Verevedeldaja ja iiveldus
-
Külaline
Verevedeldaja ja iiveldus
Kardioloog määras raviks verevedeldaja Xarelto(maksimum annus) Olen seda Xareltot võtnud juba mitu aastat ja nüüd on tekkinud sagedane iiveldus.Ravimi kasutusjuhendis on kirjas et sagedane kõrvaltoime on iiveldus.
Kas keegi võtab veel verevedeldajat? Kuidas olete hakkama saanud?
-
Külaline
Paar aastat oled kasutanud ja alles nüüd tekkis iiveldus? Ehk on sellel hoopis muu põhjus? Ma suhtleks oma arstiga.
Ravimi juhendis mainitud sagedane kõrvalnäht ikka tekib enamasti kas kohe või paari nädala jooksul, mitte ei ilmne alles peale aastaid.
Ravimi juhendis mainitud sagedane kõrvalnäht ikka tekib enamasti kas kohe või paari nädala jooksul, mitte ei ilmne alles peale aastaid.
-
Külaline
Mingeid muid ravimeid lisaks ei tarbi? Vb koos teiste ravimitega koosmõjus tekib iiveldus?
Mul ajas iiveldama multivitamiin.
Mul ajas iiveldama multivitamiin.
-
Külaline
Mul ka.Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2025 10:04Mul ajas iiveldama multivitamiin.
-
Külaline
Xarelto kõrvaltoimed:
Rivaroksabaan(Xarelto) 10 mg ohutust hinnati kolmes III faasi uuringus 4571 patsiendiga, kellele tehti
alajäsemete suur ortopeediline lõikus (puusa või põlve täielik asendamine) ja keda raviti
rivaroksabaaniga kuni 39 päeva.
Kõrvaltoimeid tekkis kokku ligikaudu 14%-l ravitud patsientidest. Veritsemist või aneemiat esines
vastavalt ligikaudu 3,3%-l ja 1%-l patsientidest. Muud sagedad kõrvaltoimed olid iiveldus, GGT
taseme tõus ja transaminaaside taseme tõus. Kõrvaltoimeid tuleb tõlgendada kirurgilisest olukorrast
lähtudes.
Allikas:https://ec.europa.eu/health/documents/c ... 239_et.pdf
Kirjas on et sagedane kõrvaltoime on iiveldus.
Rivaroksabaan(Xarelto) 10 mg ohutust hinnati kolmes III faasi uuringus 4571 patsiendiga, kellele tehti
alajäsemete suur ortopeediline lõikus (puusa või põlve täielik asendamine) ja keda raviti
Kõrvaltoimeid tekkis kokku ligikaudu 14%-l ravitud patsientidest. Veritsemist või aneemiat esines
vastavalt ligikaudu 3,3%-l ja 1%-l patsientidest. Muud sagedad kõrvaltoimed olid iiveldus, GGT
taseme tõus ja transaminaaside taseme tõus. Kõrvaltoimeid tuleb tõlgendada kirurgilisest olukorrast
lähtudes.
-
Külaline
Sa TA küsimust üldse lugesid või?Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2025 20:12 Xarelto kõrvaltoimed:
lähtudes.
Tsiteerid uuringut, mida tehti inimestele peale suurt operatsiooni ja kes olid tarbinud ravimit kuni 39 päeva.
TA on tarbinud seda mitu aastat ja iiveldus tekkis alles hiljuti.
Ta ju ise ka peab Xareltot iivelduse põhjuseks, aga see ei ole kuidagi loogiline. Iiveldus kõrvaltoimena tekib üsna kiiresti, mitte alles aastate pärast.
-
Külaline
Ravimitest võib tekkida mao ja maksa kahjustus.Ja eriti veel sellistest mida võetakse pikka aega.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 20:41Sa TA küsimust üldse lugesid või?Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2025 20:12 Xarelto kõrvaltoimed:
lähtudes.
Tsiteerid uuringut, mida tehti inimestele peale suurt operatsiooni ja kes olid tarbinud ravimit kuni 39 päeva.
TA on tarbinud seda mitu aastat ja iiveldus tekkis alles hiljuti.
Ta ju ise ka peab Xareltot iivelduse põhjuseks, aga see ei ole kuidagi loogiline. Iiveldus kõrvaltoimena tekib üsna kiiresti, mitte alles aastate pärast.
-
Külaline
Kas see on ka Xarelto pikaajalise kõrvaltoimena kirjas? Enamasti sellistel ravimitel, mis kauasel tarbimisel mingeid hädasid võivad põhjustada, on sellised toimed ka kirjas ja arst jätab jälgimisele, et mingid teised organid ei saaks kahjustada.
TA peaks perearstile pöörduma ja uuringuid tegema, millest tema iiveldus tegelikult põhjustatud on.
Ei tasu keskenduda vaid ühe ravimi tarbimisele, mis pole aastaid ühtki vaevust põhjistanud.
Foorumis diagnoosida pole nagunii võimalik.
TA peaks perearstile pöörduma ja uuringuid tegema, millest tema iiveldus tegelikult põhjustatud on.
Ei tasu keskenduda vaid ühe ravimi tarbimisele, mis pole aastaid ühtki vaevust põhjistanud.
Foorumis diagnoosida pole nagunii võimalik.
-
Külaline
Mul on iiveldus ja lisaks veel mõru maitse suus tekkinud nt ühest konkreetsest jogurtist. Ühegi teisega sellist asja pole olnud. Nii et iiveldus võib ikka väga suvalisest asjast põhjustatud olla. Ja muidu pole mul iiveldus üldse kerge tekkima, ikka haige või rase olen olnud, kui muidu on esinenud.
-
Külaline
Äkki oled mingeid toidulisandeid võtma hakkanud?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 22:03 Kardioloog määras raviks verevedeldaja Xarelto(maksimum annus) Olen seda Xareltot võtnud juba mitu aastat ja nüüd on tekkinud sagedane iiveldus.Ravimi kasutusjuhendis on kirjas et sagedane kõrvaltoime on iiveldus.
Minu osad d-vitamiinid tekitavad iiveldust.
-
Külaline
Ilmselt on TAl hoopis muu mure, mis pole üldse Xareltoga seotud. Mitmed haigused võivad esialgu vaid iiveldust põhjustada.Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2025 22:43Äkki oled mingeid toidulisandeid võtma hakkanud?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 22:03 Kardioloog määras raviks verevedeldaja Xarelto(maksimum annus) Olen seda Xareltot võtnud juba mitu aastat ja nüüd on tekkinud sagedane iiveldus.Ravimi kasutusjuhendis on kirjas et sagedane kõrvaltoime on iiveldus.
-
Külaline
Huvitav mis fima D vitamiin tekitab iiveldust? Ise seostan ka iiveldust D vitamiiniga 4000 IU FORMULA VITALE D-VIT PÄIKESEPÄRLID.Kas mingi Sloveenia toodang vist oli.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 22:43Äkki oled mingeid toidulisandeid võtma hakkanud?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 22:03 Kardioloog määras raviks verevedeldaja Xarelto(maksimum annus) Olen seda Xareltot võtnud juba mitu aastat ja nüüd on tekkinud sagedane iiveldus.Ravimi kasutusjuhendis on kirjas et sagedane kõrvaltoime on iiveldus.
-
elemaskaee
- Kontakt:
-
Külaline
Minul sõltub iivelduse tekkimine/ mitte tekkimine mitte firmast, vaid doosist - näiteks 4000IU kipub iiveldust tekitama, madalam doos ei tekita.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2025 00:10Huvitav mis fima D vitamiin tekitab iiveldust? Ise seostan ka iiveldust D vitamiiniga 4000 IU FORMULA VITALE D-VIT PÄIKESEPÄRLID.Kas mingi Sloveenia toodang vist oli.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2025 22:43Äkki oled mingeid toidulisandeid võtma hakkanud?Külaline kirjutas: ↑07 Apr 2025 22:03 Kardioloog määras raviks verevedeldaja Xarelto(maksimum annus) Olen seda Xareltot võtnud juba mitu aastat ja nüüd on tekkinud sagedane iiveldus.Ravimi kasutusjuhendis on kirjas et sagedane kõrvaltoime on iiveldus.
Samas on D-vitamiini tase veres madal ja kohe kindlasti ei ole tegu mingi üledoosi ega liiga kõrge kaltsiumi tasemega veres (olen kontrollinud, ei ole kõrget kaltsiumi taset, mitte sinnapoolegi). Nooremana võtsin 4000 IU ilma mingite probleemideta ja D-vitamiini tase läks ilusti üles. Nüüd on D-vitamiini tase madal ja väsimus ka, aga 4000 IU enam võtta ei saa, sest siis on kerge iiveldus - selline "nokk/kinni-saba lahti" olukord, kus hea ei ole nagu kuidagi, ühesõnaga.
Kas see on seotud kuidagi ealiste muutustega (keha D-vitamiini omastamise ja "töötlemine" võime on muutunud keskeas viletsamaks?) või mis see on, ei tea. Arstid ka laiutavad käsi.
-
Külaline
Võtsin aastaid ühte teist rohtu ja kõrvaltoime tekkis nii 15 aasta pärast.Guest kirjutas: ↑08 Apr 2025 00:05 Paar aastat oled kasutanud ja alles nüüd tekkis iiveldus? Ehk on sellel hoopis muu põhjus? Ma suhtleks oma arstiga.