Kersti sai ametist priiks

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 00:08
Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 23:47 Ma ei pea ennast väga tähtsaks...
Pilt
Mida selle pildiga öelda tahtsid? Tavaline pilt igast parasjagu kõnet pidavast inimesest.
Minule peegeldab ta, et ma teen nui neljaks seda mida mina tahan ja ükski teine könn ei köhi ja ei tule ütlema mida ma peaksin tehema.Just nimelt teen sinule vastupidi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 14:09
Minule peegeldab ta, et ma teen nui neljaks seda mida mina tahan ja ükski teine könn ei köhi ja ei tule ütlema mida ma peaksin tehema.Just nimelt teen sinule vastupidi.
Huvitav. Enamasti projitseerivad inimesed selliste "tunnetuste" puhul iseenda käitumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 14:15
Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 14:09
Minule peegeldab ta, et ma teen nui neljaks seda mida mina tahan ja ükski teine könn ei köhi ja ei tule ütlema mida ma peaksin tegema.Just nimelt teen sinule vastupidi.
Huvitav. Enamasti projitseerivad inimesed selliste "tunnetuste" puhul iseenda käitumist.
No ma ütlesingi, et minule peegeldab.
Ma ise tulin selle peale.
Veel tuleb, et ma(Kersti) olen president, kas te ei tea. Teen mis tahan.
Külaline

Mul täitsa kama kaks. Minu arust poleks seda ametikohta ja organisatsiooni vajagi
Külaline

Vau! Ma ei ole Võrnoga sugugi alati nõus, aga praegu on tabanud küll naelapea pihta.

Hannes Võrno:
Ma ei soovi Kersti Kaljulaidile inimesena midagi halba. Ka abikaasa, naise ega emana ei ole ta kellegi ebaviisakusi ära teeninud. Aga tipp-poliitiku ja kõrgeima ametnikuna…vot siin pean ma küll ausalt ütlema, et temas kehastub midagi väga tuttavat. See on see pehme, ametkondlik, „õigeid asju ütlev“ stiil, mis on kohanenud uue ajastu eurobrežnevismiga, Brüsseli ja NATO isandate keelekasutusega mille juured ulatuvad ikka sinna aega, kus riik on masin ja avalik arvamus asi, mida juhtida. Lojaalsus süsteemile on siin kõige olulisem omadus.
Just praegu, kui tal EOK tooli alt ära tõmmati, algab kõikidele tuttav tsükkel. Mitte juhuslikult. See on Eesti õukonnaeliidi klassikaline enesekaitse- ja taastumismehhanism:
Skandaal annab puhastuseks vajaliku pausi.
Ohvriroll aktiveerib õukonnameedia.
Pehme seebiga pesemine jutusaadetes ja naisteajakirjade portreelugudes muudab ta taas „kogenud, stabiilse ja Euroopa tasemel“ figuuriks.

Sest süsteem ei vaja mässajaid ega iseseisvaid mõtlejaid. Süsteem vajab kuulekaid professionaale, kes oskavad asju kenasti kokku ja lahti pakkida, kes tunnevad kantseliitlikku keelt ja kes ei sea kunagi küsimärgi alla seda, kuidas „asjad elus tegelikult käivad“. Kersti Kaljulaid on selles osas olnud suurepärane. Tema juhtimisstiil on olnud just see kroonulikult korrektne ning enamasti pigem ametnikuproua kui rahva presidendi oma. See pole isiklik viga – see ongi meie põlvkonna ajastu taagana kaasas kandmine. Postsovetlik maailmavaade, kus riik on eelkõige institutsioon, milles tööliste huvid kattuvad mugavalt eliidi omadega.
Ja siin peitubki oht. Mitte selles, et üks karjäärinaine naaseb Kadriorgu. Vaid selles, et ka sama hoiak sinna naaseb. Sama lojaalsus „õigele“ narratiivile, sama vaistlik distants tavainimese muredest, sama usk, et avalik arvamus on asi, mida tuleb juhtida, mitte kuulata. Me oleme seda juba näinud: ilusad kõned, Euroopalikud väärtused, aga null selgroogu seal, kus vaja oleks rahva ees ausalt seista ka siis, kui see endale või ülejäänud eliidile ebamugav on.
Kersti Kaljulaid naaseb. Mitte seepärast, et rahvas teda kirglikult ihkab, vaid seepärast, et ta on süsteemi jaoks turvaline valik. Ta tunneb mängureegleid. Ta ei tee ootamatuid käike. Ta on see, kes suudab hoida „stabiilsust“ – stabiilsust, mis tihti tähendab vana ringi jätkamist.

Eesti vääriks just täna rohkem. Me väärime juhte, kes on suutnud end vabastada sellest nõukogude-järgsest kuulekuse pärandist. Juhte, kes julgevad olla rahva omad, mitte ainult eliidi omad. Kes ei karda seista ka siis, kui see ei too kaasa kiitvaid artikleid Brüsselis või pehmet kajastust Õhtulehes.
'
See pole Kersti Kaljulaidi isiklik süü. See on meie ühise ajaloo vari, mis ikka veel liigub ka mööda Kadrioru koridore nagu Vares-Barbaruse vaim. Küsimus on, kas me tahame lasta seda varju 2027. aastal uuesti presidendiks määrata – või lõpuks välja tulla ja astuda päevavalgusse?
Aga publikul on alati õigus öelda, et me tahame sama näidendit edasi vaadata.
Külaline

Võiks küll uuesti presidendiks määrata, läheks elu jälle käima nagu laeva köögis :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 20:49 Võiks küll uuesti presidendiks määrata, läheks elu jälle käima nagu laeva köögis :lol:
Uus päikesetõusu valitsus jne....
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 20:15Ja siin peitubki oht. Mitte selles, et üks karjäärinaine naaseb Kadriorgu.
Ma saan aru, et Võrno flirdib mõttega Kersti naasmisest Kadriorgu. Ajastus oleks nagu hea, kuigi ta võeti EOK juhi kohalt maha, mitte Kersti ei astunud ise tagasi. Aga ma ei usu tema naasmisse Presidendiks Kadriorgu. Tal hetkel ei ole sellist toetust poliitikute seas ja tal ei ole toetust ka rahva hulgas.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 20:49 Võiks küll uuesti presidendiks määrata, läheks elu jälle käima nagu laeva köögis :lol:
Võrno sõnavõtt on muidugi huvitav ja hästi kirjutatud nagu alati, aga suht naiivne oleks arvata, et Kaljulaidi ennast presidendiks tagasi valimine huvitaks.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 22:48
Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 20:49 Võiks küll uuesti presidendiks määrata, läheks elu jälle käima nagu laeva köögis :lol:
Võrno sõnavõtt on muidugi huvitav ja hästi kirjutatud nagu alati, aga suht naiivne oleks arvata, et Kaljulaidi ennast presidendiks tagasi valimine huvitaks.
Võimalik jah, et see osa ehk Kaljulaidi uuesti presidendiks valimine jääb ainult mõttemänguks.

Aga Kaljulaidi olemus ja tegutsemise stiil on selles postituses kokku võetud küll väga hästi.
Külaline

taivopalm kirjutas: 28 Apr 2026 22:18 tal ei ole toetust ka rahva hulgas.
rahvas-mis tähtsust rahval on?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 22:48Võrno sõnavõtt on muidugi huvitav ja hästi kirjutatud nagu alati, aga suht naiivne oleks arvata, et Kaljulaidi ennast presidendiks tagasi valimine huvitaks.
Muidugi huvitaks, mistahes võim huvitab selliseid. Ja tal jäid ju mõned tundmatud kurru-nurru maad rahva raha eest reisimata. Putinile ka aeg jälle külla minna.
Meie ühelgi tähtsa tegelasel ei ole midagi tema ideede väärilist vastu panna.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 22:09
Guest kirjutas: 28 Apr 2026 20:49 Võiks küll uuesti presidendiks määrata, läheks elu jälle käima nagu laeva köögis :lol:
Uus päikesetõusu valitsus jne....
Ega see praegune loojangueelne valitsus küll kuidagi parem pole. Ligi ülbet juttu kuula ööd ja päevad, aga selle peale keegi vihane ei ole, sest tema on mees ja võib endale rohkem ülbust lubada.
Külaline

Võrno ka ei suuda kirjutada enam ilma AI abita. Täiesti haige.
Külaline

Kersti Kerstiks, aga minu arust on päris kohutav, kuidas välja on ujunud mingid jubedad vanamehed, kes keskenduvad tema mõnitamisel välimusele, perekonnale, riietele, soengule, ninale, mida iganes veel. Kõige hullem sõimusõna on feminist jne. Ma siis huvi pärast vaatan, kes nende ülilabaste kommentaaride autorid on, eranditult mingid 50+ hambutud vanamehed maalt, aga sekka ka Erki Noole suguseid pealtnäha korralikke mehi. Minu arust on see ikkagi küllaltki hirmus, et meil ikka selline naistevihkamine domineerib ja minnakse sellega nii labaseks. Lugesin, kuidas Tõnis Sildaru ütles, et tema poeg lavale ei astu, kui Kaljulaid ka seal on, kuigi see oli OK korraldatud üritus ja OK nad sinna üldse kutsusid, aga ikka arvab mingi mees, et tal on õigus nii labaselt ja nõmedalt käituda. See Kaljulaidi juhtum toob ikkagi väga välja selle, mis väärtused siin ühiskonnas domineerivad. Naine olgu vait ja supipaja taga, kõige olulisem tema juures on mehele meeldiv välimus ja riietus.
käguan
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas käguan »

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 10:01 Kersti Kerstiks, aga minu arust on päris kohutav, kuidas välja on ujunud mingid jubedad vanamehed, kes keskenduvad tema mõnitamisel välimusele, perekonnale, riietele, soengule, ninale, mida iganes veel. Kõige hullem sõimusõna on feminist jne. Ma siis huvi pärast vaatan, kes nende ülilabaste kommentaaride autorid on, eranditult mingid 50+ hambutud vanamehed maalt, aga sekka ka Erki Noole suguseid pealtnäha korralikke mehi. Minu arust on see ikkagi küllaltki hirmus, et meil ikka selline naistevihkamine domineerib ja minnakse sellega nii labaseks. Lugesin, kuidas Tõnis Sildaru ütles, et tema poeg lavale ei astu, kui Kaljulaid ka seal on, kuigi see oli OK korraldatud üritus ja OK nad sinna üldse kutsusid, aga ikka arvab mingi mees, et tal on õigus nii labaselt ja nõmedalt käituda. See Kaljulaidi juhtum toob ikkagi väga välja selle, mis väärtused siin ühiskonnas domineerivad. Naine olgu vait ja supipaja taga, kõige olulisem tema juures on mehele meeldiv välimus ja riietus.
Eks labaseid vanamehi, kes lihtsalt leiavad "tänuväärse" võimaluse naiste suunas midagi plähmerdada, muidugi on, jaa, aga mis Nool siis naiste kohta öelnud on? Ise ta ju treenib soome naissportlast? Kas Vanninen peaks olema mukitud ja lakitud, supipaja taga (mitte jahtima au ja kuulsust)? Kas ta tõesti vihkab ja mõnitab naisi? Kuidas ta siis soomlastega töötada üldse saab? Kas soomlased tõesti palkaks oma sportlase treeriks kellegi, kes suhtub ja käitub nii, nagu sina kirjeldasid?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 10:01 Ma siis huvi pärast vaatan, kes nende ülilabaste kommentaaride autorid on, eranditult mingid 50+ hambutud vanamehed maalt, aga sekka ka Erki Noole suguseid pealtnäha korralikke mehi. Minu arust on see ikkagi küllaltki hirmus, et meil ikka selline naistevihkamine domineerib ja minnakse sellega nii labaseks..
Kuidas seda näha saab, et kommenteerija on 50+ hambutu vanamees maalt?! Või lahmid lihtsalt niisama?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 12:05
Guest kirjutas: 29 Apr 2026 10:01 Ma siis huvi pärast vaatan, kes nende ülilabaste kommentaaride autorid on, eranditult mingid 50+ hambutud vanamehed maalt, aga sekka ka Erki Noole suguseid pealtnäha korralikke mehi. Minu arust on see ikkagi küllaltki hirmus, et meil ikka selline naistevihkamine domineerib ja minnakse sellega nii labaseks..
Kuidas seda näha saab, et kommenteerija on 50+ hambutu vanamees maalt?! Või lahmid lihtsalt niisama?
Mõtlen näiteks meeme või postitusi FB-s, kus on ju näha, kes nende kõige labasemate kommentaaride autorid on. Üks labase ja mõnitava postituse autor oli näiteks Moonika Helme, keda seal siis just see eelnimetatud kontingent takka kiitis. Võisteldi, kes saab olla labasem. Kersti tegude kohta oli neil vähe öelda (lihtsalt ei meeldi), küll aga oli palju öelda küll nina, riietuse, perekonna ja ei tea mille kohta.
Noolelt on tulnud onuheinolikke repliike küll ja küll, rääkimata Sõõrumaast.
Külaline

Ise ta ju treenib soome naissportlast? Kas Vanninen peaks olema mukitud ja lakitud, supipaja taga (mitte jahtima au ja kuulsust)? Kas ta tõesti vihkab ja mõnitab naisi? Kuidas ta siis soomlastega töötada üldse saab? Kas soomlased tõesti palkaks oma sportlase treeriks kellegi, kes suhtub ja käitub nii, nagu sina kirjeldasid?
Kuidas see näide siia sobib? Sporti võivad muidugi naised teha, suu hoidku koomal ja ärgu kippugu juhtima. Muidugi on hea, kui on töökoht olemas, mis toob hästi sisse. Ma ei viitsi tõesti neid Noole pärleid praegu otsida, alles hiljuti vaatasin mingit intervjuud, kus ta ütles, et no keskealine valge mees on ju kõige suurema põlu all, ei tohi naiste kohta midagi enam öelda.
Külaline

Nool on poolehoidu äratanud kui konkreetse jutuga inimene.

No näide. Kunagi oli ajakirjanduses poleemika, et laste kehaline tase on langenud, noormehed on kaitseväkke aega teenima minnes kehvas vormis, ei tee harjutusi ära jms.

"Aga mida siis teha, et trendi muuta?"

Nool: "Minu ettepanek on, et iga Eesti noormees võiks gümnaasiumit lõpetades suuta ära teha NATO testi. See võiks neile teada olla gümnaasiumi alguses, et kolm aastat on aega treenida. See teeb 1000 päeva, et valmistuda. Alustad kas või ühe kätekõverdusega ja treenid, kuni suudad teha 50. Areng on protsess ja kui tead protsessi ette, siis see ei ole raske – võtad kätte ja hakkad otsast treenima. Eesmärk on teha 50 kõhulihast, 50 kätekõverdust ja läbida 3,2 kilomeetrit 15–16 minutiga."

Positiivne kontrast paljude (tänapäeva?) inimestega, kes räägivad väga pikalt (ja kasutavad uhkeid sõnu: "innovatiivne", "laiapõhjaline"), aga pärast mõtled, et ja-jah, sõnad olid, laused olid, aga mida ta siis õigupoolest rääkis?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Triibu ja 7 külalist