Millist kohvimarki eelistate?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 20:14
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 19:48 Mina olen 'mittekohvimasina' usku. Mulle ei maitse masinakohv, mitte mingisugune. Ma tegin pidevalt pätikohvi ja presskannukohvi, kuigi teadsin, et need variandid on kolesterooli suhtes ebasõbralikud. Nüüd olen avastanud need ühekordsed paberfiltrid ja kasutan neid. Issand, kui maitsev kohv tuleb. Mingit masinat osta ei plaani.
Kas neid paberfiltreid saab ka kuidagi presskannul või tassil kasutada? Ma olen ka presskannu kasutaja, aga pelgan ka kolesterooli tõusu.
Kui palju seda siis jooma peab, et kolesterool tõuseks?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 09:51
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 22:31
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 17:18Need tekivad vedelikupeetusest kuna kohvi viib kehast vee välja
Vedelikupeetus on täiesti vastpidine asi ju - neerud ei vii kehast vedelikku välja, vedelik koguneb, võivad tekkida tursed nt silmade alla 😀
Kohv on tõesti kerge diureetikum. Nagu ka paljud teised ained.
Diureetikumid on ka nt sidrun, sibul, petersell, jõhvikas, arbuus ja mitmed taimeteed.
Kui kehast ülemäära vett väljub, tekib janu. Jood vedelikku peale ja hästi jälle.
Miks vaidled igas teemas vastu kui lihtne googeldamine ütleb, et pidev kohvi joomine tekitab silmakotte? Silmakotid hakkavad tekkima kui inimene on üle 40 aasta vana.
Jppn iga päev 3-4 tassi masinakohvi, olen 55-aastane ja silmakotte ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 20:14Kas neid paberfiltreid saab ka kuidagi presskannul või tassil kasutada? Ma olen ka presskannu kasutaja, aga pelgan ka kolesterooli tõusu.
Need ongi ühekordsed filtrid tassile, sellised kõrvakestega paberkotid. Jube hea kohv tuleb.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 20:53
Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 20:14
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 19:48 Mina olen 'mittekohvimasina' usku. Mulle ei maitse masinakohv, mitte mingisugune. Ma tegin pidevalt pätikohvi ja presskannukohvi, kuigi teadsin, et need variandid on kolesterooli suhtes ebasõbralikud. Nüüd olen avastanud need ühekordsed paberfiltrid ja kasutan neid. Issand, kui maitsev kohv tuleb. Mingit masinat osta ei plaani.
Kas neid paberfiltreid saab ka kuidagi presskannul või tassil kasutada? Ma olen ka presskannu kasutaja, aga pelgan ka kolesterooli tõusu.
Kui palju seda siis jooma peab, et kolesterool tõuseks?
Ma ei oska öelda. Mul endal on kolesterool üsna kõrge, aga mingi 1-2 tassi tahan ikka päeva jooksul juua. Sellepärast püüangi leida varianti, kuidas võimalikku lisakolesterooli vältida.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 21:29
Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 20:14Kas neid paberfiltreid saab ka kuidagi presskannul või tassil kasutada? Ma olen ka presskannu kasutaja, aga pelgan ka kolesterooli tõusu.
Need ongi ühekordsed filtrid tassile, sellised kõrvakestega paberkotid. Jube hea kohv tuleb.
Aitäh! Kas tavalistes supermarketites müüakse neid ka?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 21:47
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 21:29
Aitäh! Kas tavalistes supermarketites müüakse neid ka?
Ei müüda vist.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 14:44Meil on tööl udupeened Jura masinad. Ma ei ütleks, et see kohv on kuidagi maitsvam kui presskannu kohv. Mind natukene ärritab nende masinate aeglus. Ükskord võtsin aega. Suurt tassitäit tegi see masin kaks minutit. Aga samal ajal kolleegid ootavad selja taga sabas
Vana aja Inglismaal oli kunagi Masinapurustajate liikumine. Mõtlen neid ludiite. Käsitöölised ludiidid kartsid, et masinad võtavad neilt töö ära. Need presskannu pimedad kummardajad on nagu need Masinapurustajad.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 19:48Mingit masinat osta ei plaani.
No olgem ausad, ega sul selleks raha ka ju ei ole :D
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 09:51
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 22:31
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 17:18Need tekivad vedelikupeetusest kuna kohvi viib kehast vee välja
Vedelikupeetus on täiesti vastpidine asi ju - neerud ei vii kehast vedelikku välja, vedelik koguneb, võivad tekkida tursed nt silmade alla 😀
Kohv on tõesti kerge diureetikum. Nagu ka paljud teised ained.
Diureetikumid on ka nt sidrun, sibul, petersell, jõhvikas, arbuus ja mitmed taimeteed.
Kui kehast ülemäära vett väljub, tekib janu. Jood vedelikku peale ja hästi jälle.
Miks vaidled igas teemas vastu kui lihtne googeldamine ütleb, et pidev kohvi joomine tekitab silmakotte? Silmakotid hakkavad tekkima kui inimene on üle 40 aasta vana.
Hakkan 60 saama, kohvi armastan väga, aga neetud kotid ei tule ega tule silma alla. Oskad mind aidata? Mis ma valesti teen?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 22:35
Sa suudad isegi kohvi-teemas hakata oma rahast jaurama. Väsi ükskord ära juba. Mine parem vaata, mis su 16 aastat noorem mees teeb.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mai 2026 22:40
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 13:52 Sa ei vastanud, miks veekeedukannu nupu vajutamine keerulisem (ja seetõttu vähem moodne) on kui kohvimasina nupu vajutamine?
Eks sa oleksid võinud ridade vahelt välja lugeda, aga puust ja punaseks.

1. Espressomasin. Täidad veeanuma, vajutad nupust sisse, ootad minuti ja vajutad kohvi nuppu ja tass täitub kohviga. Saad asuda jooma.
2. Presskann. Täidad veekeetja veega ja vajutad nupust tööle. Ootad vesi läheb keema. Otsid presskannu, otsid kohvipulbri. Paned pulbri presskannu põhja. Valad vee presskannu ja paned kaane peale. Asud ootama, mingi aja pärast vajutad kannu varda alla. Siis asud kohvi tassi kallama.

See teine variant on nagu Ziguliga sõitmine, kogu aeg saad tegevuses olla, igav ei hakka :D
Sa ei saa ikka peamisest aru - et tulemus on presskannul meeldivam ja masinakohvi 0.02% suurem mugavus on selle kõrval täiesti ebaoluline. Pluss veel mingi kobakas masin köögis, no mulle meeldib vaba ruum, mitte tihedalt asju täis pind.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 12:09
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 10:59 jube tüütu on külas käies, kui kohvi tehakse masinaga. 10 inimest, kõik kügelevad oma tassikestega järjekorras - vahepeal saavada raudselt oad või piim otsa, masin vajab tabletipuhastust või saab prüginõu täis. Oehh.
Ja presskanne on siis mitu? Neid ei pea pesema ega sinna midagi sisse panema? Vesi läheb keema mitu minutit, pärast kohv tõmbab 4 minutit, selle ajaga on masinast kõigil kümnel juba ammu kohv nina all.
Mõlemat peab pesema, selles asi ongi - et sinu mugavusest jääb tegelikult järele vaid 0.02%. Vesi presskannus nüüd küll mitut minutit keema ei lähe, kui just tervet Ülemiste järve ei keeda. Ja kohvi ei pea presskannus üldse tõmbama, tegelikult, mina ega minu maitsepungad pole mingit vahet tuvastanud, kas surun kohe presskannu pressi alla ning hakkan jooma, või ootan mõned minutid.
Külaline

Paulig Espresso oad. Või mõned muud espresso oad, mis on parasjagu soodukaga.
Masinakohv on mu lemmik. Kui mõne oaga lahjaks jääb, kütan valikust veel espresso peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 22:56Sa ei saa ikka peamisest aru - et tulemus on presskannul meeldivam ja masinakohvi 0.02% suurem mugavus on selle kõrval täiesti ebaoluline
Küll mõni inimene mõtleb kitsarinnaliselt, et kui temale maitseb presskannu kohv 2x rohkem, siis kohe kõikidele eestlastele maitseb samuti presskannu kohv 2x rohkem :lol: Mis jutt see olgu. Maitsed on erinevad, sina joo oma presskannu kohvi edasi, aga ära eelda, et see kohe kõikidele maitseb.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 22:54
Sa suudad isegi kohvi-teemas hakata oma rahast jaurama. Väsi ükskord ära juba. Mine parem vaata, mis su 16 aastat noorem mees teeb.
No olgem nüüd ausad. Kes preskannu fännab, sellel lihtsalt ei ole raha 1500 eurot espressomasina jaoks. 10 eurose presskannu ta osta muidugi jõuab ning siis kiidab oi kui hea see presskannu kohv ikka on, ise pole head espressomasina kohvi saanudki. Teine variant on see, et presskannu fänn on pensionär.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 23:20
Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 22:56Sa ei saa ikka peamisest aru - et tulemus on presskannul meeldivam ja masinakohvi 0.02% suurem mugavus on selle kõrval täiesti ebaoluline
Küll mõni inimene mõtleb kitsarinnaliselt, et kui temale maitseb presskannu kohv 2x rohkem, siis kohe kõikidele eestlastele maitseb samuti presskannu kohv 2x rohkem :lol: Mis jutt see olgu. Maitsed on erinevad, sina joo oma presskannu kohvi edasi, aga ära eelda, et see kohe kõikidele maitseb.
Ei! Ei pea kõigile maitsema. Endast räägin. Siin miski tüübi arust on presskannu kasutajad kõik mahajäänud ja rumalad, mingi oma nali Žiguliga on tal selles teemas. Temale hakkan vastu. Igaühel oma maitse, loomulikult.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2026 23:23
Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 22:54

No olgem nüüd ausad. Kes preskannu fännab, sellel lihtsalt ei ole raha 1500 eurot espressomasina jaoks. 10 eurose presskannu ta osta muidugi jõuab ning siis kiidab oi kui hea see presskannu kohv ikka on, ise pole head espressomasina kohvi saanudki. Teine variant on see, et presskannu fänn on pensionär.
Kindel see. Ja kellel iPhone'i pole, sellel ka on asi tegelikult vaesuses, mitte selles, et ta kallist telefoni mõttetuks peab ... nii on!!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 00:35Kindel see. Ja kellel iPhone'i pole, sellel ka on asi tegelikult vaesuses, mitte selles, et ta kallist telefoni mõttetuks peab ... nii on!!
Tegelikult on osad uued Samsungid õunatelefonidest kallimad. Ma ei viitsi kontrollida täpsemalt, aga hakkas poes silma.
Külaline

Jeerum, kuhu teil koguaeg kiire on, et isegi ei jaksa paar minutit kohvi oodata 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mai 2026 00:32Ei! Ei pea kõigile maitsema. Endast räägin.
Sa ju ei räägi endast, kui ütled, et teised kõik ei saa peamisest aru, kui hästi see presskannukohv ikka maitseb, va naljanina :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist