Hüpoteegipank oli. SMS oli kiirlaenud, aga eks omanikud võisid kõikides ärides olla. Näiteks ekspressi omanikule H.H.Luigele kuulub Julianus Inkasso mis paljudele fake nõudeid esitab.
Pankade rahakinkimine
-
Külaline
Peenikeses kirjas on see, et kohustuste periood kestab kuni 07.09, palga või muu perioodilise sissemakse suurus peab olema vähemalt 700eur, Perioodilisust tõestab see, et tegu on palga, töötasu, pensioni vms kus on ka see selgituseks pandud ja veel parem kui näiteks perioodilisuse tõestamiseks ka kuu nimetus pandud selgitusse.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 21:07Tasuta lõunaid ei ole olemas! Hoiaksin sinu asemel kainet meelt. Kui ma õigesti mäletan, siis kunagi vaimustusid ka mingist Hoiulaenuühistust, kust pakuti väga head hoiuse intressi. Varsti oli see ühistu pankrotis ja inimesed rahast ilma.Tõutäkk kirjutas: ↑14 Mai 2026 17:44 Kunagi krooni ajal SEB pank pakkus arveldusarve avajatele mingi summa ja raha said ka soovitajad, u 10 aastat hiljem seesama SEB hakkas kasseerima konto omanikelt, kel polnud pangakaarti mingit tasu, seega tuli seal arve jälle sulgeda. Eelmisel aastal Bigbank kinkis mingi raha konto avajatele, vist 10eur.
Nüüd Cooppank kingib lausa 50eur neile, kes avavad lapsele kogumiskonto, ning maksab selle pealt ka 2% intressi.
Kas kusagil veel kingitakse raha, mul tekkis juba hasart?
Need pangad, millest praegu jutt, pankrotti ei lähe, aga igal juhul tuleb lugeda ka peenes kirjas kirjutatud tingimusi.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Kõikidel pankadel on ka see vaikimisi kirjas - kui jääd 3 viimase maksega hilined, siis laenuleping võidakse üles öelda. Tavaliselt tehakse seda siis kui intressid on makstud. Pank ei ole sinu sõber.Tõutäkk kirjutas: ↑27 Mai 2026 22:43Peenikeses kirjas on see, et kohustuste periood kestab kuni 07.09, palga või muu perioodilise sissemakse suurus peab olema vähemalt 700eur, Perioodilisust tõestab see, et tegu on palga, töötasu, pensioni vms kus on ka see selgituseks pandud ja veel parem kui näiteks perioodilisuse tõestamiseks ka kuu nimetus pandud selgitusse.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 21:07Tasuta lõunaid ei ole olemas! Hoiaksin sinu asemel kainet meelt. Kui ma õigesti mäletan, siis kunagi vaimustusid ka mingist Hoiulaenuühistust, kust pakuti väga head hoiuse intressi. Varsti oli see ühistu pankrotis ja inimesed rahast ilma.Tõutäkk kirjutas: ↑14 Mai 2026 17:44 Kunagi krooni ajal SEB pank pakkus arveldusarve avajatele mingi summa ja raha said ka soovitajad, u 10 aastat hiljem seesama SEB hakkas kasseerima konto omanikelt, kel polnud pangakaarti mingit tasu, seega tuli seal arve jälle sulgeda. Eelmisel aastal Bigbank kinkis mingi raha konto avajatele, vist 10eur.
Nüüd Cooppank kingib lausa 50eur neile, kes avavad lapsele kogumiskonto, ning maksab selle pealt ka 2% intressi.
Kas kusagil veel kingitakse raha, mul tekkis juba hasart?
Need pangad, millest praegu jutt, pankrotti ei lähe, aga igal juhul tuleb lugeda ka peenes kirjas kirjutatud tingimusi.
-
Külaline
Viimaste sündmuste valguses ma kutsuks boikoteerima LHV-d. Kunagi palju kiidetud eesti oma pank, aga nüüd lihtsalt imesta - milline "imeline" personalipoliitika.Tõutäkk kirjutas: ↑27 Mai 2026 18:05 Kas ma leiaksin siit foorumist omale 1000 sõpra?
Aitäh, et oled LHV klient. Kui sulle meie juures meeldib, kutsu ka oma sõbrad siia. Kui sõber toob palga LHV-sse, kanname nii sinu kui sõbra Kogumiskontole 50 eurot seemneraha.
Kutsu sõber
Boonusraha saamiseks:
•
Saada sõbrale unikaalne kutselink
•
Sõber liitub LHV-ga ja toob oma palga üle
•
Te mõlemad teenite 50 eurot oma Kogumiskontole
Nutikad lahendused on jagamiseks.
Ma puht eetilistel põhjustel ei avaks seal kontot.
-
Külaline
Oot, kas te tõsimeeli arutlete, et peaks panka vahetama ja sõpru kutsuma mingi 10 või 50 euro pärast?
-
Külaline
Kas sul on mingi kindel teadmine, et need LHV töötajad, kes pühapäeviti tööd teevad, ei saa selle eest väärilist tasu ja nendega pole sellest juba töövestlusel räägitud? Ja pole selline tööaeg ka TLs kokku lepitud?Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 22:55Viimaste sündmuste valguses ma kutsuks boikoteerima LHV-d. Kunagi palju kiidetud eesti oma pank, aga nüüd lihtsalt imesta - milline "imeline" personalipoliitika.
Ma töötan samuti nädalavahetustel, kui vaja. Kõik on seadusega kooskõlas, nii tasu kui ka vaba aja andmine. Väga sobib.
Mobiilioperaatorit vahetatakse sageli ka väiksema summa nimel.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 22:58 Oot, kas te tõsimeeli arutlete, et peaks panka vahetama ja sõpru kutsuma mingi 10 või 50 euro pärast?
Ega siis panga külge ei olda laulatatud. Seda enam, et niisama pakutakse poole tunni arvuti taga klikkimise eest.
Kunagi ma arvatasin välja, palju Bill Gates rahaliselt kaotab kui võtab maast vedeleva 100 dollarilise rahatähe. Aga meie seas ju sellist rikkurit pole.
-
Külaline
See on küll teine asi. Saad kohe odavama diili, jääb rohkem raha kätte, mida saad kohe kasutada.
50 € mingile kogumiskontole, mida 3 aastat puutuda ei tohi, kõigest 2% tulukest - inflatsioon sööb selle ju paari kuuga ära.
-
Külaline
Aga telefon mõjutab sind tarbimise mahus, mis kiirus, kui palju mahtu. Panga puhul on nali, intressi neist ei maksa keegi. Mis see 2% siis on, nohuTõutäkk kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:07Mobiilioperaatorit vahetatakse sageli ka väiksema summa nimel.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 22:58 Oot, kas te tõsimeeli arutlete, et peaks panka vahetama ja sõpru kutsuma mingi 10 või 50 euro pärast?
Ega siis panga külge ei olda laulatatud. Seda enam, et niisama pakutakse poole tunni arvuti taga klikkimise eest.
Kunagi ma arvatasin välja, palju Bill Gates rahaliselt kaotab kui võtab maast vedeleva 100 dollarilise rahatähe. Aga meie seas ju sellist rikkurit pole.
-
Külaline
Aga telefon mõjutab sind tarbimise mahus, mis kiirus, kui palju mahtu. Panga puhul on nali, intressi neist ei maksa keegi. Mis see 2% siis on, nohuTõutäkk kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:07Mobiilioperaatorit vahetatakse sageli ka väiksema summa nimel.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 22:58 Oot, kas te tõsimeeli arutlete, et peaks panka vahetama ja sõpru kutsuma mingi 10 või 50 euro pärast?
Kus sa seda välja lugesid, et 3 aastat puutuda ei tohi? Loogiline oleks see, et sa ei puutu teda enne 7.09.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:12See on küll teine asi. Saad kohe odavama diili, jääb rohkem raha kätte, mida saad kohe kasutada.
50 € mingile kogumiskontole, mida 3 aastat puutuda ei tohi, kõigest 2% tulukest - inflatsioon sööb selle ju paari kuuga ära.
-
Külaline
Kui inimesed hoidsid raha seifis, siis pangad olid inimeste rahast huvitatud ja sellest tekkis ka intress. Kui enamus inimesi hoiab raha nagunii pangas, siis pank ei pea enam intressi maksma, sest turg on tema kasuks.
-
Külaline
Ei, mul ei ole seda teadmist! Ja see nädalavahetuse töötamine ei puudu asjasse. Olen ka ise nädalavahetuseti ja isegi öösiti tööd teinud.Guest kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:06Kas sul on mingi kindel teadmine, et need LHV töötajad, kes pühapäeviti tööd teevad, ei saa selle eest väärilist tasu ja nendega pole sellest juba töövestlusel räägitud? Ja pole selline tööaeg ka TLs kokku lepitud?Külaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 22:55Viimaste sündmuste valguses ma kutsuks boikoteerima LHV-d. Kunagi palju kiidetud eesti oma pank, aga nüüd lihtsalt imesta - milline "imeline" personalipoliitika.
Ma töötan samuti nädalavahetustel, kui vaja. Kõik on seadusega kooskõlas, nii tasu kui ka vaba aja andmine. Väga sobib.
Pigem pean silmas 10% poliitikat.
-
Külaline
Lugesin seda kommentaari:
"coop: Raha väljavõtmine: Kogutud summat on võimalik lepingut katkestamata ja lisatasudeta välja võtta ainult lapse 7., 10. ja 15. sünnipäevakuul (eeldusel, et hoius on kehtinud vähemalt 3 aastat)."
Ega ma väga ei süvenenud kah, sest mingi 50€ ja paari % pärast ühtki kontot ei ava ja panka ei vaheta.
-
Külaline
Üks inimene julges selle lihtsalt välja öelda, ja nüüd on kõik tagajalgadelKülaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:36Pigem pean silmas 10% poliitikat.
Kasumit taotlevates firmades see ju nii ongi - viletsate töötajatega TL lõpetataksegi. Kui töötaja on suht laisk ja lihtsalt käib kohal, siis on üsna normaalne, et otsitakse asemele parem. Suures firmas seda enam.
Iga-aastane töötajate hindamine ja arenguvestlused toimuvad ka riigifirmades, saati siis erafirmades.
Pole selles ka midagi imelikku, et firma ootab oma töötajatelt kasu, mitte kohatäidet. Ning analüüsib põhjalikult nende panust.
Lihtsalt firmajuhid ei võta sel teemal meedias sõna.
Ei usu, et LHVs see 10% on niisugune norm, mis peab kindlalt igal aastal täis saama
Ehk vaataks reaalsusele silma, mitte ei tapaks sõnumitoojat ära.
-
Külaline
Pankades on siiski kõrgem konkurents. LHV pigem kehvad ajad, häid laene ei saa, siis tuleb kõrgepalgalisi vähemaks teha ja sellest ka Lõhmuse jutt.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 00:09Üks inimene julges selle lihtsalt välja öelda, ja nüüd on kõik tagajalgadelKülaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:36Pigem pean silmas 10% poliitikat.
Kasumit taotlevates firmades see ju nii ongi - viletsate töötajatega TL lõpetataksegi. Kui töötaja on suht laisk ja lihtsalt käib kohal, siis on üsna normaalne, et otsitakse asemele parem. Suures firmas seda enam.
Iga-aastane töötajate hindamine ja arenguvestlused toimuvad ka riigifirmades, saati siis erafirmades.
Pole selles ka midagi imelikku, et firma ootab oma töötajatelt kasu, mitte kohatäidet. Ning analüüsib põhjalikult nende panust.
Ei usu, et LHVs see 10% on niisugune norm, mis peab kindlalt igal aastal täis saama. Aga usutavasti suures kollektiivis läbi aastate selline keskmine % vähevõimekaid töötajaid tekib küll.
-
Külaline
Milleks selline äraleierdatud ja kellegi teise poolt ammu välja öeldud retoorika - üks inimene julges selle lihtsalt välja öelda?Guest kirjutas: ↑28 Mai 2026 00:09Üks inimene julges selle lihtsalt välja öelda, ja nüüd on kõik tagajalgadelKülaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:36Pigem pean silmas 10% poliitikat.
Ei usu, et LHVs see 10% on niisugune norm, mis peab kindlalt igal aastal täis saama. Aga usutavasti suures kollektiivis läbi aastate selline keskmine % vähevõimekaid töötajaid tekib küll.
Selge see, et iga ettevõte, analüüsib töötaja panust, teeb arenguvestlusi ja vähemvõimekatega lõpetatakse töösuhe. Mitte ükski eraettevõte ei hoia palgal lihtsalt kohatäidet. See aga ei tähenda ju ometigi 10%. Asi on jäigas personalipoliitikas ja suhtumises oma töötajatesse.
Teada on ka see, et töötajatega käitutakse seal halvasti, nende peale tõstetakse häält, süüdistatakse ja tehakse etteheiteid. Ja siis lisaks ähvardus, et 10% teist igal aastal kaob... No, ei tekita sümpaatiat ega tekita tunnet, et tahaks sinna panka tööle minna.
Seal lasti just mitu juhti lahti. Vaevalt, et nad olid väärtusetud töötajad.
-
Külaline
Kui lahti lasti, siis ei töötanud ilmselt enam täie energiaga firma huvides. Ega ei saagi arvata, et kui kuhugi hästi tasustatud kohale maandud, siis oled seal mõnusasti pensionini.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 21:37Seal lasti just mitu juhti lahti. Vaevalt, et nad olid väärtusetud töötajad.
Eraettevõtlus ja kapitalism, mitte sotsiaalabi. See käib ju igal pool samamoodi.
-
Külaline
Oh sind, lahti lastakse kui ei soovita enam palka maksta. Siis koondatakse ja võetakse uus asemele, aga väiksema palgaga. Nii on see tavaline värk.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 22:44Kui lahti lasti, siis ei töötanud ilmselt enam täie energiaga firma huvides. Ega ei saagi arvata, et kui kuhugi hästi tasustatud kohale maandud, siis oled seal mõnusasti pensionini.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 21:37Seal lasti just mitu juhti lahti. Vaevalt, et nad olid väärtusetud töötajad.
Eraettevõtlus ja kapitalism, mitte sotsiaalabi. See käib ju igal pool samamoodi.
-
Külaline
Miskipärast jäi nende personalijuht teles intervjuud andes küll suurde hätta ja lausa narri olukorda. Eks see keeruline on, kui ülevalt tuleb käsk rääkida ja teha midagi sellist, mis ei käi seaduse ja normaalsete inimeste mõistusega kokku.Guest kirjutas: ↑28 Mai 2026 00:09Üks inimene julges selle lihtsalt välja öelda, ja nüüd on kõik tagajalgadelKülaline kirjutas: ↑27 Mai 2026 23:36Pigem pean silmas 10% poliitikat.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist