Võib ka seda olla. Kust neid geeniusi siis 2000 euro eest võetakse, kes nii hirmsasti tahavad ennast pidevalt peksukotiks panna.
Matemaatika
-
Külaline
-
Külaline
Jah, see AI tekstide toimetamine on päris suur töö, olen seda teinud, kui hakkad esseed toimetama, siis kõigepealt viskad välja kolmandiku allikaid ja kirjutad tekstist julgelt poole ümber. Eesti keelt AI hästi ei oska, veel, aga ikka on temast palju abi.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 22:45Kuulsin just vastupidist arvamust, et AI ajastul on just vaja õppinud inimesi, kuna need ei ole abitud ja oskavad AI toodetud teksti, kui nad AI-d näit. töö kiirendamiseks kasutavad, kriitiliselt suhtuda ja teksti normaalseks toimetada. Kes midagi oska, need võivad olla AI tehtu osas liiga vähe kriitilised ja jääda piinlikku olukorda, kui jama avastab keegi teine.Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 21:35 See ongi väga keeruline teema. Võimed on erinevad, õigemini seoste nägemise võimekus, aga palju sõltub ka õpetajast, ühe õpetajaga pingutatakse, teisega mitte. Mina ise arvan, et peaks ehk ülepea olema kaks klassi, ühed õpivad kõrgemat matat ja teised praktilist. Eriti tänapäeval, kus päris palju teeb ära AI, oleks ehk põhjust kogu programm üle vaadata.
Minu lapsel oli ka raskuseid seoste nägemisega ja aja peale kontrolltööd ajasid närvi, sai alati viletsama hinde, kui järeltööl, kus oli aega rahulikult mõelda. Me ei hakanud endale stressi tekitama, otsisime eraõpetaja enne põhikooli lõppu ja see toimis suurepäraselt gümnaasiumi lõpuni välja.
Noored tegelikult teavad väga hästi AI nõrgad kohad ära, ei usalda kõiges ja kontrollivad. Aga, probleemiks pole mitte see, et nad poleks kriitilised AI suhtes, vaid puudulik eesti keele oskus. Paljud vaatavad eestikeelset AI teksti inglise keele struktuuri suunalt ja ei näe keelelisi vigu. Muuta seda on suhteliselt keeruline, sest eesti keelt ei õpetata ka enam piisavalt hästi, kirjandeid eriti ei kirjutata ja õpetajad ei viitsi neid kontrollida.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:55No näed! Aga eesti keelt peaks õpetama hästi, nagu seda enne tehti. Kui vanemate põlvkondade õpsidel ei käinud kirjandid üle jõu, vaevalt, et see tänapäevalgi tapaks. Kui selle peale ei muidugi jälle ei ründa õpetajat pahased lapsevanemad, et mis te piinate lapsi kirjanditega.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 22:45Jah, see AI tekstide toimetamine on päris suur töö, olen seda teinud, kui hakkad esseed toimetama, siis kõigepealt viskad välja kolmandiku allikaid ja kirjutad tekstist julgelt poole ümber. Eesti keelt AI hästi ei oska, veel, aga ikka on temast palju abi.Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 21:35
Kuulsin just vastupidist arvamust, et AI ajastul on just vaja õppinud inimesi, kuna need ei ole abitud ja oskavad AI toodetud teksti, kui nad AI-d näit. töö kiirendamiseks kasutavad, kriitiliselt suhtuda ja teksti normaalseks toimetada. Kes midagi oska, need võivad olla AI tehtu osas liiga vähe kriitilised ja jääda piinlikku olukorda, kui jama avastab keegi teine.
Noored tegelikult teavad väga hästi AI nõrgad kohad ära, ei usalda kõiges ja kontrollivad. Aga, probleemiks pole mitte see, et nad poleks kriitilised AI suhtes, vaid puudulik eesti keele oskus. Paljud vaatavad eestikeelset AI teksti inglise keele struktuuri suunalt ja ei näe keelelisi vigu. Muuta seda on suhteliselt keeruline, sest eesti keelt ei õpetata ka enam piisavalt hästi, kirjandeid eriti ei kirjutata ja õpetajad ei viitsi neid kontrollida.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 15:14Absoluutselt! Ma oma last sundisin kultuuripäevikusse pikalt kirjutama igast üritusest, mitte üksnes piletid kleepima. Ja leiutasin veel ühe toimiva idee (mida tasub üle võtta) kui laps tahtis mingit teenet või uut asja (arvutimängu, telefoni vm), tuli tal sellest teha kirjalik ettekanne ja korralikult argumenteerida. See on väga kasulikuks osutunud tema hilisemates õpingutes...Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 14:55No näed! Aga eesti keelt peaks õpetama hästi, nagu seda enne tehti. Kui vanemate põlvkondade õpsidel ei käinud kirjandid üle jõu, vaevalt, et see tänapäevalgi tapaks. Kui selle peale ei muidugi jälle ei ründa õpetajat pahased lapsevanemad, et mis te piinate lapsi kirjanditega.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 22:45
Jah, see AI tekstide toimetamine on päris suur töö, olen seda teinud, kui hakkad esseed toimetama, siis kõigepealt viskad välja kolmandiku allikaid ja kirjutad tekstist julgelt poole ümber. Eesti keelt AI hästi ei oska, veel, aga ikka on temast palju abi.
-
Külaline
Õudne mis tel toimub.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 18:01Ma oma last sundisin kultuuripäevikusse pikalt kirjutama igast üritusest, mitte üksnes piletid kleepima. Ja leiutasin veel ühe toimiva idee (mida tasub üle võtta) kui laps tahtis mingit teenet või uut asja (arvutimängu, telefoni vm), tuli tal sellest teha kirjalik ettekanne ja korralikult argumenteerida. See on väga kasulikuks osutunud tema hilisemates õpingutes...
-
Külaline
Laps teavitas äsja enda kooli põhikooli matemaatikaeksami tulemustest. Kõige halvem tulemus oli väidetavalt 60% ja keskmine 82%. Kolm õpilast lennust olid saanud 100. Alguses arvasin, et nii enam-vähem ja OK, aga tuleb välja, et tegu on väga heade tulemustega.
-
Külaline
Ja sellised hakkavad iga asja peale ettekandeid nöudma.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 18:58Õudne mis tel toimub.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 18:01Ma oma last sundisin kultuuripäevikusse pikalt kirjutama igast üritusest, mitte üksnes piletid kleepima. Ja leiutasin veel ühe toimiva idee (mida tasub üle võtta) kui laps tahtis mingit teenet või uut asja (arvutimängu, telefoni vm), tuli tal sellest teha kirjalik ettekanne ja korralikult argumenteerida. See on väga kasulikuks osutunud tema hilisemates õpingutes...
Mingi tingimuslik armastus.
Kui sa nii teed, siis oled tubli. Ehk muidu ei olegi tubli ja hea. Peab armastuse välja teenima.
Lapsepõlvetraumad.
Ausal, kas lapsed peavad pileteid kleepima ja kirjutama üritustest. Igasugune isu kaob ürituste järgi nii.
Veelkord õdust küll. On ikka vanemaid.
-
Külaline
Ja mis trauma küll sul endal olla võiks, mis nüüd ärkas?Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 20:42Ja sellised hakkavad iga asja peale ettekandeid nöudma.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 18:58Õudne mis tel toimub.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 18:01Ma oma last sundisin kultuuripäevikusse pikalt kirjutama igast üritusest, mitte üksnes piletid kleepima. Ja leiutasin veel ühe toimiva idee (mida tasub üle võtta) kui laps tahtis mingit teenet või uut asja (arvutimängu, telefoni vm), tuli tal sellest teha kirjalik ettekanne ja korralikult argumenteerida. See on väga kasulikuks osutunud tema hilisemates õpingutes...
Mingi tingimuslik armastus.
Kui sa nii teed, siis oled tubli. Ehk muidu ei olegi tubli ja hea. Peab armastuse välja teenima.
Lapsepõlvetraumad.
Ausal, kas lapsed peavad pileteid kleepima ja kirjutama üritustest. Igasugune isu kaob ürituste järgi nii.
Veelkord õdust küll. On ikka vanemaid.
Mingit traumat meie laps ei saanud!
Mina olen kirjanduslike kalduvustega ja laps samuti, aga kui koolis midagi kirjutada pole vaja, kuidas sa neid eelduseid siis arendad. Seega kirjutas ja üha paremini, lõpuks sai kiita, et oskab (põhikoolis) veatult kirjutada neljaosalisi liitlauseid (ei oska täiskasvanutestki paljud). Kultuurihuvi ka ära ei kadunud, käisime ja käime siiani kogu perega tihti teatris ja muuseumides, nii Eestis, kui välismaal. Ja "vaene harjutaja" rakendab oma oskuseid edukalt juba ülikoolis.
Paljudes peredes muide aidatakse lastel oma andeid arendada, selles pole midagi erilist, sõltubki vanematest.
-
Külaline
Ja siis nimetatakse Tolmukübet kritiseerivaid külalisi jälitajateks ja kiusajateks...Tolmukübe kirjutas: ↑29 Apr 2026 17:44 Sedasama matemaatikat pole vaja süvendatult anda. Korrutustabel pähe, liitmine-lahutamine selgeks, ja aitab küll. Ma saan aru, et keeli läheb edaspidises elus vaja, suhtlemine, lugemine, info hankimine, aga siinust ja koosinust, mis nendega teha.. ? Midagi pole teha. Keda huvitab, see palgaku eraõpetaja, see las siis õpetab, saab ülikooli edasi õppima minna, kui on huvi.
-
Külaline
Minu lapsel sai klassis neli tükki 100 protsenti ja terve hulk veel üle 90 protsendi, kõige madalam tulemus oli 62 protsenti. See on ikka päris ulmetulemus kohe, sest tegemist on tavakooli ja tavaklassiga. Ilmselt vist siis sattus neil väga hea õpetaja. Neil on kolm paralleeli, ei tea, kuidas teistel klassidel läks.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 20:30 Laps teavitas äsja enda kooli põhikooli matemaatikaeksami tulemustest. Kõige halvem tulemus oli väidetavalt 60% ja keskmine 82%. Kolm õpilast lennust olid saanud 100. Alguses arvasin, et nii enam-vähem ja OK, aga tuleb välja, et tegu on väga heade tulemustega.
-
Külaline
Mulle tundub, et TK pärlite kohta ei tohi midagi öelda, sest siin on palju madala haridusega inimesi, kes tunnevad TK-s ennast ära. Siis viskuvadki kohe kaitsele, sest neid endidki on eluaeg vist lolliks tembeldatud ja nad on selles osas tundlikud.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 10:22Ja siis nimetatakse Tolmukübet kritiseerivaid külalisi jälitajateks ja kiusajateks...Tolmukübe kirjutas: ↑29 Apr 2026 17:44 Sedasama matemaatikat pole vaja süvendatult anda. Korrutustabel pähe, liitmine-lahutamine selgeks, ja aitab küll. Ma saan aru, et keeli läheb edaspidises elus vaja, suhtlemine, lugemine, info hankimine, aga siinust ja koosinust, mis nendega teha.. ? Midagi pole teha. Keda huvitab, see palgaku eraõpetaja, see las siis õpetab, saab ülikooli edasi õppima minna, kui on huvi.![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Arvad, et oled kõrgelt haritud kui TK pärlite kohta midagi ütled?Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 10:52Mulle tundub, et TK pärlite kohta ei tohi midagi öelda, sest siin on palju madala haridusega inimesi, kes tunnevad TK-s ennast ära. Siis viskuvadki kohe kaitsele, sest neid endidki on eluaeg vist lolliks tembeldatud ja nad on selles osas tundlikud
-
Külaline
Ma olen kohe nii kõrgelt haritud, et ei viitsi TK lolli jutu kohta mitte midagi öelda. Sellel puudub mõte. Lihtsalt naljakas on, kui keegi midagi mainib, siis kohe terve kari jookseb kaitsele ja neid ütlejaid materdama, kes jälitavad, kiusavad ja mida iganes veel.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:01Arvad, et oled kõrgelt haritud kui TK pärlite kohta midagi ütled?Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 10:52Mulle tundub, et TK pärlite kohta ei tohi midagi öelda, sest siin on palju madala haridusega inimesi, kes tunnevad TK-s ennast ära. Siis viskuvadki kohe kaitsele, sest neid endidki on eluaeg vist lolliks tembeldatud ja nad on selles osas tundlikud
-
Külaline
Ei ole selles midagi naljakat. Kõik need ütlejad ja ennast paremaks pidajad ongi suht vastikud.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:06Lihtsalt naljakas on, kui keegi midagi mainib, siis kohe terve kari jookseb kaitsele ja neid ütlejaid materdama, kes jälitavad, kiusavad ja mida iganes ve
Milleks on vaja kellegi kohta midagi totrat "mainida", kui võiksid parem viisakalt seletada, kus tavaline inimene oma elus siinust ja tangensit vajab.
-
Külaline
Aga see ongi ju kõige primitiivsem arusaam õppimisest, et pean õppima ainult seda, mida mul elus vaja läheb. Õppimise eesmärk on ju arendada abstraktset mõtlemist, põhjuse-tagajärje seosest arusaamine, analüüsioskus, loogika jne. See kõik ongi ju harimata inimesel puudu, nagu on näha TK postitustest. Jääbki sinna kõige madalama taseme peale pidama, millestki aru ei saa, ennast analüüsida ei oska, ei saa aru, kuidas kasutada abivahendeid (need TK lingid ÕS-ile, mida ta ei mõista) jne. jne. Just lugesin huvitavat mõtteavaldust, et soomlased võtavad antidepressante, sellepärast on õnnelikud. Selline inimene tõmbabki suvaliste asjade vahele seose, mingit laiemat pilti, analüüsioskust, midagi tal pole.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:17Ei ole selles midagi naljakat. Kõik need ütlejad ja ennast paremaks pidajad ongi suht vastikud.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:06Lihtsalt naljakas on, kui keegi midagi mainib, siis kohe terve kari jookseb kaitsele ja neid ütlejaid materdama, kes jälitavad, kiusavad ja mida iganes ve
Milleks on vaja kellegi kohta midagi totrat "mainida", kui võiksid parem viisakalt seletada, kus tavaline inimene oma elus siinust ja tangensit vajab.
-
Külaline
Ja see kõik annab sinule õiguse teise inimese kallal tänitada? Tüüpiline kiusaja - miks ta siis on selline, ise kutsub mõnitamaKülaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:25Aga see ongi ju kõige primitiivsem arusaam õppimisest, et pean õppima ainult seda, mida mul elus vaja läheb. Õppimise eesmärk on ju arendada abstraktset mõtlemist, põhjuse-tagajärje seosest arusaamine, analüüsioskus, loogika jne. See kõik ongi ju harimata inimesel puudu, nagu on näha TK postitustest. Jääbki sinna kõige madalama taseme peale pidama, millestki aru ei saa, ennast analüüsida ei oska, ei saa aru, kuidas kasutada abivahendeid (need TK lingid ÕS-ile, mida ta ei mõista) jne. jne. Just lugesin huvitavat mõtteavaldust, et soomlased võtavad antidepressante, sellepärast on õnnelikud. Selline inimene tõmbabki suvaliste asjade vahele seose, mingit laiemat pilti, analüüsioskust, midagi tal pole.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:17Ei ole selles midagi naljakat. Kõik need ütlejad ja ennast paremaks pidajad ongi suht vastikud.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:06Lihtsalt naljakas on, kui keegi midagi mainib, siis kohe terve kari jookseb kaitsele ja neid ütlejaid materdama, kes jälitavad, kiusavad ja mida iganes ve
Sina nii tark, hea ja üllas.
-
Külaline
Põhikooli lõpueksamid ongi mõeldud keskmisele lapsele ja iga normaalne laps peaks suutma need ära teha. Tallinnas nt.on G4 koolide katsed tunduvalt raskemad ja on nähtud küll neid 100% eksamitulemustega lapsi, kes neis koolides vestluselegi ei pääse. Head tulemused põhikooli lõpueksamitel on oodatavad ja mitte mingid imeasjad. Neil läbikukkujatel on ilmselgelt mingid muud probleemid, et nad õppida ei taha või ei saa.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 10:51Minu lapsel sai klassis neli tükki 100 protsenti ja terve hulk veel üle 90 protsendi, kõige madalam tulemus oli 62 protsenti. See on ikka päris ulmetulemus kohe, sest tegemist on tavakooli ja tavaklassiga. Ilmselt vist siis sattus neil väga hea õpetaja. Neil on kolm paralleeli, ei tea, kuidas teistel klassidel läks.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2026 20:30 Laps teavitas äsja enda kooli põhikooli matemaatikaeksami tulemustest. Kõige halvem tulemus oli väidetavalt 60% ja keskmine 82%. Kolm õpilast lennust olid saanud 100. Alguses arvasin, et nii enam-vähem ja OK, aga tuleb välja, et tegu on väga heade tulemustega.
-
Külaline
Nagu ütlesin, mina ei viitsi oma energiat raisata tema rumaluste ümberlükkamiseks. Sellel puudub igasugune mõte, sest lollid on sageli ka väga kindlad oma arvamuses, neil puudub enesekriitiline meel.Ja see kõik annab sinule õiguse teise inimese kallal tänitada? Tüüpiline kiusaja - miks ta siis on selline, ise kutsub mõnitama.
-
Külaline
Üritad nüüd seda tulemust madaldada, aga tegelikult on see siiski väga hea tulemus, kui vaadata keskmisi tulemusi. Mingid G4 katsed ei puutu siin kuidagi asjasse, nagu ütlesin, on tegemist tavakooli ja tavaklassiga.Põhikooli lõpueksamid ongi mõeldud keskmisele lapsele ja iga normaalne laps peaks suutma need ära teha. Tallinnas nt.on G4 koolide katsed tunduvalt raskemad ja on nähtud küll neid 100% eksamitulemustega lapsi, kes neis koolides vestluselegi ei pääse. Head tulemused põhikooli lõpueksamitel on oodatavad ja mitte mingid imeasjad. Neil läbikukkujatel on ilmselgelt mingid muud probleemid, et nad õppida ei taha või ei saa.
-
Külaline
Sulle tehti elufoorum, aga sa ei läinud sinna.Külaline kirjutas: ↑01 Mai 2026 11:39Nagu ütlesin, mina ei viitsi oma energiat raisata tema rumaluste ümberlükkamiseks. Sellel puudub igasugune mõte, sest lollid on sageli ka väga kindlad oma arvamuses, neil puudub enesekriitiline meel.Ja see kõik annab sinule õiguse teise inimese kallal tänitada? Tüüpiline kiusaja - miks ta siis on selline, ise kutsub mõnitama.
Ainul viriseda oskad sa “kõrgelt haritud” paberitega.
Paistab, et midagi külge pole jäänud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 12 külalist