Kardan äikest
-
Külaline
Kardan äikest
Kardan meeletult äikest ja ka müristamist. See hirm on aastatega vaid hullemaks läinud. Linnas korteris pole see nii hull, kuid maal eramajas valdab mind meeletu hirm. Tihtipeale on need äikesed ka öösiti, kus kõik tundub veel kordades hullem. Õudne, kui sähvib ja toa valgeks lööb. Siis tõmbangi teki tugevalt silmile ning topin näpud kõrvadesse, et kõminat summutada.
Tõenäosus, et äike majja lööb, on ju väike, aga hirm selle ees, mis kõik siis saama hakkab, on metsik.
Kuidas teie äikesesse ja müristamisesse suhtute? Kuidas äikesehirmust üle saada?
Tõenäosus, et äike majja lööb, on ju väike, aga hirm selle ees, mis kõik siis saama hakkab, on metsik.
Kuidas teie äikesesse ja müristamisesse suhtute? Kuidas äikesehirmust üle saada?
Vanasti olid majade katustel piksevardad, siis äike üldse sisse ei löönud. Kas sul ei ole sellist? Need peaks tänapäeval ju ka olemas olema? Piksevarras, ja äikesega mitte väljas käia, elektroonika seinast välja, aknad-uksed kinni, ja polegi midagi karta.
-
Külaline
Kas nende piksevarraste kohta ei räägitud mitte, et tõmbavad just äikest ligi? Ja et kui on valesti paigaldatud, siis pigem teevad kahju kui kasu? Teadjamad võivad parandada.
Välk otsib kõige kõrgemat punkti kõige mugavamal viisil maapinnani jõudmiseks. Kui läheduses on mõni puu või maja, siis kasutab ta selleks neid. Maja kõrgem punkt on katus, korsten või piksevarras. Piksevarda töö on välk, mis muidu tabaks maja katust või korstnat, kinni püüda ja see ohutult maasse juhtida. Siit ongi tekkinud müüt, et piksevarras tõmbab välku ligi, kuigi välk oleks nagunii sama maja tabanud. Loomulikult peab piksevarras olema korralikult maandatud, lihtsalt suvalisest metallvardast katusel ei ole mingit tolku.Külaline kirjutas: ↑19 Mai 2026 16:45Kas nende piksevarraste kohta ei räägitud mitte, et tõmbavad just äikest ligi? Ja et kui on valesti paigaldatud, siis pigem teevad kahju kui kasu? Teadjamad võivad parandada.![]()
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Kes end unikivisse mähkimud ja kogu majaümbruse suurtest puudest lagedaks raiunud, need peavadki kartma. Pole äikesel pikemat maandust eest leida, kui maja viil või korsten. Muidu aitaks oma tamm, kask jne.
-
Külaline
Sama siin. Linnas pole mul äikesest sooja ega külma, maakodus on see täielik õudus. Meil on väike suvemaja, selles on äikesega selline tunne, et põrutab nüüd kohe peakohal sisse. Ja ehkki majake on puudega võrreldes ikka madal (ühekordne), siis on hirm, et lööb mõne ligiduses asuva puu sisse, see läheb põlema jne.Guest kirjutas: ↑19 Mai 2026 16:19 Kardan meeletult äikest ja ka müristamist. See hirm on aastatega vaid hullemaks läinud. Linnas korteris pole see nii hull, kuid maal eramajas valdab mind meeletu hirm. Tihtipeale on need äikesed ka öösiti, kus kõik tundub veel kordades hullem. Õudne, kui sähvib ja toa valgeks lööb. Siis tõmbangi teki tugevalt silmile ning topin näpud kõrvadesse, et kõminat summutada.
-
Külaline
Ei aita puud midagi. Meil oli suur vana tamm maja otsa juures ja seal seinas lõi äike voolumõõtja sisse, põles ja imekombel kustus ise ära.
-
Külaline
Minu teada ei panda tänapäeval enam piksevardaid. Meie korjasime oma majal ka ära
Mul täpselt sama - linnakorteris naudin äikesemöllu ja vägevat looduststiihiat. Maakodus kardan, mis kole. Meie lähedal on mitu maja seal välgu tõttu maha põlenud.
Mul täpselt sama - linnakorteris naudin äikesemöllu ja vägevat looduststiihiat. Maakodus kardan, mis kole. Meie lähedal on mitu maja seal välgu tõttu maha põlenud.
-
Külaline
Nüüd metsad maha raiutud, majad ainult jäänudki äikesele tabamiseks.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑19 Mai 2026 23:22 Minu teada ei panda tänapäeval enam piksevardaid. Meie korjasime oma majal ka ära
Kas elate siis kõrgendikul? Mitu maja läheduses maha põlenud, peab ikka kõrge koht olema ju.
-
Külaline
Postituse autor kardab äikest ning küsib nõuandeid, kuidas hirmuga toime tulla, kuid teie panete sellise artikli...
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 09:26Postituse autor kardab äikest ning küsib nõuandeid, kuidas hirmuga toime tulla, kuid teie panete sellise artikli...![]()
Mul oli rõhk mõeldud lausele artiklis, kus on kirjas, et kahest miljonist saab pihta 2 inimest või kuidas see sõnastus seal oligi.
-
Külaline
Usun, et TA kardab pigem oma majast ilma jääda, mitte ise surma saada.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 13:00Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 09:26Postituse autor kardab äikest ning küsib nõuandeid, kuidas hirmuga toime tulla, kuid teie panete sellise artikli...![]()
Mul oli rõhk mõeldud lausele artiklis, kus on kirjas, et kahest miljonist saab pihta 2 inimest või kuidas see sõnastus seal oligi.
Meie elame metsade keskel. See jutt, et välk valib alati kõrge puu, ei pea paika. Meil lõi pooleks kuuskede vahel kasvava noore lepakese.
Järgmisena paugutas põlluserva maasse, kuigi suuri puid oli igal pool.
Kardan samuti maja pärast, oleks suur tragöödia, kui põlema läheks.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 13:24Usun, et TA kardab pigem oma majast ilma jääda, mitte ise surma saada.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 13:00Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 09:26
Postituse autor kardab äikest ning küsib nõuandeid, kuidas hirmuga toime tulla, kuid teie panete sellise artikli...![]()
Meie elame metsade keskel. See jutt, et välk valib alati kõrge puu, ei pea paika. Meil lõi pooleks kuuskede vahel kasvava noore lepakese.
Järgmisena paugutas põlluserva maasse, kuigi suuri puid oli igal pool.
Kardan samuti maja pärast, oleks suur tragöödia, kui põlema läheks.
Ega siin muud polegi, kui kindlustus peab olema. Meie kandis on ühest majast vaid korsten püsti, sest elektritõuksil miskit plahvatas ja süttis majaga kokku ehitatud garaaz ning elamine. Kindlustust polnud. Samamoodi tean tulekahjut laadivast nutiseadmest. Äikest ei suuna, kindlustust suunad.
-
Külaline
Nagu kindlustus päästaks mind terve oma elu hävimisest...
Küsimus pole rahas vaid oma kätega ehitatud kodus, kus iga asi on mälestustega seotud.
Küsimus pole rahas vaid oma kätega ehitatud kodus, kus iga asi on mälestustega seotud.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 18:27 Nagu kindlustus päästaks mind terve oma elu hävimisest...
Siis pole muud, kui Elon Muski jutule ja orbiidile ära.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 18:27 Nagu kindlustus päästaks mind terve oma elu hävimisest...
Vabandust, aga te vaidlete siin ja kinnistate ju ainult hüpoteetilist ohuolukorda kuskil tulevikus, mis ei pruugigi juhtuda ning vajate hoopis foobiateraapiat.
https://www.sensus.ee/lihtfoobiad
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 10 külalist