Probleemide ja pingete tõttu töövõime kaotamise hirm

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Probleemide ja pingete tõttu töövõime kaotamise hirm

Postitus Postitas Külaline »

Mida teha kui kardan erinevat laadi pingete tõttu töövõimetuks muutuda tulevikus, kui juba praegu tunnen ennast halvasti mitmete lahenduseta probleemide ja pingete tõttu?
Külaline

Eks ikka aeg maha võtta ja puhkusele sõita. Soovitan paketireisi ja Kreeta saart, see on imeline, hea toit ning väike vein teevad jälle meeleolu heaks.
Külaline

Pole selliseid võimalusi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2026 22:07 Pole selliseid võimalusi.
Ju see ka üks põhjus läbipõlemisel on, et pole võimalust paar korda aastas aeg täiesti maha võtta ja mitte ühelegi probleemile mõelda.
Mis mured vaevavad? Ehk saad lihtsalt kodus veidi puhata ja aju tööst täiesti välja lülitada?
Külaline

Kui puhata, siis ikka kodust eemal, et ükski kohustus otsa ei saaks vaadata.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2026 20:02 Mida teha kui kardan erinevat laadi pingete tõttu töövõimetuks muutuda tulevikus, kui juba praegu tunnen ennast halvasti mitmete lahenduseta probleemide ja pingete tõttu?
Millest need pinged? Kuigi karjääri ülistatakse, siis tegelikult on inimesed erinevad ja osale karjäärinimeseks olemine sobib, osale mitte. Viimasel juhul on nii, et parem siis juba tagasihoidlikum töökoht (ja sissetulek), mida suudad teha aastakümneid järjest suuremate probleemideta, kui liiga pingelise töö tõttu ühel hetkel hoopis töövõime kaotada ja abivajajaks muutuda.

Kui pinged on hoopis töövälised, siis eelnev jutt ei kehti (teemaalgatuses polnud täpsustatud, mis pinged on).
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2026 01:16
Külaline kirjutas: 21 Mai 2026 22:07 Pole selliseid võimalusi.
Ju see ka üks põhjus läbipõlemisel on, et pole võimalust paar korda aastas aeg täiesti maha võtta ja mitte ühelegi probleemile mõelda.
Mis mured vaevavad? Ehk saad lihtsalt kodus veidi puhata ja aju tööst täiesti välja lülitada?
Sültub sellest, milel son inimese probleem. Kui on lihtsalt üleväsimus, siis võib toimida. Kui aga töö on põhimõtteliselt ebasobiv, ei aita see ka, sest niikui tööle naaseb, on kogu jama müraki! tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mai 2026 11:17Postitus on kustutatud
Kindlasti leiab selle üleliigse 1000€ aasta peale, mis üle jääb. Aga, kui mul (55a) on valida, kas soojustan maja selle raha eest aastateks või lähen nädalasele reisile, siis ma valin maja. Ja nii aastaid. Kogu aeg vaja midagi teha. Vannituba soojaks ja vesi sisse, wc remont jne. Need kõik on minu jaoks tähtsamad, kui nädalane reis soojal maal. Teeks mõlemat, puhkaks ja remondiks, aga mõlemaks raha ei jätku. Tuleb valik teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 00:34Teeks mõlemat, puhkaks ja remondiks, aga mõlemaks raha ei jätku. Tuleb valik teha.
Eks maja remondiks võib ka laenu võtta. Ma muidugi olen seda meelt, et remontida maja 15 aastat järjest igal aastal 1000 euro eest pole ka just kõige mõistlikum tegevus. Või mis remonti sa selle 1000 euro eest ikka teha saad, see nii väike summa. ma planeerin korteris sel aastal vannitoa remonti ja tundub, et summa kisub sinna 13 000 euro kanti. Lisaks veel plaan pesumasin ja kuivati välja vahetada. Reisiks olen ikka püüdnud raha leida ja siiani on see ka õnnestunud. Üks soojamaa reis aastas, väike suusareis ja mõni sutsakas Soome ning Lätti veel lisaks. teine asi on see, et ma ei keskendu säästmisele, vaid...mõtlen kuidas oma sissetulekuid suurendada. See toimib, vähemalt minu puhul.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2026 09:42 teine asi on see, et ma ei keskendu säästmisele, vaid...mõtlen kuidas oma sissetulekuid suurendada. See toimib, vähemalt minu puhul.
Sa ilmselt oled ka noorem kui 55.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 13:20
Guest kirjutas: 25 Mai 2026 09:42 teine asi on see, et ma ei keskendu säästmisele, vaid...mõtlen kuidas oma sissetulekuid suurendada. See toimib, vähemalt minu puhul.
Mina olen 55, aga loomulikult keskendun samuti sellele, kuidas oma sissetulekuid suurendada. Mis näitaja see 55 on?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2026 15:09
Mina olen 55, aga loomulikult keskendun samuti sellele, kuidas oma sissetulekuid suurendada. Mis näitaja see 55 on?
See on selline näitaja, et mitmel töökohal enam lõhkuda ei jõua, tervis ei pea vastu. Ja igale poole sind enam ei võeta, näiteks klienditeenindajana lisatööd teha pole võimalik, sest enne valitakse tööle mõni koolilaps kui 50+ vanatädi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 00:34Kindlasti leiab selle üleliigse 1000€ aasta peale, mis üle jääb. Aga, kui mul (55a) on valida, kas soojustan maja selle raha eest aastateks või lähen nädalasele reisile, siis ma valin maja. Ja nii aastaid. Kogu aeg vaja midagi teha. Vannituba soojaks ja vesi sisse, wc remont jne. Need kõik on minu jaoks tähtsamad, kui nädalane reis soojal maal. Teeks mõlemat, puhkaks ja remondiks, aga mõlemaks raha ei jätku. Tuleb valik teha.
No ma ei tea, inimene on 55 ja ikka elab mingis saras, kus igal aastal vaja remonti teha? Vannituppa vesi sisse? Suvilas elad või?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 15:47
See on selline näitaja, et mitmel töökohal enam lõhkuda ei jõua, tervis ei pea vastu. Ja igale poole sind enam ei võeta, näiteks klienditeenindajana lisatööd teha pole võimalik, sest enne valitakse tööle mõni koolilaps kui 50+ vanatädi.
Mina suurendangi oma sissetulekuid sellel töökohal, kus töötan, samal ajal saades veel rohkem hüvesid ja lühemat tööaega.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 17:10
Mina suurendangi oma sissetulekuid sellel töökohal, kus töötan, samal ajal saades veel rohkem hüvesid ja lühemat tööaega.
Kiidan. See on õige lähenemine.
Külaline

Ma olen vanem kui 55. Ma panin juba noorena tähele, et minu puhul aitab keskkonna vahetus. Nädalane suusareis Austria alpidesse oli paarkümmend aastat üks selline hea puhkus, mis aitas unustada, et ma kuskil Eestis üldse töötan :D Lisaks veel reisid erinevatesse maailmapaikadesse ehk nö soojamaa reisid. Selle kõrvalt olen ka kolm korda kinnisvara tagatisel laenu võtnud ja oma elamise soetanud, et ei peaks pensionärina üürikorteris virelema. Tõsi on see, et ka kinnisvara tahab aeg ajalt värskendamist ja sel aastal on siis vannituba ootamas (17 aastat viimasest remondist). See ei takista mul ka sügisel soojale maale sõita närve kosutama. Muidugi pean kiitma ka oma naist, kes on finantsiliselt kõiges selles toeks ja muidu hea reisikaaslane.
Külaline

Minu jaoks toimib jälle hästi see, kui elu on lihtsalt rahulikum.

Mina praeguses eluetapis stressirikast ametikohta ei tahaks. Muidugi oleks sissetulek suurem, aga... ei.

Rahulikku tööd tehes ja suvel maakodus puhkab närv ka hästi. Kalleid vaba aja veetmise viise, mis maksavad palju raha, pole tingimata vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 11:35

Mina praeguses eluetapis stressirikast ametikohta ei tahaks. Muidugi oleks sissetulek suurem, aga... ei.

Rahulikku tööd tehes ja suvel maakodus puhkab närv ka hästi. Kalleid vaba aja veetmise viise, mis maksavad palju raha, pole tingimata vaja.
Minu elu ongi väga rahulik, mitte mingit stressi. Töö meeldib ja tööl käia on nauding. Korralik tasu on ainult boonus.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2026 11:39
Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 11:35

Minu elu ongi väga rahulik, mitte mingit stressi. Töö meeldib ja tööl käia on nauding. Korralik tasu on ainult boonus.
No sõltub, mis töö inimesele meelepärane on, eks. Erinevatele inimestele meeldivad erinevad tööd ja see töö, mis meeldib, ei pruugi olla tingimata kõige tasuvam.
Külaline

Ma saan hästi aru, et on kiusatus vaba raha kasutada alati remondiks, aga kui pingete kogunemise tagajärel kaob tervis, siis pole sellest remondist mingit rõõmu. Inimesed pole kunagi surivoodil kahetsenud, et oleks pidanud rohkem tööd tegema.
Sellel, kes siin ütles, et puhkuseks tuleb ära sõita, on täiesti õigus, asukohavahetus mõjub hästi igasuguste pingete ja stressi leevendamiseks. Olen ise kogenud. Kui viiekümnendates on valida, kas maja soojustada või reisile minna, siis mina läheksin igal juhul reisile. Kui siiamaani on ilma selle soojustuseta hakkama saadud, siis aasta ei muuda enam midagi. On otsatult kurb, kui tööd tehakse ainult selle nimel, et remontida, juurde ehitada ja midagi laiendada. Iseasi, kui eesmärk on see ehitis maha müüa ja siis ülejääva rahaga elu nautida (selleks peab muidugi tekkima oluline lisaväärtus).

Kuhjuvad pinged tähendavad reaalselt seda, et pidevalt on stressihormoon veres ringlemas, see mõjutab und, teeb närviliseks ja kurnab südant. Viiekümnendates naised on juba altid südamehaigustele, paljud ainult ei tea seda. Pidev stress soodustab ka kasvajate teket. Seega võib üks 10 päevane puhkus katkestada selle lõputu pingeseisundi ja anda kehale vajalikku puhkust, et paremini hakkama saada. Võimalik, et kuskil teisel maal teisi puhkajaid vaadates tekib teine vaatenurk ka oma elule.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist