Lapse vanaisa takistab noortel beebile nime panekut.

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Lapse vanaisa takistab noortel beebile nime panekut.

Postitus Postitas Külaline »

Selline teema siis, et kahenädalasele poisile on vaja nimi panna, noortel vanematel on see välja valitud, aga lapse vanaisa jahub mingitest infoväljadest ja energialainetest ning ütleb ,et valitud nimi on "diagnoos infoväljast seda ei toeta" Pakub välja liitnime kahest nimest, mis omavahel üldse kokku ei sobi- ühesõnaga, et jääks noorte valitud nimi ja ette tuleks täiesti topeltnimesse (vähemalt selle noorte valituga) mittesobiv nimi . Mul tütar (lapse ema) pole sellest ideest vaimustuses ja tegelikult tema mees ka- aga see mees ei julge oma isale vastu vaielda.. Samas tulevad noored nimevalikul ühele vanaisa nõudele vastu- panevad nime sama algustähega, mis on mehe suguvõsas olnud juba mitu põlve traditsiooniks.
Mida teha? Mina lapse emapoolse vanaemana ei tervita ka just suure hurraga noorte valitud nime, aga ma ei hakka oma varianti küll neile peale suruma (ehkki kunagi ma olen seda nime neile ka maininud, aga sinnapaika see jäi) et mingi "infoväljade diagnoos " vms. Mulle tundub see vaimuhaige luuluna... no see vanaisa ongi terve elu mingeid "infovälju" taga ajanud ja uurinud..täitsa uhhuu minu arust. Aga kas noored tõesti peaks oma kauaoodatud esilapsele panema pika ja lohiseva topeltnime pika perenime juurde, või peaks vanaisa kuidagi pikalt saatma.
Näen sõnumitest (elavad eemal),et tütar kannatab tegelikult selle vanamehe otsuse pärast ja ega ka lapse isa väga ei ole vist rõõmus...sellepärast ongi tõeaäoliselt nimepanekuga nii kaua viivitatud, et lapse isa ei julge oma isale vastu vaielda... Loll olukord, millest ma tuleks küll välja ja saadaks selle infoväljade uurija kuu peale oma energiapüramiide kujundama
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 11:06 Pakub välja liitnime kahest nimest, mis omavahel üldse kokku ei sobi- ühesõnaga, et jääks noorte valitud nimi ja ette tuleks täiesti topeltnimesse (vähemalt selle noorte valituga) mittesobiv nimi
kas vanaisa pakub Kolumbus Krisostomus?
Külaline

Pikka ja lohisevat topeltnime kindlasti ei soovita. Mul on endal sidekriipsuga nimi ja tulemuseks on see, et mingi sektskond teab mind ühe ja mingi teine seltskond teise nimepoole järgi. Segadust kui palju.

Mingit ülimalt harva esinevat või verl hullem, ise leiutatud imenime ka ei soovitaks. Kui noortel pigem see suund on ning vanaisa tegelik probleem tuleneb sellest, räägiks noortega pigem sellest probleemist. Vaene laps peab ju oma nimega kogu elu elama ja miks panna talle kohustus pidevalt seletada, mis ta nimi päriselt on ja/või kuidas seda kirjutada. No näiteks Jäky-jan EI ole normaalne Eesti nimi ja tekitab kahtlusi vanemate vaimse tervise osas.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 11:20 Pikka ja lohisevat topeltnime kindlasti ei soovita. Mul on endal sidekriipsuga nimi ja tulemuseks on see, et mingi sektskond teab mind ühe ja mingi teine seltskond teise nimepoole järgi. Segadust kui palju.

Mingit ülimalt harva esinevat või verl hullem, ise leiutatud imenime ka ei soovitaks. Kui noortel pigem see suund on ning vanaisa tegelik probleem tuleneb sellest, räägiks noortega pigem sellest probleemist. Vaene laps peab ju oma nimega kogu elu elama ja miks panna talle kohustus pidevalt seletada, mis ta nimi päriselt on ja/või kuidas seda kirjutada. No näiteks Jäky-jan EI ole normaalne Eesti nimi ja tekitab kahtlusi vanemate vaimse tervise osas.
Seda küll, et noortel on iseleiutatud nimi, mis küll kõlab üsna sobivalt- tegelikult ongi selle algustähega nimesid väga raske leida- on kas vanamoodsad või siis liiga levinud, või siis elusolevatel sugulastel- see on küll meie peretraditsioon, et sama nime suguvõsas vähemal 2 inimpõlve ei panda.
Kuna noorte valitud nimi on pikemat sorti, ja liitnime vanaisa poolt pakutud esimene nimi pole ka just lühike, pealegi kõlab äärmiselt sarnaselt lapse isa nimega- ja perenimi on liitsõna, siis tundub see eriti kohatu. Pluss sinna juurde see skisofreeniline infoväljade jutt.
Külaline

Eks siin tuleb pigem arvestada, milline on üldine suhe selle vanaisaga, kas soovitakse tema meele järele olla või mitte. Kui nimi on vastumeelne, mida vanaisa pakub, siis ei tohi seda küll lapsele panna. Pigem ehk siis otsida veel edasi, leida mingi kompromiss.
Mina jätsin ka pojale nime panemata, mis minu isale ei meeldinud. Õnneks oli mul üks varunimi olemas, mis läks ka käiku. Samas kui ta oleks põhjuseks mingeid infovälju toonud, oleksin ka ehk jonnima hoopis hakanud. Temal oli siiski loogiline põhjendus olemas, miks see nimi ei meeldi.
Külaline

Halloo, milles küsimus üldse. Sõnasõigus on ikka sellel, kes seda last on kandnud ja sünnitanud, teised olgu üldse vait.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 12:22 Halloo, milles küsimus üldse. Sõnasõigus on ikka sellel, kes seda last on kandnud ja sünnitanud, teised olgu üldse vait.
Ehket emal? Nii päris ka ei ole, emal ja isal on ühine ja võrdne õigus.
Külaline

Pane see imeline nimi siia ja otsustame.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 12:25
Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 12:22 Halloo, milles küsimus üldse. Sõnasõigus on ikka sellel, kes seda last on kandnud ja sünnitanud, teised olgu üldse vait.
Ehket emal? Nii päris ka ei ole, emal ja isal on ühine ja võrdne õigus.
No kui konsensust ei tule, siis on emal eelisõigus. Eriti kui isa kuulab veel tegelikult kedagi teist. Olles ise ka suhteliselt hiljuti sünnitanud ning kõiki selle ja rasedusega seonduvaid ebameeldivusi ja valusid talunud, siis saadaksin põrgusse kõik, kes hakkavad oma arvamust mulle peale suruma, kuidas mina oma last nimetama pean.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 12:32
siis saadaksin põrgusse kõik, kes hakkavad oma arvamust mulle peale suruma, kuidas mina oma last nimetama pean.
Ja siis teed varsti siia uue teema, et vanavanemad ei taha last hoida :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 12:37
siis saadaksin põrgusse kõik, kes hakkavad oma arvamust mulle peale suruma, kuidas mina oma last nimetama pean.
Vanavanematelt tõesti luba ei küsinud, ei tulnud isegi selle peale, et oleks pidanud. Keegi ei teadnudki enne, kui haiglast pilt sai saadetud, et sellise nimega laps sündis. Nimeidee oli olemas juba ca 10 aastat ja lapse isale sobis see kohe, sh tema kriteeriumitega (lühike ja lihtne, kindlasti mitte liitnimi), mingite muude valikute peale isegi ei mõelnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 12:37
Siinsest kogukonnast on nagunii vaid 2-3 vanaema, kes peavad normaalseks aeg-ajalt oma lapselapsi hoida. Ülejäänud oma aega ega raha ei panusta, sest noh, keegi kunagi nende lapsi ka ei hoidnud ja rahaga ei toetanud.
Külaline

Mismoodi ta seda takistada saaks?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 14:29 Mismoodi ta seda takistada saaks?
Sama küsimus.
Külaline

Noored saagu suureks ja see on nende otsustada, mis nime nende laps saab, vanaisa pole mingi otsutaja. Lähevad ja panevad oma lapsele nime lõpuks ära, mida NEMAD otsustavad, vanaisa mossitab natuke, küll lepib. Varsti tuleb neile karjakaupa tuttavaid-hiisama "hiasooviaid" mutte, kes kõik ligi kargavad ja targutavad ja kõige paremini teavad, kuidas nad oma last riietama, kasvatama, õpetama peaksid. Tuleb selg sirgu ajada ja teha oma tahtmise järgi. Kui noorte valitud nimi pole just tõesti värdnimi.
Külaline

Nime pannes peaks eelkõige mõtlema, et sellest ei saaks mingeid nõmedaid hüüdnimesid teha (koolilapsed võivad väga julmad olla) . Lisaks peaks olema nime lihtne kirjutada. Ja kindlasti väilistaks igasugu ise väljamõeldud nimed ja soovitaks ikka ette ka mõelda, sest laps peab seda nime terve elu kandma.
Külaline

Huvipärast, et kas neid nimesid on kellelgi veel mida panna tahetakse?
Kui on normaalne nimi, siis võiks selle siin ära mainida.
Kui ei sobi siia panna, siis ei sobi seda pärast lapsel ka kuskil öelda.
Ühel on iseenesest kuuldes normaalne nimi, aga kirjapilt selline, et ei anna kirjutada kuidagi teistel.
Külaline

Pange lühike tuntud Eesti nimi, näitab, et lapsel on intelligentsed vanemad (isegi kui nad seda ei ole).
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 14:29 Mismoodi ta seda takistada saaks?
mina ka ei ole väga aru saanud, miks ta arvamusel nii suur jõud on noorte jaoks :( :?: kas lapse isa sõltub temast kuidagi või- ei kõla just loogiliselt, tegu oma alal eduka 30+ vanuses mehega. aga tütre jutust sain aru, et vastuhaku (ehk siis tema poolt soovitud nime mittekasutamise) korral tuleb tundidepikkune loeng, miks nad valesti tegid ja mispärast ja muidugi kõikvõimalikud energiaväljad võetakse jälle välja ja infoväljad...noored ,vähemalt naine, on küll tundub väga tüdinenud sellest... ja seda nagu kardavadki nad, mina rohkemat ei tea...aga mulle tundub see vanamees natuke hulluna :D
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 14:58 Pange lühike tuntud Eesti nimi, näitab, et lapsel on intelligentsed vanemad (isegi kui nad seda ei ole).
Selle tähega- no nad tuleks niipalju vastu vanaisale, et jätkaks nimetähe traditsiooni- ei ole ühtegi väga sellist eesti nime, mis tänapäeval kasutuses oleks. ja mis ongi, nad ei meeldi noortele vanematele, neile meeldib originaalitseda (intelligentsuses kahelda pole mõtet, mõlemad on magistriharidusega ja pole ka verinoored) Kusjuures nende väljamõeldud nimel üksikuna pole üldse vigagi...ei kõla kuidagi keeleväänamise ega rõvetsemisena, pole ühtegi võõrtähte ja hääldus on sama, mis kirjapilt. Aga see nimi sobib vaid üksiku eesnimene, mitte liitnimes... vaisa sellest ei hooli, tema jahub oma infoväljadest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline