Põlve meniski vigastus
Põlve meniski vigastus
Kellel on olnud, palun kirjeldage sümptomeid, mis viis diagnoosini.
Ma vigastasin oma põlve kaks nädalat tagasi. Alguses oli päris hull. Väike paistetus paar päeva. Nii umbes 5 päeva lonkasin korralikult. Nüüd kohe kaks nädalat möödas, käia saan jälle normaalse tempoga aga teatud liigutused on valusad(äkilised liigutused), kui ei ole ettevaatlik, põlv ragiseb koguaeg ja on ebamugav tunne nagu kohe kohe tuleks liigese raksakas, mis peaks nagu tulema.
Mõtlen, et kas peaks arstile ikkagi näitama minema.
Ma vigastasin oma põlve kaks nädalat tagasi. Alguses oli päris hull. Väike paistetus paar päeva. Nii umbes 5 päeva lonkasin korralikult. Nüüd kohe kaks nädalat möödas, käia saan jälle normaalse tempoga aga teatud liigutused on valusad(äkilised liigutused), kui ei ole ettevaatlik, põlv ragiseb koguaeg ja on ebamugav tunne nagu kohe kohe tuleks liigese raksakas, mis peaks nagu tulema.
Mõtlen, et kas peaks arstile ikkagi näitama minema.
No ega me sinu põlve sisse ei näe ju.Perearst peaks sind saatma jalaga röntgenisse.Aga enda kogemuse põhjal ütlen et perearstid ei taha traumadega tegeleda.Traumad on EMO rida.
Lihtsalt infoks. Käisin ära arstil. Tõmmati nõelaga vedelik välja(oli põlveõndlasse kogunenud) ja sain kortisooni süsti. Õnneks vedelik oli puhas ja seega arst arvas, et muud suuremat vigastust pole. Nüüd külmaravi ja puhkust põlvele ja peaks ise korda saama ajaga.
Tõstan oma vanat teemat.
Siiamaani oli kõik täitsa okei. Natuke aega läks aga paranes ära täielikult. Nüüd aga laupäeval ma vannitoas libisesin ja sama jama uuesti
Kas see vedelik(kui on nüüd uuesti kogunenud sest, yunne on samas põlves) kaob ise ka lõpuks ära?
Või peaks ikka uuesti arstile minema?
Nii hull õnneks ei ole kui esimene kord aga siiski vaevab. Aga arstile minek tähendaks vaba päeva võtmist töölt ja seda ma hetkel,lubada ei saa
Siiamaani oli kõik täitsa okei. Natuke aega läks aga paranes ära täielikult. Nüüd aga laupäeval ma vannitoas libisesin ja sama jama uuesti
Kas see vedelik(kui on nüüd uuesti kogunenud sest, yunne on samas põlves) kaob ise ka lõpuks ära?
Nii hull õnneks ei ole kui esimene kord aga siiski vaevab. Aga arstile minek tähendaks vaba päeva võtmist töölt ja seda ma hetkel,lubada ei saa
-
Külaline
Kas perearstilt telefoni või kirja teel uurida ei saa? Telefonisuhtluse varianti vist väga enam ei kasutata, aga kui on broneerimine e-keskkonnas, siis seal peaks saama kirjalikult suhelda. Ma oma perearstiga räägin ePAK äpis.Mupsik kirjutas: ↑19 Mai 2026 22:11 Tõstan oma vanat teemat.
Siiamaani oli kõik täitsa okei. Natuke aega läks aga paranes ära täielikult. Nüüd aga laupäeval ma vannitoas libisesin ja sama jama uuesti![]()
Nii hull õnneks ei ole kui esimene kord aga siiski vaevab. Aga arstile minek tähendaks vaba päeva võtmist töölt ja seda ma hetkel,lubada ei saa![]()
-
Külaline
See vedelik võib jäädagi kogunema, kuigi ei tarvitse. Üldiselt MRT näitab täpselt ära vigastuse iseloomu. Kui meniskil on rebend selles osas, kus vereringe veidi parem, võib ise ära paraneda, eriti nooremana, kui teises osas, kus pole, ei aita muud, kui rebend ära lõigata.
Mu mees käinud nii kahel opil, algul ühe, siis teise põlvega (suht järjekindel trenni tegija, seal need vigastused tekivadki).
Eks sa vaata ja jälgi olukorda, kui valu tuleb ja läheb, siis see vesi võib koguneda ja siis jälle kadudal. Perearst peaks saatma ortopeedile ja see omakorda uuringutele. Opi järjekorrad on u 5 kuud, tasulisena u 1300 eur.
Mu mees käinud nii kahel opil, algul ühe, siis teise põlvega (suht järjekindel trenni tegija, seal need vigastused tekivadki).
Eks sa vaata ja jälgi olukorda, kui valu tuleb ja läheb, siis see vesi võib koguneda ja siis jälle kadudal. Perearst peaks saatma ortopeedile ja see omakorda uuringutele. Opi järjekorrad on u 5 kuud, tasulisena u 1300 eur.
Ma elan Soomes ja siin pole perearste kui selliseid. Läbi üldise tervisekeskuse käivad asjad.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 08:48Kas perearstilt telefoni või kirja teel uurida ei saa? Telefonisuhtluse varianti vist väga enam ei kasutata, aga kui on broneerimine e-keskkonnas, siis seal peaks saama kirjalikult suhelda. Ma oma perearstiga räägin ePAK äpis.Mupsik kirjutas: ↑19 Mai 2026 22:11 Tõstan oma vanat teemat.
Siiamaani oli kõik täitsa okei. Natuke aega läks aga paranes ära täielikult. Nüüd aga laupäeval ma vannitoas libisesin ja sama jama uuesti![]()
Nii hull õnneks ei ole kui esimene kord aga siiski vaevab. Aga arstile minek tähendaks vaba päeva võtmist töölt ja seda ma hetkel,lubada ei saa![]()
Ma ikka otsustasin, et homme helistan ülemusele ja küsin, kas ma selle hädaga töötervisarstile saan minna. No ikka sama halb on põlv nagu esimese vigastuse ajal.
Tegelt pealkiri on natuke vale. Ma ei usu, et menisk vigastatud on aga liiges on küll viga saanud ja ilmselt sama, et nüüd vaja liigne vedelik välja võtta ja kortisooni süst(nagu eelmine kord sain).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist