Kas naised on õelamad, kui mehed?

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Kas naised on õelamad, kui mehed?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Olen kuulnud näiteks, et vanatüdrukud pidid õelaks muutuma, öeldakse, et õel vanatüdruk. Ei tea, kas see on tõsi? Siis naised noorematena ka juba õelamad? Millest see tuleneb? Ei käi ju vanapoiste kohta, et õel vanapoiss.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 23 Mai 2026 10:54 Olen kuulnud näiteks, et vanatüdrukud pidid õelaks muutuma, öeldakse, et õel vanatüdruk. Ei tea, kas see on tõsi? Siis naised noorematena ka juba õelamad? Millest see tuleneb? Ei käi ju vanapoiste kohta, et õel vanapoiss.
Kust sina küll kõike kuuled?
Külaline

Eesti keele kuldreegleid võiks ikka teada, Tolmukübe! Lihtsa võrdluse puhul (kui võrreldakse kahte objekti või omadust) ei panda sõna kui ette koma.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 23 Mai 2026 10:54vanatüdrukud pidid õelaks muutuma
Aga millest õelaks muututakse? Et pole kedagi kellega olla, käia kuskil jne.
Meeste kohta olen kuulnud, et kibestunud üksik vanamees.
Ilmselt sama, et pole naist kellega olla jne.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2026 11:43
Tolmukübe kirjutas: 23 Mai 2026 10:54 Olen kuulnud näiteks, et vanatüdrukud pidid õelaks muutuma, öeldakse, et õel vanatüdruk. Ei tea, kas see on tõsi? Siis naised noorematena ka juba õelamad? Millest see tuleneb? Ei käi ju vanapoiste kohta, et õel vanapoiss.
Kust sina küll kõike kuuled?
Sugulane rääkis.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2026 11:49 Eesti keele kuldreegleid võiks ikka teada, Tolmukübe! Lihtsa võrdluse puhul (kui võrreldakse kahte objekti või omadust) ei panda sõna kui ette koma.
Ära sa temaga keelereeglite teemal vaidle! Ta paneb sulle kohe ekist viite, võib-olla isegi õige ja siis asub sellele ise vastu vaidlema.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mai 2026 12:33
Guest kirjutas: 23 Mai 2026 11:49 Eesti keele kuldreegleid võiks ikka teada, Tolmukübe! Lihtsa võrdluse puhul (kui võrreldakse kahte objekti või omadust) ei panda sõna kui ette koma.
Ära sa temaga keelereeglite teemal vaidle! Ta paneb sulle kohe ekist viite, võib-olla isegi õige ja siis asub sellele ise vastu vaidlema.
Kuidagi õelad olete. Vanatüdrukud?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mai 2026 12:40Kuidagi õelad olete. Vanatüdrukud?
Issake! Sa kah vanatüdruk!
Külaline

Vahet pole, mees või naine, iseloom loeb. Kui oled viletsa iseloomuga, siis see vanemas eas ainult süveneb, sest seda, millest rõõmu tunda, jääb vähemaks. Inimene hakkab mõtlema, mis oleks võinud teisiti olla ja loomulikult on selles süüdi keskkond või teised inimesed, nii see õelus avaldubki.
Külaline

Kui sugulastest rääkida, siis õelamat inimest kui mu vanaema ei mäletagi. Ta oli küll neli korda abielus, abiellus esimest korda vaevu 18aastasena ja oli elu lõpuni abikaasaga koos.

Keegi rääkis mulle, et tegelikult olla ta kunagi väga tore naine olnud, aga pööras pärast menopausi tigedaks. Ja mina teda sellel menopausieelsel perioodil ei tundnud, nii et minu jaoks on ta väga õela inimesena mällu sööbinud.
Külaline

Kohe saad vastu nina ja saad kommentaari koos (valede) linkidega keeleveebile ja EKI-sse ning sulle tehakse selgeks, et tegemist on hoopis erakordse keeleuuendusega, millest sinusugune lihtsalt aru ei saa.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 23 Mai 2026 11:49 Eesti keele kuldreegleid võiks ikka teada, Tolmukübe! Lihtsa võrdluse puhul (kui võrreldakse kahte objekti või omadust) ei panda sõna kui ette koma.
See pole lihtne võrdlus, see on ju küsilause: Kas naised on õelamad, kui mehed? Lihtne võrdlus oleks: Naised on õelamad kui mehed, seal koma pole. Leidsin sellise AI jutukese:

Kui "kui" tähendab "näiteks": Kui "nagu" või "kui" on samatähenduslik sõnaga "näiteks", eraldatakse see komaga. Näide: Mulle meeldivad paljud puuviljad, kui (näiteks) õunad ja pirnid.

Antud pealkirjas ongi "näiteks", ma lihtsalt ei kirjutanud seda pikalt välja.
Lause pikemalt: Kas naised on õelamad, kui (näiteks) mehed (seda on)? Põhimõte on sama.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 23 Mai 2026 15:15
Külaline kirjutas: 23 Mai 2026 11:49 Eesti keele kuldreegleid võiks ikka teada, Tolmukübe! Lihtsa võrdluse puhul (kui võrreldakse kahte objekti või omadust) ei panda sõna kui ette koma.
See pole lihtne võrdlus, see on ju küsilause: Kas naised on õelamad, kui mehed? Lihtne võrdlus oleks: Naised on õelamad kui mehed, seal koma pole. Leidsin sellise AI jutukese:

Kui "kui" tähendab "näiteks": Kui "nagu" või "kui" on samatähenduslik sõnaga "näiteks", eraldatakse see komaga. Näide: Mulle meeldivad paljud puuviljad, kui (näiteks) õunad ja pirnid.

Lause pikemalt: Kas naised on õelamad, kui (näiteks) mehed (seda on)? Põhimõte on sama.
Tolmukübe, ära vaidle, siin teemas sul küll õigus ei ole, isegi mitte vaieldav ei ole. Jah, kui oleks lause "..., kui mehed seda on", siis oleks koma. Sinul aga on puhas võrdlus ja seal ei ole koma. Ära ometi ise nüüd oma teemat keeleteemaks keera.

Kas naised on õelamad kui mehed - ma ei oska seda seletada, aga minu kogemus küll kinnitab, et on, kuigi see pole nagu õelus, vaid rohkem ebastabiilsus, ettearvamatus, mis võibki kohati mõjuda kui õelus. Kuidagi on nii, et meestest tead, mida oodata, naistest eriti mitte, meeste puhul tead, kes on jobu ja kes on loll ja kes on petis, aga naiste puhul võib kõik olla keerulisem ja peidetum. Ma arvan, et siin on ikka mingi bioloogiline tagapõhi olemas, hormoonide taseme kõikumine igakuiselt on ju naistele omane, mitte meestele ja see tekitab ilmselt ka emotsioonide virvarri. Ise tean endagi kohta, et vahetult enne päevi pean kramplikult suud kinni hoidma, et mitte iga mõtet kohe välja partsatada ja poolt maailma ära solvata.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2026 12:40

Ma ei saa aru, miks õelad? Nii ju on olnud temaga korduvalt. Lihtsalt ennetame seda, et ta jälle vaidlema ei hakkaks.
Külaline

Ja hakkabki jälle peale!
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mai 2026 16:43
Guest kirjutas: 23 Mai 2026 12:40

Ma ei saa aru, miks õelad? Nii ju on olnud temaga korduvalt. Lihtsalt ennetame seda, et ta jälle vaidlema ei hakkaks.
Selle ennetamisega alustadki vaidlust, võtad teema üles sellega.
Külaline

Ma ei jõudnud enne kommenteerimist teemat veel lõpuni lugeda. Kui olin kommentaari ära kirjutanud, siis nägin, et oligi juba vaidlus üleval
Külaline

Jumal, sa näed, kuid ei mürista!!!
Mida see teemaalgataja emakeele õppimise asemel teinud on?
Külaline

Ah, mis ajad, Tolmukübe! Sa ju hoopis tsiteerisid internetist leitud suvalist lauset.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Mai 2026 15:44Leidsin sellise AI jutukese:
AI väited tuleb alati üle kontrollida, seda räägitakse ju kogu aeg, et ta valetab väga rõõmsalt ja süüdimatult 😀
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist