Millist kohvimarki eelistate?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eelistan Paulig-it aga üldiselt ostan seda, mis soodukaga on.
Külaline

Kohv tõstab kolesterooli
Kohv viib kehast vee välja
Kohv tekitab silmade ümber mustad rõngad
Kohv tekitab silmade alla kotid
Kohv tekitab ärevust ja rahutut und öösel
Kohv on ka absurdselt kallis täna

Mis on kohvi kasutegur?
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:39
Nõiamoor kirjutas: 08 Mai 2026 18:36
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:22

Mehh? Kohvi on suurimaid kolesterooli tõstjaid. Mis see maks siia puutub.
Vabandust -maks toodab :). Kohv võib kaasa aidata, aga ka mitte-kohvijoojatel on täiesti tavapärane kolesterooli ainevahetus.
Kui oled harjunud jooma päevas mitu tassi kohvi, tasuks sul kindlasti mõõta kolesteroolitaset veres, kuna uuringud näitavad, et neil, kes joovad palju kohvi, on kolesteroolinäidud tunduvalt kõrgemad. Muretsema peavad just need, kes eelistavad presskannukohvi, tassi sisse tehtud nn“pätikohvi“ või keedetud kohvi.

Nii palju artikleid toodetud ja ikka ei usu?
Kus ma olen väitnud, et ei usu? Lihtsalt ka kohvi mitte juures ei ole sa kolesteroolivaba. Aastaid olen kohvi ühtemoodi joonud, viimasel ajal kolme tassi asemel kaks ja nüüd oli esimest korda elus üldkolesterool 5,5 asemel 5,6 mmol/l. Ma ei pea seda "oluliseks kõrgenemiseks" ja tegelikult peaks ka fraktsioone mõõtma, sest olulisim on HDL ja LDL omavaheline suhe.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 08 Mai 2026 19:11
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:39
Nõiamoor kirjutas: 08 Mai 2026 18:36

Vabandust -maks toodab :). Kohv võib kaasa aidata, aga ka mitte-kohvijoojatel on täiesti tavapärane kolesterooli ainevahetus.
Kui oled harjunud jooma päevas mitu tassi kohvi, tasuks sul kindlasti mõõta kolesteroolitaset veres, kuna uuringud näitavad, et neil, kes joovad palju kohvi, on kolesteroolinäidud tunduvalt kõrgemad. Muretsema peavad just need, kes eelistavad presskannukohvi, tassi sisse tehtud nn“pätikohvi“ või keedetud kohvi.

Nii palju artikleid toodetud ja ikka ei usu?
Kus ma olen väitnud, et ei usu? Lihtsalt ka kohvi mitte juures ei ole sa kolesteroolivaba. Aastaid olen kohvi ühtemoodi joonud, viimasel ajal kolme tassi asemel kaks ja nüüd oli esimest korda elus üldkolesterool 5,5 asemel 5,6 mmol/l. Ma ei pea seda "oluliseks kõrgenemiseks" ja tegelikult peaks ka fraktsioone mõõtma, sest olulisim on HDL ja LDL omavaheline suhe.
Raske mõista seda tagurpidi loogikat. Jah, kõik mis sisse sööd, tekitab kolesterooli, aga kohv on üks lisatõstjatest ja eluks mitte vajalik jook. Eriti hakkab see kolesterool elu mõjutama teises elupooles, veresooned hakkavad lupjuma. Joo kohvi, ma lihtsalt mainin et kohvi on samasugune sõltuvus kui alko joomine, ilma ei saa, aga mõlemad rikuvad tervist.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Noh, selle loogika kohaselt peaks ju suitsuvorsti ja saia ka sinna nimekirja lisama ja....eee...tegelikult julgelt 60 % supermarketite valikust (toit-joogid). Suhkrust ma ei räägigi....
Mis kohvi puutub, siis selle mõju muude faktorite hulgas on küll väga marginaalne (keskmiselt tõstab LDL-i 0,1-0,3 ühikut) - kui just ei jooda liitrite kaupa türgi kohvi...

Vajalik ta tõesti ei ole, aga mulle meeldib hommikul üks tass vahustatud koorega ja ilma suhkruta, koor on 10 %. Ja pärastlõuna siis ca 3 aeg teen väikese kohvipausi.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 08 Mai 2026 19:26 Noh, selle loogika kohaselt peaks ju suitsuvorsti ja saia ka sinna nimekirja lisama ja....eee...tegelikult julgelt 60 % supermarketite valikust (toit-joogid). Suhkrust ma ei räägigi....
Mis kohvi puutub, siis selle mõju muude faktorite hulgas on küll väga marginaalne (keskmiselt tõstab LDL-i 0,1-0,3 ühikut) - kui just ei jooda liitrite kaupa türgi kohvi...
Suitsuvorsti ei soovitata ammu enam süüa, samuti sinki, kantserogeenne ja siis jämesoole vähk. Kolesterool ei ole kõigil inimestel ühesugune. Mõnel tõstab nii palju, teisel naa palju.
Külaline

Kõikide inimeste kehad on erinevad ja kohtlevad toiduaineid erinevalt. Kui kõik toiduaineid kohtleks kõiki inimesi õhesuguselt, oleks maailmas üks dieet mis töötaks kõigil. Mõni joobki ämbriga kohvi ja magab igal ööl rahulikult, isegi vererõhk ei tõuse. Teisel nii ei ole. Aga kui juua kohvi igapäevaselt, siis igapäev tõstad kolesterooli ja see ummistab igapäev natukese haaval veresooni.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 19:29
Nõiamoor kirjutas: 08 Mai 2026 19:26 Noh, selle loogika kohaselt peaks ju suitsuvorsti ja saia ka sinna nimekirja lisama ja....eee...tegelikult julgelt 60 % supermarketite valikust (toit-joogid). Suhkrust ma ei räägigi....
Suitsuvorsti ei soovitata ammu enam süüa, samuti sinki, kantserogeenne ja siis jämesoole vähk. Kolesterool ei ole kõigil inimestel ühesugune. Mõnel tõstab nii palju, teisel naa palju.
Noh ega tänapäeva soovituste järgi ei saa enam üldse midagi süüa 🥲. Suitsutatud tooted jah pidavat vähiriski tõstma. Aga tundub, et tänapäeval tõstavad seda enamus toiduained/üleüldse toitumine.
Külaline

Kohvi ka röstitakse, kõrvetatakse, see võib ka vähki tekitada.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 18:54 Kohv tõstab kolesterooli

Mis on kohvi kasutegur?
Kohv on nauding ja tekitab õnnetunnet. Kui kohvi juua normaalsetes kogustes ning enesetunde järgi, siis ei tekita see mingeid rõngaid, kotte, ärevust ega unetust. Kolesterooli ta tõstab ja vett viib ka välja, aga vett sisse juua pole normaalse vererõhu ning neerude tööga inimese jaoks probleem ning kolesterooli tõstavad päris paljud erinevad toiduained. Hind on küll täiesti asjassepuutumatu tegur.
Külaline

Kas kõik joovad masinakohvi? Kas on siin ka minusuguseid mammuteid, kes presskannu eelistavad? Ma ei suuda mõista siiani, miks ma peaks omale koju selle masina ostma, millest saan ainult tasshaaval kohvi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 21:08Kas on siin ka minusuguseid mammuteid, kes presskannu eelistavad?
Minu 80 aastane ema fännas ka preskannu. Moodne inimene vajutab hommikul paartuhat maksva kohviautomaadi nuppu ja kohv jookseb tassi. Elust tuleb osata rõõmu tunda.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 21:08 Kas kõik joovad masinakohvi? Kas on siin ka minusuguseid mammuteid, kes presskannu eelistavad? Ma ei suuda mõista siiani, miks ma peaks omale koju selle masina ostma, millest saan ainult tasshaaval kohvi.
Kas sa jood nii kiiresti, et ei jaksa seda teist tassitäit 10 sekundit oodata? Masinast ei sooviks küll loobuda, ülimugav, hea timmida, erinevad kohvijoogid, õige temperatuur.
Külaline

filtrikohvina Löfbergs Lilat, presskannus Arvid Norrquisti. Viimane on aga nii kalliks läinud, et otsisin soodsamaid alternatiive - LL presso on suht ok.
Proovisin ka Pauligit, aga see oli lahja lurr.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 21:08 Kas kõik joovad masinakohvi? Kas on siin ka minusuguseid mammuteid, kes presskannu eelistavad? Ma ei suuda mõista siiani, miks ma peaks omale koju selle masina ostma, millest saan ainult tasshaaval kohvi.
Ei joo kõik. Ka mina eelistan presskannu ja ei tunne end seepärast üldse halvasti. Presskann on lihtne ja mugav. Saan teha täpselt nii kange kohvi kui soovin. Pluss on see, et ei teki mingit lisaprügi kapslite näol ja ei ole mingit mässamist masina hooldamisega.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:54 Kohv tõstab kolesterooli

Mis on kohvi kasutegur?
Kasutegur? Pääsed vähist ja diabeedist, põhjust kohvi juua küll.

Kas kohv hoiab ära vähki haigestumise?
Kliinik.ee
https://www.kliinik.ee › uudised › aid-17630 › kas-kohv...
Meestel, kes joovad kohvi, on 60% väiksem tõenäosus haigestuda selle vähi kiireloomulisse vormi kui meestel, kes kohvi ei joo. Ka avaldasid Inglismaa teadlased ...

UUED UURINGUD Enamiku inimeste lemmikjook võib aidata ...
Elu24
https://elu24.postimees.ee › ELU24
7 päeva eest — Uuringute järgi võib just kohv aidata käärsoole- ja pärasoolevähiga inimestel haigusest vabaneda. Kommentaarid. Märksõnad. kohv · soolevähk ...

Regulaarne kohvijoomine vähendab riski haigestuda ...
Eesti Arst
https://eestiarst.ee › news › regulaarne-kohvijoomine-vah...
Risk vähenes proportsionaalselt päevas tarbitud kohvi hulgaga: kui 1–2 tassi päevas kohvi tarbijatel oli kolorektaalvähki haigestumise riskisuhe 0,78, siis üle ...

Kohv tõrjub maksavähki - Forte - Delfi
Delfi
https://forte.delfi.ee › artikkel › kohv-torjub-maksavahki
16. veebr 2005 — Esialgu polda kindel, miks kohv nii mõjub. Üks võimalus on, et kohvis leiduvad antioksüdandid piiravad vähi arengut. Uuringus vaadeldi ka ...

Tee ja kohvi joomine võib vähendada pea - novaator - ERR
ERR
https://novaator.err.ee › tee-ja-kohvi-joomine-voib-vahe...
23. dets 2024 — Teadlased leidsid, et tee ja kohvi joomine on seotud veidi väiksema pea- ja kaelapiirkonna vähiriskiga. Näiteks on inimestel, kes joovad ...

kohv diabeet saidilt www.facebook.com
Viis põhjust kohvi armastamiseks
Kaaluabi.ee
https://www.kaaluabi.ee › news › news › viis-phjust-koh...
Vähendab diabeedi riski. Kohvi ergutab ning kiirendab ainevahetust, kuid võib kaitsta ka 2. tüübi diabeeti haigestumise eest. Rootsi farmakoloogiaprofessor ...

Päris mitu head põhjust, miks ikka kohvi juua
Postimees
https://tervis.postimees.ee › TERVIS
25. aug 2024 — Lisaks tuntud südame tervise parandamisele tundub, et igapäevane kohv võib olla kasulik ka ajule ning aitab ennetada vaimse tervise probleeme.
Viimati muutis Tolmukübe, 09 Mai 2026 09:00, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Arutleja kirjutas: 09 Mai 2026 08:46
Ei joo kõik. Ka mina eelistan presskannu ja ei tunne end seepärast üldse halvasti. Presskann on lihtne ja mugav. Saan teha täpselt nii kange kohvi kui soovin. Pluss on see, et ei teki mingit lisaprügi kapslite näol ja ei ole mingit mässamist masina hooldamisega.
just, õige jutt. joon Arved Nordquisti kohvi, kallis on r..be aga käin tihti Rootsis ja ostan ette ka, seal on veidi odavam.
Külaline

Masinakohvi saab teha täpselt nii kange kui soovid, kapslikohvi ei joo ükski kohvisõber.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mai 2026 08:59
just, õige jutt. joon Arved Nordquisti kohvi, kallis on r..be aga käin tihti Rootsis ja ostan ette ka, seal on veidi odavam.
Ma joon ka seda kohvi, aga eriti kallis pole. Ma ostan 6 kg korraga, siis on hind mingi 130 eurot, ehk 22 eurot kg. Minu arust on täishinnaga kõik nö tavalised kohvid nüüd juba kallimad kui see hind. Ma vaatan poes, et mingi Jacobs Krönung ja Paulig on 24-26 eurot kg, kui pole sooduspakkumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:54 Kohv tõstab kolesterooli

Mis on kohvi kasutegur?
Võlusõna on mõõdukus. Tassike või paar kohvi päevas ei tee kellelegi kurja. Üle kolme tassi päevas läheb paljuks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist