Vasteseliina kooli peksu juhtum

vana hea klassika
Külaline

Vasteseliina kooli peksu juhtum

Postitus Postitas Külaline »

Kas lapsed on muutunud halvemaks, hullemaks või reageeritakse valjumalt? Nt see juhtum Vastseliina koolis.
Ja väga hea, et reageeritakse, et kogu riik saab sellest teada.
See ehk ennetab ka järgmisi kaklusi ja kallaletunge lastel omavahel.
Aga kuidas tundub, kas varem, te kooli ajal sellist asja polnud või see oli tavaline, see ei saanud eriti tähelepanu?
Külaline

Kuidas siis kool hästi reageeris? Ei reageerinud ju, kannatanu ei saanud vajalikku hoolt ja tuge. Ainult samaealine sõber aitas. Koju tuli peksa saanud lapsel üksi liikuda, vanemaid ei teavitatud ning üritatakse kinni mätsida. Peksujuhtum on kriminaalse mõõtmega.
Paljudes koolides ja lasteaedades toimub õpetajate ringkaitse ja vägivalla juhtumite pisendamine. Perekonnad, kes teemasid tõstada julgevad saavad külma kohtlemist kuni selleni välja, et enam ei teretata. Peksjad, kiusajad, valetajad on aga tegijad. Lokkab mentaliteet, et ju sai asja eest ja ongi ise selline äpu.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mai 2026 09:36 Kuidas siis kool hästi reageeris? Ei reageerinud ju, kannatanu ei saanud vajalikku hoolt ja tuge. Ainult samaealine sõber aitas. Koju tuli peksa saanud lapsel üksi liikuda, vanemaid ei teavitatud ning üritatakse kinni mätsida. Peksujuhtum on kriminaalse mõõtmega.
Paljudes koolides ja lasteaedades toimub õpetajate ringkaitse ja vägivalla juhtumite pisendamine. Perekonnad, kes teemasid tõstada julgevad saavad külma kohtlemist kuni selleni välja, et enam ei teretata. Peksjad, kiusajad, valetajad on aga tegijad. Lokkab mentaliteet, et ju sai asja eest ja ongi ise selline äpu.
See on tõesti uskumatu, kuidas kool reageeris, Saatis lapse omapä ise koju jalutama. Töötan ka koolis, selline asi oleks ikka uskumatu. Meie kooliõde teavitab ise igast kriimust vanemaid ja kutsub palju väiksemate asjade pärast kiirabi. Kool pöördub ise politseisse palju väiksemate asjade pärast. Maakohtades on vist mingid teised reeglid, kõik on oma joped või siis vihatavad. Mul tahtis kunagi sõbranna minna Tallinnast ära, ütles, et tema läheb maakooli tööle. Aga sellest ei tulnudki midagi välja. Leppis küll direktoriga kõik kokku, aga üks õpetaja, kellel puudus igasugune kvalifikatsioon ja kes oleks töö kaotanud tema pärast, hakkas tema vastu kohe mingit kampaaniat korraldama. Keegi ei üürinud talle seal korterit, see korter öeldi üles, mis tal kokku oli lepitud. Ja jäigi see keskharidusega õpetaja sinna ja tema sinna tööle ei asunud.
Külaline

Seles mõttes reageers, et see lugu on nüüd üle riigi teada, tänu poisi emale.
Varem oli üldse ju suhtumine, et""poisid" . Nagu et kui oled poiss, siis on kaklemine normaalne.
Külaline

kaikaga, jalaga, rusikaga, rühmas peksmine üht poissi on toores vägivald. kui kool nimetab seda kukepoksiks, peab koolijuht ametist taanduma.
vägivalda tolereeriv kool ei ole õppeasutus, vaid kurat teab mis..
Külaline

Niisama tüli oleks olnud ilma kaigasteta.
See oli siis ette mõeldud, kust muidu need kaikad saadi.
Aga kas peksti kedagi nn nõmedat. Või peksti kättemaksuna, st peksid ohvrid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Mai 2026 13:30 Niisama tüli oleks olnud ilma kaigasteta.
See oli siis ette mõeldud, kust muidu need kaikad saadi.
Aga kas peksti kedagi nn nõmedat. Või peksti kättemaksuna, st peksid ohvrid.

Peksti kiitsakat, prillidega poissi. Seljapõrutus ja peas 5cm muhk. Kooli see aasta enam ei saa.
Direktor astu ametist ära! Ja teised mutid ka!
Külaline

Kust seal ikka uusi moore võtta, jäävad kõik mõnusasti edasi.
Külaline

Peksti kambaga kiitsakat väikeklassi poissi. Enda arvates ilmselt kõvad gängsterid. Nii ollakse varsti relvaga koolis mataõpsi ähvardamas.
Sellistele piisab, kui mõni laps on pisut teistsugune, et kiusama asuda (üleoleku näitamine).
Ülivastik lugu. Eriti vastikuks teeb selle kooli suhtumine. Pole näinud, et ka KOV kuidagi sekkuks. Väikeses õelas kohas ei imesta ka, sest kõik on omavahel läbi põimunud. Direktor pole tagasi astunud, kooliõde varjas kuritegu, sotsiaalpedagoogi ei huvita, keegi "ei näinud", keegi täiskasvanutest vastutust ei võta...
Miks me sellist kooli üldse peame? See on see koht, kus HM peaks sekkuma, mitte mingeid napakaid reforme tootma.
Külaline

Miks oodatakse et direktor peaks astuma tagasi?
Ma ei mõista seda loogikat.
Nt minu laps annab kellegile peksa. See on minu laps. Mina pean tema tegude eest vastutama või mina ju pean teda kasvatama. Direktor, kes mind ega minu last ei pruugi üldse teadagi, peaks tagasi astuma? Lihtsalt seepärast et mu laps on selle kooli õpilane? Äkki ema ja isa peaks " tagasi astuma"
Oled direktor ja pead vastutama kõikide perede laste kasvatamise eest?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2026 08:45 Miks oodatakse et direktor peaks astuma tagasi?
Nt minu laps annab kellegile peksa. See on minu laps. Mina pean tema tegude eest vastutama või mina ju pean teda kasvatama. Direktor, kes mind ega minu last ei pruugi üldse teadagi, peaks tagasi astuma? Lihtsalt seepärast et mu laps on selle kooli õpilane? Äkki ema ja isa peaks " tagasi astuma"
Ei, koolipoolse tegevusetuse tõttu peaks tagasi astuma. Koolijuht vastutab oma töötajate tegevuse eest.
Külaline

Vanasti saadeti sellised kaikamehed Puiatusse ja Kaagverre, seal said siis omavahel mõõtu võtta, kes on kõvem. Tänapäeval erikoole ei ole ja kõik peavad kannatama.
Külaline

Vastautab kool ja ka nende peksjate vanemad. Politsei peab väga tõsiselt nendega tegelema. Kahju, et ei saa neid väikseid kurjategijaid erikooli saata. Huvitav, mida nende kaakide vanemad arvavad? Kas võtavad midagi ette või hakkavad oma võsukesi õigustama.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Mai 2026 09:10
Guest kirjutas: 25 Mai 2026 08:45 Miks oodatakse et direktor peaks astuma tagasi?
Ei, koolipoolse tegevusetuse tõttu peaks tagasi astuma. Koolijuht vastutab oma töötajate tegevuse eest.
Sest kool ei käitunud olukorrale vastavalt. Keegi ei sekkunud, kooliõde saatis vigastatud poisi jala koju, ei kutsunud kiirabi. Lapsed väitsid, et nad ei saanud politseid kutsuda, kui peksmist nägid, sest politsei kutsumine on koolis keelatud. Kas see viimane tõsi on, ma nuidugi re tea, aga tugev signaal selle kohta, et koolis on midagi väga halvasti, on see küll.

Ja pärast seda räiget peksmist proovis kool juhtunut pisendada. Nimetas seda lastevaheliseks konfliktiks. Kui 7 last peksavad kaigastega üht last, siis ei ole see kindlasti lihtsalt konflikt. See on räige vägivald, mis täiskasvanute maailmas viiks süüdlased aastateks vangi. Kuna peksjad olid alles lapsed, siis vangi nad ei lähe, aga ega see seda kuritegu väiksemaks tee.

Kui mina oleks selle pekstud lapse ema, siis lisaks peksmise osas politseisse pöördumisele teeks ma ka kooli suhtes kuriteoteate. Lapse abita jätmine ( kiirabi asemel jala koju) ja elu ohtu seadmine. Usun, et sellise asja eest võiks see kooliõde ja direktor kriminaalkaristuse saada. Vangi just ei panda, aga mingi reaalne karistus peaks järgnema. See on lihtsalt õnn, et poisi peapõrutus selline ei olnud, et ta teel koju lihtsalt ära ei surnud. See on ju ka igale mittemeedikule teada, et pähe hoobi saanud inimene peab lamama, mitte jalgsi ringi marssima. Kooliõde on meedik, seda hullem on selline julmus - last peksti kaigastega pähe ja selga ja ta saadab lapse lihtsalt koju.
SeaTongue
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SeaTongue »

Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 19:46Sest kool ei käitunud olukorrale vastavalt. Keegi ei sekkunud, kooliõde saatis vigastatud poisi jala koju, ei kutsunud kiirabi. Lapsed väitsid, et nad ei saanud politseid kutsuda, kui peksmist nägid, sest politsei kutsumine on koolis keelatud. Kas see viimane tõsi on, ma nuidugi re tea, aga tugev signaal selle kohta, et koolis on midagi väga halvasti, on see küll.

Ja pärast seda räiget peksmist proovis kool juhtunut pisendada. Nimetas seda lastevaheliseks konfliktiks. Kui 7 last peksavad kaigastega üht last, siis ei ole see kindlasti lihtsalt konflikt. See on räige vägivald, mis täiskasvanute maailmas viiks süüdlased aastateks vangi. Kuna peksjad olid alles lapsed, siis vangi nad ei lähe, aga ega see seda kuritegu väiksemaks tee.

Kui mina oleks selle pekstud lapse ema, siis lisaks peksmise osas politseisse pöördumisele teeks ma ka kooli suhtes kuriteoteate. Lapse abita jätmine ( kiirabi asemel jala koju) ja elu ohtu seadmine. Usun, et sellise asja eest võiks see kooliõde ja direktor kriminaalkaristuse saada. Vangi just ei panda, aga mingi reaalne karistus peaks järgnema. See on lihtsalt õnn, et poisi peapõrutus selline ei olnud, et ta teel koju lihtsalt ära ei surnud. See on ju ka igale mittemeedikule teada, et pähe hoobi saanud inimene peab lamama, mitte jalgsi ringi marssima. Kooliõde on meedik, seda hullem on selline julmus - last peksti kaigastega pähe ja selga ja ta saadab lapse lihtsalt koju.
Ootad ehk politsei uurimise tulemused ära enne, kui galaktika direktorile kaebama jooksed?
Külaline

Mida oodata. Laps ju haiglas ja tal on peapõrutus a muud hädad kõik fikseeritud.
Külaline

Kui rahvas ei sõdi, siis see maha vaikitaksegi.
Külaline

SeaTongue kirjutas: 25 Mai 2026 20:22
Külaline kirjutas: 25 Mai 2026 19:46Sest kool ei käitunud olukorrale vastavalt. Keegi ei sekkunud, kooliõde saatis vigastatud poisi jala koju, ei kutsunud kiirabi. Lapsed väitsid, et nad ei saanud politseid kutsuda, kui peksmist nägid, sest politsei kutsumine on koolis keelatud. Kas see viimane tõsi on, ma nuidugi re tea, aga tugev signaal selle kohta, et koolis on midagi väga halvasti, on see küll.

Ootad ehk politsei uurimise tulemused ära enne, kui galaktika direktorile kaebama jooksed?
Antud juhul ei lähe mina kuhugi kaebama, tegemist ei ole minu lapsega ja selle kooliga puudub mul igasugune seos. Aga kui see oleks minu laps, siis ma tõesti hoolitseksin selle eest, et kaebus oleks lisaks peksmise kohta ka lapse abita jätmise ja elu ohtu seadmise kohta. Ja siis jah ootaks politsei uurimuse ära ja loodaks väga, et karistada saaksid nii peksjate vanemad, kui ka koolis lapse abita jätmise eest vastutajad. Kust su idee tuleb, et ma politsei uurimust ära ei ootaks? Just politseile avalduse tegemisest ma rääkisin, kuskile mujale kaebama ei oskaks küll minna ja omakohut ei rakendada. Kuigi oleks päris huvitav teada, et kui koolidirektorit seitsmeksesi kaigastega töödeldaks, kas ta siis ka nimetaks seda lihtsalt konfliktiks?

Oled selle kooliga seotud, et nii kaitsele viskud?
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 24 Mai 2026 09:36Peksujuhtum on kriminaalse mõõtmega.
Kooli käitumine on kriminaalsete mõõtmetega. Tegelikult ka, ma arvan päriselt, et siin on alust alagatada kriminaaluurimine ka kooli ja meditsiiniõe suhtes, kes peapõrutusega ja kaigastega läbipekstud lapsest ei teatanud politseile ega vanematele.
Ja kindlasti tuleks uurida väidet, et kool ei luba politseid teavitada koolis toimunud vägivallast.
Külaline

Muidugi tuleb kõik koolid kinni panna, sest nad ei tule toime ja ei suuda kaasata kõiki selle maailma jätiseid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist