Ei olnud Kosmose marmelaad tulihapu
-
Külaline
Ei olnud Kosmose marmelaad tulihapu
Valejutt siin. Kosmose oma oli mu lemmik ja mäletan selgelt ka maitset. Selline tugev, suhkru ja moosi kõrbemaminekueelne maitse, just parajal hetkel nö tulelt eemaldatud. Tumepunane, väga omapärase, meeldiva maitsega ollus. Ja ma ei ole 100-aastane, pole poolsadagi veel. Õunamarmelaad jättis täiesti külmaks. Kosmoseid imesime koguaeg. Keegi võiks küll seda uuesti toota.
https://nami-nami.ee/uudis/kosmos_ekstrakt/
-
Külaline
Noo, väga hapu oli ta siiski, suu pani ju valutama. Maitse oli äge, aga pärast oli suu hell.Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 21:34 Valejutt siin. Kosmose oma oli mu lemmik ja mäletan selgelt ka maitset. Selline tugev, suhkru ja moosi kõrbemaminekueelne maitse, just parajal hetkel nö tulelt eemaldatud. Tumepunane, väga omapärase, meeldiva maitsega ollus. Ja ma ei ole 100-aastane, pole poolsadagi veel. Õunamarmelaad jättis täiesti külmaks. Kosmoseid imesime koguaeg. Keegi võiks küll seda uuesti toota.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 21:38Noo, väga hapu oli ta siiski, suu pani ju valutama. Maitse oli äge, aga pärast oli suu hell.Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 21:34 Valejutt siin. Kosmose oma oli mu lemmik ja mäletan selgelt ka maitset. Selline tugev, suhkru ja moosi kõrbemaminekueelne maitse, just parajal hetkel nö tulelt eemaldatud. Tumepunane, väga omapärase, meeldiva maitsega ollus. Ja ma ei ole 100-aastane, pole poolsadagi veel. Õunamarmelaad jättis täiesti külmaks. Kosmoseid imesime koguaeg. Keegi võiks küll seda uuesti toota.
Ei olnud, pigem lõhkusid keele katki osad karamellkommid ja tegid hellaks. Kui ise suhkrust ja võist karamelli sulatasime, oli ka suu vahel hell pärast, aga jube maitsev oli. Nüüdki teinud lastele, parem kui Werthers Original.
-
Külaline
Kuidas ometi kohv piimaga tuubis? Nii kui avad, voolab välja?
-
Külaline
Oli küll ka Kosmos ülihapu ja palju seda süüa ei saanud. Nii palju meil siis jällegi sellest maitsete mäletamisest, mida mõned väidavad end nii hästi mäletavat ...Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 21:41Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 21:38Noo, väga hapu oli ta siiski, suu pani ju valutama. Maitse oli äge, aga pärast oli suu hell.Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 21:34 Valejutt siin. Kosmose oma oli mu lemmik ja mäletan selgelt ka maitset. Selline tugev, suhkru ja moosi kõrbemaminekueelne maitse, just parajal hetkel nö tulelt eemaldatud. Tumepunane, väga omapärase, meeldiva maitsega ollus. Ja ma ei ole 100-aastane, pole poolsadagi veel. Õunamarmelaad jättis täiesti külmaks. Kosmoseid imesime koguaeg. Keegi võiks küll seda uuesti toota.
Ei olnud, pigem lõhkusid keele katki osad karamellkommid ja tegid hellaks. Kui ise suhkrust ja võist karamelli sulatasime, oli ka suu vahel hell pärast, aga jube maitsev oli. Nüüdki teinud lastele, parem kui Werthers Original.
-
Külaline
Kas sa tead, mis on ekstrakt? See on jook, millest on vesi või vedelik välja võetud, järel on paks mass. Kondenspiim, Kosmos, sellel pildil olevad joogid, kõik on ekstraktid.
-
Külaline
Huvitav, ma olen ilmselt ainus, kes üldse ei fännanud "Kosmost". Imal-hapu koos metalli lutsutamisega ei olnud just parim maitsekombinatsioon. Hambad hakkavad siiani valutama, kui mõtlen sellele metallise tuubi imemisele..
Aga minu lapsepõlve toode (70ndate alguses olen sündinud) see oli. Mis selle tootega tegelik eesmärk oli? Vajutada tuubist pudru peale? Või oligi lutsutamiseks mõeldud?
Aga minu lapsepõlve toode (70ndate alguses olen sündinud) see oli. Mis selle tootega tegelik eesmärk oli? Vajutada tuubist pudru peale? Või oligi lutsutamiseks mõeldud?
-
Külaline
Kas Kosmos mitte sõstraekstrakt polnud? Igasugused sõstrad on ju hapud. Igatahes oli seda ka Kosmos - kange, kuna oli ekstrakt ja hapu takksotsa.
-
Külaline
Tahtsin just öelda, et kohe on kohal tegelane, kes hakkab raiuma, et maitset ei ole võimalik mäletada. Aga ta vist ongi juba kohal.
-
Külaline
Morsipõhi pidi see olema. Aga isiklikult pole ealeski näinud, et keegi sellest kunagi jooki oleks teinud.Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 22:48Mis selle tootega tegelik eesmärk oli? Vajutada tuubist pudru peale? Või oligi lutsutamiseks mõeldud?
-
Külaline
Minu jaoks oli ta ka ülimalt hapu, aga tore mälestus lapsepõlvest on see siiski. Palju seda süüa ei saanud, hambad läksid hellaks, nagu siin juba keegi märkis. Õunamarmelaad seevastu maitses mulle küll.Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 22:22 Oli küll ka Kosmos ülihapu ja palju seda süüa ei saanud. Nii palju meil siis jällegi sellest maitsete mäletamisest, mida mõned väidavad end nii hästi mäletavat ...
-
Külaline
Muidugi olen ma kohal ja ei unusta teie tähelepanu juhtimast, kuivõrd hästi ikka kõik maitset mäletavad - isegi niisugust asja, et oli tulihapu, pole tegelikult meeles, aga "ma mäletan täpselt, mis maitsega oli"Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 22:49 Tahtsin just öelda, et kohe on kohal tegelane, kes hakkab raiuma, et maitset ei ole võimalik mäletada. Aga ta vist ongi juba kohal.
-
Külaline
Oh, jah! Hakkab pihta! Ja ongi teema uue suuna saanud...Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 23:59Muidugi olen ma kohal ja ei unusta teie tähelepanu juhtimast, kuivõrd hästi ikka kõik maitset mäletavad - isegi niisugust asja, et oli tulihapu, pole tegelikult meeles, aga "ma mäletan täpselt, mis maitsega oli"Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 22:49 Tahtsin just öelda, et kohe on kohal tegelane, kes hakkab raiuma, et maitset ei ole võimalik mäletada. Aga ta vist ongi juba kohal.![]()
![]()
-
Külaline
Sina, maitse mittemäletaja, ei tea siis talvel kunagi, kuidas maitseb maasikas või vaarikas suvel? Pole aimugi?Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 23:59Muidugi olen ma kohal ja ei unusta teie tähelepanu juhtimast, kuivõrd hästi ikka kõik maitset mäletavad - isegi niisugust asja, et oli tulihapu, pole tegelikult meeles, aga "ma mäletan täpselt, mis maitsega oli"Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 22:49 Tahtsin just öelda, et kohe on kohal tegelane, kes hakkab raiuma, et maitset ei ole võimalik mäletada. Aga ta vist ongi juba kohal.![]()
![]()
Ei saa kultuurmustikat süües metsmustika maitsevahest aru?
Ei mäleta, kuidas maitseb keefir, kui sa pole seda ammuilma joonud või kama, mida sa pole ammuilma teinud?
Ma polnud vist 10 aastat keefirit ostnud, järsku tekkis tunne, et väga on vaja. Tellisin. Ja see oli täpselt õige maitsega.
-
Külaline
Tee vahet küsimustel "kas tunnen süües maitse ära" ja "kas mäletan, ehk kas suudan vaimus ette kujutada, mis maitsega on". Need on kaks erinevat küsimust ja kaks erinevat protsessi sinu ajus. Aga tuletan nüüd sulle meelde, et teema pole mälust.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2026 00:58Sina, maitse mittemäletaja, ei tea siis talvel kunagi, kuidas maitseb maasikas või vaarikas suvel? Pole aimugi?Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 23:59Muidugi olen ma kohal ja ei unusta teie tähelepanu juhtimast, kuivõrd hästi ikka kõik maitset mäletavad - isegi niisugust asja, et oli tulihapu, pole tegelikult meeles, aga "ma mäletan täpselt, mis maitsega oli"Guest kirjutas: ↑04 Mai 2026 22:49 Tahtsin just öelda, et kohe on kohal tegelane, kes hakkab raiuma, et maitset ei ole võimalik mäletada. Aga ta vist ongi juba kohal.![]()
![]()
Ei saa kultuurmustikat süües metsmustika maitsevahest aru?
Ei mäleta, kuidas maitseb keefir, kui sa pole seda ammuilma joonud või kama, mida sa pole ammuilma teinud?
Ma polnud vist 10 aastat keefirit ostnud, järsku tekkis tunne, et väga on vaja. Tellisin. Ja see oli täpselt õige maitsega.
-
Külaline
Kas Kosmos tundus hapu või mitte, sõltus ju inimesest. Mu mehele tunduvad paljud marjad, smuutid ja joogid ülihapud, mida mina pean lausa liiga magusateks.
Ma joon naturaalset musta- ja punasõstra mahla veega lahjendatuna, väga hea on. Ei mingit suhkrut. Aga mees ei suuda - ülihapu olevat.
Ma joon naturaalset musta- ja punasõstra mahla veega lahjendatuna, väga hea on. Ei mingit suhkrut. Aga mees ei suuda - ülihapu olevat.
-
Külaline
Mõlemat vabalt.Külaline kirjutas: ↑05 Mai 2026 01:03Tee vahet küsimustel "kas tunnen süües maitse ära" ja "kas mäletan, ehk kas suudan vaimus ette kujutada, mis maitsega on". Need on kaks erinevat küsimust ja kaks erinevat protsessi sinu ajus.
-
Külaline
No oli ikka hapu küll.. Paar korda elus vist söönud.
-
Külaline
Väga üllatav, et morsipõhi, ei tehtud meil kordagi sellest moosi ja veel üllatavam oli lugeda seal Põltsamaa lehel, et osad segasid viinaga ja kiitsid. Õudukas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], käguan ja 3 külalist