Aasta ema laul kütab siiani kirgi

vana hea klassika
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 19:50
km70 kirjutas: 09 Juun 2024 19:12
taivopalm kirjutas: 07 Juun 2024 14:12 Mind veendi andma jaa-sõna ja ma andsin, juba nädala pärast toimus esimene teledebatt koos Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Enn Tõuguga. Lennart tuli koos vähemalt viie inimesega, Rüütel samuti. Minul võrreldavat erakondlikku tuge kaasa võtta ei olnud. Mäletan hetke, mil tõsised presidendikandidaadid stuudiosse sisse astusid – ja nende kõrval seisis üks hirmunud näitsik.

48 aastane näitsik :D
72-aastase jaoks ongi 48 näitsik. Samuti kui 50-aastase jaoks on 30-aastane noor inimene, kuid 17-aastane peab 30-aastast juba lootusetult vanaks. Kõik on suhteline.
Ehini lugu olnuks väga hea, kui see lõpp ära jäänuks, kus tädi l***ks läks, ära jäänuks. Milleks selline lõpp muidu kümnesse laulus vaja oli, jäi mulle arusaamatuks - laulu mõte oli ju siiski varasemates salmides, lõpp oli lihtsalt mingi ebavajalik rünnak.

Mu meelest on see lõpp ka igati õigustatud. Mu jaoks näitab see, et tädi seal laua taga pole kuidagi parem sellest üksikemast kuigi ta ise end kõrgemaks eluvormiks näib pidavat
Ja selleks on vaja teist naist litsiks nimetada? See on ju labane, absoluutselt labane. Jään oma arvamuse juurde, et viimane värss rikkus hea loo ja labastas ka kogu sõnumi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mulle ei sümpatiseeri titehäälega haldjad.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 11:50 Mulle ei sümpatiseeri titehäälega haldjad.
Ära solva. Ei ole see Oviir sugugi titehäälega. Vanusega läheb hääl pigem kähedamaks.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 12:13
Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 11:50 Mulle ei sümpatiseeri titehäälega haldjad.
Ära solva. Ei ole see Oviir sugugi titehäälega. Vanusega läheb hääl pigem kähedamaks.
Ilmselt peeti silmas Ehinit. :D
Külaline

Kui ma kunagi oma lapsega haiglas olin, oli seal ka puudega lapsega noor üksikema ja ma konkreetselt nutsin päevi, kuna tema elu tundus nii ülekohtune ja kole, samal ajal kui ta andis kõik enda lapse heaks. Vot selliste emade vaikimisi mahatõmbamine aasta emade listist oli teenimatu, põhjendamatu ja pigem see peaks Oviiri vanaduspõlves muretsema panema, mitte mingi laul.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 15:25 Kui ma kunagi oma lapsega haiglas olin, oli seal ka puudega lapsega noor üksikema ja ma konkreetselt nutsin päevi, kuna tema elu tundus nii ülekohtune ja kole, samal ajal kui ta andis kõik enda lapse heaks. Vot selliste emade vaikimisi mahatõmbamine aasta emade listist oli teenimatu, põhjendamatu ja pigem see peaks Oviiri vanaduspõlves muretsema panema, mitte mingi laul.
Täpselt seda ma selle teemaga silmas pidasingi, et kuidas on võimalik fookus nii valeks seada. Elu näinud endise poliitiku suust sellist- andke andeks- jura kuulda oli ikka liig mis liig. Inimene käib ilmselt ringi silmaklapid peas ja võtab isiklikult asju, mille mõni teine enda kasuks tööle paneks.
Lips

Postitus Postitas Lips »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 15:25 Kui ma kunagi oma lapsega haiglas olin, oli seal ka puudega lapsega noor üksikema ja ma konkreetselt nutsin päevi, kuna tema elu tundus nii ülekohtune ja kole, samal ajal kui ta andis kõik enda lapse heaks. Vot selliste emade vaikimisi mahatõmbamine aasta emade listist oli teenimatu, põhjendamatu ja pigem see peaks Oviiri vanaduspõlves muretsema panema, mitte mingi laul.
See polegi ju üldse teemaks. Laul algab tsitaadiga, et aasta emaks ei sobi naine, kes igal jõululaupäeval lastele uut isa tutvustab. Ehk siis traditsionalistide hinnangul litsakate elukommetega naine.
Külaline

Lips kirjutas: 10 Juun 2024 18:47
See polegi ju üldse teemaks. Laul algab tsitaadiga, et aasta emaks ei sobi naine, kes igal jõululaupäeval lastele uut isa tutvustab. Ehk siis traditsionalistide hinnangul litsakate elukommetega naine.
No laul tehti ikka sellepeale kui Oviir selle avalikult välja ütles. + reeglites oli, et aasta ema PEAB olema abielus.
No nüüd intervjuus ütles Oviir veel seda, et prahvatas selle jõululaupäeva asja välja emotsiooni pealt, sest oli vahetult enne eetrisseminekut ajanud juttu lastega, kellel palju kasuisasid olnud. Nagu “mida pekki?” Enne ei arvanud suurt midagi, selle artikliga tegi Oviir ikka margi nii täis omal..
Külaline

Laul algab tsitaadiga, et aasta emaks ei sobi naine, kes igal jõululaupäeval lastele uut isa tutvustab. Aga mis te arvate, kas selline ema siis sobib aasta emaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 20:24 Laul algab tsitaadiga, et aasta emaks ei sobi naine, kes igal jõululaupäeval lastele uut isa tutvustab. Aga mis te arvate, kas selline ema siis sobib aasta emaks?
Ei. Selline ema tõesti ei sobi aasta emaks. Paraku aga Oviir ütles selle välja põhjendusena, miks abielus mitteolevaid emasid ei või aasta ema kandidaatideks esitada. Mis tähendab, et ta laiendas sellise käitumise kõikidele abielus mitteolevatele emdele.

See oleks sama, kui me ütleks, et abielus ema ei sobi aasta emaks, sest aasta emaks ei sobi naine, kelle abikaasa lapsi peksab ja ahistab. Tõsi, ei sobigi ju, eksole? Aga seda käitumist ei saa ju ometi kõikidele abielus peredele laiendada. Selliseid on, aga neid on õnneks (ma loodan) väga vähe. Samamoodi on abielus mitte olevad emad siiski enamus tublid ja armastavad oma lapsi ja ei tegele pidevalt kasuisade vahetamisega. Sellise väljaütlemisega solvas Oviir kõiki toredaid ja tublisid abielus mitteolevaid emasid.

Minagi olin praeguseks selle väljaütlemise juba unustanud. Teadsin, et ta vabandas ja sellega teema minu jaoks lõppes. Aga oma praeguse solvumise väljendamisega tuletas ta jälle selle solvamise meelde. Inimesel, kes on tuhandeid tublisid emasid niimoodi solvanu, jätkub veel ülbust kurta, et liiga tehti hoopis talle? Et see, mis talle tehti, on hulleim asi, mida üks nase teisele teha saab? Tõesti? Ehk ikka on see, mida tema ise kõigepealt tuhandetele naistele tei hullem? Ja no reaalselt on muidugi veel palju hullemaid asju, aga ei hakka neid siia hetkel kirjutama, läheb liiga temast välja.
Külaline

Järjekordne aasta ema sai valitud. Huvi pärast pilte sirvides märkasin, et kenale prouale on ühe auhinnana pihku pistetud... lõikelaud! Tore sõnum küll. Seda kõike siis tänapäeval, kui naine on enamat, kuk vait pliidi ees toitu vaaritav tegelane.

https://www.err.ee/1610018587/galerii-a ... 1&slide=11
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:20 Järjekordne aasta ema sai valitud. Huvi pärast pilte sirvides märkasin, et kenale prouale on ühe auhinnana pihku pistetud... lõikelaud! Tore sõnum küll. Seda kõike siis tänapäeval, kui naine on enamat, kuk vait pliidi ees toitu vaaritav tegelane.

Teinud siis ettepanek midagi asjalikumat kinkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 19:50
km70 kirjutas: 09 Juun 2024 19:12
taivopalm kirjutas: 07 Juun 2024 14:12 Mind veendi andma jaa-sõna ja ma andsin, juba nädala pärast toimus esimene teledebatt koos Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Enn Tõuguga. Lennart tuli koos vähemalt viie inimesega, Rüütel samuti. Minul võrreldavat erakondlikku tuge kaasa võtta ei olnud. Mäletan hetke, mil tõsised presidendikandidaadid stuudiosse sisse astusid – ja nende kõrval seisis üks hirmunud näitsik.

48 aastane näitsik :D
72-aastase jaoks ongi 48 näitsik. Samuti kui 50-aastase jaoks on 30-aastane noor inimene, kuid 17-aastane peab 30-aastast juba lootusetult vanaks. Kõik on suhteline.
Ehini lugu olnuks väga hea, kui see lõpp ära jäänuks, kus tädi l***ks läks, ära jäänuks. Milleks selline lõpp muidu kümnesse laulus vaja oli, jäi mulle arusaamatuks - laulu mõte oli ju siiski varasemates salmides, lõpp oli lihtsalt mingi ebavajalik rünnak.

Kas proua tädikesel või kuidas seal laulus nimetati esimene tütar mitte kahe poja üksikema ole, leidis uue meesterahva küll hiljem kõrvale. Võiks ju ikka sobida aasta ema I printsessiks vms.

Mu meelest on see lõpp ka igati õigustatud. Mu jaoks näitab see, et tädi seal laua taga pole kuidagi parem sellest üksikemast kuigi ta ise end kõrgemaks eluvormiks näib pidavat
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:20 Järjekordne aasta ema sai valitud. Huvi pärast pilte sirvides märkasin, et kenale prouale on ühe auhinnana pihku pistetud... lõikelaud! Tore sõnum küll. Seda kõike siis tänapäeval, kui naine on enamat, kuk vait pliidi ees toitu vaaritav tegelane.

Test.
Külaline

See kummastav reegel jookseb siis kätte ka proua tädi nagu laulus nimetatakse oma perekonda kiilu lööma. Esimene tütar sobituks, teine, kahe lapsega lahku läinu ja uude suhtesse läinud, siis ei sobiks? Elu ei saa ometi nii must ja valgelt võtta. Tean naisterahvast, kes peab lastega naisi, kes abielus pole vanatüdrukuteks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Vanasti öeldi vanatüdruk selle kohta, kes tanu alla ei saanud. Ehk et kui lapsed on, aga abielus pole olnud, siis oledki lastega vanatüdruk, nii ongi. Ega's siis vanatüdrukud kõik ainult lasteta ole.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Mai 2026 10:34Vanasti öeldi vanatüdruk selle kohta, kes tanu alla ei saanud. Ehk et kui lapsed on, aga abielus pole olnud, siis oledki lastega vanatüdruk, nii ongi. Ega's siis vanatüdrukud kõik ainult lasteta ole.
Täpselt nii! Ja kui mul on hobune, aga vankrit pole, siis olen hobusega vanker. Loogika on raudne.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Tõutäkk kirjutas: 09 Mai 2026 10:52
Tolmukübe kirjutas: 09 Mai 2026 10:34 Vanasti öeldi vanatüdruk selle kohta, kes tanu alla ei saanud. Ehk et kui lapsed on, aga abielus pole olnud, siis oledki lastega vanatüdruk, nii ongi. Ega's siis vanatüdrukud kõik ainult lasteta ole.
Postitus on kustutatud
Vanasti öeldi üldse igasugu inetusi täiesti normaalsete olukordade kohta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Mai 2026 10:34 Vanasti öeldi vanatüdruk selle kohta, kes tanu alla ei saanud. Ehk et kui lapsed on, aga abielus pole olnud, siis oledki lastega vanatüdruk, nii ongi. Ega's siis vanatüdrukud kõik ainult lasteta ole.
Minu teada vanatüdruk oli ikka see, kellel nii lapsi kui ka meest polnud. Lastega naist(aga ilma abieluta) küll vanatüdrukuks ei peetud.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 09 Mai 2026 10:52
Postitus on kustutatud
Sina võiks küll päris vait olla. Sinusugustel poleks vanasti üldse mingit elu olnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist