Palun väga abi

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 15:58 Nägin Facebookis seda postitust ja alla kommentaaridesse oli kirjutatud, et tegu on tuntud petisega, kes olnud ka Kuuuurija saates.
FB-st võttis väga kiiresti maha oma üllitise tõesti.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 15:01 Tundub kahtlane, kuigi ma pole umbusklik muidu.

Ma arvan, et mingi viisil soovitakse panna käpp peale krediiitkaardi andmetele, kui mõnigi inimene õnge hakkab, on juba üle 10 000 käes.

Just kaardiandmete sisestamine on see, mida mina antud juhul ei teeks. Meiliaadress ka kahtlane. Kui sinna kirjutada, siis võidakse vabalt küsida kaardi koopiat või paroole, vms.

Pärast tuleb välja, et teie nimel on ostetud 3 iPhone või muud, mida need vargad armastavad.

Ma muidu olen umbusklik taoliste abipalvete osas, aga sagedase bookingu kasutajana, siis inimene kellele broneerid ei saa ju sinu kaardiandmeid vaid maksmine käib läbi bookingu otse hostelile ju?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 17:28
Guest kirjutas: 14 Mai 2026 15:01 Tundub kahtlane, kuigi ma pole umbusklik muidu.

Ma arvan, et mingi viisil soovitakse panna käpp peale krediiitkaardi andmetele, kui mõnigi inimene õnge hakkab, on juba üle 10 000 käes.

Just kaardiandmete sisestamine on see, mida mina antud juhul ei teeks. Meiliaadress ka kahtlane. Kui sinna kirjutada, siis võidakse vabalt küsida kaardi koopiat või paroole, vms.

Pärast tuleb välja, et teie nimel on ostetud 3 iPhone või muud, mida need vargad armastavad.

Ma muidu olen umbusklik taoliste abipalvete osas, aga sagedase bookingu kasutajana, siis inimene kellele broneerid ei saa ju sinu kaardiandmeid vaid maksmine käib läbi bookingu otse hostelile ju?
Teoorias küll. Aga petiste puhul need teooriad ei toimi. Maksad näiteks ära, ja siis saad paanilise kõne "hotellist", et makse ei läinud läbi ja nüüd on vaja kaardi andmed kiiresti telefonile saata, muidu visatakse tänavale koos lapsega. Või mida iganes. Petuskeeme on nii palju, et ainult Taevas on piiriks. Petturite fantaasia ei tunne piire. Lisaks toimub "kogemuste jagamine" ehk skeeme võetakse teistest riikidest üle.

Antud skeemi puhul ei ole kindlasti eesmärgiks mingi hostelituba ega 25 eurot, vaid kaardiandmed, millega endale kiiresti uus telo osta või Egiptuse reis bronnida, enne, kui kannatanu asjast aru saab ja kaardi kinni paneb.

Sellega võrreldes on 20.eurot "toiduraha" küsimine aus ja vanamoodne äri.
Külaline

[/quote]

Kuidas see välja näeb? Maksad oma andmetega, ööbija oma ID kaardiga ootab sind vastuvõtus, kuhu kohale tulles seletad adminnile, et sa oled kõigest maksja. Ööbib ja toa eest vastutab see teine.
Pigem prostitutsioonihõguline jma.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mai 2026 17:47 Ma muidu olen umbusklik taoliste abipalvete osas, aga sagedase bookingu kasutajana, siis inimene kellele broneerid ei saa ju sinu kaardiandmeid vaid maksmine käib läbi bookingu otse hostelile ju?
Kuidas see välja näeb? Maksad oma andmetega, ööbija oma ID kaardiga ootab sind vastuvõtus, kuhu kohale tulles seletad adminnile, et sa oled kõigest maksja. Ööbib ja toa eest vastutab see teine.
Pigem prostitutsioonihõguline jma.
[/quote]

Kui sa pakuksid, et tuled koha peale ja maksad otse hotellis, siis haihtuks teemaalgataja õhku. See skeem on üles ehitatud distantsi peale. Sa broneerid hotelli ja siis "juhtub" midagi.

Riigis, kus ma elan, on see tavaline petuskeem. Helistatakse, et kaardiandmed ei läinud läbi, ja on vaja uuesti andmed saata koos paroolidega. Mistahes kontekstis. Näiteks, et veearve maksmine ei õnnestunud ja nüüd arestitakse pangas arve, jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 16:29
Guest kirjutas: 14 Mai 2026 15:58 Nägin Facebookis seda postitust ja alla kommentaaridesse oli kirjutatud, et tegu on tuntud petisega, kes olnud ka Kuuuurija saates.
FB-st võttis väga kiiresti maha oma üllitise tõesti.
Mis nime all ta FB-s tegutseb?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 18:35Mis nime all ta FB-s tegutseb?
Antud juhul oli anonüümne.
Külaline

FB-s keegi otsis teda taga, et aidata. Kurtis, et kadus ära.
Külaline

Minu jaoks on kahtlane asjaolu see, et kogu Tallinnas saab toidule järgi minna. Auto olemas ilmselt siis?! (Bussid ju päris igale poole ei käi).
Öö autos veeta, kui päriselt häda käes on, ei ole ulmeline. Nüüd üsna head ilmad ka. Eriti, kui varjupaik nii traumaatilune on.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 19:20FB-s keegi otsis teda taga, et aidata. Kurtis, et kadus ära.
Loodetavasti politseinik. Või mõni petta saanu.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 13:33 (laps on peaaegu täiskasvanud)
Peaaegu täiskasvanud laps saab kustumatu trauma naiste varjupaigast ja nii vanal lapsel ei ole ka ühtki sõpra kelle pool ööbida või kellelt raha laenata.
Väike lapse tekitaks rohkem haledust :D
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 16:02
Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 15:58 Nägin Facebookis seda postitust ja alla kommentaaridesse oli kirjutatud, et tegu on tuntud petisega, kes olnud ka Kuuuurija saates.
Siis mu sisetunne ei petnud. Kohe alguses oli tunne, et see pole õige asi. Huvitav, millega ta sinna Kuu-uurija saatesse sattus?
https://elu24.postimees.ee/8332994/sa-o ... -uuel-alal

Mõni saade tagasi oli temast seal jälle juttu, miski 7 aastat juba tegutseb.
Külaline

Inimene on oma pettuste eest natuke vangiski istunud ja ikka tegutseb. No kui rumal saab olla? Tõenäoliselt muudab nime ära ja tegutseb jultunult edasi, aga mingil hetkel lendab ta ju jälle kinni.

Huvitav, kas tal töökohta pole, elabki petturlusest? Kes sellise "ajalooga" kodanikku üldse tööle võtaks?
Külaline

FB tasuta asjade grupis üks küsis mitu korda raha menstruatsioonitarvete jaoks, pärast tuli välja, et pettur. Kas see on sama inimene?
Külaline

Kui ma lugesin seda teksti, siis tuli kohe ette, et inimene on saanud inspiratsiooni paaril viimasel päeval ilmunud artiklitest, kus on kirutud naiste varjupaiga tingimusi.
Külaline

ei pea olema üks ja sama petis
telefonikelme ja muid vargaid tekib kui seeni peale vihma. petmisest on kujunenud äriline tegevus.
Külaline

Seksi raha eest pakkujate lemmik petuskeem on selveri kinkekaart. Ega ma mingi selline ei ole, kellele võib rahatähe pihku pista enne asjatamist. Kui oled ikka tõsise sooviga mees, siis osta mulle selveri 20 eurone kinkekaart ja siis saad aadressi, kuhu tulla juba minuga kohtuma. Nipp on aga selles, kui selveri kinkekaart käes, siis siina asi ka lõppeb ja mees jääb tühjade pihkudega.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 21:50 Seksi raha eest pakkujate lemmik petuskeem on selveri kinkekaart. Ega ma mingi selline ei ole, kellele võib rahatähe pihku pista enne asjatamist. Kui oled ikka tõsise sooviga mees, siis osta mulle selveri 20 eurone kinkekaart ja siis saad aadressi, kuhu tulla juba minuga kohtuma. Nipp on aga selles, kui selveri kinkekaart käes, siis siina asi ka lõppeb ja mees jääb tühjade pihkudega.
Sul nii olnud?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 21:50 Seksi raha eest pakkujate lemmik petuskeem on selveri kinkekaart. Ega ma mingi selline ei ole, kellele võib rahatähe pihku pista enne asjatamist. Kui oled ikka tõsise sooviga mees, siis osta mulle selveri 20 eurone kinkekaart ja siis saad aadressi, kuhu tulla juba minuga kohtuma. Nipp on aga selles, kui selveri kinkekaart käes, siis siina asi ka lõppeb ja mees jääb tühjade pihkudega.
Kinkekaardi ostad ju omale. Pole nimeline. Miks keegi peaks enne teenuse saamist selle kellelegi ära saatma?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 21:57Sul nii olnud?
Mul ei ole nii olnud. Ma olen ikka sularaha usku. Alguses teenus ja siis tasumine sulas. Kohapeal näost näkku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu ja 5 külalist