Töötervishoiu visiit
-
Külaline
Töötervishoiu visiit
Mis mõte sellel visiidil on, kui tööandjat tulemused ei huvita? Näiteks, tõstan tööl raskeid asju. Kui keelduksin sellest tegevusest, jääks töö tegemata. Kui tõstan, teen endale liiga. Viimane huvitab vaid mind, mitte tööandjat, tema ju muudatusi tegema ei hakka. Tõõtervishoius noomimise vältimiseks ma parem eitan seda tõõaspekti. Muidu tuled sealt visiidilt ära, tuju kehv ja tööd pead ka tegema oma keehva tuju ja lisastressiga.
Mõte on selles, et kui inimene muidu arsti juurde ei satu, siis kohustuslik kontroll peaks olema? Kaitsma peab end ikka ise ju
Mõte on selles, et kui inimene muidu arsti juurde ei satu, siis kohustuslik kontroll peaks olema? Kaitsma peab end ikka ise ju
-
Külaline
Mis su postituse mõte on? Töötervishoiuarsti visiit on kohustuslik ja kui kõik tervise probleemid ja töö tingimused ilusti ära räägid, siis saab arst ju teha soovitusi nii sulle kui tööandjale. Aga tõesti oma tervise eest peab ikka igaüks ise hoolitsema.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:04 Mis mõte sellel visiidil on, kui tööandjat tulemused ei huvita? Näiteks, tõstan tööl raskeid asju. Kui keelduksin sellest tegevusest, jääks töö tegemata. Kui tõstan, teen endale liiga. Viimane huvitab vaid mind, mitte tööandjat, tema ju muudatusi tegema ei hakka. Tõõtervishoius noomimise vältimiseks ma parem eitan seda tõõaspekti. Muidu tuled sealt visiidilt ära, tuju kehv ja tööd pead ka tegema oma keehva tuju ja lisastressiga.
Töötervishoiuarst pole süüdi, kui sinu tööandaja on tropp.
-
Külaline
1. Seal arst vast vaevalt kohal on.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:13Mis su postituse mõte on? Töötervishoiuarsti visiit on kohustuslik ja kui kõik tervise probleemid ja töö tingimused ilusti ära räägid, siis saab arst ju teha soovitusi nii sulle kui tööandjale. Aga tõesti oma tervise eest peab ikka igaüks ise hoolitsema.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:04 Mis mõte sellel visiidil on, kui tööandjat tulemused ei huvita? Näiteks, tõstan tööl raskeid asju. Kui keelduksin sellest tegevusest, jääks töö tegemata. Kui tõstan, teen endale liiga. Viimane huvitab vaid mind, mitte tööandjat, tema ju muudatusi tegema ei hakka. Tõõtervishoius noomimise vältimiseks ma parem eitan seda tõõaspekti. Muidu tuled sealt visiidilt ära, tuju kehv ja tööd pead ka tegema oma keehva tuju ja lisastressiga.
Töötervishoiuarst pole süüdi, kui sinu tööandaja on tropp.
2 Milleks need soovitused, kui ellu viia ei saa?
3. Selles küsimus ongi, et ega nende soovitusest kasu pole kui tööandjat ei huvita. Visiidil saadud nõuanded ruineerivad vaid töötajat ja visiit kulutab tema aega. Kui töötaja ise ei leia, et raske on, poleks ju probleemi.
-
Külaline
Tööandja ei saadaks üldse töötervishoidu, et probleemid ei ilmneks.
Meditsiiniasutused teenivad jälle summasid, mida saaks paremini kasutada.
Näiteks iga töötaja pealt saadud summa saaks kasutada töökoha parendamiseks, kui huvi oleks.
Mida tewb töötervishoiu arst kui töökohas on probleemiks külmetamine? Mida ta teeb? Pane soojalt riidesse - titesoovitus ju, aga elu veereb ikka samamoodi külmetaxes edasi.
Meditsiiniasutused teenivad jälle summasid, mida saaks paremini kasutada.
Näiteks iga töötaja pealt saadud summa saaks kasutada töökoha parendamiseks, kui huvi oleks.
Mida tewb töötervishoiu arst kui töökohas on probleemiks külmetamine? Mida ta teeb? Pane soojalt riidesse - titesoovitus ju, aga elu veereb ikka samamoodi külmetaxes edasi.
-
Külaline
Kui töötervishoiuarst teeb ettepanekuidtöötingimuste muutmisek/parandamiseks, peab tööandja neid üldjuhul järgima. See tähendab reaalseid parandusi sinu töökeskkonnas. Samuti kui sul kunagi tekkib tööga seotud tervisekahjustus, siis on jälg maas.
-
Külaline
Kontroll teavitab oma tulekust ette ja selleks ajaks saab kõik uksed - aknad kinni pandud ning tuleohutusteed vabastatud. Enne kui kontroll õue jõuab, on aknad juba avatud ja lauad- toolid käiguteele veetud. Kui põrandapinda ei jätku, ronid oma raske kastiga redelil kõrgustesse. Selline lamba- attitude toimub.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 15:00 Kui töötervishoiuarst teeb ettepanekuidtöötingimuste muutmisek/parandamiseks, peab tööandja neid üldjuhul järgima. See tähendab reaalseid parandusi sinu töökeskkonnas. Samuti kui sul kunagi tekkib tööga seotud tervisekahjustus, siis on jälg maas.
-
Külaline
Töötervishoiuarst teeb tööandjale ettekirjutuse, et töötajale ei sobi see raske töö tervislikel põhjustel ning tööandja on kohustatud seda ettekirjutust järgima ja leidma töötajale kergema töö. Aga tal on vägagi võimalik teatada, et kergemat tööd anda ei ole ja tal on õigus see töötaja päevapealt lahti lasta. Ainus hea asi on see, et sellisel juhul on sul võimalus end töötuna arvele võttes saada töötuskindlustushüvitist (100 päeva 60% + 100 päeva 40% oma keskmisest palgast).Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 08:04 Mis mõte sellel visiidil on, kui tööandjat tulemused ei huvita? Näiteks, tõstan tööl raskeid asju. Kui keelduksin sellest tegevusest, jääks töö tegemata. Kui tõstan, teen endale liiga. Viimane huvitab vaid mind, mitte tööandjat, tema ju muudatusi tegema ei hakka. Tõõtervishoius noomimise vältimiseks ma parem eitan seda tõõaspekti. Muidu tuled sealt visiidilt ära, tuju kehv ja tööd pead ka tegema oma keehva tuju ja lisastressiga.
Ma saan aru, et uut tööd leida on hetkel väga raske, aga kas su palk on nii suur, et selle eest oma tervist rikkuda? Sa pead väga tõsiselt mõtlema, mis sulle kõige tähtsam on.
-
Külaline
Töötervishoiuarstil käimise mõte on jälgida inimese tervist ja tööga seotud ohutegureid. Näiteks kui kunagi kujuneb välja kutsehaigus siis just nende andmete põhjal on alus selle diagnoosimiseks kuna fikseeritud on inimese tervise olukord läbi aja ning seotus ohuteguritega. Tööandja ei saa inimese tervise raportit vaid annab otsuse, kas inimene sobib töötama antud ametikohal ning anda soovitusi nt töökoha ergonoomika parandamiseks (ja tööandjal on soodsam tööötajale abivahendeid soetada kui need on TTH arsti otsusel).
-
Külaline
Huvitav. Ma pole mitte kunagi oma elus töötervishoiuarsti juurde sattunud, kuigi tööstaaži on elu jooksul kogunenud juba päris palju.
See, et mingi asi võiks olla "kohustuslik", vähemalt osade riigile/Tallinnale kuuluvate asutuste juhte ei morjenda: olen elu jooksul töötanud kokku 7 õppeastuses: 3 gümnaasiumit, 3 ülikooli, 1 kutsekool.
Tegelikult ma vist isegi ei olegi kuulnud, et ükski tuttav Tallinna või Tartu õpetaja või õppejõud oleks midagi töötervishoiuarstide teemal rääkinud, vaid paar maakoolide õpetajat on sellist asja maininud ühel üritusel.
See, et mingi asi võiks olla "kohustuslik", vähemalt osade riigile/Tallinnale kuuluvate asutuste juhte ei morjenda: olen elu jooksul töötanud kokku 7 õppeastuses: 3 gümnaasiumit, 3 ülikooli, 1 kutsekool.
Tegelikult ma vist isegi ei olegi kuulnud, et ükski tuttav Tallinna või Tartu õpetaja või õppejõud oleks midagi töötervishoiuarstide teemal rääkinud, vaid paar maakoolide õpetajat on sellist asja maininud ühel üritusel.
-
Külaline
Kuna see on tööandja kohustus töötajad kontrolli saata ning Tööinspektsioon peab selle üle järelevalvet siis saada vihje teele...Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 21:25 Huvitav. Ma pole mitte kunagi oma elus töötervishoiuarsti juurde sattunud, kuigi tööstaaži on elu jooksul kogunenud juba päris palju.
Eks palju sõltub ka ettevõtte suurusest jne.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 23:36Kuna see on tööandja kohustus töötajad kontrolli saata ning Tööinspektsioon peab selle üle järelevalvet siis saada vihje teele...Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 21:25 Huvitav. Ma pole mitte kunagi oma elus töötervishoiuarsti juurde sattunud, kuigi tööstaaži on elu jooksul kogunenud juba päris palju.
-
Külaline
Kõlab kummaliselt.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 21:25 Huvitav. Ma pole mitte kunagi oma elus töötervishoiuarsti juurde sattunud, kuigi tööstaaži on elu jooksul kogunenud juba päris palju.
Käin töötervishoiu arsti juures iga kahe aasta tagant. See on kohustuslik.
Tegemist on eraettevõttega, millel filiaalid üle Eesti. Tavaline kontori töö.
Siin ei ole mingeid seoseid riigiasutusega ega Tallinnaga.
-
Külaline
Mina olen töötanud ülikoolis, seal käidi küll kogu aeg peale töötervishoiuarsti juures käimisega. Paar tükki ei läinud, siis muidugi vägisi ka ei tiritud. Samas nüüd töötan koolis ja seal küll ei käi keegi töötervishoiuarsti juures.Guest kirjutas: ↑25 Apr 2026 10:11Kõlab kummaliselt.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 21:25 Huvitav. Ma pole mitte kunagi oma elus töötervishoiuarsti juurde sattunud, kuigi tööstaaži on elu jooksul kogunenud juba päris palju.
-
Külaline
Meil on isegi nii kohustuslik, et kui ignoreerid neid kutseid, siis tulevad nii kaua, kuni ikka lõpuks ära käid. Kord küsisin tööandjalt, et kas ma pean minema, kui ma ei taha. Jah peab! Kui ignoreerid võib tööandja töösuhte lõpetada.Guest kirjutas: ↑25 Apr 2026 10:40Mina olen töötanud ülikoolis, seal käidi küll kogu aeg peale töötervishoiuarsti juures käimisega. Paar tükki ei läinud, siis muidugi vägisi ka ei tiritud. Samas nüüd töötan koolis ja seal küll ei käi keegi töötervishoiuarsti juures.Guest kirjutas: ↑25 Apr 2026 10:11Kõlab kummaliselt.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2026 21:25 Huvitav. Ma pole mitte kunagi oma elus töötervishoiuarsti juurde sattunud, kuigi tööstaaži on elu jooksul kogunenud juba päris palju.
-
Külaline
Jah, kui tööandja on teinud riskianalüüsi ja määranud ohutegurid, siis pärast mitmeid hoiatusi võib tööandja tööreeglite rikkumise pärast töösuhte ka erakorraliselt üles öelda ja tööinspektsioon on selles osas tööandja poolel. Seda töötaja enda kaitseks.Kui ignoreerid võib tööandja töösuhte lõpetada.
-
Külaline
Mõeldes oma tööst ka, kuidas ja mida saab tööandja muuta, kui töös on ongi riskiteguriks ilmastik või raskete esemete tõstmine. Meil on selleks öötöö.
Arst soovitab tungivalt seda riski vähendada. Aga kuidas? Kõigil on ju sama risk. Sa ütled et arst ei lubanud enam tõsta või öötööd teha. Samas teised kes veel suudavad ja kelle tervis lubab, teevad seda seni kuni enam ei ole soovitav? Nii peab tööandja järjest inimestele kergemat tööd võimaldama. Kes siis tõstab ja kes teeb öövalveid kui töö on selline?
Arst soovitab tungivalt seda riski vähendada. Aga kuidas? Kõigil on ju sama risk. Sa ütled et arst ei lubanud enam tõsta või öötööd teha. Samas teised kes veel suudavad ja kelle tervis lubab, teevad seda seni kuni enam ei ole soovitav? Nii peab tööandja järjest inimestele kergemat tööd võimaldama. Kes siis tõstab ja kes teeb öövalveid kui töö on selline?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist