Jah, kord nädalas.
Millist kohvimarki eelistate?
Vägev!
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Minu jaoks on masina suurim miinus see olematu kohvikogus, mida ta korraga valmistab. Pärastlõunal ehk jah, aga hommikul igal juhul presskann.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2026 22:40Eks sa oleksid võinud ridade vahelt välja lugeda, aga puust ja punaseks.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2026 13:52 Sa ei vastanud, miks veekeedukannu nupu vajutamine keerulisem (ja seetõttu vähem moodne) on kui kohvimasina nupu vajutamine?
1. Espressomasin. Täidad veeanuma, vajutad nupust sisse, ootad minuti ja vajutad kohvi nuppu ja tass täitub kohviga. Saad asuda jooma.
2. Presskann. Täidad veekeetja veega ja vajutad nupust tööle. Ootad vesi läheb keema. Otsid presskannu, otsid kohvipulbri. Paned pulbri presskannu põhja. Valad vee presskannu ja paned kaane peale. Asud ootama, mingi aja pärast vajutad kannu varda alla. Siis asud kohvi tassi kallama.
See teine variant on nagu Ziguliga sõitmine, kogu aeg saad tegevuses olla, igav ei hakka![]()
-
Külaline
Järgmise tassitäie valmistamiseks kulub ju ca 30 sekundit...Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:02Minu jaoks on masina suurim miinus see olematu kohvikogus, mida ta korraga valmistab. Pärastlõunal ehk jah, aga hommikul igal juhul presskann.
-
Külaline
Jah, kui Sulle meeldib 5 korda end diivanilt püsti ajada ja kööki uue tassi järele minna, koorepakk välja otsida, vahepeal masinasse vett juurde panna ja puru koristada. Mulle ei meeldi.
-
Külaline
jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
-
Külaline
Ja kus sul nii kiire on siis selle kohviga, et kolm minutit oodata ei saa?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:59 jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
-
Külaline
Ja presskanne on siis mitu? Neid ei pea pesema ega sinna midagi sisse panema? Vesi läheb keema mitu minutit, pärast kohv tõmbab 4 minutit, selle ajaga on masinast kõigil kümnel juba ammu kohv nina all.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:59 jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
-
Külaline
Sina siis paned presskannu diivani ette ja viis tassi jood korraga ära? Kui sa kolmanda tassini jõuad, on ju kohv juba seisnud maitsega ja kuumus pole ka isegi termoskannu puhul enam see.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:53Jah, kui Sulle meeldib 5 korda end diivanilt püsti ajada ja kööki uue tassi järele minna, koorepakk välja otsida, vahepeal masinasse vett juurde panna ja puru koristada. Mulle ei meeldi.
-
Külaline
Meil on tööl udupeened Jura masinad. Ma ei ütleks, et see kohv on kuidagi maitsvam kui presskannu kohv. Mind natukene ärritab nende masinate aeglus. Ükskord võtsin aega. Suurt tassitäit tegi see masin kaks minutit. Aga samal ajal kolleegid ootavad selja taga sabas.
Ma teen sageli endale tööl hoopis presskannu kohvi. Ja kodus teen ka presskannuga. On ka kapselmasin, aga need kapslid saavad koguaeg otsa ja on suht kallid ka.
Oma koju ma kohvimasinat ei osta. Ilmselt sel põhjusel, et ma joon kohvi alati mustalt ja suhkruta. Ma olen aru saanud, et tööl fännavad kohvimasinat need, kes tahavad piimavahtu saada ja mingeid muid krutskeid (a la cappuccino, latte jmt). Mina neid ei joo.
Ma teen sageli endale tööl hoopis presskannu kohvi. Ja kodus teen ka presskannuga. On ka kapselmasin, aga need kapslid saavad koguaeg otsa ja on suht kallid ka.
Oma koju ma kohvimasinat ei osta. Ilmselt sel põhjusel, et ma joon kohvi alati mustalt ja suhkruta. Ma olen aru saanud, et tööl fännavad kohvimasinat need, kes tahavad piimavahtu saada ja mingeid muid krutskeid (a la cappuccino, latte jmt). Mina neid ei joo.
-
Külaline
Ei, mul on liitrine kruus ja selle joongi ära.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 13:30Sina siis paned presskannu diivani ette ja viis tassi jood korraga ära? Kui sa kolmanda tassini jõuad, on ju kohv juba seisnud maitsega ja kuumus pole ka isegi termoskannu puhul enam see.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:53Jah, kui Sulle meeldib 5 korda end diivanilt püsti ajada ja kööki uue tassi järele minna, koorepakk välja otsida, vahepeal masinasse vett juurde panna ja puru koristada. Mulle ei meeldi.
-
Külaline
Liitrine kann loomulikult. Mis 4 minutit? Miks see peaks 4 minutit tõmbama?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 12:09Ja presskanne on siis mitu? Neid ei pea pesema ega sinna midagi sisse panema? Vesi läheb keema mitu minutit, pärast kohv tõmbab 4 minutit, selle ajaga on masinast kõigil kümnel juba ammu kohv nina all.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:59 jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
-
Külaline
Kümnele ei jagu ju liitrist. Presskannu kohv tõmbab keskmiselt 4 minutit, kangem kohv 5-6 minutit. Sina valad kuuma vee peale ja kohe kallad kohvi tassidesse?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 15:09Liitrine kann loomulikult. Mis 4 minutit? Miks see peaks 4 minutit tõmbama?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 12:09Ja presskanne on siis mitu? Neid ei pea pesema ega sinna midagi sisse panema? Vesi läheb keema mitu minutit, pärast kohv tõmbab 4 minutit, selle ajaga on masinast kõigil kümnel juba ammu kohv nina all.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:59 jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
-
Külaline
Oehh jah. Tõesti väga hirmus probleem.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:59 jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
Huvitav, et tänapäeva inimene tahab kõike kohe saada. Kui tuleb minutikest-paar oodata, siis on juba nina vingus ja tuntakse ennast solvatuna.
Minu olen ka presskannu sõber juba aastaid ja minu jaoks on kohvi valmistamine meeldiv protsess. Mul on ilus keraamiline 250 ml presskann ja sinna teengi oma hommikukohvi. Vee keema ajamine ja kohvipulbri kannu panemine ei ole minu jaoks mingi probleem. Pigem naudin selle valmistamist. Selline see elu on, kõik ei pea kiirelt käima.
-
Külaline
Mis kümnele? Elan üksi ja saan liitriga ilusasti hakkama. Jah, valan vee peale ja kallan praktiliselt kohe kohvi tassi.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 15:19Kümnele ei jagu ju liitrist. Presskannu kohv tõmbab keskmiselt 4 minutit, kangem kohv 5-6 minutit. Sina valad kuuma vee peale ja kohe kallad kohvi tassidesse?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 15:09Liitrine kann loomulikult. Mis 4 minutit? Miks see peaks 4 minutit tõmbama?Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 12:09
Ja presskanne on siis mitu? Neid ei pea pesema ega sinna midagi sisse panema? Vesi läheb keema mitu minutit, pärast kohv tõmbab 4 minutit, selle ajaga on masinast kõigil kümnel juba ammu kohv nina all.
-
Külaline
Mina olen 'mittekohvimasina' usku. Mulle ei maitse masinakohv, mitte mingisugune. Ma tegin pidevalt pätikohvi ja presskannukohvi, kuigi teadsin, et need variandid on kolesterooli suhtes ebasõbralikud. Nüüd olen avastanud need ühekordsed paberfiltrid ja kasutan neid. Issand, kui maitsev kohv tuleb. Mingit masinat osta ei plaani.
Mulle meeldib värskelt jahvatatud ubadest cafe crema, koore vahustan eraldi üldse - masinast lasen kuuma koore ja siis eraldi piimavahustajaga lasen vahtu, siis tuleb ekstra tihke vaht. Kokku vast tassi - 190 ml - valmistamine on ca 2 minutit. Hommikul ärgates kõnnin masinast mööda vannitupp, siis panen ta juba tööle ja loputama...mingit puru mas inna ei taha, ainult oad. Aga mulle maitseb rohkem, kui see mudane ja paks presskann, kuigi see on veel kordades etem, kui flirikohv, mis minu ajoks on ekstra ebameeldiva maitsega.
Ja kuniks masin koorevahule kohvi peale teeb, siis röstin leiba, viilutan kurki või otsin kapist muud võikumatrejali või siis mune omleti või praemuna jaoks.
Ja kuniks masin koorevahule kohvi peale teeb, siis röstin leiba, viilutan kurki või otsin kapist muud võikumatrejali või siis mune omleti või praemuna jaoks.
-
Külaline
Kas neid paberfiltreid saab ka kuidagi presskannul või tassil kasutada? Ma olen ka presskannu kasutaja, aga pelgan ka kolesterooli tõusu.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 19:48 Mina olen 'mittekohvimasina' usku. Mulle ei maitse masinakohv, mitte mingisugune. Ma tegin pidevalt pätikohvi ja presskannukohvi, kuigi teadsin, et need variandid on kolesterooli suhtes ebasõbralikud. Nüüd olen avastanud need ühekordsed paberfiltrid ja kasutan neid. Issand, kui maitsev kohv tuleb. Mingit masinat osta ei plaani.
-
Külaline
Minul on igivana Jura, krooniajal ostetud. Argipaevadel joome kokku 2+3 tassi kohvi. Kokku pressitud jäätme valan suvel roosidele voi pojengidele, loputusvesi samasse. Mitte-õuehooajal saavad kohviga väetatud suured toataimed. Mina tühjendan ülepaeviti, muidu laheb hallitama see masina sisu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Ell, kaegu ja 1 külaline