Kui on valikus kas 10 päeva soojal maal või 365 päeva remonditud kodus, siis iga mõistlik inimene valib remonditud kodu. Sest aastaringi päevast päeva näha katkisi või tegema asju kodus enda ümber, tekitab veel rohkem pingeid, kui see 10 päeva maandada jõuaks.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 13:59 Ma saan hästi aru, et on kiusatus vaba raha kasutada alati remondiks, aga kui pingete kogunemise tagajärel kaob tervis, siis pole sellest remondist mingit rõõmu. Inimesed pole kunagi surivoodil kahetsenud, et oleks pidanud rohkem tööd tegema.
Sellel, kes siin ütles, et puhkuseks tuleb ära sõita, on täiesti õigus, asukohavahetus mõjub hästi igasuguste pingete ja stressi leevendamiseks. Olen ise kogenud. Kui viiekümnendates on valida, kas maja soojustada või reisile minna, siis mina läheksin igal juhul reisile. Kui siiamaani on ilma selle soojustuseta hakkama saadud, siis aasta ei muuda enam midagi. On otsatult kurb, kui tööd tehakse ainult selle nimel, et remontida, juurde ehitada ja midagi laiendada. Iseasi, kui eesmärk on see ehitis maha müüa ja siis ülejääva rahaga elu nautida (selleks peab muidugi tekkima oluline lisaväärtus).
Kuhjuvad pinged tähendavad reaalselt seda, et pidevalt on stressihormoon veres ringlemas, see mõjutab und, teeb närviliseks ja kurnab südant. Viiekümnendates naised on juba altid südamehaigustele, paljud ainult ei tea seda. Pidev stress soodustab ka kasvajate teket. Seega võib üks 10 päevane puhkus katkestada selle lõputu pingeseisundi ja anda kehale vajalikku puhkust, et paremini hakkama saada. Võimalik, et kuskil teisel maal teisi puhkajaid vaadates tekib teine vaatenurk ka oma elule.
Probleemide ja pingete tõttu töövõime kaotamise hirm
-
Külaline
-
Külaline
Vastupidi, valiksin puhkuse, sest pärast puhkust jõuan palju rohkem ning olen energiaga laetud. Sellise suhtumisega ei imesta, et passite lõpuks depressioonis ja pole ei puhkust, tervist ega normaalset elu.Külaline kirjutas: ↑26 Mai 2026 14:43Kui on valikus kas 10 päeva soojal maal või 365 päeva remonditud kodus, siis iga mõistlik inimene valib remonditud kodu. Sest aastaringi päevast päeva näha katkisi või tegema asju kodus enda ümber, tekitab veel rohkem pingeid, kui see 10 päeva maandada jõuaks.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 13:59 Ma saan hästi aru, et on kiusatus vaba raha kasutada alati remondiks, aga kui pingete kogunemise tagajärel kaob tervis, siis pole sellest remondist mingit rõõmu. Inimesed pole kunagi surivoodil kahetsenud, et oleks pidanud rohkem tööd tegema.
Sellel, kes siin ütles, et puhkuseks tuleb ära sõita, on täiesti õigus, asukohavahetus mõjub hästi igasuguste pingete ja stressi leevendamiseks. Olen ise kogenud. Kui viiekümnendates on valida, kas maja soojustada või reisile minna, siis mina läheksin igal juhul reisile. Kui siiamaani on ilma selle soojustuseta hakkama saadud, siis aasta ei muuda enam midagi. On otsatult kurb, kui tööd tehakse ainult selle nimel, et remontida, juurde ehitada ja midagi laiendada. Iseasi, kui eesmärk on see ehitis maha müüa ja siis ülejääva rahaga elu nautida (selleks peab muidugi tekkima oluline lisaväärtus).
Kuhjuvad pinged tähendavad reaalselt seda, et pidevalt on stressihormoon veres ringlemas, see mõjutab und, teeb närviliseks ja kurnab südant. Viiekümnendates naised on juba altid südamehaigustele, paljud ainult ei tea seda. Pidev stress soodustab ka kasvajate teket. Seega võib üks 10 päevane puhkus katkestada selle lõputu pingeseisundi ja anda kehale vajalikku puhkust, et paremini hakkama saada. Võimalik, et kuskil teisel maal teisi puhkajaid vaadates tekib teine vaatenurk ka oma elule.
-
Külaline
Eelviimasega nõus. Iga kell tasuks valida puhkus. Mõistlik inimene valib oma tervise, alati ja igas olukorras. Kui stressi ja pingeid pole ja tegemist üdini optimistliku inimesega, kes tore sõpruskond vaheldust pakkumast, võib puhkuse ära jätta ja maja remontida.Külaline kirjutas: ↑26 Mai 2026 14:43Kui on valikus kas 10 päeva soojal maal või 365 päeva remonditud kodus, siis iga mõistlik inimene valib remonditud kodu. Sest aastaringi päevast päeva näha katkisi või tegema asju kodus enda ümber, tekitab veel rohkem pingeid, kui see 10 päeva maandada jõuaks.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 13:59 Ma saan hästi aru, et on kiusatus vaba raha kasutada alati remondiks, aga kui pingete kogunemise tagajärel kaob tervis, siis pole sellest remondist mingit rõõmu. Inimesed pole kunagi surivoodil kahetsenud, et oleks pidanud rohkem tööd tegema.
See ongi üllatav erinevus inimeste puhul, on naisi, kellel ülioluline, et iga nädal toimub suurpuhastus ja kardinaidki tärgeldatakse, voodiriideid triigitakse jne. Pidevalt on midagi remontida ja parandada vaja ja mees ka peab korralduste nimekirja jälgima. Elus justkui muud polegi, kui kohustused ja tööd. Mu vanaema oli samasugune, lõputu rügamine, mille tõttu tervis läkski viletsaks juba kuuekümnendates. Mina ise teisest puust, kohustused peres ära jagatud, koristan hädavajaliku intervalliga (ülejäänud pereliikmed teevad oma osa), triigin haruharva, (enamasti enne puhkusereisi, kui mehel vaja, triigib ise), ei õmble ega koo, süüa teen, aiatööd mehega jagatud, aga tema teeb rohkem.
Minu elu eesmärk pole olla mingi tööloom, vaid elust rõõmu tunda. Ütleb ju ka dalai-laama, inimese elu eesmärk on olla õnnelik! Nii et alati reisile, kui maja remontimine möödapääsmatu, tuleb leida lisaraha, näiteks mees võiks lisatöö hankida. Kui meest pole, tuleks selline siis hankida.
Sõltub ka, mida remontida. Kui vaja vannituba nö lihtsalt värskendada, siis selle võib küll tegemata jätta kohe pikemaks ajaks. Kõlbas ennem vannituba kasutada, kõlbab edaspidigi. Teine asi, kui näiteks segisti katki, see tuleb ära vahetada, ei ole vaja edasi lükata. Nii et saab ka vanaviisi edasi ja reisil käia, ehk et siis elust rõõmu tunda. Kogu aeg ei pea euoremont kuklas tiksuma.
-
Külaline
Väga raske on mõista sellist abstraktset hirmu. Igaühega võib iga hetk midagi juhtuda. Nii ei saa ju üldse elada.Guest kirjutas: ↑21 Mai 2026 20:02 Mida teha kui kardan erinevat laadi pingete tõttu töövõimetuks muutuda tulevikus, kui juba praegu tunnen ennast halvasti mitmete lahenduseta probleemide ja pingete tõttu?
-
Külaline
Nii on. Mõtlesin sama.Külaline kirjutas: ↑26 Mai 2026 17:49Väga raske on mõista sellist abstraktset hirmu. Igaühega võib iga hetk midagi juhtuda. Nii ei saa ju üldse elada.Guest kirjutas: ↑21 Mai 2026 20:02 Mida teha kui kardan erinevat laadi pingete tõttu töövõimetuks muutuda tulevikus, kui juba praegu tunnen ennast halvasti mitmete lahenduseta probleemide ja pingete tõttu?
Ega muud soovitust olla ei saagi. Et need pinged tuleb oma elust eemaldada. Kui see aga üldse mitte kuidagi võimalik pole(kas mingi püsiv eluaegne tervisemure või kasvõi puudega laps) siis tulen nii palju kui võimalik välist abi otsida.
Hirmus elamine iseenesest midagi ei muuda. Või siis endale ennetavalt sääste koguda, et töötuse korral mingi varu oleks.
Mina saan endale kord-paar aastas küll reisi lubada. Häda on hoopis selles, et 3-4 päeva peale naasimist on kõik probleemid ja pinged ikka alles. Ehk siis tegelda tuleks TA-l sellega, mis ta elus neid pingeid põhjustab.
-
Külaline
Miks su elus on pidevad probleemid ja pinged? Täiesti siiralt küsin, sest ma elan hoopis teistsugust elu, pingeid ja probleeme on üliharva.
-
Külaline
Kas teil siis kõik tegevused oma kodus, mis te endale teete, tekitavad õudset stressi ja tervisekahju? Imestan, et siin on kirjeldatud remontimist nagu mingit hädaorgu, õudset rügamist. Mina olen alati arvanud, et remontimine on lahe - juba materjale valida ja tulemust ette kujutada on põnev. Kõik, mis teed enda kodus - teed enda jaoks, just nii palju, kui tahad ja enda valitud tempos - ei ole mingit õudset rabelemist ja surnuks/haigeks ajamist ju? Ja pärast on rõõm tulemusest. Õmblemist ja kudumist, näiteks, pole osanud ka mingiks rügamiseks pidada - vastupidi, see on nii tšill tegevus, et stress põgeneb kohe (ainult sageli pole selleks aega). Aias askeldamine (kui seda teha hobina, ei mõtle elukutselist raske põllutöö rabajat praegu) - samuti hea stressimaandus. Üldse - kõik tegevused suvel õues (sh. see eelpool kirutud remontimine) on hea stressimaandus. Kurb oleks hoopis see, kui suvel puhkust võtta ja kodus tuterdada/omi asju teha ei saakski...Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 15:21Eelviimasega nõus. Iga kell tasuks valida puhkus. Mõistlik inimene valib oma tervise, alati ja igas olukorras. Kui stressi ja pingeid pole ja tegemist üdini optimistliku inimesega, kes tore sõpruskond vaheldust pakkumast, võib puhkuse ära jätta ja maja remontida.Külaline kirjutas: ↑26 Mai 2026 14:43Kui on valikus kas 10 päeva soojal maal või 365 päeva remonditud kodus, siis iga mõistlik inimene valib remonditud kodu. Sest aastaringi päevast päeva näha katkisi või tegema asju kodus enda ümber, tekitab veel rohkem pingeid, kui see 10 päeva maandada jõuaks.Guest kirjutas: ↑26 Mai 2026 13:59 Ma saan hästi aru, et on kiusatus vaba raha kasutada alati remondiks, aga kui pingete kogunemise tagajärel kaob tervis, siis pole sellest remondist mingit rõõmu. Inimesed pole kunagi surivoodil kahetsenud, et oleks pidanud rohkem tööd tegema.
See ongi üllatav erinevus inimeste puhul, on naisi, kellel ülioluline, et iga nädal toimub suurpuhastus ja kardinaidki tärgeldatakse, voodiriideid triigitakse jne. Pidevalt on midagi remontida ja parandada vaja ja mees ka peab korralduste nimekirja jälgima. Elus justkui muud polegi, kui kohustused ja tööd. Mu vanaema oli samasugune, lõputu rügamine, mille tõttu tervis läkski viletsaks juba kuuekümnendates. Mina ise teisest puust, kohustused peres ära jagatud, koristan hädavajaliku intervalliga (ülejäänud pereliikmed teevad oma osa), triigin haruharva, (enamasti enne puhkusereisi, kui mehel vaja, triigib ise), ei õmble ega koo, süüa teen, aiatööd mehega jagatud, aga tema teeb rohkem.
Minu elu eesmärk pole olla mingi tööloom, vaid elust rõõmu tunda. Ütleb ju ka dalai-laama, inimese elu eesmärk on olla õnnelik! Nii et alati reisile, kui maja remontimine möödapääsmatu, tuleb leida lisaraha, näiteks mees võiks lisatöö hankida. Kui meest pole, tuleks selline siis hankida.![]()
-
Külaline
Remondi planeerimine ja otganiseerimine ei ole lahe tegevus, see on asi, mida tuleb lihtsalt teha, et saaks mõnusamalt edasi elada oma kinnisvaras. leia ehitusmees, kappa mööda erinevaid poode, võrdle hindasid, telli asju, vea neid autoga koju. Siis organiseeri endale remondi ajaks mingi asenduspind, koli välja, planeeri selle järgi puhkus. Pole siin midagi lahedat. Vaat reisimine on lahe. Pakid kohvri, astud lennukisse ja kolme tunni pärast oled soojal maal (Näit. Kreekas) ja saad asuda puhkust veetma.Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 00:49Imestan, et siin on kirjeldatud remontimist nagu mingit hädaorgu, õudset rügamist. Mina olen alati arvanud, et remontimine on lahe - juba materjale valida ja tulemust ette kujutada on põnev.
-
Külaline
Remont on tore ja meeldiv ainult siis, kui raha lugema ei pea ja saad kõik oma päris soovid ka täide viia, ilma et kusagilt midagi kokku peab hoidma. Siis on jah tore visualiseerida lõpptulemust ja nautida protsessi.
-
Külaline
Imelik, et siin on mõlemad vaidlevad pooled sellised, et nende arust peavad kõik olema täpselt samasugused nagu nemad. Kõik pole ju ühesugused. Kellele meeldib kodus toimetada ja isegi ei meeldi kuskil Kreekas basseiniääres nädal aega niisama vedeleda, teisel tekitab isegi väikese peenra rohimine vastikusvärinaid. Kuidas keegi puhkab või kuhu oma raha kulutab ja missugust energiat see kellelegi annab, on ju erinev. Näiteks on väsimuse liike seitse erinevat ja kõigist nendest vabanemine käib erineval moel. Kas on vajalik keskkonna vahetamine ja rikastamine, füüsiline puhkus, stiimulitevaene keskkond vms. Oluline on osata ennast analüüsida, mida ma vajan ja teha sellest lähtuv otsus. Mitte naerda teise üle, et on loll, ei sõidagi puhkama või et on loll, toimetab seal aias ja kodus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist