On jaa. Aga laps ei taha koguaeg puhast suhkurt. See on vaid hädaabi. Kui tal on 3-4x nädalas megamadal siis no,ei taha.Külaline kirjutas: ↑23 Mai 2026 18:40Tükisuhkur on poes ju täiesti olemas?Guest kirjutas: ↑22 Mai 2026 13:24 Minu jaoks teeb säästmise raskeks see, et ma pean ostma igasuguseid suhkruga snäkke(mahlad, kommid, shokolaadid, batoonid jne) ja just selliseid, mida saab taskusse panna. Kuna laps on diabeetik. Muidu ma magusat üldse ei ostaks nii palju. Ja fakt on see, et väikesed kõrremahlad ja taskusse mahtuvad shokolaadid on kallimad kui suured pakendid.
Mis teeb sinu jaoks toidupoes raha säästmise kõige raskemaks?
-
Külaline
-
Külaline
Mul teeb raskeks et püüan arvata laste soove ja ei arvanud ja see asi läheb kapis halvaks.
-
Külaline
Mul sama lugu, et kunagi ei tea, palju kodused söövad või ei söö. Mõnikord lürbivad mitu liitrit piima ära, teinekord läheb pahaks. Igasuguste võileivaasjade, jogurtite, kohupiimadega sama lugu. Mõnikord söövad hirmus palju ja vaatavad mind etteheitvalt, et mitte midagi süüa pole, teinekord jälle lähevad halvaks isegi pirukad, mis ma ostan ja mida muidu väga tahavad. Lisaks on see ka veel, et juba avatud pakenditest üks minu teismeline enam ei söö. Näiteks mingi torukohupiimast sööb ära pool, teist poolt siis enam ei söö keegi. Kui avatud mahl on kaks päeva kapis olnud, siis enam ei joo seda. Millal kohu sööma tulevad, kunagi ei tea ette. Teinekord on päevade viisi kuskil sõprade juures või väljas söömas, kodus ei söö, teinekord jälle mingid teised tujud, veavad sõpru siia ka sööma. Mitte midagi ette kunagi ei tea.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2026 08:52 Mul teeb raskeks et püüan arvata laste soove ja ei arvanud ja see asi läheb kapis halvaks.
-
Külaline
See meenutas mulle kunagist perekooli lugu, kus keegi kurtis, et teismeline neiu lõikab võileivale tomatist paar viilu ja ülejäänud tomati viskab prügikasti, sest noh, kes seda enam sööks?Guest kirjutas: ↑24 Mai 2026 14:06Mul sama lugu, et kunagi ei tea, palju kodused söövad või ei söö. Mõnikord lürbivad mitu liitrit piima ära, teinekord läheb pahaks. Igasuguste võileivaasjade, jogurtite, kohupiimadega sama lugu. Mõnikord söövad hirmus palju ja vaatavad mind etteheitvalt, et mitte midagi süüa pole, teinekord jälle lähevad halvaks isegi pirukad, mis ma ostan ja mida muidu väga tahavad. Lisaks on see ka veel, et juba avatud pakenditest üks minu teismeline enam ei söö. Näiteks mingi torukohupiimast sööb ära pool, teist poolt siis enam ei söö keegi. Kui avatud mahl on kaks päeva kapis olnud, siis enam ei joo seda. Millal kohu sööma tulevad, kunagi ei tea ette. Teinekord on päevade viisi kuskil sõprade juures või väljas söömas, kodus ei söö, teinekord jälle mingid teised tujud, veavad sõpru siia ka sööma. Mitte midagi ette kunagi ei tea.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2026 08:52 Mul teeb raskeks et püüan arvata laste soove ja ei arvanud ja see asi läheb kapis halvaks.
-
Külaline
Meenutab minu teismelisi. Võtavad singipaki lahti, võtavad sealt viilud ja järgmine päev ei sobi enam see sink, sest pakk oli ju lahti. Mingitest jogurtitopsidest söövad pool ja siis pool läheb raisku. Pool kurki viskavad ka ära, paar viilu lõikavad sellest ja siis poolikuid kurke enam ei puutu. Teevad endale Požarski kotleti pakist kaks tükki soojaks ja kolmas läheb koerale, sest kes seda enam järgmine päev sööb.See meenutas mulle kunagist perekooli lugu, kus keegi kurtis, et teismeline neiu lõikab võileivale tomatist paar viilu ja ülejäänud tomati viskab prügikasti, sest noh, kes seda enam sööks?
-
Külaline
Oh mul on puuviljadega niiKülaline kirjutas: ↑24 Mai 2026 14:06Mul sama lugu, et kunagi ei tea, palju kodused söövad või ei söö. Mõnikord lürbivad mitu liitrit piima ära, teinekord läheb pahaks. Igasuguste võileivaasjade, jogurtite, kohupiimadega sama lugu. Mõnikord söövad hirmus palju ja vaatavad mind etteheitvalt, et mitte midagi süüa pole, teinekord jälle lähevad halvaks isegi pirukad, mis ma ostan ja mida muidu väga tahavad. Lisaks on see ka veel, et juba avatud pakenditest üks minu teismeline enam ei söö. Näiteks mingi torukohupiimast sööb ära pool, teist poolt siis enam ei söö keegi. Kui avatud mahl on kaks päeva kapis olnud, siis enam ei joo seda. Millal kohu sööma tulevad, kunagi ei tea ette. Teinekord on päevade viisi kuskil sõprade juures või väljas söömas, kodus ei söö, teinekord jälle mingid teised tujud, veavad sõpru siia ka sööma. Mitte midagi ette kunagi ei tea.Guest kirjutas: ↑24 Mai 2026 08:52 Mul teeb raskeks et püüan arvata laste soove ja ei arvanud ja see asi läheb kapis halvaks.
Pooliku pakendi probleemi veel õnneks ei ole.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑24 Mai 2026 14:34Meenutab minu teismelisi. Võtavad singipaki lahti, võtavad sealt viilud ja järgmine päev ei sobi enam see sink, sest pakk oli ju lahti. Mingitest jogurtitopsidest söövad pool ja siis pool läheb raisku. Pool kurki viskavad ka ära, paar viilu lõikavad sellest ja siis poolikuid kurke enam ei puutu. Teevad endale Požarski kotleti pakist kaks tükki soojaks ja kolmas läheb koerale, sest kes seda enam järgmine päev sööb.See meenutas mulle kunagist perekooli lugu, kus keegi kurtis, et teismeline neiu lõikab võileivale tomatist paar viilu ja ülejäänud tomati viskab prügikasti, sest noh, kes seda enam sööks?
Peeglike,peeglike seina peal...
-
Külaline
See on minu jaoks väga veider käitumine. Ma siis emana üldse ei ostaks neid asju, kuna kullanupukesed ei oska toittu hinnata.Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2026 14:34Meenutab minu teismelisi. Võtavad singipaki lahti, võtavad sealt viilud ja järgmine päev ei sobi enam see sink, sest pakk oli ju lahti. Mingitest jogurtitopsidest söövad pool ja siis pool läheb raisku. Pool kurki viskavad ka ära, paar viilu lõikavad sellest ja siis poolikuid kurke enam ei puutu. Teevad endale Požarski kotleti pakist kaks tükki soojaks ja kolmas läheb koerale, sest kes seda enam järgmine päev sööb.See meenutas mulle kunagist perekooli lugu, kus keegi kurtis, et teismeline neiu lõikab võileivale tomatist paar viilu ja ülejäänud tomati viskab prügikasti, sest noh, kes seda enam sööks?
-
Külaline
Ja sa lubad neil nii käituda? Olgu seni näljas, kuniks toitu hindama õpivad.Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2026 14:34Meenutab minu teismelisi. Võtavad singipaki lahti, võtavad sealt viilud ja järgmine päev ei sobi enam see sink, sest pakk oli ju lahti. Mingitest jogurtitopsidest söövad pool ja siis pool läheb raisku. Pool kurki viskavad ka ära, paar viilu lõikavad sellest ja siis poolikuid kurke enam ei puutu. Teevad endale Požarski kotleti pakist kaks tükki soojaks ja kolmas läheb koerale, sest kes seda enam järgmine päev sööb.See meenutas mulle kunagist perekooli lugu, kus keegi kurtis, et teismeline neiu lõikab võileivale tomatist paar viilu ja ülejäänud tomati viskab prügikasti, sest noh, kes seda enam sööks?
-
Külaline
Meil võiks olla pakendid ühe korra jaoks. Nt sink 2 viilu.
Pakendit läheks rohkem, aga söögi raskamist oleks vähem.
Ma ka ei saa aru, kust see neil tulnud on. Mina ju nii ei käitu söögiga. Ma saangi vaid neid avatud pakke lõpuni süüa.
Ma ka ei saa aru, kust see neil tulnud on. Mina ju nii ei käitu söögiga. Ma saangi vaid neid avatud pakke lõpuni süüa.
-
Külaline
Äkki peaksid vaakumpakendajat katsetama?Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2026 21:48 Meil võiks olla pakendid ühe korra jaoks. Nt sink 2 viilu.
et ostad paki viilutatud sinki, teed paki lahti ja pakendad kohe 2 viilu kaupa vaakumisse?
Ma ise kasutan vaakumpakendajat, kui mu (kokkuhoidlik) laps on taas kilose paki ( sellel on kilohind odavam) salaamiviile ostnud ja siis ma panen need nii 150-250g kaupa vaakumisse ja sügavkülma, sest keegi ei taha 2 nädalat järjest salaamivõileibu järjest
-
Külaline
Sama. Teismelised kisuvad paki lahti ja kas süüakse tühjaks või võetakse paar viilu-ampsu. Individualismi ajastu. Muö oli tööalaselt kohtumine ühe suurima valmistoodete tootjaga. Tema rääkis, et nö suuri perepakke enam valmistoite ei osteta, et koige paremini müüvad üheinimesepakid. Ja nii ongi - kui ma tahan oma kuueliikmelisele perele valmistoitu osta, et seda nt kodus soojendada, tuleb votta mitu väikest pakki. Suure pakiga on lasanje nt ja külmutatud toite, aga muu kraam max 2 korra söögiks.
Aga säästa on raske, sest teen impulssoste liiga palju - votan lastele kohupiimakraami, sest siis on mul endal lihtsam kui nad koolist tulevad ja ma ei pea ekstra rooga valmistama nt. Käin alati läbi toidupääste osa. Minu kodupood on Lidl ja toidupäästes oli täna nt 2028 aastani säilivat kraami. Ju läheb sortimendist välja.
Aga säästa on raske, sest teen impulssoste liiga palju - votan lastele kohupiimakraami, sest siis on mul endal lihtsam kui nad koolist tulevad ja ma ei pea ekstra rooga valmistama nt. Käin alati läbi toidupääste osa. Minu kodupood on Lidl ja toidupäästes oli täna nt 2028 aastani säilivat kraami. Ju läheb sortimendist välja.
-
Külaline
Mul õnneks selliseid pereliikmeid ei ole, kes võtavad pakist ühe vorsti ja ülejäänud jääb seisma. Siiski, mõnikord ikka kipub üks või teine asi kätte jääma. Eriti juhtub seda juustuga. Aga siis püüan ikka toitude sees ära kasutada - vorstid supi sisse, pitsa peale. Juust samamoodi. Jne. Jne. Naljalt ma midagi ära ei viska. Mõnikord harva jääb mõni saia või leivakonts alles.
See tee väikesteks tükkideks ja viska aknast alla - saavad linnud söönuks.
-
Külaline
Ma ka imestan, kas te päriselt lubate teismelistel täiesti söögikõlbulikku toitu - pool kurki, poolik jogurtipakk jne. prügisse loopida?Guest kirjutas: ↑24 Mai 2026 21:32Ja sa lubad neil nii käituda? Olgu seni näljas, kuniks toitu hindama õpivad.Külaline kirjutas: ↑24 Mai 2026 14:34Meenutab minu teismelisi. Võtavad singipaki lahti, võtavad sealt viilud ja järgmine päev ei sobi enam see sink, sest pakk oli ju lahti. Mingitest jogurtitopsidest söövad pool ja siis pool läheb raisku. Pool kurki viskavad ka ära, paar viilu lõikavad sellest ja siis poolikuid kurke enam ei puutu. Teevad endale Požarski kotleti pakist kaks tükki soojaks ja kolmas läheb koerale, sest kes seda enam järgmine päev sööb.See meenutas mulle kunagist perekooli lugu, kus keegi kurtis, et teismeline neiu lõikab võileivale tomatist paar viilu ja ülejäänud tomati viskab prügikasti, sest noh, kes seda enam sööks?
Ma olen siis vist väga range ema, sest sellist käitumist toiduga ma ei luba. Olen väiksest peale rääkinud, et toidu tootmiseks on inimesed teinud tööd ja meie oleme kulutanud raha. Söögikõlblikku niisama minema ei visata. Poolik kurk läheb otse loomulikult kappi tagasi ja enne ei hakka uut kurki lõikama, kui eelmine kurk on lõpuni ära söödud, üks singipakk süüakse lõpuni ja siis võetakse lahti uus.
Kohupiima puhul tõstan need, mille "parim enne" kukub varem, ettepoole ja värskemad panen tahapoole. Sellega püüan ennetada, et mõni tops jääb tähelepanuta ja "avastatakse" alles siis, kui parim enne on jupp aega tagasi läbi saanud ja tuleb ära visata.
-
Külaline
Kes ütles, et prügisse loobivad. Ei loobi, panevad kappi tagasi, ise lihtsalt lahtisest pakist enam ei söö.Ma ka imestan, kas te päriselt lubate teismelistel täiesti söögikõlbulikku toitu - pool kurki, poolik jogurtipakk jne. prügisse loopida?
-
Külaline
kui poolik pakk ei kõlba, no siis söögu paljast leiba, kuni see pakk on tühi. Korraga kahte pakki avada ei lubaks.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 14:31Kes ütles, et prügisse loobivad. Ei loobi, panevad kappi tagasi, ise lihtsalt lahtisest pakist enam ei söö.Ma ka imestan, kas te päriselt lubate teismelistel täiesti söögikõlbulikku toitu - pool kurki, poolik jogurtipakk jne. prügisse loopida?
Teismelised peaks rahast ja ressursside raiskamisest tänapäeval väga hästi aru saama, pole mingi lasteaed ju.
-
Külaline
Siis oleks lihtne jah - enne uut vorsti või leiba ei osta, kuni vana söödud. Eks see ebamugav on, aga saaks sättida küll.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 14:55kui poolik pakk ei kõlba, no siis söögu paljast leiba, kuni see pakk on tühi. Korraga kahte pakki avada ei lubaks.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 14:31Kes ütles, et prügisse loobivad. Ei loobi, panevad kappi tagasi, ise lihtsalt lahtisest pakist enam ei söö.Ma ka imestan, kas te päriselt lubate teismelistel täiesti söögikõlbulikku toitu - pool kurki, poolik jogurtipakk jne. prügisse loopida?
Teismelised peaks rahast ja ressursside raiskamisest tänapäeval väga hästi aru saama, pole mingi lasteaed ju.
-
Külaline
See laps on sulle lihtsalt pähe istunud oma šokolaadide ja batoomikestega, muud midagi.Guest kirjutas: ↑23 Mai 2026 19:56On jaa. Aga laps ei taha koguaeg puhast suhkurt. See on vaid hädaabi. Kui tal on 3-4x nädalas megamadal siis no,ei taha.Külaline kirjutas: ↑23 Mai 2026 18:40Tükisuhkur on poes ju täiesti olemas?Guest kirjutas: ↑22 Mai 2026 13:24 Minu jaoks teeb säästmise raskeks see, et ma pean ostma igasuguseid suhkruga snäkke(mahlad, kommid, shokolaadid, batoonid jne) ja just selliseid, mida saab taskusse panna. Kuna laps on diabeetik. Muidu ma magusat üldse ei ostaks nii palju. Ja fakt on see, et väikesed kõrremahlad ja taskusse mahtuvad shokolaadid on kallimad kui suured pakendid.
-
Külaline
Mis siis üle jääks, kui see laps ei taha suhkrut. Aga on selles vanuses, kus ta veel ei mõtle eesmärgile.
Sama ju lastele ravimi andmisega. Peab selle tegema talle kuidagi meeldivamaks, kavaldama vanemana eesmärgi nimel.
Nii võib see laps ka mõelda et ei taha enam suhkrut. Ei võta seda, sest see talle ei meeldi. Aga kuidagi peab talle see magusa saamine meeldvamaks tegema, kui vaja.
Sama ju lastele ravimi andmisega. Peab selle tegema talle kuidagi meeldivamaks, kavaldama vanemana eesmärgi nimel.
Nii võib see laps ka mõelda et ei taha enam suhkrut. Ei võta seda, sest see talle ei meeldi. Aga kuidagi peab talle see magusa saamine meeldvamaks tegema, kui vaja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline