga kui sul tegelikult selle konkreetse asja ostuks raha ei ole, siis miks üldse kirjutada ja huvi tunda, kui ostuplaani niikuinii ei ole.
[/quote]
Okei, ma ei kujutanud ette, et eesti inimesed massiliselt ja nahaalselt hinda alla küsivad. Mõtlesin, et mõbikord küsitakse stiilis, kas 20% allahindlust on võimalik? Kui vahel küsitakse, siis pole keeruline vastata, aga kui kümneid kordi, siis läheb tõesti tüütuks.
Broneerimisest ei saa üldse aru, pole kunagi midagi broneerida palunud.
Külaline

Issand jumal millised vaesurid. müüvad oma vanad kaltsud hingehinnaga maha. Nohh üritavad :lol: Ja siis teine kontigent vaesureid ostavad neilt vaesuritelt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 4 külalist