Mineraalvesi

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Mineraalvesi

Postitus Postitas Tolmukübe »

No kas on teile tervisele minervaalvee joomisest mingit kasu olnud? Öeldakse, et pidi kasulik tarvitada olema. Palju ja kui tihti manustasite ja milles kasu avaldus? Mõtlen, kas jooma hakata, aga siis jälle mõtlen, et neid mineraale saan ju multivitamiini tabletiga ka sisse võetud, üks tablett tuleb odavam, kui liitrite viisi Värskat sisse kaanida. Milline mineraalvesi teile tundub kõige parem?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tavalist kraanivett muidu jood?
Tolmukübe
Kontakt:

Joon. Joongi enamuses kohvi ja kraanivett.
Külaline

Mineraalvett peaks tarbima siis, kui veekadu on suur. Kas siis haigus, suur trenn higistamisega vms. Et ka soolad kehast väljuvad.
Mineraalvesi just soolad pärast kasulik ongi. Ja ektrolüütidega joogid(need on just peale rasket trenni mõeldud).
Muidu niisama lürpida pole mõttet, kui ka vajadst pole.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ega kõik mineraalveed ei ole ülikõrge kontsentratsiooniga, mõni on natuke etem, kui kraanivesi. Ja mõnes on siis lisaks mõned mikrod-makrod, mida meie kraanivees pole v on vähem. Aga kuna kraanivesi pole pealinnas suurem asi ja mulle meeldib mulliga vesi, siis toome Lidlist u 40 senti pudel ja kulub seda ikka 3-4 l ööpäevas. Kaks inimest.
Külaline

Mina joon mineraalvett, sest see maitseb mulle rohkem kui tavaline kraanivesi. Janu kustutab mõnusamalt. Gaas mineraalvee sees meeldib mulle. Kunagi fännasin Borjomi, kui ta veel odav oli. Siis tuli sõda ja Borjom kadus letilt. Hakkasin Värskat jooma, tavaline ja Originaal, need suht sama maitsega. Vahel proovin ka mõnd muud. Lidli Saguarius vms, mingi grusiinide Nabeglavi vms, Mikkelheim. Aga Värska maitseb kõige paremini. Olen ka paar korda Borjomi ostnud nüüd, aga ei maitse enam nii nagu vanasti. Maitsemeel on Värska peale ümber vist õppinud :D
Külaline

Joon vaheldumisi Värska Originaali ja Värska Mineraali. Tulevad mõlemad sama piirkonna sügavatest kaevudest.
Millalgi tootis ka A. Le Coq Värska-nimelist vett, aga nagu nad siis ise ka ütlesid - selle mineraalid puutusid loodusega esimest korda kokku alles kanalisatsioonis.
Jõin ka Haage mineraalvett, kui see veel nii eksklusiivne polnud. Maitse meeldis.
Kraanivett joon ka, meil on oma puurkaev.
Autos on alati Värska kaasas ja mõni pudel ikka õues või elutoas võtta.
Külaline

Ainult suvel kuumaga, no see paar nädalakest, tunnen et tahaks min vett.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Tuleb suvel soolasemaid toite süüa ja keetmata kaevu/kraani vett juua.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Mõne mineraalvee joomisega tekib tunne küll, et kustutab hästi janu.
Samas vett juues, ma pean jooma vett rohkem. Aga ma joon seda nii et mul ei olegi janu.
Mineraalvesi nagu tekitaks oma soola sisalduse tõttu ise janu.
Tolmukübe
Kontakt:

Mina sain kunagi head mineraalvett. Nime enam ei mäleta, aga pudel oli vist 0, 75l ja alt laienev ja vist sinist värvi. Olen vaadanud e-poode, seal ei müüda sellist, kas kadus Eestist ära teine. Seda ostaks küll mõnikord vahelduseks. Keegi teab, millest ma räägin?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 18 Mai 2026 06:53 Tuleb suvel soolasemaid toite süüa ja keetmata kaevu/kraani vett juua.
Ega siis higistamisega ainult NaCl kehast välju. Mineraalvees on teisi aineid ja ühendeid samuti.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 18 Mai 2026 21:21
Tõutäkk kirjutas: 18 Mai 2026 06:53 Tuleb suvel soolasemaid toite süüa ja keetmata kaevu/kraani vett juua.
Ega siis higistamisega ainult NaCl kehast välju. Mineraalvees on teisi aineid ja ühendeid samuti.
Neid muid asju saab keetmata kaevuveest, eriti kui vees on rauda ja lupja.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 18 Mai 2026 22:17Neid muid asju saab keetmata kaevuveest, eriti kui vees on rauda ja lupja.
Oled oma kaevuvee mineraale analüüsida lasknud?
Meie kaevus selliseid aineid pole, mis 500 m sügavuselt tulnud vees. Rauda on seevastu ülemäära palju.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 18 Mai 2026 22:23
Tõutäkk kirjutas: 18 Mai 2026 22:17Neid muid asju saab keetmata kaevuveest, eriti kui vees on rauda ja lupja.
Meie kaevus selliseid aineid pole, mis 500 m sügavuselt tulnud vees. Rauda on seevastu ülemäära palju.
Lupja ja rauda on organismil vaja ja kui on higistamist, siis ka naatriumkloriidi. Seega ei saa rauda joogivees olla kunagi ülemäära palju.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 18 Mai 2026 22:50
Guest kirjutas: 18 Mai 2026 22:23
Lupja ja rauda on organismil vaja ja kui on higistamist, siis ka naatriumkloriidi. Seega ei saa rauda joogivees olla kunagi ülemäära palju.
Ja kuidas veel saab! Raua üleküllus veres on vägagi ohtlik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist