Mis te sellest Diana Klasi teemast arvate?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 23 Apr 2026 08:23
Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 20:50 Kas keegi suudab ette kujutada isa lastele rääkimas: teate, mul on armuke, juba palju aastaid olnud
Sellist asja ei pea lastele rääkima. Ei väikestele ega suurtele. See oli mehe privaatne otsus seda suhet pidada ja sellest lapsi mitte teavitada.
Oot! Aga sellest ju jutt käibki! Isa ei pea rääkima sellist asja oma lastele. See oli mehe privaatne otsus ja ta ei pea oma lapsi sellest teavitama.

Seda enam on küsimus, et kuidas siis lapsed nii täiesti kindlalt saavad teada, et nende isa ei ole armukest pidanud? Kuidas nad saavad sellele vastu vaielda ja väita vastupidist, kui nad tegelikult ju ei tea?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2026 16:42Uhke ja veel, et litapeni. Häbi.
Kes niimoodi tänapäeval räägib, kas mingi 70+ vanatädi? :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 23 Apr 2026 22:28
Et kui inglise keeles sama sõna öelda, siis on kohe palju parem ja viisakam?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 00:06
Et kui inglise keeles sama sõna öelda, siis on kohe palju parem ja viisakam?
Eriti peen on vigases inglise keeles lajatada.
Külaline

Puhas Streisandi efekt. Mul nt on täiesti absoluutselt kama kaks, mida Klas ja Aarma tegid või ei teinud 30-40a tagasi (no mees on varsti 10 a surnud olnud) ja see väike lõik (põhifookus on mujal selles raamatus, olen aru saanud, jutustab mingit kollast teartiajalugu rohkem) raamatust ei pälviks mingit tähelepanu. Kes teadsid või arvasid teadvat, need teadsid ennegi. No nüüd tevada 10x rohkem inimesi, palju õnne J.A. lastele, "hästi" tehtud isa mälestusele. Nagu ammu teada, sellised au haavamise ja ka valesüüdistused kohtuvaidlustes... kohus võuib selgeks vaielda kunagi kauges tulevikus, aga skandaal oli ära ja inimestele jääb meelde see, plekk jääb.
Külaline

Kuigi nende armulugu algas väga ammu, lõppes see Jüri surmaga. Ehk kestis u 20 aastat. See on küll mingi 30-40 aastane lugu, mil see algas. Aga millal lõppes?
Pannes end nüüd Jüri pere olukorda, ma ka ei sooviks, et mingi naine kirjutaks minu isast kui elu suurimast armastusest, kui mu emaga oli isa abielus.
Meie ühiskonnas on lubatud 1 armastus korraga. Ja abielu või kooselu eeldab 1 suhet korraga.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 08:00 Meie ühiskonnas on lubatud 1 armastus korraga. Ja abielu või kooselu eeldab 1 suhet korraga.
Meie ühiskonnas? Palun tule tänapäeva.
Lenaa
Kontakt:

Postitus Postitas Lenaa »

Guest kirjutas: 24 Apr 2026 08:00
Pannes end nüüd Jüri pere olukorda, ma ka ei sooviks, et mingi naine kirjutaks minu isast kui elu suurimast armastusest, kui mu emaga oli isa abielus.
Muidugi ei meeldiks. Aga midagi sinna parata, eriti koht kaudu võideldes ja meedia vahendusel, oleks väga vähe võimalust, selles on kogu point. Eriti kui räägitakse rohkem naisepoolsest suurest armastusest. Ja eriti kui faktid räägivad muud- et käis pidevalt külas, aitas rahaga jnejne. Mis seal lisaks sõprusele ja töökaaslusele oli, seda teavad nemad kaks, üks neist enam kirjutada ei saa. Lastel pole siin midagi kobiseda, see ei puutunud neisse siis ega nüüd, see oli isa ja Klasi eraaasi. Aga nüüd kõik jutumutid noogutavad kaasa "kus suitsu, seal tuld...". Efekt vastupidine, nad istutasid selle afääri nüüd avalikku mälusse kenasti, Kroonika vahendusel.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2026 08:11
Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 08:00 Meie ühiskonnas on lubatud 1 armastus korraga. Ja abielu või kooselu eeldab 1 suhet korraga.
Et tänapäeval on meestel / või vastupidi mitu naist/ meest ja see on ok?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 08:21
Et tänapäeval on meestel / või vastupidi mitu naist/ meest ja see on ok?

Väärastunud mõtlemisega inimestega pole vaja vestlusesse astuda. Tungiv soovitus. Sellised elavad jah nagu homset poleks seni kuni suguhaigus käes. Eesti HIV-i poolest Euroopa esikolmikus. HIV põhjustab dementsust viimases faasis. Kogu maailm älki dementne saab lugeda, aga jäetakse ütlemata paljud neist HIV-kandjad olid.
Külaline

Loomulikult on sotsiaalne norm ikka monogaamia, mis sellest, et selle vastu palju eksitakse. Soositud ja heaks kiidetud selline eluviis siiski ju ei ole, seda peetakse nõrkuse ja kergluse tunnuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 00:06Et kui inglise keeles sama sõna öelda, siis on kohe palju parem ja viisakam?
Ei see litapeni on nii naljakas väljend, ma ei ole kuulnud, et keegi nii ütleks. Venelased kasutavad vahel sõna suka, aga eesti keeles head väljendit polegi. Pealegi te ju tegelikult ei tea, kas tegu on naise või mehega?

Aga nüüd Diana ja Jüri juurde tagasi.
Külaline

Litapeni on emane, kellel jookseb kari erisorti isaseid järel. Ja kuna Eesti pole vaid Tallinn, siis maapiirkondades vägagi kasutusel olev sõna. Aga võib ka hoor ja lits öelda muidugi selle kommenteerija kohta. Litapeni on minu arvates neist kolmest sõnast viisakam.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 10:18
Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 00:06Et kui inglise keeles sama sõna öelda, siis on kohe palju parem ja viisakam?
Ei see litapeni on nii naljakas väljend, ma ei ole kuulnud, et keegi nii ütleks. Venelased kasutavad vahel sõna suka, aga eesti keeles head väljendit polegi. Pealegi te ju tegelikult ei tea, kas tegu on naise või mehega?

Ühelegi mehele ei hakkaks ema mingit moraali lugema. See, et mehed põrutavad pea kõike, mis liigutab, on suht tavaline ning ei hämmasta mitte kedagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 12:03
Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 10:18

Ühelegi mehele ei hakkaks ema mingit moraali lugema. See, et mehed põrutavad pea kõike, mis liigutab, on suht tavaline ning ei hämmasta mitte kedagi.

Mõtled ka loo peategelast?
Külaline

Ikka seesama, kes teises teemas botastest räägib.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2026 13:18
Pole paremat viisi enese tühisuse tõestamiseks, kui teiste sõnavara või riiete arvustamine.
Botas on 50+ inimeste jaoks tavaline sõna ja oh sa vaene vanemateta laps, kui sa pole kohanud inimesi, kes seda sõna kasutaks.
Külaline

Aga teist inimest litapeniks nimetada pole vist ka ilus tegu?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2026 14:28
Guest kirjutas: 24 Apr 2026 13:18

Pole paremat viisi enese tühisuse tõestamiseks, kui teiste sõnavara või riiete arvustamine.
Botas on 50+ inimeste jaoks tavaline sõna ja oh sa vaene vanemateta laps, kui sa pole kohanud inimesi, kes seda sõna kasutaks.
Kindlasti pole botas 50+ sõna, nende elus on tossud, botas on 80+ sõna.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2026 14:41 Aga teist inimest litapeniks nimetada pole vist ka ilus tegu?
Ilus ei ole, aga vahel on vaja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist