Kelle sõna peale jääb
Kelle sõna peale jääb
No näiteks, elavad mees ja naine koos, kui mees tossike, öeldakse, et püksid on naise jalas. Kuidas teil on kujunenud, või kuidas teie vanematel oli? Mingi imelik kõnekäänd liigub, et mees on pea, naine kael, ja et pea liigub sinna, kuhu kael keerab. Mis te nendest ütlustest arvate? Mina arvan, et normaalne on, kui on vastastikune austus ja mõlema tahe loeb. Ei tea, kas neid võrdväärseid suhteid ikka on nii palju, kui meile meeldiks mõelda? Kunagi mul oli sõbranna, tema ettekujutlus siis mehesõnast oli selline, et mees lööb rusikaga lauale. Ei tea, mis mees see selline on, mulle küll meest ei meenuta. Ma ütlesin, et see rohkem despoodi moodi.
Või kas peate normaalseks, et valdavalt üks otsustab? Kunagi ma lugesin, et üks mees ütles, et naine otsustab kõik kodused asjad ära, et temale nii sobib, saab oma asjadele pühenduda.
Või kas peate normaalseks, et valdavalt üks otsustab? Kunagi ma lugesin, et üks mees ütles, et naine otsustab kõik kodused asjad ära, et temale nii sobib, saab oma asjadele pühenduda.
-
Külaline
Hiljuti just ühelt tuntud mehelt küsiti, et mis on pika abielu saladus. Vastas, et see on lihtne -naise sõna jääb alati peale.
Reeglina on üks ikka mingil alal või mingil viisil nutikam või kiirmini taipav kui teine. Nii et asjad ära jaotataksegi. Sageli kukub lõpuks välja nii, et see nutikam saab suurema vastutuse enda kanda, tahab või ei taha. Kui see on naine, siis mees helistab poestki mitu korda, küll ei leia toodet üles või ei suuda otsustada ja küsib nõu igas asjas. Eriti vanemas eas. Ideaalis muidugi oleks võrdsus ja kaalutletud ostused, aga eks selle ideaaliga on nagu on...
Reeglina on üks ikka mingil alal või mingil viisil nutikam või kiirmini taipav kui teine. Nii et asjad ära jaotataksegi. Sageli kukub lõpuks välja nii, et see nutikam saab suurema vastutuse enda kanda, tahab või ei taha. Kui see on naine, siis mees helistab poestki mitu korda, küll ei leia toodet üles või ei suuda otsustada ja küsib nõu igas asjas. Eriti vanemas eas. Ideaalis muidugi oleks võrdsus ja kaalutletud ostused, aga eks selle ideaaliga on nagu on...
-
Külaline
A sul endal oli mismoodi?
-
Külaline
Mõtlesid mingi uue teema teha? Tubli, istu, viis.
Mõttetu teema, jälle kusagilt pastakast välja imetud.
-
Külaline
Kas sina oled see kes koguaeg kurdab, et pole sisukaid teemasid? Oli ju elufoorum sulle mõeldud.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 19:57 Mõtlesid mingi uue teema teha? Tubli, istu, viis.
-
Külaline
Nüüd ei piisa sullle sellest ka, et kuidas TK arvab, vaid kuidas tal endal on
-
Külaline
See teema on meie peres huvitav, kelle jalas on püksid.
Mulle tundub et mehe jalas, mehele et minu jalas. Ja mõlemale tundub et kompromissid need küll pole vaid tuleb teha nii nagu teine õigeks peab.
Kuidas saab nii mõlemale tunduda?
Mulle tundub et mehe jalas, mehele et minu jalas. Ja mõlemale tundub et kompromissid need küll pole vaid tuleb teha nii nagu teine õigeks peab.
Siis on teil ju just see õiget tasakaal!Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 20:23 See teema on meie peres huvitav, kelle jalas on püksid.
-
Külaline
Tolmukübe ja tema sada sõbrannat
-
Külaline
Minu meest kodu sisustamise ja majapidamise asjad lihtsalt eriti ei huvita. No näiteks, köök oli liiga väike, mis häiris mind, aga mees ei pannud eriti tähelegi. Siis mina hakkasin peale käima, et köök tuleb üle viia hoopis teise majatiiba, kus oli üks suurem ruum. Alguses oli idee mehele ehmatav - hakka veetorusid sinna vedama ja no üldse... Aga mina ikka rääkisin, et nii oleks hoopis parem. Ja õnnestus mees ära rääkida ja oli nõus töö ette võtma. Ja kui juba ehituseks läks, siis mees arvas, et tuleb ka põrandad ära lammutada ja uued valada. Igatahes, valmis mees kõik tegi (mina tegelesin sel ajal rohkem väikeste laste kantseldamisega) ja nüüd ei kujuta ettegi, et köök nii ei oleks. On teisi asju veel olnud, mille suhtes mees on olnud ükskõikne või esialgu lausa vastu, aga olen pehmeks rääkinud ja lõpuks on nii tehtud saanud, nagu mina tahtsin. Selles mõttes ütlus, et naine on kodus nagu kael, mis pead keerab, ehk ei olegi vale?
Lihtsalt võimuvõitluse pärast (kelle sõna jääb peale?), pole ma küll kunagi kunagi oma tahtmist peale surunud - kõik need asjad, mida olen tahtnud, on olnud mulle tegelikult olulised. Kurjas käsutamises, rusikaga lauale löömises ma midagi võluvat ei näe, ei sobiks selline mees kohe kindlasti.
-
Külaline
Mis koguses neid väikelapsi siis oli, et see kuidagi proportsionaalne panus oleks võrreldes sellises mahus kapitaalremondigaKülaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 23:14mina tegelesin sel ajal rohkem väikeste laste kantseldamisega)
Aga tavaliselt jah, kui otsustatakse asju, mille vastu ühel osapoolel puudub eriline huvi või eelistus, niikaua probleeme polegi. Piltlikult - naine valib kardinaid ja mees tööriistu ja terve pere on nende valikutega rahul.
Kui vaadata perekondade kodudes ringi, siis need on üldiselt väga naiselikud- ilmselt 90% asjadest või disainivalikutest on naise initsiatiivil sinna tekkinud. Sama on aiaga- kui mees pole peres just kutseline aednik, siis on needki on väga naiselikud.
-
Külaline
No näed, tavaliselt kurdetakse ju rohkem sedapidi, et kodus naine rabab mis hirmus, aga mees on vaid diivanikaunistusGuest kirjutas: ↑11 Mai 2026 08:45Mis koguses neid väikelapsi siis oli, et see kuidagi proportsionaalne panus oleks võrreldes sellises mahus kapitaalremondigaKülaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 23:14mina tegelesin sel ajal rohkem väikeste laste kantseldamisega)
Aga tavaliselt jah, kui otsustatakse asju, mille vastu ühel osapoolel puudub eriline huvi või eelistus, niikaua probleeme polegi. Piltlikult - naine valib kardinaid ja mees tööriistu ja terve pere on nende valikutega rahul.
Kui vaadata perekondade kodudes ringi, siis need on üldiselt väga naiselikud- ilmselt 90% asjadest või disainivalikutest on naise initsiatiivil sinna tekkinud. Sama on aiaga- kui mees pole peres just kutseline aednik, siis on needki on väga naiselikud.
Ning jah, kehtib see, et ehitustööriistu valib mees, aga mööblit, taimi ja aiatööriistu valin mina. Kui mees räägib, et autol vaja vahetada see ja see - siis mina tavaliselt ütlen lihtsalt: ahah ja tema ostab varuosa, vahetab ise või siis läheb teenindusse. Aiaga on jälle vastupidi - mina valin taimi, istutan, hoolitsen, lõikan. Mees vahel jalutab mööda aeda ja küsib, et mis see on ja mis see on ja kui vastuse saab, ütleb ka: ahah.
Kohutavalt soostrereotüüpne - ma tean! Tänapäeval ilmselt peetaks paremaks, et nii naisel kui mehel oleks esmalt selle kohta oma arvamus, mis autol vaja vahetada on (ja koos vahetaks) , siis oleks ni naisel kui mehel oma arvamus, mida kuhu istutada (ja koos istutaks). Aga noh, meil nii läinud ei ole.
Ikkagi asjad on jagunenud vastavalt sellele, mille vastu kummalgi rohkkem huvi on - ja ei näe põhjust ka nuriseda.
-
Külaline
No näed, tavaliselt kurdetakse ju rohkem sedapidi, et kodus naine rabab mis hirmus, aga mees on vaid diivanikaunistusGuest kirjutas: ↑11 Mai 2026 08:45Mis koguses neid väikelapsi siis oli, et see kuidagi proportsionaalne panus oleks võrreldes sellises mahus kapitaalremondigaKülaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 23:14mina tegelesin sel ajal rohkem väikeste laste kantseldamisega)
Ning jah, kehtib see, et ehitustööriistu valib mees, aga mööblit, taimi ja aiatööriistu valin mina. Kui mees räägib, et autol vaja vahetada see ja see - siis mina tavaliselt ütlen lihtsalt: ahah ja tema ostab varuosa, vahetab ise või siis läheb teenindusse. Aiaga on jälle vastupidi - mina valin taimi, istutan, hoolitsen, lõikan. Mees vahel jalutab mööda aeda ja küsib, et mis see on ja mis see on ja kui vastuse saab, ütleb ka: ahah.
Kohutavalt soostrereotüüpne - ma tean! Tänapäeval ilmselt peetaks paremaks, et nii naisel kui mehel oleks esmalt selle kohta oma arvamus, mis autol vaja vahetada on (ja koos vahetaks) , siis oleks ni naisel kui mehel oma arvamus, mida kuhu istutada (ja koos istutaks). Aga noh, meil nii läinud ei ole.
Ikkagi asjad on jagunenud vastavalt sellele, mille vastu kummalgi rohkkem huvi on - ja ei näe põhjust ka nuriseda.
-
Külaline
Mina tahtsin kunagi korterist majja kolida. et müüme korteri maha ja ehitame väikese maja. Mees - polnud elus majas elanud ja ei tahtnud sellest kuuldagi. Ma ikka vaikselt muudkui rääkisin ja ühel päeval mees leidiski, et lärmakad naabrid käivad närvidele. Ehitasimegi. Aastaid hiljem leidsin, et peaks vana maja maha müüma ja uue ehitama (krunt oli vanast ajast olemas). Majanduslikult igati tark otsus, aga mees ei tahtnud kuuldagi, jälle, et nii palju tööd ja tüütu. Eks ma siis jälle vaikselt rääkisin, kuni lõpuks tuli ta välja avastusega, et see olekski hea idee, just nagu tema enda leiutatud idee. Ja läkski ehituseks...
Üldiselt on vana tarkus, kui tahad mingit ideed tegudeni viia, tuleb see idee muuta mehe omaks. Tasa ja targu. Ma olen edukalt kasutanud vormis: "Nagu sa ise kunagi ütlesid...." või "aga ise sa ju arvasid, et...või "sul oli tark mõte...." Inimene ei vaidle kunagi vastu, kui talle omistatakse tarka mõtet või seisukohta, hakkab asja kaaluma ja lähebki tegevuseks. Sageli on ainsaks takistuseks lihtsalt mugavus, kes viitsib hakata vaeva nägema, kui saaks muidu ka hakkama. Siin siis peabki nutikas naine suunama hakkama.
Üldiselt on vana tarkus, kui tahad mingit ideed tegudeni viia, tuleb see idee muuta mehe omaks. Tasa ja targu. Ma olen edukalt kasutanud vormis: "Nagu sa ise kunagi ütlesid...." või "aga ise sa ju arvasid, et...või "sul oli tark mõte...." Inimene ei vaidle kunagi vastu, kui talle omistatakse tarka mõtet või seisukohta, hakkab asja kaaluma ja lähebki tegevuseks. Sageli on ainsaks takistuseks lihtsalt mugavus, kes viitsib hakata vaeva nägema, kui saaks muidu ka hakkama. Siin siis peabki nutikas naine suunama hakkama.
Kunagi tuttavad tahtsid koera võtta. Naine tahtis hunti, mees rottweilerit. Naise sõna jäi peale. Naised vist on üldse initsiatiivikamad, et nende sõna kipub peale jääma. Räägivad ka rohkem, ja siis ühtlasi otsustavad ka rohkem.
-
Külaline
Jah nii on. Ja tegelikult võtavad naised endale mehi.
-
Külaline
Jajah, siin on üks mitu korda kelkinud, et kui mees meelsib, võtab endale. Ainult, et ta pole kunagi selgitanud, kuidas see reaalses elus käib. Jääb mulje nagu astuks juurde ja asetaks sõrmuse sõrme ja korras.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2026 15:32Jah nii on. Ja tegelikult võtavad naised endale mehi.
-
Külaline
Kui paljudel tekib siis pidevalt olukordi, kus kellegi sõna peab peale jääma? Ma mõtlen, et pole vist kordagi sellist asja ette tulnud. Enamasti oleme kas ühel meelel, arutleme koos ja jõuame ühisele lahendusele (mis ongi ju eesmärk) või siis lihtsalt vastav valdkond ei paku huvi ja selle üle otsustamine jääb teise inimese vastutusalasse.
-
Külaline
Võib olla kergitab vajalikus kohas natukene seelikut....Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2026 16:14Ainult, et ta pole kunagi selgitanud, kuidas see reaalses elus käib.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], KollaneBanaan ja 1 külaline